Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mato1987
    skvelá reportáž, kolko bude taká vecička asi stáť ?
    • Kolem 6K, což je zatím nejlevnější varianta těchto HMD s dost dobrými parametry, ostatní jsou o dost dražší s horšími parametry.
  • Amylee.Anderson
    Ta hudba + ta banda kroutící hlavou, to vypadá docela vtipně a strašidelně :D Ale hrát zrovna tuhle hru s OR musí být uplně nádherný...
  • jen doufám, že nebudu ten případ, kterýmu se z toho bude dělat špatně, to by bylo po koupi poměrně nepříjemný zjištění... ikdyž, z mým strachem z výšek věřím, že třeba u takovýho mirror´s edge by mi bylo blbě tak jako tak *1* *1*
  • Inquisitor
    To musí být pohled na ty co s tim hrajou, jak tam kroutí hlavama :D
    • A koho zajímá, co si ostatní myslí?
  • OR jsem zkousel a ma to skutecne hodne bidne rozliseni. Pokud to v plne verzi zlepsi, mohlo by to byt ok.

Vetsi problem je jak to vnima clovek. Zatim vsichni, co to u nas zkouseli, z toho meli pocit na zvraceni.
    • Valve tvrdi ze 7/10 ludi je z toho zle. Ine zdroje ze cca 50%.
      Tiez ide o zvyk. Mnohym je z toho zle prvy den-dva a neskor uz nie.
      Pridanie positional trackingu to zrejme tiez vylepsi.
      A zalezi aj od konkretnej aplikacie. Napr. mnohi ludia tvrdia, ze im je zle ak v aplikacii nieje headbob (natriasanie hlavy pri chodzi) a ked tam je, tak im nic nieje.

Bude to vyzadovat este par mesiacov testov ale myslim ze vo finale s tym vacsina ludi nebude mat problem. Niektori bohuzial asi ano rovnako ako je niektorym zle v aute alebo na lodi.
  • Řekl by mi někdo název hudby, která video podkresluje? Děkuji
    • milos.bohonek
      Dokoukej video do konce a dozvíš se. :) Track konkrétně se jmenuje Inverse Immersion, od Dana O'Connora.
  • residentevilfans
    Diky moc taky te lovinquju *14* *15* !
  • Pride mi to ako fajn GIZMO. Rozhodne si viem predstavit dlhodobe benefity a hranie, ktore napriklad KINECT pre mna nepriniesil vobec(naco mam poskakovat ako trulo pred telkou?) a rozhodne mi to pripada ako nieco co by som v buducnosti chcel vlastnit s furou dobrych titulov. Fps, RPG alebo prave vyssie uvedeny space sim/shooter podla mna skryvaju uzasne moznosti. Mat toto na hlave, sluchatka na usiach gamepad v ruke viem si predstavit ze pocet vyletov cez vikend sa rapidne obmedzi...
  • Mám dotázek, jak je to ohledně rozlišení. Vím, že vývojářská verze šla v rozlišení hd, vím též že finální produkt bude ve full hd. Co mne ale zajímá je následující:

Ve většině testovacích videích, které jsem viděl, byl obraz kromě ocullus riftu zobrazen i na monitorech, kde byl rozdělen na pravou a levou část. Z toho mne napadá otázka, jestli je to opravdu hd resp. full hd rozlišení výsledného obrazu, tedy pro každé oko, nebo jestli je to jen obraz rozdělený na půlku. Tedy v případě hd (1280*720) zbude pro každé oko 640*720, v případě full hd 960*1080 pro každé oko, což ve finále není ani hd rozlišení. Zajímá mne jestli je to marketingový trik, nebo jestli je to opravdu full hd pro každé oko. Díky za odpověď.

Jinak, pokud najdete testovací videa z ocullus rift zobrazené na monitoru, můžete zkusit zaexperimentovat s neprůhlednou zábranou uprostřed monitoru a přitisknutou k hlavě v místě nosu, takže každé oko uvidí jinou půlku monitoru a tím si nasimulovat virtuální realitu, tedy pokud pak dokážete zaostřit.
    • Ako pises, rozlisenie je 1080p rozdelene pre dve oci. A neni to marketingovy tah, niejak sa tym netaja a vsade to spominaju.
      Problem je navyse to, ze ani tych 960x1080 nieje tak naozaj ako sa zda. Totiz kvoli tomu ze mas v OR velke zorne pole a periferne videnie, po vacsinu casu sa pozeras iba na cast tej obrazovky. (tj. na menej pixelov nez 960x1080)
      Ale vsetci co skusali 1080p verziu hovoria, ze je to naozaj obrovsky rozdiel oproti devkitu a uplne dostacujuce.
      Kazdopadne v buducnosti budu urcite 4k a 8k verzie ktore to zasa o velky kus zlepsia.
    • GlaDOS
      Ty testovací videa i jakékoliv jiné 3D obrázky, kde jsou dva vedle sebe, můžeš vidět 3D, aniž bys strkal hlavu na monitor. Stačí začít švidrat očima tak, až se ty dva obrazy spojí v jeden a zaostří se. Ne každý to ale dokáže a nedá se to dělat dlouho.
    • Aha, nejdřív píšu a pak pročítám zbytek diskuze, tak nic, jako by tu odpověď už byla...
  • TheGGG
    Bral bych hned, hry už jsou dneska absolutně boží a s tímto se dosáhnou nových hranic. Hraní nikdy nebylo lepší.
    • really ? .. džastine jdi spát.
    • uz ??
    • Naprosto souhlasím

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit