Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hra jako taková mě bavila, nicméně ztráta ředitele předešlých 2 her způsobila, že DS2 ztratila svůj specifický feeling. Jelikož nemám čas se tady dlouho rozepisovat, hodím odkaz na video, které solidně shrnuje všechny moje pocity.

https://www.youtube.com/watch?v=UScsme8didI

Je sice delší, ale argumenty dávají smysl a sám bych to lépe nenapsal. Doporučuji.

Pokud jde o DLC, uvidíme, jak na ně zareaguje herní obce. Naslepo už do toho nepůjdu...
  • Za mě DLC palec nahoru...Chvílema si připadám jako Lara Croft...
  • RazorProduction
    nechci rejpnut ale to usa ten japonec nemohol nadabovat ??? *13*
  • flash789
    DS serie je fajn, ale člověka co hraje japonsky rpg od dob ps1 zas az tak neohromi. Problém byl ze japonska stylizace mnoha lidem nesedla a DS ji nemá. Jinak co se tyce principu hry, obtiznosti a dalších věci které spousta lidi ted nove objevila a evidentne je to bavi je zanru jrpg vlastní. Obtiznost, unikatni svet a atmosféra, vychytany soubojovy systém a rozvoj postav, ruzne secrety na které clovek prijde leda pomoci googlu, velka znovuhratelnost, svet kde na kazdem rohu je něco zajímavého..proste..japonci delaji nejlepší hry. A jsou daleko tezsi japonsky rpg nez je DS, momentalne hraju SMT:Nocturne a nektery souboje jsou tak vysponovany jako by je někdo delal podle mikrometru, jedina chybička a game over..a to jsou na tahy:)
    PS: a ktem DLC, nevim proc bych z toho mel mit nejakou radost, pro me to je jen kouskovani hry za další peníze, obecne při trose snahy to jde udelat v celku, i kdyby to pak vyslo o dva mesice pozdejc..hroznej zlozvyk na kterej zase lidi nalateli, tyhle DLC..me to většinou pokazi danou hru když se dozvim ze k ni bude zase 10 DLC a kompletni vlastne bude třeba az za dva roky.
    • Preed
      Nechcem by mudry ale DS nie je predsa JRPG,je to v zasade koridorove akcne RPG :P
      • flash789
        zase ty zanrove definice..ach jo..proste je to japonsky rpg..zkratka jrpg..nemuzu za to ze za touhle zkratkou kazdej vidi manga holciny a petimetrovy mece na zadech rozcuhanejch klucinu:) A jak jsme psal, pokud tyhle hry znas tak zakladni koncept DS vychazi prave z těchto her kterym se říká jrpg...
      • kennyB
        Není jrpg??? Jak jsi na to přišel??? *8*
  • Jsem rad, ze byl ohlaseny Bloodborne, takze nepovedenou dvojku nemusim uz resit a jen se muzu tesit na prival genialni hratelnosti, ktera nas buce cekat prave v Bloodborne.
    • Užij si příval genitální hratelnosti.
    • Draken69CZ
      Z jednoho videa vidět tu genialit chce hodně představivosti :D Mě tam docela děsí ta brokovnice.
      • WhySoSad
        Taky jsem se tomu docela divil, ale na druhou stranu proč ne ? Oživení to může být povedený :)
        • Draken69CZ
          Dost mi to připomíná starší hru Nightmare Creatures.
          • Inquisitor
            To jsem pařil na PSX, tam se mi líbilo, že šlo nepřátelé rozsekat na kousky :D
            • Draken69CZ
              Já hrál kdysi PC demo a z toho ovládání sem málem vyrostl do stropu a z té atmosféry málem nakálel do trenek :D
  • N7N7
    4 hodiny jsou nic. Já mám odehráno přes 100 hodin a pořád se mám co učit a pořád objevuji něco nového. Ta hra má neuvěřitelně hutnou atmosféru a i přes vysokou obtížnost táhne hráče dál a nutí ho nepolevit. Mluvím o prvním dílu Dark Souls. Ta hra je prostě svá a to úplně ve všem. Platí zde hesla "jaké si to uděláš, takové to máš" a také "nemyslíš - zaplatíš". *2*
    Ale zdejším indie uplakánkům, kteří jsou zvyklí dohrávat své primitivní polopatické 2D hopsačky za jedno odpoledne, je beztak zbytečné cokoliv vysvětlovat... *6*
  • tomocz
    Lidi lidi... komu není rady, tomu není pomoci. Ano kritizuji tady vaši oblíbenou hru, ale vy mi nejste schopni moje tvrzení (až na příběh, budiž, ten za 4 hodiny neobjevím) vyvrátit. Jediné co děláte je, že mi vmetáte do xichtu, jaký jsem troll a indie uplakánek. Přitom většina z vás tady očividně nepochopila hlavní věc, na kterou se snažím poukázat a to není to, jak je ta hra či není blbá. Jenomže tady když někdo řekne, že DS2 stojí za prd, tak všem okamžitě naskočí rudo před očima a nejsou schopni normálně argumentovat či snad diskutovat a hned své protidiskutéry nazývají kokůtkama. Prosím, ještě jednou si přečtěte, co jsem měl skutečně na mysli a pak můžeme pokračovat.
    • Vogon
      Ty určitě chodíš na fotbal a vyřváváš tam jak je fotbal špatný a jak je hrozné, že je populární.
    • TheGGG
      proč bych ti měl něco vyvracet, nejsem náboženský fanatik ani hurikán a tak nic nevyvracím. Mě taky ještě nikdo nevyvrátil můj názor na grafický styl WoW a nebrblám.
    • Tak co je vlastně poenta tvé kritky? Co jsi za ty čtyří hodiny teda objevil, že tě ta hra tak zklamala. Kam jsi se dostal, kolik bossů jsi zabil? Kolik NPC jsi si vyslechl? Kolik PVP jsi odehrál? Kolik Achievu? Kolik bugu jsi za ty čtyři hodiny našel? Pověz...
    • Miserius
      Cos měl na mysli? Nebudu hned urazet, pokusim se odpovedet abych te premluvil na stranu dobra *1* Je tu moc sraček na to abych to pročítal vše
      • tomocz
        Já nejsem ani na straně zla ani na straně dobra :D Nejde mi o to, že někoho hra baví a mě prostě nebaví a nebere. Stejně jako je mi putna, že někoho baví tenis a někoho fotbal. Mě jde o demagogii a nehorázné fanboyovství, neschopné přijmout jakoukoli kritiku na jejich úžasnou hru. A tohle není jen v kruzích pár lidí, ale celosvětově i recenzentsky. A každý přece musí vidět, jak je ta hra naprosto technicky odfláknutá. Grafika, zvuk, hudba, sliby vývojářů a jejich naplnění (k tomu jsem měl takové pěkné video). Ale jakmile vyjde jiná hra i od menšího studia (teď narážím na Bound by Flame jako nedávný příklad), tak se okamžitě sesype kritika přesně na tyhle věci, kterých si ale u DS2 nikdo nevšímá. A co naplat, že BbF vypadá, zní i hraje se líp. Prostě to není DS a tak to každý strhá (viz. například nejen zdejší recenze + komentáře + naprosto šílený Lets Play) :)

A tohle se snažím celou dobu říct, ale uživatel saab si pořád mele svoje s tím, že jsem nahrál jen 4 hodiny a že nemám právo to kritizovat. Ale technickou stránku bych mohl kritizovat už po půl hodině. A svůj možný omyl s příběhem jsem přiznal, to však nebylo podstatou mých tvrzení.
        • Miserius
          Vzhledově to asi vypadá blbě, me to ale sedí k atmosfere hry, dvojka me prijde na ten svet az moc hezká... Brát ti to ale nebudu, jen musis brat v potaz, ze hra vysle pred 3 lety, to vyslo treba Dragon Age 2, Duke Nukem Forever, Dead Island nebo třeba první Payday... Vyšla i dost lip vypadajicich her (Witcher 2) ale i tak to v ty dobe rozhodne nepatrilo mezi ošklivky
          • tomocz
            DS2 rozhodně nevyšel před třemi lety a vypadá pořád dost blbě. A nemluvím jen o grafice... zvuková a hudební stránka je taky mimo, gameplay videa před vydáním taky vypadaly o dost líp a jinak i co se týká lvl designu, ale to nikoho nezajímá. Ale když Watch Dogs vypadaly před vydáním líp jak po vydání, tak se najednou snesla kritika (ne že bych chtěl WD bránit) :) To je to, o co mi jde!
            • Miserius
              Aha, ja myslel ze mluvis o prvním Dark Souls...
  • vzdy kdyz se chci poradne zasmat, tak si pustim nejake lore video z DS2. Naposledy me pobavilo toto, ktere nekdo prilipl do diskuze: https://www.youtube.com/watch?v=j5T-4oTTqSc
    Kazdy, kdo dohral DS1 a DS2 vi, z ceho vseho vseho je to video poskladane a kolik tech casti je skutecne ve hre. Nejlepsi je, kdyz nekdo najde Vendrickuv armor a nasadi si jej a pak se prochazi po castech DS2, dela k tomu svuj vlastni komentar a vydava to, za lore ze hry, misto aby ukazal skutecne casti hrani hry. :)
    Dalsi ukazkou tohoto vynikajiciho umeni je:
    https://www.youtube.com/watch?v=06syMhy_Mxk
    Kdy dva typci na 18 minutach rozebiraji cca 8 souveti ze 5 peti predmetu.
    Vyborne taky byla diskuze nad tim, jak je slozite prelozit DS2, protoze obsahuje slozite dialogy, dokud se neukazalo, ze delka dialogu v DS2 (tusim 250 normostran) je podobna zachodovemu romanu.
    • Prostě fanboyz. Co bys čekal. U Diabla se taky najdou takoví, co tvrdí, že to má promakaný příběh a odkážou tě na pár řádek dialogů a nějaký knížky, který vyšly až po hře. Z toho může být vypleskaný fakt jen někdo, kdo nezažil příběhy typu Planescape, Deus Ex, Final Fantasy, Baldur's Gate, Gabriel Knight, I Have No Mouth and I Must Scream atd. Na druhou stranu, na akční RPG je to skvělý, kéž by byl takhle kladen důraz na lore v každý takový hře, ale dělat z toho něco, co to není, je směšný.
  • Lotr
    Já tuhle hru prostě nemám rád. Nemůžu jí přijít na chuť. Lore se domýšlí až po hře. Příběh je strašný a graficky je to zastaralé. A plné bugů. A to už vůbec nemluvím o tom jak je krásně vidět skrz textury. Prostě to není RPG za které se vydává.
    Jako nalepit na sebe desítky lokací s tucty bosů a pak jako vysvětlení říci "je to očistec" je prostě hovadina. A ani těžký to není.

Ne neberte mne špatně. Pokud vás to baví hrajte. Hry mají být hlavně zábava. Nic víc.

Ale abych se vyjádřil ke článku. Politika Namca týkající-se DLC je asi ta nejhorší hned vedle EA.
    Za nemalou cenu (24,99) nabízejí Season Pass který zahrnuje 3 DLC balíčky.
    The first is Crown of the Sunken King - The second is Crown of the Old Iron King - The third is Crown of the Ivory King

To se na první pohled zdá výhodné. Pokud nezjistíte že souhrnně jde o 10-12 hodin dalšího obsahu ve kterém jsou jen přeskinované monstra a neexistující příběh odehrávající se v lokacích které jsou obdivuhodně podobné těm starým. Jistě lore si můžete najít na netu. A pak vám to možná i bude dávat smysl. Ale má pointa je jinde. Za těmito DLC není žádná práce. Je to jen umělé natáhnutí herního času které má jen vyždímat co nejvíc z profláknuté značky. A jako člověk který si své peníze vydělává...nu jako takový říkám že 75 dolarů je příliš vysoká cena za nic.
    • Za první odstavec 10 palců nahoru.
    • hobbito
      TO LOTR, pár poznámek:
      ♪) S domýšlením Loru máš pravdu. Většinu času hráč tápe, proč někam jde, proč tam potkal právě jeho a jakou to má souvislost s jeho posláním. Doplnění informací z popisků předmětů je většinou ambivalentní a lakonické. Dialogy jakoby spíš "oživují" daný level než vyjasňují, ale v té dvojznačnosti příběhu je právě esence Loru. Zkus se podívat na youtube Vaatividya - je inteligentní, přesný ve své argumentaci a nabízí zajímavé interpretace. Interpretace bych podtrhl, protože o tom je pro mě příběh DS. V mnohoznačnosti a nedovysvětlenosti. To mi voní.
      ♫) S absencí informací nemůžeš být více mimo - ony tam jsou, jen za sebou neleží kauzálně a zdánlivě spolu nesouvisí.
      ♫♪) Bugy - tady nevím, za souhrnných 300 odehraných hodin jsem nenarazil na jedinou chybu nebo glitch; pokoukání skrz textury jsem také nezaznamenal, pouze lze při troše šikovnosti někomu nahlédnout pod helmu (Onion knight,..)
      ♫♫) Očistec je dobrý výraz, jde prostě jen o to přisvojit si velmi specifický styl hraní, které ti DS nabízí a naladit se na jeho pravidla - ať už ti připadají drsná, zbytečná nebo hloupá, nikdy nejsou nespravedlivá. A právě systém odměny je při průchodech od ohni k ohni nejzábavnější. Vnímání obtížnosti záleží na hráči. Pro mě bylo nejtěžší pochopit herní mechanismy - systém zbraní, soubojů a scalingu (bez wiki) a hlavně udržení oné speciální ostražitosti při opakovaných neúspěšných průchodech.
      ♫♫♪) DLC - nehrál jsem, ale koukal jsem na walktrough a z dojmů je jasné, že se FromSoftware snažili alespoň poupravit slabší level design (vzhledem k DS 1) a přidat atmosférickou lokaci, které (opět podle mého názoru) v DS 2 hluše chyběly. Pokud bude kvalita dlc růst, tak s cenou nemám problém. Umělé natáhnutí času je z mého pohledu naprosto každé DLC. Pro fanouška jasná volba, pro hráče, který se ke hře už nevrátí promarněná šance.
      ♫♫♫) A tímhle tě rozhodně nechci diskvalifikovat, ale 37 hodin nahráno je zatracené málo. Není to příhodná hra pro časově vytížené jedince, o tom bez debat.
      • Lotr
        1. Dobře. Někomu to přijde jako klad. V pořádku. Atmosféra tajemnosti může být pro někoho zajímavé. Ale pro někoho jako jsem já. Tedy hráč který miluje ukecané RPG je to spíš frustrující. Samozřejmě jsem si o Lore něco poslechl a přečetl. Ale jak přesně říkáš. Jsou to interpretace. Můžou být pravdivé ale také může jít jen o spekulace.
        2. Popisky předmětů - náznaky apd. Jistě jsou tam. Ale jak píšeš. Zdánlivě spolu nesouvisí. A hledat spojitosti je jako hrát adventuru kde na okno používáš kočku. Musíš to hrát stovky hodin aby jsi je našel. A opět i poté co si to nějak pospojuješ jen o příběhu spekuluješ. Za celou dobu jsem nepochopil motivaci hlavního hrdiny nebo jeho nepřátel. Ale to je možná jen má chyba.
        3. Já na dost. Od procházení zdí po prolínání textur po vypadávání zvuku.
        4. Obtížnost. Je to obtížná hra? Většina nepřítel se dá porazit jen tím že se naučíš jak se pohybují. Po několika tě přestanou překvapovat. Jistě nepozornost = smrt. Ale ta hra není obtížná jen těžce hratelná.
        5. K tomu jsem se už vyjádřil.
        6. Nemůžeš říct že jsem jí nedal šanci.

Ale jak jsem už psal. Nikomu neříkám že jen ten můj názor je ten správný. Jen říkám že já tuhle hru nemám rád. Ale pokud někoho baví. Tak ať si jí užívá.
        Hlavní pointa mého prvního příspěvku byla o "škodlivosti" DLC jako takových.
        • hobbito
          ♪) Příběh, jak DS 1 tak DS 2, má určitou kostru, vcelku jasnou a shodnou se na ní téměř všichni hráči. Ta sama o sobě nestačí, aby tě zaujala a právě nutkání (pokud ho pocítíš) k poznání další souvislostí činí TEN správný drive, který bys měl - jako rpg hráč - mít. Ale fair enough.

♫) Na vykutání něčeho souvislého je potřeba wiki nebo právě příhodný youtuber, který to může efektivně schraňovat a třídit (i s pomocí svých "interpretačních" fanoušků). Pouštět se do takovéhle dřiny na vlastní pěst je kruté a zbytečné. Motivace u DS je velmi zajímavý problém a to už je na šílenou diskuzi: proč hraješ hry, co tě na tom baví, rád utíkáš od reality, atd. Pokud jde ale o motivaci samotné herní postavy - an sich - tak v DS1 se vlastně jen dozvíš, že něco MUSIŠ(jít něco prozvonit, zabít bubáka..), ale jinak ani popel. DS 2 vidíš nějaké neurčité video smrti bližních a ke konci se dozvíš, že můžeš přerušit cyklus. Ale je to hodně vágní a klasická motivace, jako z literatury nebo filmů vlastně chybí, to je určitě pravda.
          ♫♪) Bugy -hrál jsem na PS, pokud je něco nekalého na PC tak o tom nevím, ale obecně mi bugy nevadí, pokud nezhroutí herní mechanismy.
          ♫♫) Ve dvojce se boj hodně přechýlil k nutnosti znát kompletní move set protivníka a adekvátně reagovat. Za mě je obtížná právě ta neustále vyžadovaná ostražitost, ale řekl bych, že to tak vývojáři zamýšleli. Hra po tobě chce soustředění a ponoření. Nic víc.

♫♫♪) Šanci jsi jí rozhodně dal. Jen jsi obešel její hlavní pilíř. Upřímně, pokud tě nebaví v DS boje a k němu přidružené aspekty, tak není šance, že by tě hra chytla. Že jsi cheatoval, abys rozlouskl tu záhadu, co na té hře je ti vůbec nevyčítám. Já jsem se takhle nahledal u spousty jiných her, které ostatní vychvalovali (minecraft, oblivion, .)

Pointa o škodlivosti DLC je na místě a zcela s ní souhlasím. Třeba nedat do Mass Effect 3 všechna ta DLC, co vyšla , je podle mě zločin a týrání vlastní značky, ale to už je jiná písníčka :) ...
          • jackherrer
            Hraju na PC nejdčív kradenou a pak koupenou verzi a na žádné bugy jsem nenarazil, v tomlhle bodě lotr patrně lže a zbytek je věc názoru. Mě hra jak vidno baví a DLC si proto koupím (teď nevim kde vemu na presequel k Borderlands).

edit:"Ale pak přišel na jednu věc. Že se jen stačí zjistit pravidlo jak a kdy. Jak ten kostík útočí. Kdy zvednout štít. Pak se stává neporazitelným." = naučit se jakým stylem nepřítel bojuje a je vyhráno. - To funguje celkem obecně myslím v šermu a boji vůbec. Kromě toho zbraň a štít se mi zatím zdá nejjednoduší styl (hrál jsem lučištníka + dvě zrbraně na blízko a čaroděje)
            • V DS II je kopa bugov, ci uz vizualnych (mrtvoly zaseknute v stenach hlavou vyzeraju naozaj vtipne) , ale hlavnwe v AI a pathfindingu, ktory je casto uplne tragicky. Hitboxy su tiez kapitola sama o sebe.
            • Veskoslav
              No říkám, kolega spolubydlící má nějakou edici s nějakým zrcadlovým maníkem na pc z Anglie a první týden to nějak "nejelo" a byly tam nějaké problémy. Hlavně zasekávání postavy o textury, což mi přišlo legrační, když to vypadalo jak po zásahu elektrickým proudem.
            • jackherrer
              já myslel že je řeč o DS2. první díl jsem ani nehrál protože kvůli dojebanosti portu jsem ho ani nerozjel. Ale DS2 jede bez problémů, dokonce i pirátslá verze jela.
            • Veskoslav
              No tak já naopak na pc verzi narazil na dost bugů, když to vyšlo. Nefungující žebříky, propadání texturou atd. a ne, mám originální hru. Naštěstí Nexus a módy to upravili tak, že hra byla k světu. A jedná se o DS 1 samozřejmně, DS II nemohu soudit, ale podle nadávek spolubydlícího, co si to "chytře" pořídil na pc to nebylo o moc lepší.
        • Draken69CZ
          Myslím že tvá největší chyba je že si neumíš vybrat hru. Pokud tě zajímá ukecané RPG tak sis vybral to nejmíň ukecaný RPG jaký si mohl :D A jak bylo už zmíněno mluvit o obtížnosti a chybách ve hře společně s cheatenginem je trochu mimo.
          • Lotr
            Ale no tak jsem jsem si editoval duše v savu. To nijak neovlivní engine ani stabilitu hry.
            Chyby ve hře byli a jsou. Ale musím přiznat že patch jich většinu opravil.
            • Draken69CZ
              Já teda narazil asi na dvě, kdy mi postava poskakovala na plošince, ale to bylo teď v DLC a nebylo to úplně standardní cesta a mrtvoly občas prolezou skrz něco což ale nebrání ničemu, s textůrama jsme problém neměl využívám GeDoSaTo, klidně mi sem nějakou popiš docela by mě zajímalo co jsme jako fanda přehlídnul.
            • Lži, Lži. Lži...
        • jenom podotknu, že jsi se přiznal k cheatovaní. Takže mluvit o tom jak je Dark Souls lekhé, je docela vtipné...
          • Lotr
            Nu chápu že jsi jen dítě které se uchyluje k urážkám tak ti to jako děcku vysvětlím.

