Přejít na výpis diskuzí
Richard Garriott je nejlepší designér na světě, řekl Richard Garriott
21.3.2013 | Ladislav Loukota
49 příspěvků
-
No jo, ale já myslel ve velký firmě, nebo aspoň ve většim týmu, jako zaměstnání.
-
No on se spis snazi sdelit, ze je vlastne buh a ostatni jsou ten povl, co mu nesaha ani po kotniky. Mozna akorat nechape, ze dnes se dela v teamu a vsechnu slavu nevyzere jen jeden clovek, ktery sis tim nasledne 20 let zivi svoje ego.
-
Jonathan Blow. Je to skvělý programátor, můžeš se s odkazy na jeho články setkat v knížkách o počítačové grafice apod. On samozřejmě stále taky programuje, ale už vícekrát vykládal, jak kdysi žil jen pro hardcore programování, jak ho práce na Braidu změnila a teď mu přijdou mnohem zajímavější designové otázky, programování bere jen jako prostředek k cíli, má taky pár dost kontroverzních programátorských názorů, které jdou trochu "proti proudu".
-
Nějaký jména? To se mi nějak nezdá. Programátor je přece mnohem líp placenej :)
-
a ja bych nesouhlasil. mas spoustu gamedesigneru, kteri zacali jako dobry programatori (napr) a pak zjistili, ze design je bavi vic. co vic, programatorske zkusenosti se jim velmi hodily, protoze umeli vymyslet systemy a chapak jak spolu jednotlive casti hry interaguji. grafici zas designuji jinak a davaji duraz na atmosferu, styl atd a opet je trochu zcestna predstava, ze by grafik musel byt mizerny aby sel do game designu.
-
Tak je treba mit dostatek sebevedomi. Na druhou stranu vseho moc skodi... *2*
-
Když se nepochválíš sám, nikdo to za tebe neudělá.
-
Náhodou já tomu rozumim, co tim chtěl říct. Je fakt, že aby člověk dokázal udělat hru od základu musí být skvělý programátor, aby dokázal vytvořit grafické návrhy a zpracovat to, taky o tý grafice musí něco znát, umět to, atd., ale gamedesign je takový to, že prakticky člověk k tomu nemusí umět nic a může to dělat - blbě samozřejmě. Pak si dokážu představit, že když někdo neni moc úspěšnej v jinym oboru, tak mu aspoň řeknou, ok, tak to zkus aspoň jako game designer. Na tohle by měla být mnohem vyšší laťka. Podle mě k tomu dobrým stylem přistupuje Dan Vávra. Taky neni programátor, taky neni asi ten uplně nejlepší grafik, ale jako gamedesigner se snaží na max z toho tématu vytřískat co se dá, čte si o tom knížky, zjišťuje fakta, pídí se po detailech a tak. Gamedesigner by měl bejt hravej, chytrej a vzdělanej člověk :)
-
Snažím se tím sdělit, že většina game designérů prostě stojí za starou bačkoru ... abych pravdu řekl, tak s tímhle nemůže nesouhlasit. Co co nám poslední dobou většina herních studií podsunuje vážně nestojí zanic.
Teď už je na Garriottovi aby ukázal jak je dobrý .... v Tabula Rase se nějak extra nepředvedl.