Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Každopádně bysme neměli zapomenout na heroické poslání, spočívající v prodávání trávy z r1
  • myslím že tam bude větší obtížnost bez mini mapy
  • Asharak
    Skvělé že to vychází v srpnu, bude čím zabíjet čas ^^
  • To abych znovu zahrál G1 a G2...sice jsem obojí dohrál už tolikrát, že do takového čísla "ani neumím napočítat", ale přeci jen je to nějaká doba a tak jsem většinu zapomněl.
  • Snappers a bloodflies *14*
  • Malleth
    Vypadá to vcelku nadějně ale štvou mě tam ty titáni. Gothic i Risen byli nejlepší když se drželi při zemi a byli víc o přežití, než o proroctvích, vyvolených a ohnivých démonech.
  • Lukyz
    Gnomové? Mě přijdou sympatičtí *1* http://alturl.com/7k8ef

Ale v traileru zaznělo, že potkáme i staré známe, ale těžko říct o koho půjde - PB opět vlastní práva na značku Gothic + je pár teorií, že Risen vlastně navazuje na Gothic sérii, takže bychom mohli přesně tuhle starou bandu potkat a to by bylo opravdu boží *14*
  • Malleth
    Já preferuju sbírání tuřínu z G2
  • co jsem mohl zatím od Fitzgeralda číst, tak ten citát je od něj dost ironie, takže kdo ví...
  • No nejvíce mi kází dojem ti mali pidižvíci nějaka podivná rasa co je tam od Risen 1. Já bych chtěl návrat špinavého světa, orků , level design který místy mrazil místy hladil po duši a možná nějake cameo původní postavy(Diego,Xardas.Lester). Myslím že takové hry se ale už nikdy nedožiju a ovládání klavesnice + myš mi nedělá problém to s CTRL+ALT+šipka bylo samozřejmě vtipné(doufám) pomrknutí na pamětníky
  • Ano ano, přesně o tom tohle video bylo. Vzbudit dojem, že i když je Risen3 naprosto současná hra těžící ze směru který prošlapala série Dark Souls (viz první teasery a důraz na "temnost", zmíněný i zde v promo videu), tak určitě nemá mainstreamovou minimapu, mainstreamovou šipku na minimapě, že soupeři neútočí mainstreamově jeden po druhém (viz Gronkhova videa), a že hrdina nemá většinu hry za zády nesmrtelného poskoka. Jojo, hotová nostalgie.
  • Zrovna mám rozehraný Gothic 2 NotR, takže promo video materiál místy budí solidní cukání koutků.

Jojo, vracíme se ke kořenům, proto jsou souboje dělané 1 vs 1 a zbytek oponentů tancuje okolo. Všímejte si, oponenti sice jakože útočí v tlupě, ale ve skutečnosti vždy napadá hráče pouze jeden nepřítel a hra rychle střídá iniciativu mezi jednotlivými NPC. Když to porovnám s Hornickým údolím a děsivými výpady skřetích skupinek, které bezejmenného zvířecky řežou hlava nehlava všichni zároveň, tak je rozdíl velmi hmatatelný a dobrá zbroj je nutností (http://www.youtube.com/watch?v=6KJ7h9C5YBU).

Zdůraznění možnosti plavání je taky vtipné, když v G1/G2 jde bez potíží plavat i pod vodou. Prostě G1/G2 vyšlo v době, kdy se určité herní mechanismy považovaly za běžnou součást produktů, ne za něco, na co je potřeba speciálně poukazovat.

Ale i tak jsem potěšen, že se Risen 3 vrací k rukopisu Piranha Bytes. Akorát to samozřejmě není kvůli fandům, ale protože pokus o získání mainstreamových hráčů (R2) jim moc nevyšel, to by museli dát větší balík za grafiku, blik blik efekty a Mara by musela mít lesbický vztah s některou noname Titánkou, na kterém by stála celá cesta hrdiny, při které by musel řešit dilema mezi záchranou lidského světa a misogynní vraždou bytosti + citovými následky pro přeživší noname Titánku.

Uvidíme jak to nakonec dopadne, osobně se celkem těším ^_^.
  • yenda1
    Módní piráti měli být takovým pokusem o "hele pojďme udělat hru pro všechny" a jak to dopadlo. Risen 3 se prezentuje jako návrat. Pro mě jasný signál, že cílová skupina se skládá hlavně z komunity lidí kolem Gothicu, případně prvního Risen. Komunita nebude asi zase tak malá, když Piraňe vlastně tvoří variaci na totéž téma (s větším tu s menším úspěchem) a přesně tak to máme rádi.
  • Vidíš a já ten pocit nemám, jelikož když vyjdou dvě zajímavé hry, na které se čeká, tak lidi si s radostí koupí obě, pokud jsou toho hodny a nebudou vybírat, zda si koupí tuto a tu druhou ne.
  • Určená cílová skupina ale může být tak malá, že z toho žádný výdělek nebude
  • Mainstream nutně neznamená, že ta hra je dobrá a lidi ji chtějí kupovat, někdy je lepší se zaměřit na určitý segment, a ten daný výrobek ocení.
  • Nic proti, ale to už můžeš rovnou říci, že nechceš lepší ovl8daní, že stačila kalkulačka, která ještě ani neměla šipky. Zrovna ovládání ve mě neevokuje návrat ke kořenům, pokud by tedy nová ovládání byli horší než je omezen9 na šipky na klávesnici. Byly doby, kdy se nehrálo na WASD, ale QAOP, co takhle se vrátit k tomu? :)

Návrat ke kořenům Gothicu je pro mě atmosféra, magie, zajímavé levelení postavy (učení), crafting a hlavně interakce s okolím, kdy bylo opravdu znát na čí straně jsi. Ale ne za každou cenu..
  • Lukyz
    Zase bych si nebyl úplně jistej, protože když se podíváš na ten gameplay co někdo postoval níže, tak uvidíš "krásnou" minimapku s šipkou což mi tam vůbec nesedí. Klasický mapy kde byla max. vidět poloha hráče mi přijdou lepší.
  • tyjo ta prezentace mi docela změnila názor.. myslel sem že to bude stejná blbina jak risen 2 ale teď to fakt vypadá dobře. a moc se mi líbí co říkal komentátor na konci.. že je to hra z dob, kdy ještě hry hráče nevodili za ručičku. čím víc to bude jak gothic tím liíp.. :) těším se.
  • Lukyz
    Mám takovej pocit, že tyhle hry nejdou moc dobře srovnávat *4* Já osobně se těším na obojí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit