Přejít na výpis diskuzí
Retro GamesPlay: hrajeme plošinovku Disney's Aladdin
15.4.2016 | Redakce Games.cz
45 příspěvků
-
Tak tak ani nemá cenu vyjmenovávat perly herního průmyslu, které v té době vyšly. Takovej seznam by byl několikastránkovej. Klidně by mohlo být i retro v podobě NES, SNES, MEGADRIVE konzolí.
-
Minimálně hry pro C64, Spectrum a Amigu by si speciální díly zasloužily. Aspoň tyhle tři. A klidně stačí emulátory, ať se nemusí laborovat s přenosem signálu. Není nutno, aby bylo přímo veselo, hlavně když bude.
Jinak ještě taková připomínka - tohle byl 82. díl. Významné kulatiny se kvapem blíží a neměli bysme to nechat vyšumět. -
Bych byl klidně i pro totální retro v podobě her z C64 atd.
-
Já si pak pořídil joystick s tlačítkem Turbo a to byl na tyhle disciplíny hroznej cheat *1*
-
No ty kráso, Winter Games .... úplně si vzpomínám jak jsem u Biatlonu, nebo Běžkování málem rozmlátil mezerník ...čím víc kliků, tím rychlejší běh :D
-
Aladdina jsme ve své době hodně hráli, ale vůbec si nepamatuju, kam jsme to dotáhli. Koukám, že i dnes to vypadá dost hezky. Co mě tam vždycky trochu štvalo, tak to byly dlouhé kroky Alladina, špatně se mi tam trefovalo na plošinky při skákání.
Jinak srovnávat to jakkoliv s Prince Of Persia je zbytečné, jsou to naprosto odlišné typy her, které toho nemají moc společného, kromě prostředí. -
Aladdina jsem nikdy nezkoušel na emulátoru SNES, protože jsem si myslel, že to je stejná verze jako na PC a Megadrive. Vůbec jsem netušil, že to je tak odlišné, ale nevím, jestli by mě to bavilo, obecně nemám moc rád hry, kde se nepřátelé likvidují skákáním na hlavu.
-
MDK jsem pařil o vánocích a ta hra má pořád co nabídnout.
-
A Ski or die, Summer/Winter Olympic games, Street rod..
-
Myslim tim, že se mi třeba několikrát za hru stane, že musim skočit do prázdna mimo obrazovku (tušim ve třetim levlu hned) a doufat, že tam je nějaká plošinka, na kterou doskočim, nebo se jí chytnu... nebo prostě chcípnout a příště vědět, jestli tam jde nebo nejde jít. Samozřejmě, když to má člověk už nahraný, je to fuk, ale na první zahrání jsem z toho moc veselej fakt nebyl.
Když nad tim přemejšlim, tohle je možná jedinej problém, co s tou hrou mám. Jinak si myslim, že je to masterpiece a po právu klasika.
A ten duel se stínem mi nevadí, přijde mi to vlastně dost chytrý. -
To mi nepřipadne jako podpásovka. Tak snad když vidíš, že bojovat s ním nemá smysl, první věc co zkusíš je nebojovat. *1*
Jestli je v jedničce vůbec nějaká podpásovka, tak možná v osmý úrovni s myškou (pokud nejsi dostatečně rychlej a nepotřebuješ její pomoc). To že chvilku trvá, než přiběhne, může vést ke zbytečnýmu restartování levelu. -
Za mne je v případě PoP1 nevhodné designové rozhodnutí poslední hádanka hry - jak mám vědět, že stín v souboji s princem uschová meč, když jej vrátí do pochvy princ? V průběhu celé hry se stín chová autonomně, sám od sebe běhá, sám od sebe princi ztěžuje průchod hrou. Takže náhlé nevysvětlené "kopírování" princových pohybů je celkem rána po pás.
-
Jinak Mechner měl vůbec s Princem dvojkou šíleně moc plánů, na který se kvůli rozpočtu nedostalo. Třeba v úvodní úrovni při útěku po střechách měli být i lukostřelci. Nebo takovej ten malinkej džin v červeným chrámu měl být původně pořádnej obr. Na svým blogu o tom všem píše, je tam ke stažení i dvousetstránkový pdf k vývoji Prince 2. A taky je tam vysvětlený, kdo je ta čarodějnice z outra, pokud to někomu ještě po letech vrtá hlavou. *1*
-
Muzes rozvest ta designova rozhodnuti? Diky
-
Mikovče, ruku na srdce, že tys Honzíka na ten Game Acces nepustil?
-
Ty maliny sbíral na GAME ACCESS ‘16.
-
Jj občas tím nostalgicky procházím. :)
-
Tybláho, když se mi konečně po milionu pokusů poprvé podařilo skočit na koně, tak jsem byl vynervovanej jak sáňky v létě, srdce až v krku a puls asi 250.
Svoje poprvé nezapomínáš. *1* -
asi tym ze si napisal pravdu *cough* *1*
-
Boze ved som srandoval s tym lamerskym hranim, nemusite mi hned zmazat prispevok a dat na den ban prispievat do komentarov ajajaj :D cim som porusil diskusiu? bol tam smajl :)