Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Já chci gameplay Kačeřích příběhů *1*
  • Beru zpět, opice byly ve Lvím králi.
  • já měl vždycky jako dítě největší nervy z té pasáže na konci aktu, kde se skákalo po padajících plošinkách na sloupech a nakonec jsi naskočil na létajícího koně, protože když jsi to podělal, nedalo se to proběhnout znovu a byl do defakto game over
  • Prince of Persia 2: The Shadow and the Flame na DOS (iOS remake nikdy neexistoval, zapamatujte si to) byla hodně drsná hra. S kým se setkám ze svých vrstevníků (ročníky okolo 1990) tak ji nikdo nedohrál bez cheatů/pomoci/návodu.

A když jsem to poprvé konečně dohrál asi před třemi lety, tak se nedivím. Mechner to měl parádně vymyšlené. Škoda jen, že se do hry nedostalo plavání a že poslední třetina ("kamenný rudý hrad") je evidentně uspěchaná.

Ohledně "létajících hlav" - sekvence v ruinách měla především být něco jako survival horror, kde by hlavy plnily funkci jakýsi zombií, které by naháněly hráče po levelech a postupně jej ukousávaly k smrti. Mělo to nutit hráče ke svižnému postupu, zatímco grafická stylizace (ruiny) měly hráče při takovém postupu dráždit svojí na pohled chatrností.

Jenže v rámci zjednodušení mechanik toto bylo přepracováno na klasické duely. Aby se ušetřilo, byl jako útok těch hlav použit mechanismus, který měl původně sloužit při nahánění hráče - hlava se měla při kontaktu s hráčem "zakousnout" a postupně žvýkat, zatímco hráč ji měl co nejrychleji setřást a dál utíkat. No a v duelech z toho vznikla otravná featura, kdy může hlava při jednom takovém "žvýkacím výpadu" sežrat až čtyři lahvinky zdraví.
  • Odulin
    Dodnes si vzpominam jak o Aladinovi na zakladce zapalene vypravim spoluzakovi, jak je to pekny a tak. :) ten styl grafiky me tenkrat dostal...a hudba a zvuky byly myslim taky fajnovější
  • kubi-wan
    Počkej, ty přehazující opice byly ve Lvím králi.... nebo v Knize džunglí taky? Já to nikdy nehrál...
  • kubi-wan
    Super! Osobně nechápu, proč Disney tyhle starý pecky (jako Aladdin, Lion King, ale třeba i pozdější Tarzan) nevydá na GOGu, myslim, že by se to prodávalo jak rohlíky.

Co se týče perskýho prince.... dvojka mě bavila, ale nedohrál jsem ji... ty lítací hlavy v ruinách mě moc frustrovaly. Mám mnohem radši jedničku, pro svoji elementárnost - jak z hlediska grafiky i mechanik - je to v mých očích (až na pár designových rozhodnutí, za který by dneska padaly hlavy) naprosto čistej "produkt", ve kterym je jen to, co v něm hráč potřebuje. Grafika ve dvojce je nádherná, ale v jedničce je pro svou schematičnost podle mě mnohem funkčnější.
  • Co takhle Knihu Džunglí? ....Přeci jen, kdy jste kdo naposledy někoho zlikvidoval banánem? ....A level s nekonečnými točivými skákačkami, kde Vás opice přehazovali, jedna na druhou, nebya žádná sranda. ....Sweet 486 :) *13*
  • YES :) ... A pro MDK2 jsem taky :)
  • Chlapci, nedějte mrtvý brouky a udělejte už konečně MDK nebo MDK2 gameplay. Thx *3*
  • Mozna chyba enginu... ha ha ha ;)
  • zatím jsem viděl jen začátek a párkrát jsem slyšel zmínit snes verzi jako hlavní/první a přitom záběry jsou z PC verze která je dost jiná ...už jen v tom že na snes verzi vůbec neměl aladin meč (byl jen o házení jablek a skákání nepřátelům na hlavu alá mário) a design levelů byl myslím dost jiný (x-krát jsem dohrál na snes, na pc jsem kusy viděl u kamarádů a kus si zahrál o x let později)

ale každopádně díky za retro, většinou trefujete hry co mi někde v hlavě uvízly a je to super si takhle zavzpomínat.....asi jdu pustit emulátor snes *14*
  • x_ander
    Těsně před začátkem vysílání jsem ho potkal v Brně na Lidické. Tak jsem si říkal, že to asi nestíhá :-D
  • Naskenovaný Score? Tak tos mě dostal, jdu číst. *1*
  • jnsCZ
    Jsem na malinách
  • No neke...
  • MikeR
    Je na malinách. /pokerface/
  • Odulin
    Taky mě bavil.

http://www.oldgames.sk/mag/score-12/page/41/
  • Odulin
    *omyl*
  • Kde je Honzík? *13*