-
Já myslím, že schopnosti Bethesdy jsou krásně vidět na příkladu, ve své době velmi sledovaného souboje mezi G3 a Oblivionem. Obě hry sází na maximální otevřenost a svobodu, a ve své době top grafiku. Ale G3 je oproti TES4 tak neuvěřitelně zpackaná hra, že až rozum zůstává stát. Bethesda právě v porovnání s konkurencí dokazuje, že je mistrem ve stavění uvěřitelných, fungujících, ale hlavně zábavných svobodných a otevřených světů.
-
No oproti ostatním RPG z posledni doby je jedno z nejtezsich.
-
O tom, že se TES posouvá špatným směrem, se dá samozřejmě diskutovat. Ale myslím, že když řeknu, že mě hry Morrowind, Oblivion a teď i Skyrim neuvěřitelně baví, a každá úplně v něčem jiném, tak to myslím jednoznačně vypovídá o tom, že podle mě se série posouvá dobrým směrem.
-
Zaklínače jsem hrál, četl i viděl;). Ale silně s tebou nesouhlasim. Zaklínač je rpg typu KotOR, já tenhle typ rpg osobně nazývám koridorový rpg. Nejde tam tolik o vedlejší questy, který jsou v těchhle rpg dost na pozadí. Zato TES je postavenej právě na vedlejších questech. Hlavní linii tam dohraješ i za pár hodin (tušim, že se tu na games psalo, že skyrim se dá dohrát - tedy jenom hlavní linie- asi za 4 hodiny?), ale ta pravá hratelnost TES je v obrovským a otevřeným světě. Dodnes když hraju oblivion tak mě něčím překvapí, což vzhledem k tomu, že jsem v té hře strávil desítky hodin, uřčitě takový 150, tak to je úctyhodný výko. Gothic byl tak na pomezí, tedy G1 a G2, ale risen mi přijde hodně sterilní a nezajímavej.
-
Risen 2 miri na trochu odlisne hracstvo nez Skyrim nebo Zaklinac 2. Bude svobodny, ale ne zase tak moc. Presne jak rikaji ve videu 'aby to nenudilo'. Hry od Bethesdy jsou si take velmi podobne ne ze ne. A to i mimo serii TES (nove dily Falloutu). Pro me je ale zahadou co dela jejich hry tak vyjimecne, ze vzdycky sesbiraji nejvyssi hodnoceni a stavaji se automaticky kultovni. I presto, ze jsou tak rozsahle a svobodne. To je jiste klad, ale kdyz se o neco takoveho pokusi jine studio se svou hrou, velmi casto zapadne a kde kdo jim vycita, ze jsou prilis rozsahle a nudne. Ale ne TES. TES je vzdycky spicka. No ja nebyl nadseny z Morrowindu ani z Oblivionu a uz vubec ne z Fallout 3, tak nevim jaky budu mit pocit ze Skyrim. Na Risen 2 ale sazim. Prvni Risen mi maximalne sedl a i kdyby byla dvojka stejna, bude to pro me pecka.
-
Je fakt, ze se to moc neposunuje, ale na druhou stranu to take zustava stale dobre. TES se posunuje, ale podle me spatnym smerem. Kazdopadne pokud chces zivy svet, tak si zahraj oba dily Zaklinace. Nevim jak je to se Skyrim, ale Morrowind a Oblivion rozhodne nemeli svet, ktery by se dal oznacit za 'zivy'. *3*
-
Přesně! Zdá se mi, že piraně postavili celou svou existenci na sertvačnosti geniality prvního dílu. Druhý díl, je jen rozšířením jedničky, které dohání ale nepřekonává její kvalitu.
-
Když mě se nelíbí jak piraně dělají každou svou hru naprosto stejně. Teda pokud vynechám G3, což byl průšvih. Risen je hratelností natolik totožný s G2, že jsem až zaplakal:(. Neříkám, že ta hratelnost je špatná, jen mi ten svět nepřijde tak živý jako v sérii TES. Jediný posun v hratelnosti, i když nepatrný je mezi G1 a G2. Vlastně jediné, co bylo na sérii gothic dobrý, byl slušně vymyšlený svět a příběhy, které se v něm odehrávají (mě osobně fascinoval svět uvnitř magické bariéry, byl to jeden z nejzajímavějších a nejoriginálnějších světů, jaké jsem kdy v jaké hře viděl). Risen tohle, podle mého názoru postrádá... No uvidíme. Tím, že očekávám málo, budu možná mile překvapen.
-
Taky me pirati ze zacatku dost odradili, ale ted uz to vypada slibneji :)
Ale s tou vyzvou bych byl opatrnejsi. Risen byl rozhodne na medium velmi lehky a na predchozi Gothicy se obtiznosti nechytal :) Od dvojky ocekavam to samy. -
Ale jooo.... PC verze risen nevypadala zle. Ale kdo měl možnost vidět XBOX verzi, tak mi dá jistě za pravdu, že je to ta nejhůře vypadající hra na boxy. Grafika někde tak 15 let zpět. S tou hratelností a atmosférou to u mě teda nefunguje. Hluboce "smekám" před těmi, co to dohrajou dvakrát a více. Kde se ve Vás bere ta motivace? Asi lidé z města, kterým stačí ke štěstí jen si tak pobíhat sem a tam "krásnou" krajinou. *1* questy typu: sežeň 10 mrkví, donuť 5 týpků ať udělaj to či ono. A ten konec??? ....no alespoň jsem musel na konci někoho sejmout na rozdíl od GOTHIC 3. Ale koho??? Nulová výzva... A systém boje a kouzel ve srovnání třeba s dragon age nebo divinity II. GOTHIC a GOTHIC 2 byly super. Ale pak už to šlo s PB s kopce. Arcanii už jsem raději ani nezkoušel... Vím kdy mám dost.
No uvidíme. Necháme se překvapit. Že by pro změnu mile?? *3* -
Říkali v červnu bo tak nějak .. máte poslouchat podcast. *16*
-
Na Risen 2 se hodně těšim. Vývojáři už několikrát dokázali že umí udělat hodně krásný, atmosferický a dobře struktoruvaný svět.
-
No já bych řekl, že mááááximálně numetal :)
-
Priznam se, ze pirati jako hlavni namet Risenu 2, me ze zacatku trosku odradil, ale cim vic se dovidam o hre, tim vic jsem zvedavy, jak to dopadne. Taky se mi libi, ze to nejspis bude dalsi RPG od PB, ktere bude opravdu vyzvou. Nedavno jsem si znovu zahral Risen, popravde tesne pred Skyrimem a ten skok v obtiznosti je dost rapidni. Skoro jsem nemohl uverit, ze je ve Skyrimu obtiznost defaultne na stredni. I pri nastaveni obtiznosti na "Velmistra" me prijde hra o stupen lehci, oproti Risenu. Ale zatim jsem porad stale na zacatku, tak doufam ze budou souboje trosku tezsi (hlavne proti drakum).
-
Troufam si rict, ze pokud si hral Gothic 1, 2, 3 a Risen, tak si muzes udelat obrazek o tom jak bude vypadat souboj v Risen 2.
-
Vypadaji jako z nejake nemecke black metalove kapely :)
-
však říkali v neděli, ale neřekli kterou *1*
ne vážně, zodpovědně zrecenzovat takový kolos za 2-3 dny to je prostě nereálné, lepší počkat na kvalitní recenzi než to uspěchat
jen ten slib byl asi trochu ukvapený.. -
Sem rád že už tu hru konečně nějak propagují,a líbí se mi že v tom making of ukázaly i záběry zatím ještě rozpracovaných částí hry-je vždycky zajímavé vidět jak hra vzniká(modely bez textur atd.),ale přece jenom mohly větší část toho videa věnovat záběrům přímo ze hry než z toho podivného studia...
-
to uz je na spam vojto
-
aky bude vlastne boj, jedna postava, akcne klikanie?