Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ja si osobne myslím ,že až o tak debilný nápad nejde. Samozrejme idea pomoci obetiam zemetrasenia cez predaj hry je jasne postavená na hlavu, všetci vieme koľko ľudí sa nabalilo na humanitárnej pomoci Afrike.
    Avšak ten nápad s dokumentárnymi hrami v zásade až taký blbý nie je. Všeobecne by takéto hry mohli dať gamingu vcelku nový rozmer a účel, v tomto konkrétnom prípade vzdelávací. Je fakt ,že spájať takéto hry s konkrétnymi udalosťami je vcelku svinstvo. Na druhú stranu to vyvoláva otázku či je lepšie určité udalosti zabudnúť, než ich držať v všeobecnej pamäti ako varovanie do budúcnosti. Ale to už sem asi nepatrí...
  • Co je to za blbost? ................ Jak už tady někdo psal něco ve smyslu... mohli by udělat hru ohledně jistého zemětřesení např. v Číně kde padaly především odfláklé budovy škol, spousta dětí mrtvých... Nebo některá další lidská neštěstí ? Co třeba 11. září ? ..... radši nepokračuju.

    Trochu zvrhlost. *11* *THUMBS DOWN* *11*
  • Osobně mám rád realistické hra, takže ANO...asi, snad, možná! Ale určitě bych to zkusil!
  • XindlCZ
    "kdyby výrobci zkusili své hry propagovat jako vzdělávací prostředky a nikoliv zábavu" - to mluvi asi za vse, hry jsou predevsim o zabave. Jinak ta reklama pod clankem "Plánujete dovolenou v Japonsku? Vyberte si ji u nás a jeďte." je ponekud morbidni, nezda se vam? :-)
  • Urug
    Vyhozené prachy, které by určitě našli užitečnější uplatnění v souvislosti s katastrofami
  • Generalmagor
    Ti japonci už nevědí co maj dělat nebo já nevim :D
  • Já osobně nechápu, proč takové katastrofické hry prakticky neexistujou, nebo vůbec nějaký souboj s přírodou. Já teda nepotřebuju zastřelit každou minutu 1000 nepřátel abych se bavil.
    • MoravaGeorge
      wau.... slin, slint... kurva kde? Já to chci, v které hře můžu zastřelit 1000 nepřátel za minutu?

      Ono už pár her bylo, ale nikdy se moc nechytli. Hraju všechno možné RPG, FPS, Skákačky, rozhodně nemám potřebu zabíjet, klidně si zahraju i nenásilnou hru, ale simulace spíše odrazuje.
  • Nemyslím že by mě taková hra bavila. Já se nudil už u takovového Lost In Blue (co že je takový simulátor přežívání na pustém ostrově) .

    Ale Distaster mě bavil *1* http://www.youtube.com/watch?v=s6UR3UVB4U8
    Pěkně si to předpověděli...jenom místou teroristů s atomovkama tu máme vybuchující jaderné elektrárny *3* .
  • MoravaGeorge
    Prvotní myšlenka simulace přežití je přinejmenším zajímavá. Určitě se dá zpracovat spousta situací: požáry, zemětřesení, pád letadla, havarie lodi, přežití v divočině, nebo třeba jen návštěva klubu rváčů. *2*

    Ovšem druhá věc je, jaká je segmentace trhu. Respktive kdo by si to koupil. Jako učební pomůcka dobrý, ale jako AAA titul? Spíš je to námět pro nezávislou scénu.

    Navíc já osobně, když přijdu z práce ve které se deně setkávám s věcmi jako jsou havárie, požáry, exploze atd., tak mám chuť se odreagovat, třeba u Bulletstormu, kde to bouchá taky, ale přeci jenom je to nadsázka.
    • ,,Podle Charltona by pomohlo, kdyby výrobci zkusili své hry propagovat jako vzdělávací prostředky a nikoliv zábavu.,,

      Tento pan zrejme nepochopil podstatu hier.

      Suhlasim s tebou.Pridem domov zo skoly o 16:00,po celodennom uceni a som rad,ze sa mozem konecne odreagovat,a nie sa dalej ucit.
      • MoravaGeorge
        Na druhou stranu jako educament dobrý. Dneska se běžně (u nás ne), použivají hry (mnohdy upravené) při výuce. Už jistý Komenský řekl: "škola hrou". Ale XBL nebo PSN by to moc do škol neprotlačili. A čistě pro školy taky to asi EA dělat nebude.
        Takže sna jen modeři či nezávislá scéna
        • Ja som to skor pochopil tak,ze ten pan chcel povedat,aby sa hraci pri hrani hier este aj ucili.A tom hry podla mna niesu.(aj ked nemozem popriet ze som z hier cosi nepochytil)
          Pokial by sa vsak hry vyuzivali v skole ako ucebna pomôcka,tak preco nie.
          Vedel by som bez problmov vymenovat par hier,ktore by sa mali hrat povinne. *1*
          Napriklad keby sme taky Total War hrali na dejepise,to by som bol asi v dejaku najlepsi,i kedto som uz teraz.
  • Přesně to jsem říkal, že by se mělo udělat:

    Tahle hra (Disaster Report 4) mohla lidem, kteří nikdy nic tak strašného nezažili, jaké to je, projít ničivou katastrofou. Mohla je naučit co za takových podmínek dělat, mohla je alespoň trochu připravit a co je nejlepší, mohli by díky ní skutečně soucítit s obětmi v dnešním Japonsku.
    Ale né, rána příliš bolí, tak do ní raději nebudeme šťouchat, i když je vlastně všude kolem nás. Je jasné, že většina zasažených Japonců by neměla náladu hrát tuhle hru, ale ti, kteří byli mimo dosah zemětřesení a tsunami by možná měli, už jen proto, aby oni sami dokázali pochopit jak zlé to bylo. A co teprve my, v zemích, které jsou relativně klidné. Ale ne, je to hra a do her nepatří vážná témata... kdy už konečně vedení herního průmyslu pochopí, že to tak není? Že jejich ústupky (6DiF, Medal of Honor a další) nám nijak nepomáhají, ale naopak škodí!

    Hry, které předají hráči nějaký skutečný prožitek (a vůbec nemusí být příjemný) a dokáží jej připravit na nějakou situaci jsou skvělý nápad. Ať už jim budeme říkat "dokumentární hry" nebo jakkoli jinak.

    A vůbec, chceme (my hráči i vývojáři), aby videohry byly uznány jako právoplatné umění (když může být uměním každá filmová sračka, tak proč ne hra)... A byť osobně spoustu her jako umění beru, musíme si uvědomit, že aby k tomu došlo, musíme si uvědomit, že "videohra nemusí být jenom "hra"" = něco pro děti, co by se nemělo zabývat vážnými tématy. Videohra může být právoplatným médiem, které má co říct a které může poučit...

    Takže ano, prosím udělejte nám "dokumentární hry", které nám ukážou, jaká hrůza to je prožít zemětřesení... ať víme, co v takové situaci můžeme dělat a ať dokážeme soucítit s těmi, kteří to skutečně prožili.... a ne říct: "To je ale hrozné.", zapomenout a jít s kamarády na pivo...
    • souhlas akorat me celkem mrzi jak se japonci medializuji jen proto ze je to "mocnost" a pritom jsou zeme ktere jsou na tom dlouhodobe hur ale o tech se nemluvi nejsou tak duleziti treba takova indie vedeli jste ze tam deti umyslne oslepuji aby pri zebrani vydelali vic ze se jich spousta ani nedozije 15 a spousta z nich ma taky AIDS rozhodne ne dobrovolne ale indie neni "mocnost" takze v tv nikdy nebyla a nebude aspon ne v takove mire jako nebozi japonci ne ze bych jim to pral akorat jak jsem rekl je zvlastni jak se urcite mocnosti medializuji na ukor jinych jo a umrtnost v indii co se tyka deti na aids vrazdy nebo kvuli brutalnimu znasilneni je taky dost vysoka kdyz tomu pripoctete vrazdy vsech obyvatel a umrtnost vsech obyvatel na nemoci tak to bude za rok ne o moc nizssi cislo nez u japoncu a jejich tsunami jednou za sto let ale jak jsem rekl jen ti duleziti se medializuji

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit