Redakční pokec: Jak recenzujeme – bavíme se otevřeně a bez příkras
-
Super video, díky
-
Jenže u recenzí které vychází před zahájením prodeje je problém s day one patchi. Často se tak stane, že recenzent kritizuje nějaký nedostatek a hráč pak nevěřícně kroutí hlavou když popsaný problém nemá. Některé hry si update recenzí vyloženě zaslouží viz No man's Sky.
-
Já a recenzent na poloviční úvazek?! Nikdy! Leda lidí.
Obecně osobně dost dobrý. 3+ Zapnu to příště zas.
Bety jsem nepoznal a moc se mi líbí její šaty. Trochu mi živě připomínala to, co mám v paměti uloženo pod Rachel z Friends. Občas sice zazní, jak ponorka při vynoření, neboť jede JAK UTRŽENÁ bez nádechu, ale vcelku příjemně a kvalitně.
Bossredaktor to je borec. Doufám, že bude pokračovat tím směrem, kterým se ubírá. Dělá to podle mě dobře. Kvalita nad kvantitu. Zaměření se na bičovaní. Důraz na subjektivní názor člověka.Trochu opak Číny - haha
Jo jinak dík za info a materiál borcí. (:
PS:
Objektivní je jenom laboratorní test s laboratorně omezenými proměnnými. (a i tak..)
Dokonalé neexistuje - pakliže to není pohled z měsíce na tzv. východ Země.
-
Jsem toho nazoru, ze finalni verze hry je ta, ktera jde do obchodu a ktera se pak i recenzuje. Pokud autori hru pak dale opecovavaji, vylepsuji a vyspravuji je samozrejme skvele, ale meli ji v tomhle stavu predevsim vydat uz pri prvotnim vydani. Kdyz oni povazovali za fer takto hru vydat, ja povazuji za fer, ze je i takto recenzovana (pripadne strhana). Problem ale nastava u live service her (ci her, ktere se tomu blizi) - je skutecne ponekud problem jak zohlednit dodatecny obsah, ktery muze hru posunout jeste dale, do prvotniho vydani planovan vubec nebyl a nelze proto autorum zazlivat, ze neco odflakli. Jako reseni vidim spise nez revidovat recenzi napsat nejaky pridatek, ktery hru kratce zhodnoti po treba roce ci dvou nasledne pece. Pokud dana pece stala za zminku.
-
Největší problém mám u recenzí serií. Kde ale v textu vyjde najevo, že to recenzuje někdo, kdo o serii često mnoho neví a tak se málokdy objektivně dozvím co je nového od minule. Zejména u strategií vidím velké mezery (třeba recenze na Transport Fever 1 je vyloženě ostuda), případně by nebylo od věci udělat "recenzi" i na finální verzi po x updatech. Recenze v Day 0 může být za rok už neaktuální. Třeba Stellaris nebo Cities Skylines již urazili od recenze velký kus cesty. Případně i zmiňovaný Transport Fever dostal celou řadu velkých updatů a 2 je na tom stejně.
-
Já jsem ho taky nedohrál, ale kromě nezajímavého příběhu a nudného prostředí (voda) byl hlavní důvod že se mi dělalo špatně z toho houpání lodí. Mnohem lepší pirátská hra je Sid Meier's pirates, až na tanečky grrr. Z lodí v Origins se mi špatně nedělalo ale nevím jestli to bylo tím, že scén na moři je minimum, nebo jestli měli nějaký feedback na motion sickness a upravili to.
-
Jen poznamka k one zminovane objektivite recenzi. Mam za to, ze vetsina ctenaru pod timto pojmem mini spise: "subjektivne ano, ale do urcite miry". Pokud recenzent zacne strhavat nejakou hru napriklad za to, ze tam jsou treba pavouci a on trpi arachnofobii, ze tam je moc ruzove barvy, kterou nema rad a ze ho nejake pribehove tema niterne urazi diky spatnym vzpominkam z detstvi, pak je to spatne. Recenze pak sdeluje spise jen: "Pokud jste presne jako ja, ta hra se vam nebude libit", ale uz nerekne vubec nic ostatnim ctenarum. Proto bych to definoval spise jako "subjektivne objektivne". Nastesti drive zminovany nesvar neni na Games pritomen. :)
-
Taky nějak nechápu ten hype okolo Black flagu. U mě je to jediný díl AC, který jsem nedohrál. U mě nejslabší díl série. Bože dodnes vzpomínám, jak jsem proklínal ty lodní otravné souboje, kvůli kterým jsem to i nakonec vlastně ukončil tu hru.
Chtěl jsem hrát za assassina a dostal jsem "simulátor plachetnice"...
-
Zrovna Origins byl nejen v rámci série skok, pro mě je Origins devítková hra, naopak dodneška nechápu jak se někomu mohl líbit Black Flag. Recenzi psal Aleš, dal tomu 9, nesouhlasím s ní, ale obhájil si to. Ve videu vysvětluje nejen ale hlavně Šárka, že recenze je subjektivní útvar a Aleš tam říká, že číslo je jenom doplněk k textu. Nevím jaké jsi četl recenze, já si znovu přečetl tu od Šárky a má tam hodnocení obhájené dostatečně.
-
Vysvětluje v tom videu někde Šárka, proč dává takovým copy/paste denaturákům jako je např. Assassins Creed Odyssey/Origins naprosto přestřelených 8/10? Snaží se to tam nějak omlouvat?
Když jsem si četl recenze, tak jsem tam moc neviděl jak by se taková známka dala obhájit.
-
Vtipny sledovat body language vsech zucastnenych 😀 no maji to redaktori tezky , kdyz jsou takhle na ocich 😀 ale palec za odvahu 👍🏻