Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vojtzech

    Díky za info a tipy na mody.  Já mám doma ještě starou krabicovku, kterou ale bez mechaniky stejně nespustím. Chtěl jsem pořídit digitál, po těch zvěstech o soundtracku jsem do toho nešel a víc už to nesledoval. Takhle si ji možná pořídím a zavzpomínám, pokud zmršej remake :-)

  • uher

    Díky.

  • Coffin.Corner

    No, asi před pěti lety proběhla mezi dabingovými herci menší vzpoura. Nebudu soudit, ale kromě lepších platů  mimo jiné také požadovali návrat k časům, kdy herci v dialozích mluvili opravdu spolu a ne každý zvlášť. Následoval tvrdá odpověď dabingových studií a potížisté dostali ban.

    Několik málo jedinců si fanoušci vypískali zpět, ale ostatní znechuceně od dabingu odešli. Kromě toho hodně známých dabingových herců prostě umřelo. Nejvíc je to poznat v Simpsonových.

    Ale kdo ví, možná coronavirová krize natáhne do dabingu spoustu nových, neoposlouchaných hlasů... :)

  • Maxianimal

    Dabing byl skvost možná kvůli hláškám, rozhodně ne díky kvalitě, která byla úsměvná už tehdy.

  • uher

    To je to tak špatný? Český dabing už jsem neslyšel přes dvacet let, tak nevím jak si stojí.

  • Z nostalgie jsem si zkusil Mafia 1 nainstalovat ... ale nedá se to hrát, ovládání a kamera je šílená. 

  • Coffin.Corner

    Bohdan Tůma, Martin Stránský, Zbyšek Horák, furt dokola, prakticky v každém dabingu za posledních pět let...

  • Tak uz to je top seller na steamu. Boze ti lidi jsou blbi. 😂

  • Otázka je, proč je na stránce hry na Steamu u češtiny uvedeno pouze titulky a rozhraní, nikoliv audio.

  • x_ander

    Tímhle jsem se u spousty remaků dřív uklidňoval taky - pokud se to nepovede, tak vlastně o nic nejde, původní hra mi zůstane. Jenže pak přišel Blizzard s Warcraft 3: Reforge :-D

    Neříkám, že se tohle stane u Mafie (podle vše ne), ale když už si někteří vydavatelé dovolí to, že při vydání remasteru/remaku zablokují původní verzi, tak je člověk opatrný.

  • x_ander

    Tak či tak mě tam bude nejvíc chybět Antonín Molčík. Jeho podání Dona Salieriho bylo naprosto parádní.

  • Carnage666

    Stačí se prokliknout ve Steamu na návody her a jako jedno z prvních na tebe vyskočí návod jak navrátit původní hudbu. Tak jako tak musíš do hry stáhnout widescreenpatch a je jedno jeslti máš starou verzi nebo tu ze Steamu, ještě doporučuju hd mod který vyhladí rozmazaný tachometr a kompas 😉

  • Taky to tak vnímám. Jako proč by si přidělávali práci komplet přepisem něčeho, co už napsané je. Taky si myslím, že ty změny budou v tom, že maximálně něco natáhnou nebo přidají bokem (což nemusí být třeba celé mise, ale třeba jen víc takových těch vedlejších hlášek které postavy říkají v soubojích nebo při cestě autem aby nebylo ticho apod.).

  • Z oficiálních vyjádření a popisu hry bych větu "někdo dělá oficiální kopii a předělává ji" změnil na "někdo dělá oficiální kopii a dále ji vylepšuje". Ze všech dosavadních tvrzení zatím jde slyšet jen to, že je to pořád ta původní Mafie, ale s rozšířením příběhu. Jenže ten základ, ten autorský rukopis tam pořád bude a rozšíření příběhu může být jednak bráno jako vedlejší mise, jednak jako zásah do původního příběhu ve smyslu, že se třeba něco více vysvětlí nebo rozvede, ale vše povede stejným směrem a odkaz zůstane zachován.

  • Nechci, ale proto píši, že to nebude ono :-D. Třeba proslov na konci byla podle mě jedna z Vašutových nejlepších chvilek - herecké výkony jsem mu nikdy moc nevěřil, spíše na mě pořád působil jak v té reklamě na Lidl. Mafie 1 byla dabingem skvost, tak doufám, že budete mít pravdu a ujme se toho někdo kvalitní.

  • Vojtzech

    Bohužel v původní podobě už si ji právě nezahraješ, pokud nemáš někde zahrabanou starou krabici s původní hrou a dvd mechaniku v bedně. V GOG a STEAM edicích chybí většina licencovaný hudby.

  • kulhy_parici_spici

    Věc číslo jedna — mě je to celkem jedno, spíš jsem chtěl upozornit na fakt, že má hodně lidí původní Mafii jako modlu a kult (řekl bych celkem právem). Tedy se dá očekávat že budou velmi citliví na provedení remaku. Ber to spíš jako pobídku k nakoupení popcornu.

    Věc číslo dva — na druhou stranu, to že někdo dělá oficiální kopii a předělává jí, znamená že upravuje autorský rukopis originálu. Pracuje s duševními hodnotami původních tvůrců. Podle tvého tvrzení vnímáš hodnotu Mafie jako izolovanou jednotku o jedné hře. Ale ve skutečnosti těmi úpravami ovlivňují celé duševní vlastnictví a odkaz díla. Proto bych řekl, že to úplně jedno není.

  • yeniczek

    S tím dabingem. To vážně chcete, aby Vašut ve svém věku nadaboval Tommyho? Jen kvůli tomu, že to dělal před 18-ti lety? Pokud se dabingu ujme některý z mladých dabingových režisérů, kteří se starají hlavně o animáky, tak bychom se dočkali, myslím si, i klenotu. Já osobně doufám v akurátní dabing zohledňující věk postav. Rychlý by na Paulieho ještě šel, bral jsem ho jako staršího.

  • Nikdo na něj šahat nebude. Původní Mafia bude stále k dispozici beze změn a každý kdo jí dává přednost ji může hrát v původní podobě klidně až do důchodu. Tenhle remake na ní nic nezmění.

    Řeči že někdo zkazí Mafii jsou totéž jako když prý Bethesda zničila Falouty nebo co.

  • TheGGG

    hahaha, při současné kvalitě českého dabingu a českých umělců, to bude lepší přepnout do aj...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit