Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hra je to vynikající, klidně si zaslouží 10ku, ale pění na technickou stránku mi přece jen přijde přestřelené. Velmi je na tom vidět, že je to pořád ten starý, dnes již značně zastaralý, GTAčkovský engine. Je to sice možná 4K, ale kolikrát je to tak rozmazané, že by tomu člověk nehádal ani fullhd. Na zážitku z hry to nikterak neubírá, ale chválu si zrovna toto podle mě nezaslouží.

• twicer

Nemám problém uznat že GTA engine už má nějaký rok zasebou, ale kdo nabízí něco pokrovějšího aby tim GTA engine zastaral? Přijde mi že tento engine je na dnešní open world standard stále docela nadčasový a nikdo zatím s ničím lepším nepřišel. 

Třeba Ubisoftí open worldy jsou stále o třídu níž, ale to je jen můj názor.

• Lukass

To je presne to co sem psal hned po vydani,  technicky je to GTA western s hromadou detailu navic.  Me technicka stranka nijak nedostala.   Pokud to vyjde na PC moderi se vyradi a bude to uplne nekde jinde stejne jako z GTA,  z tohodle ale pujde vymacknout jeste vic. 

• twicer

A jaké módy gta technicky povyšují na vyšší úroveň? Vždiť valná většina přidává pouze modely, nebo využívají stávající mechaniky hry a vytváří znich další podružnější funkce které upřímně vypadají vpraxi dost mizerně a o nějaké technické velkoleposti nemůže být ani řeč.

• Johnny

na PSku to je někdy rozmazane. Pořid si Xone X a budeš v pohodě. Graficka stránka na XONEX nema skoro konkurenci. To je konečně hra hodná roku 2018

• Na XBOX1X je to trochu méně rozmazané, ale pořád to má daleko k nejhezčím hrám jak na PS4 tak na XBOXu. A to klidně i několik let starým.

• Johnny

nepřijde mi. Graficky nic lepšího ani na PC podle mě neni (možná se mi to libi víc než Kingdom come). Hraju to na 55" FHD TV, asi ze 2.5metru a žádného rozmazání sem si nevšiml. Hraju tak většinu her i na PC. Samozřejmě když to někdo hraje na monitoru a kouká na to z pul metru, tak tam bude znát více grafických nedokonalostí... Proto jsou konzolové hry dělány na TV. Co se 4K týče tam většina lidí čučí na TV dejme tomu ze 2-3 metrů, a to prakticky například u 50" TV nepoznáš rozdíl mezi 4K a FHD. 

Pokud je někdo fajnšmekr, a má například 65" 4K TV (dnes za ty prachy skoro nutnost pro konzolové hráče :D ) a sedí od ní 1-2 tak pak ano. Tak těch grafických nedokonalostí bude samozrejmě vidět taky víc :)

• twicer

Tak KDC taky není nějaký vrchol herní grafiky :) A nezlob se na mě ale rozdíl v ostrosti mezi 4k a FHD je teda docela brutální.  Pak už spíš vidím problém ve špatné vzdálenosti z které na to koukáš.

• Johnny

jste dementní nebo neumíte číst???? Psal sem někde že není rozdíl mezi FHD a 4K??? psal sem ze na 55" TV z 3 metrů neni poznat ROZDIL! Když si k TV sednu na metr, tak samozrejme rozdil bude velky!

• twicer

Reakce na příspěvek:

Debilní jste hlavně vy pokud ze tří metrů nevidíte rozdíl v dvojnásobném počtu pixelů. Kdyby to ze tří metrů bylo stejné tak není důvod kupovat si drahé televize a ps4 pro.

• Johnny

Reakce na příspěvek:

On taky ten duvod není a poznat to prakticky nejde. Koukni se na nějaky tabulky z jake vzdalenosti je poznat jaké rozlišení.  A presně tak pro většinu lidí nemá vubec smysl kupovat 4K.... normální člověk má doma maximálně satelit a tam je s bídou 1080p. vycházím z návštěv cca 500 mých klientů

dvojnásobný počet pixelů by člověk moooožná (hodně možná) poznal, ale 4K má čtyřnásobný počet pixelu.

• Lukass

Ja te nechcu nijak urazit,  ale podle toho co pises mas evidentne slabsi zrak,  nebo ocni vadu.  Zvazoval bych navstevu lekare. 

• Johnny

Pokud má někdo 65" 4K TV a sedí od ní 3m tak nepotřebuje 4K... ideální vzdalenost 4K 65" je cca 1.3metru... Kdo kouká na 65" TV z metru a pul?? kdo ma pohovku 1.3 metru od TV? xD xD xD

• Johnny

hele pred 14 ti dny sem byl i s děckem a pohoda
              Prostě na 55" FullHD TV, ze tří metru nemužeš poznat skoro nic. z té dálky jde někdy i huř poznat rozdil mezi 720p a 1080p ;)

• Reakce na příspěvek:

Chyba je v tom ze to hrajes na prilis male tv pro svou pozorovaci vzdalenost. Kdybys mel spravnou velikost TV tak bys tu rozmazanost a neostre textury videl hned. 

• Johnny

Reakce na příspěvek:

Ano, al 90" Tv jsou jeste docela drahý

• jindra.veliky

Jeste bych dodal, ze jak rikali R* pred vydanim, ze doporucou hrat bez uzivatelskyho rozhrani, tak je to pravda. Ta hra ma pak uplne jinou atmosferu a prave ta interakce z toho dela neco zcela vyjimecnyho. To nema ani zadny RPG. Lidi rikaji, ze je to jak GTA z Westernu, ale pravdou je, ze je to uplne jina hra. Teda muze byt. Zalezi jak ji pojmete hranim.

• Mortuus

Kompletně jsem vypnul radar a musel jsem restartovat misi, protože jsem nejel tím správným, vyznačeným místem. Na tohle bych já třeba nervy neměl.😀

• jindra.veliky

tak si nech jen kompas

• mikezz

Hra, kvôli ktorej by som konzolu strašne rád kúpil. Problém je, že exkluzivity ma zaujímajú len na PS4 a Xko si kvôli jednej hre kupovať fakt nejdem:/ Ako PCčkár framedropy pod 30 fps na PS4 PRO nezvládnem...Strašne som si zvykol na vysoký stabilný framerate a keď snímkovanie kolíše, mám z toho hneď motion sickness. Toto sú tie R* chvíle, kedy dosť závidím konzolistom. Užite si to!:)

• Mart9

Nejsem sice konzolista, ale na PS4 si to užiju, díky.

• Jack1947

Tím ses stal před 2roky kdys koupil konzoli, já jím byl ale zatím nejsem ale nerozlišuju nikoho podle hraní na čem ( i když Nintendo nevím).

• Mart9

Už to asi za dva týdny budou tři roky, vůbec nemáš přehled.

• Takže jestli tomu tady dobře rozumím, tak je to jedna z nejlépe hodnocených her (vyšší průměrné hodnocení jež jakákoliv PC hra v historii), všemi recenzenty chválená jak za gameplay, tak za revoluční technickou stránku. Ale místním čecháčkům to pořád přijde málo a není to pro ně dostatečně dobré? :-D

Proč mě to nepřekvapuje.

• Protože když čelíš nemilému faktu, že máš doma herní systém v ceně obstojného auta, na kterém si ale tu hru nikdy nezahraješ, můžeš se zachovat dvěma způsoby: bude ti to fuk a zůstaneš nad věcí, nebo tě to bude strašně štvát a přesně dle hesla "kdo chce psa bít, vždycky si hůl najde" obětuješ spoustu svého času na hejtování v diskuzích :-)

• Duncan66

Nesmis soudit podle sebe. Normalni lidi maji i dalsi moznosti jak tu "hroznou" situaci resit. 😉

• Lukass

A nebo si pockaji,  jako ja v pripade GTA 5, hral sem letos  za 500 korun a s modama a hral sem jiny GTA nez ti co si hru koupili hned na konzoli.  Problem je spis v tobe chlapce,  ostatne vystupujes tady dost psychopaticky

• Aby nečekali jako v případě RDR :-D

• ucho

Včera vyšlo na povrch, že RDR2 na PC nebude. R* má ohledně RDR dohodu se Sony a Microsoftem.

• twicer

měl bys dělat rozdíl mezi doživotní a časově omezenou dohodou :)

• to je jasný, že si zaplatili exkluzivitu, otázka je na jak dlouho 

• Mart9

Je to výborná zpráva. Snad vyjde samostatný článek, abych si v diskusi pod ním mohl zaplavat v slzách hráčů, kteří si prostě tu konzoli nekoupí.

• Lukass

A?  Tak si to nezahraju. 

• No jasně. Ale nepřijde ti škoda (počítám, že jsi hráč a ne někdo kdo nehraje) si nechat ujít jednu z nej her? Nikdo ti neříká a´t vyhodíš PC. Ale že je fajn koupit konzoli. Dost rozdílné věci!

• Mart9

Reakce na příspěvek:

Jak já říkám, chytrý PCčkář má i PS4

• Duncan66

Reakce na příspěvek:

Co to ma spolecneho s nejakou chytrosti? Ja osobne uz minimalne dekadu prefruju MP a hry jako tahle mi v podstate nic nerika. 

Ale je fakt, ze kdyz jsem byl mlade ucho, tak jsem taky nesmyslne meril vse podle sebe a tezko jsem chapal, ze spousta, treba i drtiva vetsina lidi ma uplne jine preference. A to same chovani ted vidim v diskuzich, kde nejeden omezeny pubertak bere hrani a nehrani RDR2 jako otazku zivota a smrti a pritom ....

• Lukass

Reakce na příspěvek:

Tak ja uz ted hraju o dost min nez driv,  dokazu to prezit ze nebudu hrat RDR 2, stejne jako sem prezil Horizon Zero Dawn,  Last of Us,  nebo Uncharted.  Opravdu nepotrebuju hrat vsechno,  jak pisu rozhodne to preziju a cas co mam na utopim v jinech hrach. 

• ucho

Reakce na příspěvek:

a nebo v diskuzi na games.cz :)

• Čekání na RDR2 je v případě PC ekvivalentem divadelní hry Čekání na Godota :-)

• Proč jen mám pocit, že člověk který nemá problém pořídit high end herní systém v ceně auta nebude mít problém kvůli dobrým hrám přikoupit i konzoli +4k TV a nic neřešit?

Fakt mám spíš podezření, že jde o lidi, kterým rodiče konzoli nekoupí (zatímco PC si obhájí kvůli škole apod). A pak si dokazují, že bez konzole si zahrají víc her, než s ní :-D

• Derp_1337

multiaccount troll tady rozdává rozumy. Asi mluví z vlastní zkušenosti, že mu rodiče nechtěli koupit konzoli.

• kdyz bych si to chtel zahrat, mam si koupit radeji PS nebo xbox? a kdyz uz mam ovladac k xbox360, ktery pouzivam na PC, bude tento ovladac fungovat i na novem xboxu?

• Derp_1337

To si mysllíte, že Microsoft dovolí hráčům používat staré a léty ověřené ovladače a příslušenství (sluchátka, atd.) na nové konzoli?? Samozřejmě, že ne.

Musíte mít nové ovladače k X-box One.

• lito

jaký máš xbox? 

• Derp_1337

Tady má někdo problém s pochopením psaného textu...

OP se zeptal "mám si raději koupit PS nebo Xbox" a ty se ptáš "Jaký máš xbox?" 😂

• lito

tvl, tak jsem to přehlídl, psaný text chápu naprosto dokonale, ale stane se, nikdo není dokonalý. Tvoje trapná reakce je ještě trapnější než můj dotaz. Bravo!

• Derp_1337

Ten příspěvek si o to přímo říkal, aby si z něj někdo udělal srandu 😉

PS: Jedno z nepsaných pravidel internetu: neloz do diskuzí, když nedokážeš přijmout s humorem kritiku svých chyb 😇

• lito

že to rovna říkáš ty, můžeme se spolu podívat do historie 😉

• Derp_1337

Reakce na příspěvek:

Myslím, že si mě s někým pleteš. Pokud vím, tak jsem nikdy neměl problém s tím, když někdo poukázal chybu v mém příspěvku.

Samozřejmě tím míním skutečné chyby a ne rozdíly v subjektivních názorech.

• lito

Reakce na příspěvek:

možná se pletu, ale myslím, že nějaký derp(anonym) byl docela agresivní, tedy jestli jsi to byl ty...

• Derp_1337

Reakce na příspěvek:

Kdysi jsou používal Derp (anonym), ale pak se nějaký multi-account trollík (podezřívám Delo nebo Femta) začal bavit tím, že občas použil můj nick, takže chvilkama v těch příspěvcích byl chaos.

Naštěstí teď redakce games zavedla povinou registraci a už je klídek.

• Jack1947

Reakce na příspěvek:

Ty si zase fanatický to si opravdu nemáte co vyčítat lol, ale nechápu jaktože ti nedochází že si TROLL slušná diagnoza tohleto fakt.

• Johnny

Tak nahrano zatim jen 3 hodiny a to jen proto že sem byl v praci a taky se musim věnovat dětem. Ale už se sakra tesim až dam deti spát! težko hodnotit po třech hodinách, pač to je porad jen takovy tutorial. Ale zatim mohu říct že Pecka!!!

U takových her  by měli na metacritis zakázat nízká hodnocení, protože at už je ta hra jakakoli, pod 5 si rozhodne nezaslouží.

Mě třeba zaklínač 3 vubec neoslovil, zkoušel sem ho, vubec mě to nebaví, ale hra to je kvalitní a nezaslouží si nízké hodnocení. Já bych ji dal treba 6/10 ale nedám, protože jen proto že mě to nebaví, ji nebudu kazit skore :D Ale i kdybych ji dal 6/10 už je to adekvátní hodnocení jistého hráče.

Chápu že pro většinu lidí je RDR2 například nuda, nebo tak. Ale prostě si myslim že hodnocení pod 5/10 je blbost a jedná se jen o trolling

A vubec že ja se nad tim pozastavuju :D at si každý hraje co chce :D

• Jack1947

Heheh 3hodiny ale aspon ti to chvilku vydrží... Tak to je snad jasné že to je trotling.

• spoock

Behem cteni recenze mi prisel email, ze uz mi to odeslali, parada. Zitra budu hrat do noci, az prijdu u prace. 

• Stormangels

Já chodím do práce od 8 do 23 takže budu hrát tak max od noci do rána :D

• Také mě mrzí, že hra nevyšla na PC. :( Třeba se časem ukáže, škoda.  :/ Mě osobně grafika konzolí nevadí, ale nechce se mi kupovat další krám do baráku, když by pro zábavu mohlo sloužit stávající PC. Mít na každou blbost jiný hardware, toho zastánce nejsem. PC je univerzál na vše a konzole mi přijde zbytečná. 

Ale hra jinak perfektní, samozřejmě. 

• patr
      A streamovat cez sluzbu sa nebude dat v buducnosti ?
    • "PC je univerzál na vše" No spoustu her si na něm nezahraješ, takže úplně na všechno není. A konzole pod televizí fakt není nic, co by ti blokovalo místo nebo v baráku překáželo. Tady hledáš problémy, kde vůbec nejsou.

• "no spoustu her si nezahraješ" ... to mi zase tak nevadí, nevadilo a vadit nebude. Teď vyšla první hra, která by mě zajímala, ale PS kupovat nebudu. 

Buď si jí zahraju, až vyjde na PC a nebo vůbec, svět se nezboří ;). 

• Já plánoval upgrade PC, sestavil jsem si ho i cvičně na CZC. Pak jsem se podíval na cenu (40k) a představil si, že to budu mít oslazené tou parodií na OS jménem Windows 10 a koupil si PS4. To bylo před dvěma týdny. Od té doby jsem PC nezapnul :D

• twicer

Tak záleží jaký se hráč, pokud ti stačí krabička za 4000, tak by byla hloupost investovat deseti násobek do herní mašiny. Největším rozdílem mezi konzolemi a PC je v dnešní době framerate, ono hrát na 30 a 140fps je sakra rozdíl, výhodou je, že tohle si člověk neuvědomí dokud si to sám nevyzkouší v praxi. ale Jakmile jednou ochutnáš už je těžké vracet se zpět..

Jinak si myslím že o W10 máš černější představy než jaká je realita, poslední vidle už mám nějaký rok a nesetkal sem se s jediným problémem. Navíc když už máš opravdu neřešitelný problém, tak dnes už existuje českerá podpora, která se může vzdáleně připojit do pc a podívat se na to osobně.

• jindra.veliky

konzole uz davno neni jen na hrani

• PC umí vše a víc než konzole, proto nevidím důvod potřeby toho zařízení. Exkluzivní tituly se snaží hráče na konzole přetáhnout, ale já jim na to nepřistoupím. 

• dworkin

Taky jsem to tak měl, potom jsem v slabší chvilce koupil PS4 Pro a od té doby hraju na obojím. Na konzoli hlavně když chci mít pohodlí - mám hrozně pohodlnej gauč :). Hry, co jsou exkluzivní na PS/konzole a jsou fakt super: The Last of Us, Uncharted 2, Horizon: Zero Dawn, Detroit: Become Human. Už jen kvůli těmhle čtyřem mám pocit, že se mi koupě vyplatila. Hlavně Horizon byl jak blesk z čistýho nebe, skoro dokonalá hra pro mě.  Kromě toho jde PS4 použít i jako Bluray přehrávač a Plex klient na streamování obsahu z PC/NASu, čili odpadá potřeba dedikovaného zařízení na tyto věci.

• ucho

tohle jsem si taky několik let říkal, dokud jsem impulzivně kvůli pár exkluzivitám nekoupil v akci PS3. a nemám problém teď Sony solit peníze :D ta cena za tu krabičku a to, co nabízí, je ve skutečnosti směšná.

• Mart9

A kolik těch krámů jako máš? Tak vyhoď nějaké blbosti a pořiď si PS4.

• Spoustu, ale mají větší užití než by měla konzole. 

• Mart9

O tom pochybuju....

• Carnage666

Oni ani hry emulovaný z PS3 na PC nejedou zrovna moc dobře a to bohužel i na high end sestavách.

• twicer

Máš nějaké příklady? Hrál sem pár emulovaných her na docela průměrným železe a neměl jsem problém se držet maximálního frameratu který daná hra podporovala.

Každopádně byl to emulátor PS3, PS4 už bude asi zase jinde..

• Carnage666

zkoušel sem Red Dead Redemption 1 a ne, nešlo to moc dobře.

• No hodně štěstí. Problém emulátorů je, že vyžadují podstatně výkonější HW, než jaký emulují. Takže jo - DSko nebo PS2 na dnešních PC můžeš emulovat v pohodě. Ale o emulaci PS4Pro/X1 si fakt můžeme nechat jen zdát. A když vezmeš jak se zpomalil vývoj výkonu procesorů (už to fakt není co půl roku dvojnásobná frekvence jako dřív. Teď se to točí 3-4GHz a šmitec) a že právě procesor je pro emulaci nejdůdležitější (grafiky na to nejsou stavěné), tak v době kdy vyjde, už z RDR2 bude těžce retro hra :-D

• radim.zaty

Rozdíl je hlavně v tom, že PS4 a XB1 jsou hardwarově PC, takže ta emulace nemusí být defakto emulace, ale pouze virtualizace (což je i základ tpho odkazovaného emulátoru). Doby, kdy konzole měly dost atypické CPU (Emotion v PS2, nebo Cell v PS3) už jsou pryč. Věřím tomu, že až se podaří lousknout šifrování PS4 filesystému, bude cesta k rozumné emulaci na výkonném PC otevřená.

• Dal jsem to sem spíš jako zajímavost.

• Derp_1337

Důležitá je ta pasáž "začal vývoj..." , to znamená, že není hotové a ještě to ani dloooouuuho nebude.

• radim.zaty

No hezky :)

Takže než dohraju Zeldu (zatím 15 hodin a příjde mi, že jsem pořád na začátku), tak vyjde Sekiro a až ho dohraju, tak to snad už oznámí na PC a pokud ne, tak koupím PS4 verzi.

• Jack1947

Hmm a já zase zahraju a dohraju... Dying light 2, Metro a něco dalšího a mezitím to výjde no stress ) třeba pořídím ještě předtím PS4ku.)

• maros.goc

lol ja som mal vyše 120 a stale som preskumal tak 60-65% obsahu hry

• radim.zaty

Já vím, to číslo na howlongtobeat mě kapku děsí :) Ale zase prolejzám každý kout, už mám hotových 20 svatyní (3 x srdce a 2 x stamina), nějaké ty semínka a celkem dost surovin.  Nikam moc nespěchám, snad Zelda toho Ganona ještě chvilku udrží :)

• drasta

Jj je to fakt uplnej zacatek. Ten svet v Zelde je fakt kouzelnej. Porad me prekvapuje o kolik zazivnejsi muze byt nez treba svet v Horizon Dawn.

• 10/10 to je zase výsměch. Stejně jako dostal 10/10 Zaklínač. Dlouho jsem tu nebyl a nečetl jsem GAMES CZ kvůli tomu, že se mi nelíbila redakce a tak raději chodím ke konkurenci, ale když jsem viděl hodnocení této hry musel jsem zareagovat.

Tato hra bude podobná jako GTA V - otevřený svět, nudný příběh, konzolové ovládání (ono je to vlastně na konzoli pardon) a pak přijdou filmové mise. Zkrátka to bude jeden velký dlouhý nudný film.

Vraťte se k pořádným RPG jako Grimrock, Might and Magic X, Fallout IV no a se skřípěním zubů Pillars II co teď hraju i když už mě to trochu nudí.

• Maxianimal

"K pořádným RPG" a zmíníš Fallout 4. Tím ses shodil sám a absolutně nemá smysl tě brát vážně, šašku.

• jindra.veliky

Fallout 4 LOL

• Falout 4  bylo open world RPG a má oproti RDR2 jednu zásadní pozitivní vlastnost. Ano jsou tam textury zastaralé, opakují se monstra, je to jak pro děti.... ALE! Je to rychlé. Rychle se to hraje, chvíli jdete a něco se děje a hned vidíte výsledek. V RDR2 než se něco stane, to by jeden usnul. To je hlavní důvod proč oponuji hodnocení 10/10. Každopádně Fallout 76 podle mě bude průšvih jak tam zatáhli multiplayer.

• Vždyť se tam něco děje na každém kroku.

• twicer

Oponovat klidně můžeš, ale že ti vadí tempo hry je hlavně tvůj problém, to není chybou hry. Mě třeba nebaví čutat půl hodiny do míče, ale to neznamená že by díky tomu měla mít fifa o 2 body méně..

• Fordzy

Máš úplnou pravdu. To jsem takhle během první hodiny našel power armor a minutu potom jsem roztřílel Deathclawa a byl oslavován jako Mistr světa. Tomu se říká progress jak sviňa. 

Kam se na to hrabe nějaký Gothic. Kde jsem i po pěti hodinách běhal s klackem v ruce a dostával nakládačku od krtkopotkanů a následně jsem je vyrubal v noci když spali. 

To samé v RDR2. Vždy než se rozhodnu jestli půjdu lasovat lidi nebo vytvářet údy ve sněhu, tak mi mezitím naroste plnovous, namířím si to ke kadeřníkovi. Cestou mne srazí větev, spadnu do bláta, celý zakydaný skočím do jezera, tam mne napadne krokodýl, zabiji krokodýla, stáhnu ho z kůže, s kůží si to namířím do města a skončím v bordelu. Strašně nudná tahle hra. 

• Ale jake je uspokojeni ze stahovani z kuze krokdyla? To trochu hovori o tve sadisticke prirozenosti. Pokud bys byl normalni clovek, tak kdyz nekdo vezme kudlu na krokodyla a zacne ho podrezavat, melo by ti byt blivno. Stejne tak je otazka na kolik jsi "normalni", pokud chces v pocitacove hre, ktera se hraje na PC, tzn na stroji, jit do mesta do bordelu. Proc tam radsi nezajdes misto hrani PC her v realu?

• chelios2094

Troll, nereagovat

• Derp_1337

Haha, přesně! Někdo kdo označil Fallout 4 za "pořádné RPG" si zaslouží, aby se jeho názor na hry totálně ignoroval xD

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit