Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak snad to nebude tak hrozné jak to vypadá. Na Risen 3 jsem se možná těšil stejně jako na Zaklínače.
  • Chudaci musi zjevne uspechat vydani hry a do obchdu poslat nedotazenou a nedomyslenou verzi. To vsechno kvuli vlne opravdovych RPG z Kickstarteru, ktera se nas ke konci roku chysta vsechny smest.
    • Ktore rpg ? nemam kedy sa prehrabavat kickstarterom tak len pre info aby som vedel na ktore sa tesit :)
    • tonnymontana
      Tak na to si zvykam uz poslednich par let u hodne her mam pocit ze misto finalni verze je to spise Beta. Nasledne patche ktere maji velkou velikost a 5dlc kde pridaji obsah co by tam uz mel byt je jen hrabickem do rakve. Clovek si koupi hru kterou sotva muze hrat, musi cekat na opravu a nakonec aby si kazdy druhy mesic koupil dvouhodinove rozsireni kde nekdy obsah nedosahuje kvalit prumerneho moddera. nerikam ze je to u vsech her ale je toho porad vice. kde jsou ty doby co hra mela prvni patch az za pul roku a opravoval nejaky font..:D
      • kotty
        Proto je nejlepší vydržet s koupí pár měsíců - hra už bude opatchovaná, koupíš ji ve Steam výprodeji za zlomek původní ceny a často ještě s DLC.
        • tonnymontana
          OMG,Kotty: presne tak a proto jsem take vetsinu her prestal na pc kupovat. Nejde o penize ale o princip kde nehodlam platit za betatesting stim ze abych se dokoukal na "film" vypnou v kine projektor a zacnou chodit s kasickou. Ale jak jsem psal diky tomu ze firmy vyuzivaji opravdu silny Hype s Omracujici Kampani ktera mladsi hrace dostane vzdy, asi to jeste nejakou dobu bude trvat. Asi znas ten efekt kde jedna holka na konncerte beatles zacne jecet a najednou jeci vsechny:D
      • a bude jim to prochazet tak dlouho, dokud to budou hraci akceptovat...tak nejak si nekteri lide nechteji uvedomit, ze jsou vlastne zakazniky, a kdyby se jednalo o jiny produkt, tak by reklamovali o106, misto toho se rozplyvaji radosti nad tim, jak rychle se to opravuje a prostrednictvim DLC doplati majlant, ktery by za to v jednom kuse nedali.....
  • KIMCID
    uvidíme
  • tonnymontana
    Tak asi se tehle hre vyhnu a pockam si na zaklinace 3. koukam jsem na video i obrazky a i kdyz obcas v tom risenu je interier hezkej tak venku je to hruza zem jako by mela jednu texturu a 2 kytky. Nejspise bych se tam necitil dobre a i kdyby to bylo upravene asi moc vody nenazenou. Oproti tomu zaklinac je s kazdym infem hezci a hezci:) pauza mezi 2-3 byla fajn clovek si stihl precist vsechni knizky a kouknout na skoro nekoukatelne telkevizni pokusy :D

k te obtiznosti. Hraju Wildstar a uz dlouho jsem tolikrat neumrel za dve hodiny:D diky obtiznosti si to uzivam a polovina veci ktera je ve hre se mi jeste neotevrela. kazdy level je prijemne rozdelovani bohu a craft asi nejzajimavejsi co jsem zkousel za par let singlu a mmo her. hra ale nesedne kazdemu diky mesicnim poplatkum nebo stylizaci grafiky. a hlavne tam nejsou pandy:D
    • Dočkej času, taky jsem byl rozčarovaný. Ale ta hra je podle mě dost nemastná, neslaná - dungy super, craft super, ale třeba takové PvP je hrůza a balanc ještě větší. Ale offtopic.
  • zdá se, jakoby největší problém pro nové hry byl panický strach vývojářů udělat hru těžkou. dovolit jí zabít hráče, naštvat ho, zdeptat ho a přinutit vyvinout nějaké úsilí aby se dostal dál. což mi přijde smutné.

já sám jsem (přiznám se) už taky dost rozmazlený tou lehkou obtížností v současných hrách. onehdá jsem si nainstaloval první mafii a strašně jsem se divil, jak je to těžké a že pořád umírám. ale abych neodbíhal, v prvním a druhém Gothicu se mi líbilo, jak jsem byl vystrašený a jak jsem se neodvažoval zaplout hlouběji do lesa abych snad nepotkal nějakou příšeru co mě zabije (konkrétně šlo o skřetího psa haha). tenhle strach jsem v současné rpg scéně už nezažil.. *7* *4*
    • Kozy
      Ten poslední odstavec- přesně. Nezapomenu jak jsem v noci plaval tim potokem ze starýho tábora do novýho a celou cestu jsem měl za zadkem číhače, podobnou atmosféru jsem zažil až u DS. Nebo když člověk zašel trochu hlouběji do lesa a potkal stínovou šelmu.
      • Lukyz
        Když pominu věci co vyřešil CP nebo vypsal Tanbou tak mě osobně vadilo následující:

- slabý příběh a motivace hráče, protože 1. třetina hry byl v podstatě quest osvodobit Myranu od Orků
        - osvobozování měst, to bylo dle mého hodně špatný. Řež jak blázen, většinou jsme to musel řešit pomocí bugů nebo metodou útok / úprk
        - Nordmar a Varant mi přisli vzhledem ke svojí rozloze pusto prázdné
        - oproti předchozím dílům jsou města / NPC málo "živé" (denní režim, lov, hospoda, m*čení na rohu)
        - slabé audio jako např. déšť v interiérech a jeskyních a jakkoli považuju soundtrack za nádherný tak dát do hry na destíky hodin pouze jediný "combat music" mi přijde na hlavu a ke konci hry mi to fakt drásalo nervy *16*
        - pak ještě glitche které nevyřešil ani CP což je třeba prolínání equipu hrdiny - zbroj, meč, štít luk. Nejhorší na tom je, že to má člověk na očích pořád, protože na nic jinýho než na záda hrdiny nečučí.

Určitě bych toho vymyslel víc, ale musím taky něco dělat *1* Ale i přes to co jsem napsal, jsem si hru náramně užil, ale je to škoda, protože potenciál tam byl neuvěřitelný...
        • Kozy
          Díky moc oběma, takhle když to člověk vidí tak se s tím asi dá souhlasit, v tý době jsem to nevnímal, ale je fakt že i přes pěknou grafiku jsem u trojky strávil nejmíň času. Třeba souboje se skupinou nepřátel byli úsměvný, bugy se mi naštěstí vyhnuli. Ten CP vyzkouším. Nevim jestli to bylorozsáhlostí ale trojka postrádala správnou atmosféru předchozích dílů, až na Vagrant, ta poušť byla hrozně fajn.
          • Varant měl nádherný hudební podkres (Kai Rosenkranz se vyřádil do sytosti), melodii z Ishtaru is doteď občas pouštím jen tak k odpočinku:

https://www.youtube.com/watch?v=xXjJiLBz0wU
          • Lukyz
            Jinak Vám moc děkuju, jdu to opět nainstalovat *1* *14*
            • Krescz
              tez a hned potom si dam Risen jednicku...damn you guys
    • Co psa, tam tě rozsekalo prase. *1*
      Dodnes si pamatuji ten moment čiré hrůzy když jsem v Gothic 2 narazil v jeskyni před městem Khorinis na skřeta, který mě oddělal asi na dvě rány.
      • A pak ten moment hrůzy, kdy si člověk uvědomí, že se do toho tak zažral, že zapoměl ukládat hru každých 5 minut.... *1*
        • Zatímco v gothicu 3 ses bál na 50 levelu s nejlepším brněním abys nepotkal skupinky vlků nebo prasat po tom co si solo vyčistil celé město plné skřetů.... sad.
          • Musím říct, že co jsem nedávno Gothic 3 s komunitními záplatami dojel (konečně), je mi až líto toho, jak byl skvělý potenciál této hry promarněn. Pohrát si ještě s příběhovou linkou, která je v současné chvíli více než chudá, tak se z té hry stane výborné pokračování.
            • flash789
              G3 jsme hral chvili po tom co vysel a prasata sli zabit v pohode jen to chtelo trochu sikovnosti. Nejaky bugy tam byli a spousta nepratel se chovala divne ale hrat to slo pomerne bez problemu.Nejvetsi problém v te době když to vyslo byla neunosna hardwarova narocnost, ostatne ta hra bezi blbe ještě dneska. taky byl problém s pribehem, ten se tak nejak rozpliznul a a pak uz ho clovek ani nevnimal.
              hra byla vydana predcasne, ale vina byla i na strane výrobce, proste si vzali moc velke sousto, kdyby si vic drzeli při zemi a jeli dejme tomu ve slapejich dvojky udelali by lip. Ale obecne mam na G3 dobry vzpomínky a povazuju ho za fajn hru.
            • Kozy, třetí díl byl vydaný před řádným dokončením na nátlak ze strany vydavatele (byla to společnost JoWood Entertainment) a podle toho taky vypadal:

- některé vlastnosti a bonusy vůbec nefungovaly (OrcSlayer)
              - procento úkolů které vlivem nejrůznějších chyb nešlo splnit bylo neúnosně vysoké
              - NPC postavy a potvory zabíhaly pod terén a opět se z něj vynořovaly
              - soubojový systém vypadal jako solidní základ, na kterém by ale bylo potřeba ten "opravdový" systém teprve postavit
              - vyváženost soupeřů a potvor byla vlivem nedokončené AI katastrofální - lidští a skřetí oponenti se povětšinou jenom kryli a nechali se usekat spamováním základního útoku, naopak divoká zvěř útočila jako nezastavitelný dieselagregátový robot a tak jeden zásah od např. divokého prasete znamenal na 99% smrt, protože to prase už hráče nepustilo ze stunlocku dokud nezemřel

Community Patch naštěstí drtivou většinu neduhů odstranil a dokonce se povedlo i některé featury přidat.
              Gothic 3 bez CP bych osobně hodnotil 4/10 (produkt má technické nedodělky a jeho hraní je spíše za trest), Gothic 3 s CP bych osobně hodnotil 8/10 (engine fandové přepsat nedovedou, ale jejich trpělivá látací práce zachránila neuvěřitelně moc).
            • Kozy
              Co je vlastně na tom třetím díle tak špatný? Vim že mě to dost bavilo a nějakejch negativ jsem si tam nevšiml, pravda, gothicu slušel víc ten uzavřenější svět v bariéře ale stejně. Spíš mi vadil ten datadisk, docela o ničem.
          • Lukyz
            V originále ano, ale s tohle a tunu dalších problémů vyřešil community patch *3*
    • maros.goc
      Preane s tym strachom v lesoch, to mas teda pravdu :-)
  • No nic, tak já jdu zase čekat na Zaklínače 3 *9*
  • Hnisavec
    znie to strašidelne pre mňa ako fanúšika série...inak prvý Risen bol fajnový návrat ku koreňom...konečne by som prijal origoš pokračovanie alebo remake Gothic 2....
  • Asharak
    NE! Nikdy! Proč! Proč jsem to četl *10* Určitě se plete a dělá si z nás srandu! *16* ...ach jo
    • musis to brat zatial s rezervou...aj na Risen 2 vsetci kydali aj ked dost nepravom...ja som dostal od neho co som cakal...nic viac nic menej
  • Nevim, ale dabing a herecke vykony nejsou to, co dela hru dobrou, on i stary Gothic nemel buhvijak genialni dabing, ale hral se vyborne. Lide maji dnes tendence prehanet a byt rozmazleni....

Dvojka Risenu byla nic moc, ale porad velmi dobra hra, co me stvalo, byl odklon od klasickeho dark fantasy k piratske tematice, strelne zbrane..., jsou lide pro ktere je toto osvezeni, pro me hovadina co do fantasy nepatri, mam fantasy rad a takove ty tendencni hipster redaktorske kecy o tom, jaka jsou klasicka Fantasy nuda - tak si hrajte jine hry nez fantasy, nebo nejaky japonsky uchylnosti...easy solution.

Porad verim ze R3 bude lepsi jak R2, alespon jako R1 -R1 byl povedeny nastupce G1 - pristupnejsi a mozna i hratelnejsi, G2 je proad kral, ale hra na urovni R1 je porad skvela hra. Snad to nebude tak zle.
    • Gothic 1 měl dabing v horší kvalitě, no Gothic 2A měl dabing perfektní (jak anglický, tak německý) *4*
      A mě na dabingu záleží dost... Bez polského dabingu by byl zážitek ze Zaklínače poloviční, proto doufám, že v AC: Unity bude francouzština (protože italština byla u ACII a AC:BH geniální) *4*
    • Asharak
      Dabing byl např. v G3 dost atmosferický. Pokud tady bude novodobě podělaný pak je to jasné mínus pro celou hru.
  • Risen 3 bude podle všeho stejná sra*ka jako druhý díl. Zatím tomu nasvědčuje každé nové vydané video a každý nový článek. Zatím to vypadá na nezáživné dialogy, plochý a lineární svět bez špetky hutné atmosféry. Zkušenostní body se opět dělí mezi asi tři kategorie (málo, trochu víc a hodně), tzn. že ač bude snad konečně více druhů nepřátel, ve skutečnosti budou jenom tři. Parťák bylo to nejhorší rozhodnutí v celé historii Piraní. Díky nim jsem ve dvojce nahned dokázal vymlátit úplně všechna monstra na prvních dvou ostrovech aniž bych vložil jediný bod do bojů a utratil jedinou zlatku za učitele. Všechny zkušenosti šly do otevírání zámků protože z nějakého nepochopitelného důvodu byly úplně všechny truhly ve hře zamčené. Ne že by to k něčemu bylo protože krom pokladů, truhly neobsahovaly nic zajímavého. Živý svět také dávno vymřel. Statické postavy v prázdném městě, jsou s příchodem noci schopné ujít pouze pár kroků do postele a ráno si opět stoupnout na to samé místo. Město vlastně ani nemůže být prázdné, protože každý dům vlastní přesně to dané NPC, které je pro nás důležité. Žádně nepotřebné postavy se nekonají, a tím pádem není potřeba jim stavět bydlení. Strážím stačí jedna chajda se 6 postelemi. Pro porovnání si stačí vybavit Khorinis, Starý tábor, Nový Tábor, Onarovu farmu (i na té farmě bylo snad jednou tolik NPCs než v Caldeře v Risen 2) Dál bych mohl pokračovat, ale myslím, že každý kdo hrál Risen 2 ví o čem mluvím a tahle přeskinnovaná dvojka rozhodně není žádný návrat ke kořenům. Vedle G 1,2 a 3 (ano 3 protože je to také super hra) může stát pouze Risen 1 ale rozhodně ne Risen 2 a vsadím můj ubohý měsíční plat, že Risen 3 bude stejná hovadina jako druhý díl.
    • maros.goc
      nuz :) hej :D dvojka je evidentne slabšia, a ked bude slaba aj trojka, potom boze chran aby dalsi diel Gothicu dostali práve pirane :( je to smutné konštatovanie, ale pravda je niekedy krutá

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit