Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ona ani puvodní 3ka nebyla nic moc ;)

• Jack1947

Tohle mě hodně zklamalo, že nedokázali nejenom navázat na úspěch druhého dílu, ( mělo to jiné studio a to z toho udělalo střílečku když třetí díl byl stále horor) ale dokonce to dopadlo hůře než 20let starej originál!!

Hlavně že tam přibalili tu hovadinu Resistance která se nedá ani nijak moc hrát a hlavně unudí k smrti... ted mi ani tolik nevadí že nezahraji ještě radši bych si dal znovu ale za Claire dvojku a na tohle zapoměl. Ted už se člověk bojí aby Resident evil8 nebyl taky je nějaký brakový odpad.

• rudysakal

Po dohrání musím konstatovat, že tohle je pro mě nejhorší RE vůbec. O 2 lvl horší než RE2 2019. Z původního RE3 to má společného, asi tak 30%. Příběh i dialogy jsou v původní verzi ucelenější, uvěřitelnější. Zkrátka to není přeplácané. Daleko víc se hra podobá Resident Evil: The Umbrella Chronicles a RE6. Na hře pracovali 4 studia a je to sakra znát. Dozajista se hra sveze na úspěchu remejku RE2. Nic dechberoucího v pozitivním slova smyslu jsem nezaznamenal :,-(

Hlavní postava "Jill" mi přišla dost roztěkaná co se týče osobností. Někdy je namachrovaná, feministická sólistka, jindy je připitomělá a nemá tam co dělat, sem tam je to zase ženský John McClane, a na druhou stranu taky pěkná apatická hysterka. Asi byla pod vlivem :) Emocemi oplívá až moc a přehrává, jako všechny postavy ve hře.

Myslel jsem, že mi vypadnou 😱 oči z důlků, při scéně kdy jí Nemesis překvapí a obmotá chapadlo kolem krku a Jill ve snaze se vyprostit se začne zběsile bodat nožem do krku?!?!? No to si dělá srandu. Kde je ta profesionálka z elitního  týmu S.T.A.R.S.? Výdrží Jill připomína Alici z filmového RE, to co ustojí by nezvlád ani Thanos, Guts, nebo Dr. Manhattan 😀

V první polovině final fightu mi Nemesis připomíná z RE2 Dr. Birkina v předposledním stadiu mutace, jen nemá druhý pár rukou. A nečekal jsem, že si povolá zombíky na pomoc :D. Druhá polovina fightu vypadá jak okopírovaná z Parasit Eve 2 , Glutton ze smetiště.

• Pavelpro

Pláču. Jako odkojený člověk na RE jsem se po výborném remaku dvojky těšil na Nemesis jako malý klukm jenomže nostalgie se nekoná. Narozdíl od RE2 je hra naprosto odlišná oproti originálu. Všechny ikonické znaky zmizely. To, že je po trech hodinach hraní téměř dokončeno, je skutečně výsměch. Ze hry zmizely všechny hádanky, ikonická místa. Dokonce i příběh je úplně jiný. 

• CRYPT

Nedalo mi to a musim reagovat. Recenzi jsem precetl, hru jsem si nekoupil, divam se uz zhruba hodku na long game play (hodka cca z 5ti) a protoze Resi 3 Nemesis byl muj vubec prvni Resi, co jsem hraval s kamosem u nej doma na PS1 (On hral a ja cetl navod z nejakeho casaku) tak Resident Evil 3: Nemesis + Jill Valentine jsou srdcovka. Precetl jsem si vsechny tve commenty a mas ode mne +

Co jsem zatim za tu hodku videl, tak se jedna o neco jako ctrl+c/ctrl+v z remaku 2ky, Jill mi prijde opravdu jako nudne NPC, ksicht prevzaty od nejake ruske "modelky" je fakt bida (i kdyz to herni zpracovani toho obliceje vypada lip, nez zivouci predloha)... Jill byla jedna z prvnich virtualnich "lasek" meho detstvi a uprimne jsem hodne zklaman

https://boundingintocomics.com/files/2019/12/2019.12.14-01.46-boundingintocomics-5df43f05a2084.png

Takhle si nejak predstavuji real Jill

Edit:// dost se mi libila tva poznamka zde 

V Resident Evil 3 už Jill ovšem není členkou STARS, odešla po událostech jedničky, tento detail je chytře sdělen právě skrze očividně civilní ošacení Jill v původním RE3, které ukazuje, že Jill nechala minulost za sebou, ovšem s nákazou ji přišla znova strašit.

• Bize, nikdy bych neřekl, že budu stát po boku Justina biebera, ale stalo se. :O

• Je to logické,protože to je remake. Tam se počítá, že hra není kopii původní předlohy. I hratelnost, mechaniky a aspekty příběhu stárnou a tak je remake může vyhodit, změnit nebo nahradit. Některé staré hry bych už nehrál nejen kvůli staré grafice, ale i hratelnosti. Také se řadim mezi ty, co tenhle remake vítají.

• Coffin.Corner

Ultimátní fight - Stalin vs. Rasputin 

• clovicekO

Tobě tyká.

• J.V.Stalin

Komu tykáš?

• x_ander

Ale vždyť originální hry vznikají taky. A nevidím nic špatného na tom, že se remakuje. Vždyť i u filmů se to děje, a to si myslím, že u her to dává větší smysl. Netvrdím, že každý remake/remaster je potřebný (a kvalitní) a že by se mělo remakovat na úkor nových značek či pokračování, ale zrovna u 20 let starých her - proč ne?

Třeba já ze svého pohledu jsem rád za remaky her, které jsem ve své době nehrál - a dnes bych na původní verze němel trpělivost. Nejde mi o novou grafiku (naopak, mám rád retro hry a nablýskaná grafika je to poslední, co od hry vyžaduju), ale o změny, kdy se hratelnost, mechaniky a ovládání posune do dnešního standardu. A nemyslím tím zjednodušení pro casual hráče, ale prostě to, že se to hraje příjemně a já si můžu zahrát klasiku v moderní podobě.

A věř, že jsem spoustu původních her, které mě lákají a chci si je zahrát, zpětně zkoušel, ale s ohledem na zastaralé ovládání a celkově nepřístupnost hry jsem to prostě dnes už nedal. Není to prostě jak před 20 lety, kdy jsem byl na základce / střední, a mohl u počítače sedět třeba 6 hodin denně.  Takhle jsem třeba po 2 - 3 hodinách vzdal původní System Shock, Outcast nebo právě Resident Evil. A proto jsem rád, že u nich vznikly/vznikají remaky, které mi umožní tu hru hrát bez toho, abych skřípal zubama z ovládání a mechanik, na které bych si musel hodiny zvykat. Je mi jasné, že pro člověka, který tu hru má z původních dob najetou a je na to zvyklý, může být remake zbytečný a nebo ho dokonce naštve, protože z původní hry něco vynechá nebo naopak tam přidá něco, co mu tam subjektivně nesedí. Ale pořád máš původní hru. Já smysl remaků vidím zejména v tom, že danou hrou osloví nové hráče - ať už tu  "novou generaci" nebo hráče, jako jsem já, kteří sice před těmi 20 lety hry hráli, ale k dané hře se prostě nedostali. A co se týká těch původních fandů, tak jistě tu bude část, která o remake nestojí (a nebo je dokonce naštve), ale určitě tam bude i početná skupina těch, které potěší.

• Konzole ziskavaji zpetnout kompatibilitu, vsechno je ted x86 (z toho valna vetsina dostupna na PC, kde se Microsoft uz priznal, ze Win 10 je tu na dlouho), takze remastery/remaky her nynejsi generace uz opravdu budou spise smutne (napr. CoD MW 1/2).

Sam preci musis uznat, ze hrat hry z dnes uz mrtvych platforem, ktere byly designovane pro CRT obrazovky na tech nasich velkych telkach/monitor s vysokym rozlisenim neni idealni, protoze ty rozpixelovane assety akorat vidime ostreji a vypada to vic jak blitka. Je to opruz, at uz resis emulator, nebo stary vysviceny monitor, nebo poskrabane CD se hrou. Ja jim velmi rad zaplatim za to, ze privedli klasiky jako Resi 1-3 na moderni platformu, kde si to v pohodli Steamu stahnu a hraju po par kliknutich. No co ze to neni dotazene k dokonalosti, to tak nejak k zabavnimu prumyslu patri a uzposobim tomu treba to, ze si to neporidim hned, ale pockam, az cena opadne.

• Corvus

TAK TO NEHRAJ, STALINE!

• TheGGG

ale samozřejmě že mluvíš lidem do toho co je dobré a co ne, když některé věci označuješ za degeneraci... holt se budeš muset smířit s tím, že lidi mají rádi remaky, to není degenerace... 

• mr.clayman

To je sice nemilé, ale jak jsem řekl, originál jsem neměl šanci si zahrát, tak vezmu zavděk alespoň tímhle. S tímhle konstatováním tuhle debatu ukončím.

• uher

A komu já teď do čeho mluvím prosímtě?😀 Milej Bíbre, asi by sis měl nejdřív přečíst na co vlastně odpovídáš, protože ti dělá evidentně velký problém to pochopit (jo, jo každý máme trochu jinou představu o tom co je degenerace 😂)

• J.V.Stalin

Jenže tenhle remake NEní původní hra. To je celkem zásadní, je to vlastně dost jiná hra, navíc kupodivu i ochuzená a drobné odlišnosti ve scénářích A/B. Což mě dost překvapuje, že je současný hráč o jejich kombinaci a drobné změny dost ošulen. Např v původní hře mohla aligátora i různé veze Géčka potkat jak Claire, tak Leon, včetně dalších menších drobností, včetně toho, že byl člověk svědkem i havárie helikoptéry, popřípadě i viděl jak se vlastně Tyrant dostal do policejní stanice - nic z toho v remaku neuvidíš.

Ale jasně. Už se nemůžu dočkat dalších generací hráčů, kteří by si třeba taky chtěly zahrát remake dvojky, ale raději počkají, než udělají další remake, tohoto remakeu. Proč ne třeba rovnou Zaklínače, nebo prvního Dooma.

Vlastně budou nové IP úplně zbytečné, protože vždy "vyroste další generace lidí, kteří původní hru nikdy nehráli".

• mr.clayman

Jsem nevěděl, že Stalin měl tak vytříbený smysl pro sarkasmus. 😐 Uvědom si, že od dob vydání první inkarnace RE: Nemesis uběhlo už přes dvacet let a mezitím vyrostla další generace lidí, kteří třeba nikdy předchozí díl nehráli, nehledě na fakt, že třeba já jsem původní hru taky nikdy nehrál, i když jsem tehdy chtěl, takže jsem za tenhle remake taky celkem vděčný.

• TheGGG

myslím, že každý si může čumět na co chce a hrát co chce a žádný uhel na diskuzi mu do toho nemá co mluvit ;)

a každý máme trochu jinou představu o tom, co je degenerace...

• TheGGG

RE7 nemá s RE nic společného a byla to naprostá blbina, jinak ale RE nikdy nebyla skutečně strašidelná hra, ani tenkrát v dobách fixní kamery a prvních dílů... tenkrát to spousta lidí hrála za mlada, bylo to něco nového, tak z toho byli paf, ale to nic nemění na tom, že objektivně moc strašidelné není a nikdy nebylo

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit