-
"In my restless dreams, I see that town. Silent Hill."
Atmosféra, hudba, schizofrenní příběh - SH2 je prostě klenot, to se nedá jinak popsat.
Metal Gear Solid, Deus Ex a Silent Hill 2, to byly pro mě hry, který mi ukázaly, že hry nemusí být jenom o tom všechno postřílet nebo nasbírat co nejvyšší skóre, ale i o příběhu, postavách a emocích.
Jen kdyby to šlo zapomenout, vymazat a dát si tenhle temnej mindfuck znovu
*14* -
-
System Shock to stejný. Jak já se těším na remaster!!
-
-
Po RE1 coz pro me byla naprosto nejvic kultovka asi muj nejoblibenejsi horror *14*
-
Tiež som tento rok zahral a bavil som sa. Dokonca som si pamätal mnoho vecí ešte spred 12 rokov. Vtedy som to hrával výlučne v noci a fakt som sa bál :D
-
Hele, vcera jsem to prubl na PS2 a vopravdu jsem zadny jadra nemusel vypinat!!!
-
Preco sa ziaden redaktor nevie niktoremu inemu redaktorovi pozriet do oci? Ved spolu robia uz roky :D
-
-
Aspergeři
-
-
Někdo se ptal na jméno té korejské hry se školačkou a že ji museli předělávat, protože byla too scary. : White Day: A Labyrinth Named School.
-
Co blaznite, praveze silent hill byla jedna z mala her v te dobe 3D, ktera dokazala vyvolat atmosferu srovnatelnou s 2d hrama, to byl ten ulet, proc nas to v te dobe tak rozsekalo - a doplnění, myslím i dneska když si někdo dá tuhle sérii od začátku, tak neprohloupí. Amen.
-
tata mi to koupil k narozkam v den vydani:-D no a hral to on pac ja z toho byl podelanej jak svine:-DMysleli jsme ze je to něco akčního ve stylu jamese bonda:-D
-
Ještě jsem neviděl celé video, ale na začátku doporučují HD kolekci, která se ale Konami povedla podobně jako HD kolekce ZoE - Je to naprostá sra*ka.
Vidíte tu mlhu, která hře dává tu boží atmosféru? V HD kolekci byla částečně odstraněna, takže se můžete pokochat nedokončenými texturami. A i textury, které šly vidět v PS2 verzi, byly změněny na čistší varianty, což ničí pocit zašlosti.
Ale to není jediná vada na kráse, kolekce taky trpí bugy. Mým oblíbeným je třeba bug, který vaší postavu náhodně v průběhu sprintování přepíná zpět na chůzi.
A pak tam ještě změnili herce(V SH2 si můžete vybrat, ale v SH3 ne), originální herecké výkony jsou divné, což přidává na atmosféře, v HD kolekci jsou sice profesionálnější, ale naprosto generické.
Hry taky trpí problémy s framerate a SH3 občas úplně zamrzne.
A nakonec tam jsou nejrůznější komické detaily - https://www.youtube.com/watch?v=XqJ2EA0DTP8
Důvod nízké kvality této HD kolekce? Co jsem sylšel, tak Konami dalo vývojářům na remaster nedokončený build originálních her. Nehledě na to, že najali studio, které s vývojem na X360/PS3 nemělo moc zkušeností.
Tady je článek od DigitalFoundry, kde detailněji popisují všechny problémy této kolekce a srovnávají ji s originálem - http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-what-went-wrong-with-silent-hill-hd -
Pokud by tu hru chtěl někdo hrát dnes na windows, tak je tam problém u multijádrových procesorů. Je tam třeba manuálně nastavit, aby hra běžela pouze na jednom jádru, jinak se bude kousat a mít problémy se zvukem
SH2 je jedna z her s tím vůbec nej příběhem ve hrách. Ani jsem nevěděl, že je inspirovaná Zločinem a trestem (skvělá kniha). Možná by to v textu chtělo míň spoilerů. Je to jako vyspoilovat závěr filmu Se7en -
-
Stejně tak se vypínají jádra např. u Mafia 2 atd...
-