Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hezká demagogie. Takový demokratický senátor si třeba zase myslí že Guam se tak přelidní až se převrhne a potopí. A jiný demokrat navštívil už 57 států unie. A další třeba ze HIV byl vyvinut vládou na genocidu černochů... Zoufalé karikatury čehokoli rozumného ti demokraté co?
  • Pokud má někdo "alergii na cirkve a náboženství" pak bude jen stěží vzdělaný a informovaný a už vůbec ne rozumný.
  • Aha... no v podstate to dava smysl, kdyz vite i ty dalsi veci co se tam dejou...
  • Odpojená reakce na uživatele Alone.
  • Republikáni a rozum? Podívejme se jen na jejich prezidentské kandidáty poslední doby. LDS magor Romney. McCain s Palinovou - radši bez komentáře. A nakonec to nejlepší: Komické duo Bush & Bush. To ale přestává být tak komické, když si uvědomíme, že tito dva pánové, kteří si doslova myslí, že Země je stará 6000 let, což je mimochodem o celých 6 řádů špatně, a že Ježíš se brzo vrátí, aby je spasil, měli prst na tlačítku okamžitého spuštění obrovského jaderného arzenálu.
  • A jéje, tady se zase sešlo expertů na USA. Přitom v Německu je daleko větší cenzura, ale nepíše se o ní tolik. Koupíte si tam DVDčko nějakého akčního filmu a posléze zjistíte, že tam chybí všechny krvavé scény, u her musí vycházet cenzurované edice specielně pro německý trh a nedej bože kdyby se někde objevila swastika nebo runy, to už by bylo o kejhák.
  • Nejsem si jistý, z jaké pozice chceš zpochybňovat průzkumy například Gallupu. Můžeme si myslím být jistí, že jejich metodika je propracovaná. Z toho důvodu bych si dovolil tvrdit, že čísla máme. A jsou šílená. Poznávání jednotlivců naopak není rozumná metodika. Zkus si zajet do díry, jako je Oklahoma, a uvidíš myšlenkově a morálně naprosto necivilizovanou většinu, která nemá problém s přímou perzekucí "normálních lidí". A totéž platí pro celý Bible belt. Ale samozřejmě, náhodně vybraní lidé z V a Z pobřeží budou velmi pravděpodobně "normální".
    A ano, vlivy pravicových náboženských radikálů jsou v USA značné. Zastoupení různých "skupin" v orgánech moci je statisticky neuvěřitelně přemrštěné (naopak přiznat ateismus není možné, viz 0 senátorů, Clinton, Obama, možná i Kennedy). To jsem nijak nerozporoval. Trvám ale na tom, že současný stav má původ v "probuzeneckých" tendencích především 19. století. Do té doby byl fundamentalismus věcí skutečně sekt a malých komunit (které musely respektovat sekulární stát), od té doby to je organizovaná masová záležitost.
  • Žádný rozumný, alespoň průměrně vzdělaný a informovaný člověk, nemůže nemít alergii na církve a náboženství.
  • Republikáni, to je ta banda idiotů povětšinou z lobby zbraňovýho průmyslu v JůHeleSáj, díky kterejm každej vidlák má bouchačku a když mu soused drcne do piva, je půl vesnice mrtvá? Tomu řikám povedená fraška.
  • janchor
    Ano, jejich současná politika blokování čehokoli, s čím přijde druhá strana (a co má širokou společenskou podporu), jen aby si nerozházeli svý radikální křídlo, je velice rozumná. O osvícenejch výrocích například na téma potratů ("znásilněná žena umí spermie vypudit") nemluvě. Republikáni jsou v současnosti zoufalá karikatura sama sebe, hulákající o Otcích zakladatelích, jejichž principy - především odluku církve od státu - přitom sami aktivně rozdupávají.
  • Nejsi na slovo 'cirkev' trochu akergicky
  • Nebudu se s tebou na herním foru přít o počátcích kolonizace Severní Ameriky a vlivu křesťanských (já říkám) sekt na vznik USA. Stačí si nalistovat už pouhé středoškolské učebnice. Tím nepopírám, že v Americe nebyly místně přítomny poměrně volnomyšlenkářské skupiny a (dnes už tradičně) velká svoboda vyznání.

Pokud jde o tu "normálnost", tak tady ani jeden z nás nemá k dispozici čísla. Já poznal dost Američanů a kupodivu to byli v podstatě stejný lidi. Pokud jde o tu genesis atd., asi bude dost záležet na tom, jak se ptali - z mého pohledu drtivá většina veřejných průzkumů je zkreslených špatně položenou otázkou.

Co jsem já poznal, jsou americké vlivné skupiny pod vlivem a tlakem početně velmi omezených extrémistických skupin, které mají bohužel překvapivě silný vliv na tyto vlivné skupiny. Budiž i příkladem extrémisté z Tea Party a jejich na své počty nepoměrně velký vliv na Republikány.
  • Aha, to bych neuhodl, hrál jsem jenom jedničku.

Pravda, ta hra umí pořád překvapovat. U Human Revolution jsem si naplno užíval filmová outra. Zanechalo to ve mě velký dojem, kvalita skoro jako od BBC :)
  • Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty

Souhlasím, že Deus Ex toho má taky hodně. Z Deus Exu má hodně lidí zřejmě rádo konkrétně tento rozhovor. Uplynulo deset let od vydání hry a je relevantnější než kdy jindy.
    https://www.youtube.com/watch?v=1b-bijO3uEw
  • "Překrucují"
  • Tak to jsi mě dostal :) - vím, že stejný názor má Michal Rybka, který se jednou na toto téma vyjadřoval. Tedy v tom smyslu, jak se krásně překrucijí postoje během toku času.

Ale tipnu si Deus Ex? I když tam těch sdělení bylo víc než dost.
  • "žijeme až v moc korektním světě, kde mají všichni pravdu a nikdo za nic zároveň nemůže."

Kontrolní otázka:
    Která slavná videohra nás před tímto výslovně varovala?
  • Jeden by si vždycky myslel, že Republikáni jsou ti zlí a Demokrati ti blbí.

Že by se to obrátilo?
  • Naopak - demokraty nelze brát vážně. Republikáni mají většinou alespoň rozum, právě na rozdíl od demokratů...
  • C-BEAM
    v mnohých veciach bezpochyby áno... Určite sa zhodneme, že je zábavnejší ako drvivá väčšina súčasných fpsiek.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit