Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak jinak, ukazte mi v tuto chvili lepsi hru nez je Ro2/Rs? Myslim historickou strilecku, muze byt ale i ze soucasnosti.

Kopete tady do hry, ktera si to vubec nezaslouzi.
    • Call of Duty 1 !!
    • TheGGG
      Modern warfare 1 a 2 a 3.
      Black ops 1 a 2.
      Medal of honor
      Battlefield 3
      Mám pokračovat?
      • radsi ne :D i kdyz modern warfare 1 je podle me nej cod, ale tim ten tvuj vyber hasne.
    • Tohle neni historická střílečka, ale MP titul. Tak je ho potřeba řadit.
      Za mě na 1. místě - Project Reality - mod k BF2
      2. místo - CS:GO
      a ve skrytu duše doufám v nový Unreal / Quacke ... ale to ted neni v trendu a určitě to neni konzolová hra (nerad bych byl, kdyby ji konvertovali, jako se to stalo s BF)
      • lol ty seš mimo
    • Red Orchestra 1 a Darkest Hour, obě zmiňované jsou úplně jiný level než RO2. Dobrá byla i první America's Army, nevím jestli se to ještě hraje.
      • to jsou jen keci Fanboys...už jen vyklápění zpoza rohů a překážek je ohromný krok vpřed na rozdíl od RO1. Problém je v tom, že ty mapy jsou pro menší počet hráčů. RO2 je lepší po všech stránkách (classic mod)
        • Vyklánění je tak možná jediná věc, která je napřed oproti RO1. V classic módu jsou divně rozložené classy, všechny zbraně máš v nejočesanějších verzích (krátké zásobníky = kravina) a ta zásadní věc - classic nikdo nehraje... Navíc classic neřeší problém špatně navržených map a než hrát ty nové mapy = remaky z RO1, tak si raději rovnou zahraju RO1 / Darkest Hour / Darkest orchestra, kde jsou ty mapy zábavnější díky více zbraním a vozidlům...
      • Obe dve mam, ale moc lidi je uz nehraje :(
        • Darkest Hour se v poslední době hraje dost na to, že pár měsíců nejel browser. 29th server pro 60 hráčů bývá po večerech plný, pak je tam jeden server s tankovými mapami a ještě jeden nový polský
          • Diky, tak ja se nejaky ten vecer na to kouknu, Darkest hour je hodne skvely.
  • TheGGG
    Pff hra je to dost nerealistická, obzvláště výbava japonské armády dost pokulhává. Kde jsou nějací mechové a třímetrové meče?
    • command42
      tie su len v zakupenej verzii...cracknuta to nema ;)
    • mne to prijde vtipny, nevim co ti suchari tady maj
      • DeathOnVacation
        Já myslím, že to spousta blbců nepochopila.
    • nerealistický je to hovínko, co se ti roztéká na hlavě
    • Ty seš schopnej přijít i na zábavu v růžovejch tangách, aby jsi se stal středem pozornosti. Připomínáš mi Ivu Pazderkovkou, ale ona to alespon bere s nadsázkou a humorem.
    • Veskoslav
      Kdyby jsi četl tiskovou zprávu pro vývoj, tak by jsi věděl, že systém Japonska byl přepracován do alternativní minulosti, ale jelikož nečteš, tak to nevíš.
    • Miserius
      Az datadisk a dlc budou světelný meče ať je to vic realny
  • Taková blbost. Grafika jako na PSX! Proč něco takového vydávají, když je tu CoD? Vždyť tohle nikdo nemůže hrát.
    • Špíš atari 2600 *15* *15* *15*
    • Ano.Jestli tohle má grafiku jako hry na PSX,tak CoD má grafiku SEGA Dreamcast *3*
    • Kromě lidí kteří mají radši propracovanou mp hru než přehypovaný titul která je už 3 roky továrna na peníze.
  • Nevim jak tady, ale mapy v RO2 jsou pro 32 hráčů a ne pro 64 (vyjma komunitních map, které jsou daleko, daleko kvalitnější, než od tripware).
    Mám v RO2 nahráno přes 200hodin a jen jednou jedinkrát jsem zažil, že nepřátelský tým (vlastně klan) dokázal spolupracovat, komunikovat, myslet....dali si nás během 5 minut. A i z pozice protihráče to byl úžasnej zážitek.
    Jinak děs a bída, zblblé děti zvyklé z BF rushovat druhej konec mapy, sem tam vystřelit pánubohu do oken a rozum projistotu odložili. Ta hra se hraje na vyčerpání posil - tj. likvidaci protivníka a ne na tupý zabírání CapZone.
    Překvapivě kvalitně se RO2 hrála na ruských serverech. Asi jediná hra, kde má smysl hrát s ruskými hráči :-)

Já jsem vůbec v porovnání s RO1 nenarazil na server, kde by se scházeli klany a hráli proti sobě.
    Jak pak se RO1 a RO2 hraje ted? Snad servery nesejí prázdnotou? RO2 jsem si po 3/4 roce znovu nainstaloval a i o RS začal přemýšlet.....
    • Mas nahranych 200 hodin a jeste sis nevsimnul serveru pro 64 hracu? Nechapu...jinak nejlepsi servery jsou: uk realism a russian community.
      • on to nejspíš myslel tak, že defaultní mapy v RO2 jsou vhodnější pro 32 hráčů než 64, což je pravda
    • Souhlasím s Vavřou, já teda hraju na random serverech, když nikdo nemluví tak začnu já a ono se to potom rozproudí... Za celou dobu co jsem hrál, teda asi 30 hodin (uznávám, není to moc, porovnáno s tebou), si pamatuju asi dvě hry, kde nikdo nekomunikoval, všichni šli sólo. Ale jinak jsme si navzájem pomáhali, velitel to řídil a fungovalo to. Jenom je prostě musíš komandovat
    • Nevím na jakých serverech si hrál, ale ja chodím prakticky jen na 2 servery z RO2, a prakticky vždy se v týmu ze 32 hráčů najde někdo, kdo řídí hru přes hlasový chat, a dalších pár lidí, kteří chtějí spolupracovat a navzájem se krýt. A jsou to obyčejné public servery. *4*
    • davidBray
      jenže tohle není hrou, ale těma kdo ji hraje. v RS nebyl problém, aby mě borecz mýho týmu asi 10x za sebou rozsekal katanou. Může za to ta hra? Samozřejmě, že ne, ale prostě to individuum za tím PC. I v BFBad Com. vietnam, jsem hrál na serverech, kde byla spolupráce naprosto běžná a hra pak člověka baví o 100% víc.
      • Jak říkám, nahráno 200hodin, ale jen pár serverů, kam jsem chodil...a nebyly to klan servery, jako v RO1. Tam si člověk užil víc srandy. Ano hra je supr, geniálně vyřešený pohyb hráče, střelba. Všechno to tam funguje.
        Taky je třeba pochválit Classic mod, ten dotáhl mechanismy k dokonalosti. Jenže serverů, kde běžel, bylo jak šafránu.
    • nezejí, já vím
  • Po dlouhých letech zase střílečka u které vážně uvažuji o koupi.
    • Tak si ji kup, stoji par korun
      • No, pro mě jako jednoho z mnoha nezaměstnaných, momentálně bez jakéhokoliv přísunu financí, je i těch 14€ celkem dost *4*
        • Staci jeden den na brigade, tohle proste beru jako vymluvu. :)
          • Pravda no *4* Jen se na konci června se brigády těžko shání. Ale hned jak něco najdu, tak se tahle hra objeví v mé Steam knihovně *3*
            • Díky moc, v pondělí tam asi zkusím zavolat a poptám se.
            • uvidis jak se ti to bude hodit . Co se tyce prace pusobej i v mimo Prazskych lokalitach ,ale nemzuzu ti zarucit ,ze ti to bude zrovna vyhovovat . Jenak se jedna prevazne o logistiku .
            • Z Prahy bohužel nejsem, sice se snažím tam sehnat práci, ale brigáda by se mi tam asi nevyplatila. Bych pravděpodobně víc projezdil než vydělal. Ale kdyby jsi mi poslal ten odkaz (prambora@seznam.cz), tak bych byl vděčný. Kouknu jak by to vycházelo.
            • no kdyz jses Rapl tak se nedivim ,ze na takove brigady chodis . Ja se s kolegou nahore bavim seriozne a o zadnem podomnim prodeji se tu nebavim . Pouze se jsem chtel pomoct ,ale asi se pridam k tobe a budu vylocovat sajrajt na diskuze a budu si pripadat desne cool .
            • Copa-k: Jo, nejlépe agentura D2D, chodit po domech jako ocas celý den a přemlouvat lidi na jiného poskytovatele elektřiny / plynu... A pak každodenní vymývání mozků v práci lol
            • pokud jsi z prahy a mel bys opravdu zajem tak napis meil a ja ti poslu odkaz na agenturu kde te vezmou hned . Penize dostenes po kazdem od pracovanem tydnu nasledujici patek .
  • grafika je jak medal paciffic aassault *6*
  • Jen takovy detail, recenze je pekna.. ale chci se zeptat v jake skutecne valce autor byl?
    viz. veta...
    "Nemůžete si oddechnout a zvolnit ani za odolnou překážkou - musíte být pořád v pohybu, přesně jako ve skutečné válce."
    ----------------
    Myslim ze neni na miste srovnavat hru a realnou valku. At je to sebelepsi simulator, realna valka je uplne neco jinyho.. a proto mi prijde srovnani RO2 (ackoliv verim, ze je to skvela hra) s realnou valkou trochu smesne *4*
    • V žádné válce jsem skutečně nebyl. Tohle je čistě popis taktického chování na bojišti a ne srovnávání s realitou.
      • "popis taktického chování na bojišti" ... podle tebe je taktické se neustále někam řítit, ani na chvilku neoddychnout?
        Víte, že bitva trvala celý den / dny? Podle Vás by za 5 minut bylo po všem.... oháníte se tu výpověďmi veterání. Možná byste měli přestat koukat na americký dokumenty a vzít do ruky knížku ;-)
        • Někam se řítit není taktické. To je tvůj výraz. Zásadní je nezůstávat na jednom místě moc dlouho, přesouvat se z krytu do krytu. Nedat šanci nepříteli snadno odhalit tvojí pozici. To je taktické.
          • Tak já to převedu na hru, aby to i ostatní, co mě mínuskujou pochopili.

Kulometčík by měl zůstat někde vzadu a najít si místo, odkud může svý spluhráče krýt. Samozřejmě, že jde o to, převzít iniciativu a zatlačit nepřítele někam, kde ho potom vybiješ. Jenž to potřebuješ i takový hráče, kteří budou kempit a likvidovat nepřátele, kteří tě budou chtít "flanknout". Potřebuješ aby sniper likvidoval nepřátelský kulometčíky. A hlavně neustále spolupracovat, jeden člověk kryje druhého.

tohle všechno ve hře selhává. snipeři si hrajou za sebe, kulometčíci v první linii a pálej jen od boku. Hráči se běží do capzone, když umřou, běží znovu. Vůbec jim nevadí, že 10m před ním umřej jeho spolubojovník, klidně běží na jeho místo.....je to tragédie
            • Palpatine: Koridory to rozhodně nejsou! Jde se pohybovat po celé mapě. Dokonce i předělávky klasik (Stalingrad) byly záběnější, než originál z 1. dílu, který se hrál stále stejně na stejných místech. Jak jsem psal výš, chce to menší počet hráčů.
            • Kallessin: Ty děláš, jakoby během 2.sv. neexistoval výcvik... Reálné taktiky v RO2 používat jdou, ale kvůli koridorovým mapám jsou úplně k ničemu
            • Sice to také není reálný boj, ale v airsoftu jsem s mým týmem dávali důraz na taktiku, vzájemné krytí a díky několika lidem, kteří ve skutečné válce byly, jsme používali i taktiku běžně používanou v reálném boji. Problém je, že dneska si nikdo (kromě těch co tam opravdu bojovali) neumí představit boje 2.sv.v. Už jen proto, že dnes je opravdu trend poměrně rychlého postupu, vyřešit boj co nejrychleji. Taktika se přizpůsobila výzbroji, lokalitě a protivníkovi. V druhý světový, ale bojovalo moc a moc lidí, kteří byli normálně kuchaři, řidiči, právníci a nevím co ještě. V jejich podání musela taktika vypadat úplně jinak. Už jen proto, že měli prostě jeden život. Žádný respawn. Ikdyž jsem hrál několik her, terý byli co se týče životů a lehkosti umírání poměrně hardcore, pořád mám v hlavě, nevadí, umřel jsem, v druhý bitvě to zkusím znova.
              Nejlepší pocit zranitelnosti jsem zažil s jednou partou známých když jsme hráli battlefield Vietnam s hodinovým respawnem.

Ale jak je to vždy - Dobrý systém a herní mechaniky dávají tu možnost, ale je na každém hráči jak jich využije (často bohužel špatně) - btw sry za chyby
    • Smesne to neni, jelikoz v te hre se vsichni chovaji jako ve skutecne valce, protoze hra vas nuti se takto chovat. A myslim, ze clovek ani nemusi byt ve valce, aby z dobovych realii a vypovedi vojaku pochopil jak to ve valce vypadalo. Asi zijes ve stredoveku, kde si nevytahnul nohu z vesnice kde ses narodil, jinak nedokazu pochopit tvuj komentar.
      • Dobre tedy.. ja pisu ze stredoveke vesnice a ty z ustavu retardu.. protoze jinak mam z tvyho komentare furt pocit, ze kdyz clovek odehraje 200 hodin v RO (nebo BF nebo COD), tak prezije i v realne valce..
      • to je právě velká blbost. Myslim, že by hře prospělo, kdyby měl hráč na mapu jen kupříkladu 3 životy. Pak by si sakra začali hráči hlídat, aby neběhali jak degeni před hlavně kulometů (zkušenost z 200 hodin RO2 a 300 hodin RO1). Válka je o "kempení", hledání slabých míst protivníka a vždycky zvítězí ten, kdo dokáže použít mozek (a svaly).

To spíš děcka okoukaj americký válečný filmy a pak to praktikujou ve hře....sice se za to dobře sbíraj fragy, ale radost ze hry je malá.

Opravdu nepamatuju, kdy jsem naposled narazil na někoho, koho by napadlo krýt kamaráda, zatím co útočí, nebo se běží schovat za nějaký kryt...přitom taková primitivní záležitost.
        • Boze ctu tve komentare a myslim, ze ty si na tu hru nastvany tak jako ja na Bf, to ale nechapu proc mas nahranych tolik hodin. Ja mam neco pres 100 hodin ale je to pro me nej strilecka na trhu.
          • na hru nejsem naštvaný, mám ji velice rád. Ale kvůli hráčům jsem ji přestal hrát. Nikdy jsem si s ní neužil tolik zábavy, jako když jsem začal hrát RO1 s BOH. Hru jen prostě sráží na kolena pár mechanismů a je to velká škoda.

RS asi měli úplně Tripware svěřit komunitě. Když porovnáte Darkest Hour s RO1 je to nebe a dudy. Když sleduju reakce ohledně RS v porovnání s RO2, vychází mi z toho jen rozšíření původní hry.
  • Hrál jsem betu asi 30h, pak vyšla full a mám sotva 20h.. Proč? protože mě těch pár map dokolečka fakt nudí... Čekám na mapy (Maggot Hill, Betio.. kde jsou?!) pak se k tomu vrátim.. na chvíly :D S kamarády nebo kolegy ze slovenska je to pecka, ale sám to radši nehraju
    • Taková je holt strategie Tripwire, udělat rychlokvašek plný nedodělků, shrábnout peníze a za rok po té hře už nikdo neštěkne... Všechno nového prakticky musí dělat komunita, celý Rising Storm je prakticky práce pár nadšnců, kteří to dělali jako mód, Tripwire ucítili šanci si na něčem vydělat, tak to od nich převzali... A až jim poteče do bot, tak budou ničit konkurenci jako když nedávno sabotovali servery s Darkest Hour jako velmi zoufalý pokus dostat víc hráčů do RO2 / RS.
      • Za co ty mínuska? Kdo to aspoň trochu sledoval, tak ví, že Tripwire naslibovali před vydáním hory doly, že výjdou nové mapy, nové vozidla a to vše bude do pár měsíců po vydání... Kde to je? Mapy vyšly dva roky po vydání a byla to práce komunity, na vozidla v TW hodili bobek a zase to svěřili komunitě, která se s tím piplá už dva roky a výsledek pořád v nedohlednu. To, že jim rok trvalo hru odbugovat, je kapitola sama pro sebe a ta záležitost, kdy v DH zmizel seznam serverů a Tripwire aktivně banovali lidi na fóru, kteří pro to měli řešení, to byla normální prasárna, kvůli které u mě klesli úplně na dno. RO2 není úplně špatná hra, ale mohla být daleko lepší, kdyby se autoři marně nesnažili získat si hráče z CoD, kteří stejně na nějaké RO2 prdí... Kdyby design map měl hlavu a patu a nebyla to jen useknutá kopie skutečných map... Kdyby tanky byly aspoň trochu užitečné pěšákům atd...
        • no, kamo nesuhlasim s tebou, ze rok im trvalo tu hru odbugovat :D Po vydani RS som dal tomu opat sancu a viac menej, bugy su tu stale tie iste a najviac ma dojalo, ze v singlaci stale, ked preskocite cutsceny, tak hra padne do desktopu bez jedinej chybovej hlasky, hra stale neuklada niekedy graficke nastavenia, nastavenia mysi ci si to resetne kedy sa jej zachce, pada to atd..

Tripwire tu hru totalne zabil, a to som si kupil limitku a tesil sa na nu. Ako chapt nechapem,c i tam maju takych amaterov a len nejakych moderov alebo co, ale UT3 je odladeny engine, aj Jozko Mrkvicka s nim vie pracovat a ani to tak odfajcia, same bugy, crashe a o optimalizacii ani nehovoril.
          • Máš pravdu, já to špatně formuloval. Rok trvalo dát hru do hratelného stavu, úbytek hráčů během prvních dvou týdnů od vydání hovořil za vše - z víc než 10 tisích jich zůstalo necelé 2. Bugů je tam stále hafo i když převážně jsou to maličkosti, ale i tak občas dost otravují hru - třeba velmi špatně funkční interface, který nepřesně vypočítává kolik funkcí je zabraných atd, často se nejde spawnout nebo je spawn vynechán a hráč musí čekat další půl minuty, zvuky blbnou (polovina jich zmizí), pokud dáte headshot ležícímu, tak udělá salto ve vzduchu, tanky jsou zabugované skrz na skrz - často se stává, že se jakoby nenačte hitbox pro věž tanku, takže když do ní střílíte, tak střela letí skrz atd. Řemeslně je to skutečně na velmi amaterské úrovni a občas to působí, jakoby to dělalo pár nadšenců
      • Paulcz
        Mě by docela zajímalo kde mají ty trasportéry co slibovali už při vydání RO2 :)
  • Trisska
    Co takhle přejmenovat se na WarGames.cz? Prošla jsem si několik posledních stránek a vidím že o žádnejch jinejch hrách než válečných už nepíšete. Achjo.... *9*
    • Veskoslav
      To víš Trisko. Naše násilnická povaha zhrzených zabijáků se prostě musí projevit a to včetně redakce. Takže se nediv, když ti někdo uthne hlavu, nezvrací ti do krku a pak ti hlavu vrátí:)
    • www.youtube.com/watch?v=2AzoFLwP_ZQ
    • Jeste ze o tři články níže se píše o Civilizaci :D
      • Tam je možnost bojovat, je to válečná hra *1*
    • Chudinko, nebudeš teď mít trauma?
      • Nehodlám se tady nadále s Trisskou (nebo jakou pravou identitu vlastně má) dohadovat. Když mě nějaká hra nezajímá, nechodím SCHVÁLNĚ do vláken, abych zbytečně neštval fanoušky dané hry/žánru, které hra skutečně zajímá z jakýchkoliv důvodů, a nesbíral jen pohrdání, úšklebky a virtuální mínusy. Tomu se říká ohleduplnost. víš? Mimochodem, akčně laděných her je na trhu nejvíc, (taky bych raději RPG a strategie, ale holt trendy jsou jiné, s tím se nedá nic dělat) takže logicky budou časteji publikovány. A navíc existuje rozpis, kdy jaká hra vychází, může tedy nastat situace, že vyjdou dvě hry podobného ražení za týden/ nebo je recenzenti nestihnou održet sepsat v den vydání a tak musí chtě nechtě posouvat datum... Toť vše.
        • plně souhlasím... štve mě tu už dlouho navíc Trisska si stěžuje, že se píše jenom o válečných hrách, ale byl/a to právě on/a, kdo nedávno komentoval akční bojovou mlátičku Zeno clash relativně nedávno,že má o hru zájem bla bla znáte to... Takže je evidentní že sem pouze čas od času chodí štvát hráče s jiným názorem, nikoli přispívat do komunity kam právě on/a patří. Ale nebýt zase lidí jako tito co chtějí být nenáviděny, tak pak bych možná neprávem nenáviděl, jiné kdo ví. Ovšem smutné je že právě lidi zde v komentářích mne odradili od toho si založit zde na tiscali účet, bohužel.
          • Jako fakt... "no a co?"
            Tvařme se aspoň trošku "demokraticky" a nechte ji ten názor. Nic pohoršující nenapsala a udivuje mě, kolik vášně se tady kolem toho napíše. (a není to poprvé) Taky sem si čas od času tady přečetl její či jeho komentáře a není tam nic, co by mělo zdravě uvažujícího člověka naštvat. Spíš mam dojem o Vás, že jste hotoví fanatici, až doslova virtuální hrdlořezy, co neakceptují nikoho názor. Na nikoho tady slovně "Trisska" neutočí a jestli je to žena, muž, transvestita, nám všem to může být tak akorát jedno. Anonymita některým pomáhá v projevu sebe sama asi tak stejně, jak Vy tady někoho můžete osočovat... hmm trochu si to protiřečí. :-D
            Prostě smýšlejte aspoň trošku "demokraticky", tolerujte. Svoboda projevu platí pro všechny! No očerňovaní něčího jména na NETu je prakticky to samé, co očerňování jména v svém okolním životě. A to něco vypovídá o mentalitě a důvěryhodnosti dané osoby, co očerňuje.

Peace. ;-)
            • Nechám to plavat, ale když někdo tohle dělá den co den, tak mě to přestává bavit. Chodím na Games každý den cca pět let, ale poslední rok je to k nevydržení. Drzost některých lidí je fakt neprůstřelná :) - vždyť takto se ten člověk prezentuje, není to jen o tom se vyjádřit.
            • Ale tak v tom případě majou aj oni právo na vyjádření vlastního názoru a holt, oni si myslí, že Trissčin názor je totální volovina *1*
          • A vas to jako fakt stve nebo obtezuje?
  • Tak, kdo byl jako já zklamaný z RO2/RS, že už to není tak realistické jako jednička, tak pořád máme jednu naději na kvalitní hru a to Festung Europa http://www.festungeuropagame.com/ Je to od autorů módu Darkest Hour pro RO1 a poběží to na CryEnginu, má to být stejně realistické, jako bylo DH, žádné ústupky ani sci-fi jako v RO2...
    • Náhodou Classic mod z RO2 je fajn, jenom najít server, kde běží je zázrak :-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit