Retro GamesPlay – hrajeme kultovní RPG Baldur’s Gate
-
Nesmrtelná klasika. Nové izometriky se možná těm starým nevyrovnají, ale pořád vznikají nějaké zajímavé RPG kousky. Nedávno Pillars 2, Torment, dělá se na Realms Beyond, Encased, viz...
https://www.youtube.com/watch?v=TCLQJjMT4es
-
Jedna z her, kterou bych si chtěl vymazat z paměti, abych měl důvod si ji znovu zahrát.
-
Nejlepší je Baldur's Gate Trilogy. Všechno i s datadisky plynule propojený do jedný hry na enginu BG2. Postavy (včetně NPC) si přenáší experience, skilly a kouzla z první části.
-
jo, úplně jsem zapomněl na mod BG1: Tutu
Je lepší hrát BG1:Tutu než BG1:EE. Ten mod totiž portoval hru do enginu BG2 a taky přinesl spoustu pozitivní změn (např. nové rasy, nové skilly, atd.)
-
ještě donedávna jsem hrával původní verzi, vlastně i teď mám v počítači nainstalované jak původní BG1, tak EE, a osobně nevidím žádný důvod, proč dát přednost původní verzi před EE. A že EE verze není dostatečně hard-core, jak dole píše Derp? A to jako v čem? Obtížnost zůstala stejná, všechno je stejné, jen interface a grafika byly vylepšeny. Pravda, Beamdog pár věcí do EE verze přidal - pár nových companionů, kteří jsou dle mého zbyteční, ale celkově je EE verze mnohem hezčí a mnohem přístupnější současným hráčům. Rozhodně bych s dobrým svědomím nikomu nedoporučil hrát původní verzi, když je tu EE verze.
ještě pro zajímavost: BG sága je hra, kterou jsem si koupil nejvíckrát. Nejdřív jsem si koupil původních 5 CD, později 2 verze na DVD a pak EE. Celkem jsem si tu hru koupil 4x :-)
-
EE verze rozhodně není ve všech ohledech lepší. BG1Tutu je daleko lepší alternativa pro old-school hráče a moderní stroje.
-
"vůbec nechápu, proč kluci hrají anglickou verzi původní hry, když existuje česká EE verze"
:FACEPALM:
Podíval ses na video? O tomhle tam na začátku mluví (2:40).
Prvním důvodem je to, že ta rubrika je "retro" a proto hrají původní verzi.
Na druhý důvod sis sám odpověděl ("EE verze je... v pohodě hratelná"). Ta edice přinesla spousta zlehčení pro širokou hráčskou veřejnost, ale je to za cenu toho, že už to není dostatečně hardcore.
-
Protože před 20 lety nevyšel remaster, ale původní verze v angličtině
-
vůbec nechápu, proč kluci hrají anglickou verzi původní hry, když existuje česká EE verze !??
EE verze je ve všech ohledech lepší a dnes v pohodě hratelná. Pokud by něco potřebovalo remake/remaster, tak je to Pool of Radiance :-)
-
Tak tahle hra by potřebovala remaster, nebo něco takového....
Věřím, že je to výborná hra, ale ta grafika je už moc i na mě a to na grafiku jinak nehledím, ale co je moc, to je moc.
-
tak kvůli tomuto jsem se zeregistroval. Skoro 2 roky jsem nic nehrál, ale teď jak přišel podzim a zima, tak jsem z náhlého popudu rozjel BG1 EE a projel to do konce, a teď mám právě rozehranou BG2 EE a jsem v Podtemnu (Kapitola 4). Hraju za klerik/ranger multiclass. Prostě nejlepší RPG všech dob, dokonalý mix kvalitních herních mechanik, obtížnosti, nelinearity a explorace, příběhu a fantastického lore ze světa Forgotten Realms. Baví mne na youtube si poslouchat videa s lore z Forgotten Realms a vzpomínat na dny Dračího dopěte. Např. ve hře potkám Mind Flayery, tak se podívám na video
https://www.youtube.com/watch?v=_knGh2SOP4g