Takže chlapečku. Byl jednou jeden dospělý muž který chtěl zjistit proč je DS tak vychvalované RPG. A ten dospělý muž to tedy začal hrát. Zpočátku umíral. Věděl že to je v pořádku. Ale pak přišel na jednu věc. Že se jen stačí zjistit pravidlo jak a kdy. Jak ten kostík útočí. Kdy zvednout štít. Pak se stává neporazitelným. A tehdy ten dospělý muž došel k závěru že nechce zjišťovat jak a kdy u toho davu nepřátel. Ten muž došel k závěru že chce vědět proč. Nechce tu hru hrát týdny. Ale chce vědět proč. Proč je vychvalovaná když je soubojový systém jen o "recitaci". To proč tedy musel být příběh. A proto se rozhodl že bude ve hčře bohem který si jednoduše dojde tam kam může a zjistí si proč.
            K tomu ale nedošlo. A tehdy ten muž došel k závěru že hra bez příběhu mu nestojí za hraní.

Takže děťátko už tomu rozumíš a nebo jen prostě budeš neustále brečet "jsi cheater a proto si nemohl zjisti nic o té hře protože v té hřže musí umírat aby jsi zjistil jak je skvělé béééé"
            • To je docela smutný příběh ve skutečnosti. On ten dospělý muž totiž naprosto nic nepochopil *3*
              Je to něco jako vlézt do Ferrari a říct: "Aha, tady je volant, jasně, tady pedály, rozjedu to dvacítkou, hmm, tady zrychluju, už to chápu!" No a pak už jezdil jenom tramvají a říkal všem, že fakt nechápe, co na tom Ferrari všichni vidí a že je to asi docela blbost. Ale ať si to milovníci klidně užijou! Ach jo. *7*
            • Lotr
              Jo takže teď jsem i pirát.
              Přečti si podmínky využívání steamu chlapče. Můžeš cheatovat jak chceš. V singleplayer hře je to jen tvá věc. Pokud ale s takovou postavou přejdeš do MP můžeš na něj dostat ban. Ale jen v případě že provedeš invazi. Pokud jí někdo provede k tobě nu pak ho můžeš zabít bez postihu.
              Steam nijak cheatování nepostihuje když hraješ singl.
            • obhajuješ neobhajitelné.... Navíc jsi pirát, který se vydává. že si koupil hru, jelikož nikdo by neriskoval cheatovat se Steamem účtem. Jsi ubohý...
      • Draken69CZ
        Pěkně řečeno, jen bych doplnil že pravá zábava s Dark Souls začíná až v NG+ a dál

Jinak DLC si pořiď stojí to za to
      • cheater jak sám přiznal.. vůbec nemá cenu reagovat. Trolling...
    • Vlastně kolik toho máš nahraného? Podle tvého přísvěvku 0hodin....
      • tomocz
        že by té masáži, kde ta hra sbírá ultimátní hodnocení a je mnohými oslavována jako nejlepší RPG všech dob? té masáži, kdy vyjde od tohoto studia jeden průměrný trailer na jejich další hru, a většina herní obce už si stříká do kalhot, jak to bude zase nejlepší RPG všech dob?
        a ono je navíc dost těžké nahrát u takovéhle hry víc než pár hodin, protože například já jsem vzdal po asi čtyřech hodinách hraní, protože to prostě nemělo cenu. To i ten přeceňovaný Skyrim je 6x lepší hra než tohle.
        • Ve skyrimu je aspoň trochu rozmanitý herní svět. V DS mě nejvíc vadilo, že tam prakticky není vůbec nic. Svět je mrtvý a lokace furt stejné. Herní náplň stylu zrubej pár malých šmejdů a pak velkého šmejda...trochu mi to přijde jako tekken *1* . Nechci nikomu kazit požitek ze hry ale tohle určitě není RPG. Grafiku ani bugy neřeším to je to poslední co mě zajímá. Herní svět je naprostá hrůza, rozumnější by bylo udělat arénu ala DMC to by té hře slušelo mnohem víc.
        • Je rozdil mezi masazi (to se tyka reklamy) a uprimnym nadsenim lidi kterym DS prijde skvela...
          • tomocz
            Nevadí mi upřímné nadšení, ale co se týče DS tak je to prostě demagogie, viz věta výše. Nikdo tady nemůže popřít, že například Bound by flame je ve většině recenzí kritizováno přesně to, co by mělo být daleko více kritizováno u DS2. A že má BbF daleko lepší příběh? Hudbu? Líp vypadá? Líp se hraje? To je všem přece u zadku, protože králem je nesmyslně těžký DS2. A přitom udělat těžkou hru není nic zapeklitého že? Zapeklité je naopak udělat obtížnost vyrovnanou a férovou, ale na to u DS nikdo nehledí. Kdepak.
            • tomocz
              Draken: Každá hra jde dohrát klidně i bezezbraně, když na to má člověk nervy a je ochoten bitvu opakovat klidně 60x. A to mě prostě nebaví. Ještě možná bych tomu dal větší šanci, kdybych po každým umrtí nemusel deset minut od táboráku běžet tam co jsem zdechnul, 2 minuty se bít a zase zdechnout a pořád dokola.

saab: ehm, nemyslím chyby pouze jako bugy. Ale to vše jsem zmiňoval výše. Prosím, nauč se porozumět textu. Pro jistotu ti to ještě ve zkratce zopakuji - grafika, zvuk, hudba, ovládání... tyhle věci u jiných strhávají ale u DS2 o tom není v recenzích a fanboy pochvalách téměř ani zmínka, natož aby si to někdo dovolil kritizovat. O to mi celou dobu jde a přestaň si konečně stát na kabelu a začni chápat.
            • Draken69CZ
              Jak můžeš říct že obtížnost je nevyrovnaná nebo dokonce že není fér? Hra jde dohrát beze zbraně nebo armoru to asi chtělo trochu ladění a vyvažování, krom toho že tu je nepřeberné množství různých zbraní, armoru a předmětu to ti dává hodně variant a autoři s tím museli počítat. Jako hrát hru 4h a pak ji takhle sjíždět je docela odvážný zvlášť když není nic neobvyklého mít na prvním průchodu 60 ale i klidně 80 hodin.
            • saab ty se jdi zakopat fanboyovska nulo
            • jak můžeš o těch chybách vědět, když jsi to hrál čtyří hodin?. Raději se už neztrapňuj.. Jen tak pro info: moje 1 projetí bylo za 73.
            • tomocz
              Hrál. Dokud jsem měl nervy. A stejně pořád nechápu, proč reaguješ, když jsi očividně nepochopil pointu mých příspěvků. Já nenadávám na to, že se někomu ta hra líbí. Když se mu líbí ať se mu líbí. Já nadávám na to, že ta hra má spoustu chyb, které jsou přehlíženy. Kdežto u jiných her od menších studií, je podobná chyba považována za něco absolutně strašného, kvůli čemu to nemá cenu hrát a je prohlášena za debilní. Už si rozumíme nebo budeš zarytě dál povídat své o tom, jaké jsem přirození, že jsem si dovolil šťourat do tvé oblíbené hříčky?
            • demagog si ty. Zaštinuješ se tu frázemi a přitom jsi hru nehrál. Ubožák..
          • Asharak
            Kterým rupne nervík z upřímného zklamání a musí ukázat svou pubertální stránku. Pěkné, až se divím že je to jejich nadšení upřímné. *7*
        • Takže po čtyřech hodinách víš, že je to 6krát horší než Skyrim. To si mi ale kokůtek...
          • tomocz
            Prosím, oslovuj mne jako člověka a ne jako svůj nástroj, který jsi schopen stěží najít v zrcadle. Děkuji.

Co se týče hry, myslím, že 4 hodiny jsou dost na to, abych zjistil, jestli mě ta hra baví. A pokud vypadá jak portovaná z PS1, téměř jakkoli rezignuje na příběh, gameplay je udělán jen na to, aby lidi sral, přičemž obtížnost je takřka neférová, zvuky jsou chvílemi jak nahrané na mikrofon od mobilu, a hra samotná prostě nebaví, tak nevidím důvod, proč ji hrát dál a zároveň nemoci tvrdit, že mě bavila 6x míň než Skyrim (který mě mimochodem také zklamal). A to moje hatování je jen výsledek již zmíněné přehnané masáže a absolutní demagogie, kdy je každý schopen tuhle hru chválit a přehlížet její chyby jen protože je to DS, přičemž u jiných her jsou tyhle chyby těžce kritizovány a hodnocení hry strháváno do podprůměru, a přitom je ta daná hra daleko lepší, zábavnější a hratelnější, než tento odfláklý DS paskvil. A určitě tě ještě naštve, když si dovolím chování a přístup vývojářů přiblížit k Ubisoftu, kdy v gameplayích před vydáním ukazovali v podstatě jinou hru, než jakou vydali. A to nejen graficky, ale i leveldesignově. Stačí projet pár kritických videí na youtube ;-)
            • saab: Mozna by jsi se mohl zamyslet ty nad sebou, akorat tu nadavas, ale nejsi schopen vubec akceptovat kritiku na svoji modlu.

Ja DS nechci vyslovene kritizovat ani vychvalovat, urcite ma spoustu priznivcu, ale to neznamena, ze bychom ji meli vychvalovat do nebe (delat z ni modlu) a prehlizet ty spatne stranky, je tam i dost veci, ktere rozhodne nejsou udelany dobre, osobne souhlasim s tomocz.

PS: hlavni ucel her je, aby lidi bavili a ztravili u nich prijemne (pro nekoho i neprijemne - kdyz to ma rad) chvile. A pokud ta hra tento ucel u nekoho splni, tak dobra, ale nemusi splnit dany ucel u vsech lidi, kteri ji zkouseli hrali atd.
            • tomocz
              Za trolla jsem se nikdy nepovažoval a ani se nesnažím trollem být. Pokud ovšem po novu nejsou za trolly oznáčováni i ti, kdož směle kráčí proti základnám fanboyů a snaží se poukázat na chyby, které zmíněné osoby nechtějí vidět.
              Ano zvuky přes mikrofon. Jak jinak vysvětlit moment, kdy postavička projde přes trs trávy a ozve se zvuk, jako když se někomu trhaj trenky? :)
            • kokůtek je až moc mírné slovo. To co tu předvádíš je hate, trolling. Jak se vlastně opovažuješ soudit hru po čtyřech hodinách? Kde jsi skončil? V Majule? Zvuky přes mikrofon? Tím se prozradil..
      • Lotr
        Koukám na svůj Steam účet a je to 37 hodin
        • pošli odkaz, dáme coop..37 hodin, v jaké části jsi teda skončil?
          • Lotr
            Nemám důvod hrát něco co mne nebaví.
            37 hodin se může zdát jako hodně ale prostě jsem jen chtěl přijít na "TO". "TO" proč lidé tu hru chválí. Nepřišel jsem na to.

Jinak u bose jménem Vendrik nebo tak nějak
            • si děláš srandu. takže cheater? Nečekané. Ty by si měl raději držet hubu a vysrat se na flame, když víš o hře pyču...
            • Lotr
              Po 5 hodinách jsem používal Cheat Engine.
              Soubojový systém byl jen kotoul-štít-sek-kotoul a chtěl jsem proběhnout co nejpodrobněji hru bez zbytečného zdržování. Hledal jsem NPC které by mi konečně smysluplně řeklo "co se tu sakra děje".
              Není to skillu.

Prostě sem zjistil že mne ta hra nebaví po soubojové stránce ale jako u každého RPG mne zajímal příběh.
            • ukaž mi steam... za 37h k vendrikovi jsi docela skilla.. čumím teda.
    • tomocz
      Sám bych to nevystihl líp. Už před pár měsíci jsem si za podobná slova posbíral nemálo mínusů... :)
      • hned druhá věta a totální hovadina. Lore se samozřejmě domýšlí pří hře. Je tam spoustu informací a ne každý si to dá dohromady, proto je toho spousta na netu. Dle tvého příspěvku jsi posbíral, co jsi slyšel a vytvořil jsi tenhle nesmysl. O které mediální masáži píšeš? Myslíš těch pár videíí před launchem??? DLC
        • Lotr
          Ach jistě.
          Pověz mi prosím o jediném dialogu ve hře který skutečně něco vysvětluje. Cituj prosím tu spoustu informací.
          A nebo ještě lépe. Pověz mi příběh DS2. Pověz mi motivace hlavní postavy. Pověz mi motivace nepřítel. Pověz mi proč.
          • Lotr
            Aha takže když podle lore se svým páníčkem komunikovala tak mu asi jen očuchávala zadek.
            Ale dobře. Nu dobře...neumí mluvit. Tak vezmu do huby meč a rozhodne se zabít toho zombíka. Aby ho zachránila.

Takže královna je temnota? Ona tedy nenašla kousek "temnoty" z Fotříka? To jí to nějak nakazilo? Venerická choroba?
            Takže je temnota a jako taková chce vládnout spáleništi. Jo to dává smysl. A proto si pozve obry aby jí pomohli udělat táborák? A ti obři jsou také temnota a nebo se taky od královny nakazili?
            • Miserius
              Jsou věci ktery nejdou moc dobře vysvětlit... Jsi vojak kterej padnul a stal se nemrtvým a zavřeli ho do vězeni kam zavirali nemrtvy dokud se to dalo uhlidat... Jednou se probereš a prostě ti nekdo hodí klíč a ty utečeš, jeste ani nevis proc... Pak proste krome sezeni u taboraku pokracujes dal a jak potkavas lidi zjistujes, ze legenda řiká, ze undead kterej dokaze utect z vezeni a zazvonit na zvony atd je "vyvoleny" a jen on muze ukoncit temnotu (temnota je stejne vyhnutelna, proto si na konci jednicky muzes vybrat co udelas)...
              Rozepsaní příběhu by bylo na dost A4 stránek, takže se to nedá smysluplně sepsat, ale zase bych kecal kdybych tvrdil že jsem na vše přišel sám nebo hned... Jedničku jsem dohral asi tak 10x a koukal na hromadu videi kde se to vysvetluje a i četl knížku...
              Nemyslim si ze byste se tady meli urazet ze to nekdo nechape, je to slozita, nekompromisni hra a pokud nekoho podobnej styl her nebavi tak se do takovyhle hry rozhodne nedostane... Ja to asi 3x behem jednoho roku rozehral a ani jednou nehral dele jak 4 hodiny... Pak najednou jsem viděl video ktery vysvetlovalo zhruba hlavni pribeh a to se mi zalibilo a pak uz to slo naráz... Okamžitě několikrát dohráno, Platinum trofej a od te doby na to nedám dopustit... Ikdyž pořád spoustu věcí nevim...
              A hlavně by mě zajímalo jestli je teda Solaire ten prvorozeny syn Gwyna :D Ja osobne tomu verim, vzhledem k tomu ze, naprosto nevyvratelne, nosi obycejnou zbroj a bezny mec a i tak se mu dari drzet s vama krok, pokud ho zachranite tak az na uplnej konec kde se muze utkat s jeho moznym otcem
              Mluvim celou dobu o DS1 :)

Mimochodem pokud mluvis o Nashandre (pani temnoty), tady mas vysvetleni jejiho pribehu: https://www.youtube.com/watch?v=j5T-4oTTqSc
            • Miserius
              Nechci ti do toho kecat, ale Sif branil pozustatky Artoriase, jeho pana kterej se obetoval pro jeho zachranu, kteryho jsi sel obrat, proto tě chtěl zabít
            • Lotr
              Aha takže adopce pomocí kusu masa?
            • Díky, ja už na to nemám vážně nemám, abych s ním diskutoval. Taková tupost v přímém přenosu..
            • Je ti jasné, že se nezkonale ztrapnuješ? Ona je potomek Manuse? Chápeš. Ona ho našla ten zbytek a ten ji transformoval na potomka Manuse. Ty o hře nevíš vůbec, ale vůbec nic. Raději už nic nepíš, jelikož jestli budeš pokračovat, zapíšeš se do historie jako největší troll..
          • není problém. Jen mi řekni mám začít od Manuse? Víš kdo je Manus? Jelikož je dost důležíté pro pochopení dvojky
            • TheGGG
              lol hráls to vůbec Lotře? Jestli ani nevíš proč Manus zmagořil, tak o té hře nevíš vůbec nic.
              The main antagonist of the Additional Content, Manus is a primeval human and may or may not be the Furtive Pygmy himself, whose Humanity went wild. According to Marvellous Chester and Hawkeye Gough, Oolacile awakened him at the urging of a Primordial Serpent. Upon awakening, he flew into a rage, seeking to expand his domain while also seeking out his precious Broken Pendant. His influence corrupted the citizens of Oolacile, whose humanity was warped in turn, mutating them into ghastly creatures. His first appearance is in the Darkroot Basin, where his hand appears from a temporal portal and drags the player into the past.

Sometime before the player's arrival into the past, Artorias faced off against Manus. However, Manus was able to overpower the knight, but not before he sacrificed himself to protect his wolf compatriot, Sif. Manus, having defeated Artorias, corrupted him against his will.

Jen základ, žádná fikce a fan teorie. Na YT sou desítky videí k jednotlivým bossům a npcčkám, které propojují informace z DS I a DSII. To co kolikrát není víc než nesmyslný blábol jednoho maniaka může být klíčem k pochopení celého lore. DS má jeden z nejůžasnějších fantasy světů (vytvořených kvůli hře) vůbec. Emerické klišé braky ala hry od bioware nebo blizzardu strčí do kapsy. Bohužel pro některé hráče je to moc komplikované a radši se vrátí k braku.
              BTW: lords of the fallen vypadá jako laciný béčko.
              BTW2: nečekáš doufám že ti tu budu vypisovat odpovědi na všechny ty směšné dotazy?
            • Víš vůbec, kdo je Sif? Víš, že nemluví? Proč je postava nemrtvá? Co tak si pustit intro k DS1. Proč chce vládnout pustině? Tvoje iq je nula ne? Ona je temnota, ona chce vše mrtvé.. Tvoje otázky jsou jak z pomocné školy..
            • Lotr
              Zajímavé.
              Proč je tvá postava nemrtvá? Proč se rozhodne zastavit královnu? Proč obři válčí? Proč královna chce vládnout pustině? Proč ji nezastaví král?
              A pokračujeme.
              Proč fotr propasti zmagořil? Proč zkorumpovala propast Artoriase? Proč Sif jednoduše neřekne hlavní postavě "hele neblbni vole".
            • Takže bylo nebylo království zvané Drangleic(asi Lordran) Zlá královna Nashandra, která zachránila kousek temnoty Manuse přijíždí do tohoto dračího králoství. Král je hlupák a nechá se ošálit krásou budoucí královny a pojme ji za ženu. Jenže královna chce moc, chce uzemí, proto se usmyslí, že bude potřebovat pomoc obrů. Pošle krále za oceán pro jejich pomoc. Po dlouhe době přijíždí král a vypukne válka o obry. Z Drangleic je pustina a temnota sžírá vše okolo. Ty jako undead máš šanci vyzvat královnu. Hodně ve zkratce snad stačí. Vše ti to řeknou NPC, stačí na ně kliknout..
            • Lotr
              Fotr propasti. DS1
              Pokračuj
      • Lotr
        Každý má právo na svůj názor a každý má právo nesouhlasit. Nakonec mediální masáž o tom jak je to skvělá hra byla až šílená. Musela mít následky.
        • tomocz
          Vskutku. Žel ty následky jsou při nejmenším... skromné :D
  • Zhruba po 90 hodinách dokončuju DS2. Já žádný DLC nechci, mám toho po krk *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit