Přejít na výpis diskuzí
RPG „Eternity“ od Obsidianu má nové jméno a herní trailer
11.12.2013 | Aleš Smutný
142 příspěvků
-
Tak to vypadá MOC dobře!
-
-
No prostě nic pro grafické masturbátory a lidi, co ve všem hledají něco převratně inovativního. Pro mě osobně kandidát na koupi. Pakliže to bude z 50% tak kvalitní jako BG série, je koupě jasná:-)
-
-
Vypadá to krásně. Tak snad to nebude tak nudný jako BG2 ale prinejmenšim minimálně stejně propracovaný a zábavný to bude minimálně jako Planescape Torment (ikdyz tomu odporuje to neoriginální milionkrát omleté fantasy prostředí....). Uvidíme.
-
Ach jo, tady se zase sešla banda kokotů. Zdrhám...
-
-
Utíkej. Bude tu o jednoho míň.
-
-
Hru sem na KS podpořil právě kvůli tomu jak vypadá, kdyby byla v moderní 3D grafice ani bych se nad ní nepozastavil.
-
Podle mě to nevypadá tak hrozně - styl grafiky mi připomněl Divine Divinity (hlavně lokace na trávě). Rozhodně mi to přijde hezčí, než Wasteland. Ze hry samotné jsme neviděli nic - ovládací rozhraní, systém rozhovorů, management postav, o hře samotné je teď úplně zbytečné hovořit. Může být úplně super a může to být břečka. Standardní fantasy kabátek může znamenat velkou nudu, ale může skrývat i propracovaný příběh - prostě nevíme nic.
Osobně dávám přednost moderně udělaným 3D světům, ale na druhou stranu ve srovnání s mnoha dnešními indie (s)hity vypadá Eternity ještě docela slušně. -
-
system rozhovoru ako som videl obrazky, ked zostanu pri tom, tak je to dost podobne PT alebo IWD
-
-
Před kickstarterem se nadávalo, že už nevychází hry jako Baldur's Gate a že to stojí všechno za h*vno. Teď se nadává na to, že vychází hry jako Baldur's Gate, a že to stojí za h*vno. Normálka. *4*
-
-
ta druha pulka, za to muzou konzolovy decka, ty potrebujou wow efekty a herni dobu na jedno odpoledne, aby mohli zamachrovat pred ostatnima deckama, ze zas neco dohrali *5*
-
-
Nic naplat, vývoj her kráčí kupředu mílovými kroky a tak po 15 letech od vydání Baldurs gate vychází hry, které se jí graficky už skoro blíží (nebýt toho rozlišení, samozřejmě) *2*
Z traileru se to samozřejmě těžko soudí, ale i jinak to vypadá na obvyklou generickou, neoriginální RPG nudu DaD typu. Moc rád bych se mýlil...
A prosím, nepište mi, že o hrách nic nevím a neznám ty pravý klasiky jako je Baldurs gate apod. Znám, hrál jsem je, dokonce znám i klasiku skutečnou (osmibitové hry, dungeon mastera atd) a právě proto tvrdím to, co tvrdím. -
-
Grafika, grafika, grafika... jak to není high-end na který je potřeba nejnovější hardware, nestojí to ani za pohled :) Něco jako pocit ze hry, atmosféra, fantasie, napětí, tajemství, hádanky, příběh, prostě všechno to, co si představíte pod kvalitním fantasy RPG, je vám pravděpodobně cizí. Protože hlavní je jak to VYPADÁ, že ? :) Hra mimochodem vypadá přesně tak, aby navodila výše zmíněnou atmosféru, což je pochopitelně povrchním mainstremovým trdlům ukradené.
-
-
"... pocit ze hry, atmosféra, fantasie, napětí, tajemství, hádanky, příběh, prostě všechno to, co si představíte pod kvalitním fantasy RPG, je vám pravděpodobně cizí"
Není mi to cizí, ale nic z toho z traileru nepoznám.
Ad grafika - napsal jsem, že to vypadá skoro tak dobře jako Baldurs gate ve vysokém rozlišení. Byla v tom samozřejmě trocha jízlivosti, ale myslím, že to přirovnání až tak mimo nebylo. Snažíš se mě nacpat do pytle s těmi, co bazírují jen na grafice. Není to pravda, jestli bude Eternity nakonec dobrá, což bych si přál, tak si ji klidně zahraju. Jen bych rád dodal, že ta tvrzení, že grafika není všechno a důležitý je příběh, je trochu lhaní si do vlastní kapsy. Řada kvalitních her, včetně těch z dávné minulosti (Dungeon Master, Ultima Underworld, ale i Deus ex a Fallout atd) usilovala krom dokonalosti obsahové i o dokonalost formální. Ty hry byly i graficky na vysoké úrovni, protože tvůrci chtěli, aby ta hra byla dobrá po všech stránkách...
No a ad ty pocity, atmosféra - to je právě to, co jsem psal. Můj pocit je zatím zcela klišoindní "ejdíčkovské" fantasy, jakých vídáme v knihách a hrách mnoho. To jsou ty hry, co je hrají hlavně mainstreamová trdla *2* -
-
S traileru samozrejme to nie je poznat, ale prave stych postav prostredi co je na videu vidiet, dycha prave to cim bolo fantasy fantasy, to ze v kratkom trailery nepredstavily cely pribeh ci nejaku hadanku, alebo tajomstva skryvajuce svet okolo, tak neznamena ze sa prave vdaka tomu videu neda toto predstavit. Ja budem mat vzdy najradsej party base RPG, pretoze skratka je to vecsia sranda ako ked ma clovek hrdinu co vie vsetko (nerealna hlupost).
-
A jaká je myslíte ideální grafika pro fantasy RPG, berete-li v úvahu výše zmíněné požadavky na atmosféru, atd.. ? komplet 2D ala BG1/2, all-3D ala např. Dragon Age, nebo first person 3D (Skyrim) ? Na nějakých pravidlech je třeba hru postavit, aplikace pravidel AD&D se může samozřejmě stát klišoidní, stejně jako aplikace jakéhokoliv herního systému, ale nemyslím si, že by hry od Obsidianu tímto trpěly.
-
-
Já si myslím, že nejlepší je něco jako mají v Sui Generis.
http://youtu.be/BuOzmyED5qA
3D, ale pohled shora ... 1. osobu moc nemusím. A 2D Iso je moje druhé nejoblíbenější. -
-
To vypadá docela hezky!
Goofy: Reaguju sem, pod tvůj příspěvek už mi to nejde (za mě vykat netřeba! *1* )
Jasně že pro hru v partě jsou některé ty varianty nevhodné, já to psal obecně, protože otázka také zněla obecně "A jaká je myslíte ideální grafika pro fantasy RPG, berete-li v úvahu výše zmíněné požadavky na atmosféru, atd.. ?"
A co třeba KOTOR? Tam se hrálo za tři postavy a taky to šlo...
-
-
Ale já souhlasím s tím, že grafika nerovná se atmosféra. Jistě je možné vytvořit atmosférickou hru s dobrým příběhem ve všech tebou zmíněných variatnách a znovu opakuju, budu rád, když taková bude i Eternity....
Vzpomínám na RPG z posledních let, které mě bavily - Oblivion, Skyrim, Divinity 2, Zaklínači, Dark Souls. O něco méně i Mass effect. T jsou first/third person 3D...Izometrická Eternity je z hledisky grafiky krok zpět. Ale třeba bude fajn i tak, uvidíme. Mě se taky BG (tedy hlavně dvojka) líbila.... A samozřejmě chápu, že je jednodušší a levnější na výrobu, čili pro Kickstartovanou hru logická volba....
Ad "čím trpí hry od Obsidianu" - já už se nechci opakovat, psal jsem to v jinejch diskusích...ale některé určitě trpí *1* -
-
GOOFY: Moc pěkně udělaná 3D open world hra s partou je Dragon's Dogma. Doporučuji všem, kterým se pořád stýská po 15 let starých hrách, protože v 3D "to nejde udělat". Ale DD dělali Japonci, kteří jsou pokud jde o mechaniku her prostě někde úplně jinde (= mnohem dál).
-
Chápu. Ovšem hry, které zmiňujete jsou one-person akce, z tohoto pohledu těžko ovládát 4/5/6 člennou skupinku postav. Leda udělat několk kroků zpět a řešit to jako třeba v Dungeon Masterovi nebo Legend of Grimrock.
-
-
-
Kdyby to aspoň nepostavili na klišoidní high-fantasy pro třináctiletý fakany.
-
-
-
Neboj ja taky zacinal na tech "dunžnech". To je duvod proc se mi nezda ze by tohle mela byt pecka. Hodim srovnani jo? Hral sem puvodni Elite, dneska je to kickstarterovany taky a preci jenom to vypada jako produkt 21. stoleti. Ale penize se shanej tam kde lezej. Dneska lezej v pseudo retru
-
Většina, kteří z toho ucvrkávají právě tuhle dobu nezažili a teď si kompenzují ego s těmito indie z KS. Takzvaně hipsteři.
-
-
si normalni koko*, tvrdit tady jak si lidi honi ega a pripadaj si jako borci kdyz hrajou hry.je to jen hra, ktera se jen hraje, jen zabava, nic vic.jako malej si chodil po skole a rikal ostatnim ze tvuj action man je lepsi nez jejich palmex man.ted cpes lidem ze tvy hry sou lepsi nez jejich a jako starej koko* budes tvrdit ze tvuj benz je lepsi nez jejich skoda
jedinej kdo si honi ego bude koko* jako ty -
ty vole, di už do (_!_). Si se naučil nový slovo a jen v týhle diskuzi jsi ho použil aspoň 10x. Di si pohonit jinam, bukanýre
-
-
-
Hmm, kdyz sem to videl poprvy, tak me to docela zklamalo jak to vypada.pak sem na to ale asi 15 min koukal na YT na mx kval. a pauzoval jak blazen a vypada to dobre.je to hezky a detailne nakresleny.naky kouzla mi vizualne nesedly, treba ten ohnivej sip, ale ta koule ochrany pred necim vypada paradne, nebo spider web je taky pecka.
dobry je taky jak knezi ctou kouzla z knizek, shield se da nosit jak v pravy tak v levy, nebo ze sou postavy vybaveny i zbranema co muzou switchnout.
doufam ze kouzelnici a knezi uz nebudou odrikavat jen 3 formule dokola, kdyz budou castit, ty z balduru si budu pamatovat asi az do konce zivota.
btw ta mapa mi pride nak moc podobna faerunu, mozna se mi to jen zda, uz dlouho sem ji nevidel, ale pride mi jak pres kopirak. -
-
apk de o to jak na tom budou s vyvojem postavy a jak kvalitni tam budou texty a questy...a jestli to pude hrat solo...
nikdy uz nezapomenu jak jansen vypravel story o svym strejdovi co mu rikali twin-hammer
-
-
Chůdácí pcčkáři. Od toho jsem čekal daleko víe i já zarytý konzolista a dost jsem se na to těšil a ono ejhle takový bluff z toho vzejde.
-
-
Tak ked si uz tak priklincovany k tomu topinkovacu tak by si nemal otacat hlavu inym smerom. Po prve toto bol len teaser.
Po druhe, je to zaner o ktorom si ty zrejme este ani len nepocul nie to, ze ho hral.
Po tretie, tvoje ocakavania su nepodstatne kedze nemas jasno co od zanru ktory nepoznas mas vobec ocakavat.
Po stvrte chudobny si tu jedine ty s tym tvojim obmedzenym rozhladom.
Btw vlastnim Xbox30, ps3 a aj PC a okrem par hier hodne zahratia sa na konzolach neobjavilo vobec nic co by ma utvrdilo v tom, ze to bola dobra kupa. Tych 5 hier za cely zivotny cyklus(8 rokov!!!!) platformy je neskutocne malo.
P.s. radsej nekomentuj veci o ktorych vies uplne minimum. Vyjdes z toho stale ako... -
-
Hoši, vy se utápíte nostalgii. Sám jsem hrál BG hned, když vyšlo, ale tahle doba dávno minula. Je velice pěkné, že hra je kopie BG a to i po grafické stánce a animační, ale píše se rok 2013 a já teda nemám chuť se dívat na kopii skoro 20 let staré hry.
-
-
Tak se na ni nedívej ... nikdo ti nedrží pistoli u hlavy a nenutí tě ji hrát ne? Máš přece dost super moderních her s parádní grafikou. My co jsme si tuhle hru na KS zaplatili jsme takové štěstí neměli a hry s moderní grafikou a ošizeným gameplayem náš dost iritují ... ta hra je pro nás. Normální mainstream hráče asi moc neosloví.
-
-
Tahle hra je právě dělána pro mainstream s nádechem hipsterů.
-
-
Nenamyslaj si. O mne ty nevies absolutne nic.
-
@Mudrc .. Mě osobně není nikdo k smíchu ... každého baví něco jiného. Já si osobně rád zavzpomínám na staré časy a tuhle hru si zahraju. Na druhou stranu se zajímám i o takovou Sui Generis ... má zase nádhernou 3D grafiku a i gameplay je zajímavý.
Pokud se ale chceš vydávat za blba ... tak ti v tom samozřejmě bránit nebudu. -
Víš čobole. stačí pár vět o dokonale jsem tě odhadl. Další rádoby historik pc her, který přes tlustý brýle nevidí co se děje okolo ve světě.
-
Vidis nasli sme spolocny bod. Ja to citim napodobne s tebou :D
-
Chápu, že u toho budete onaanovat a připadat si jako největší borci na světě, když budete hrát hru, která vypadá jako 20 let stary BG a navíc je nezávislá z KS. Jste mi k smíchu *6*
-
*Facepalm*
-
-
-
Tak co tu robis v diskusii k tejto hre?!
Snazis sa urazat ludi ktorych tato hra zaujima? Alebo sa len nudis doma a vytvaranie flameu ta proste ukaja?
-
-
-
Další, který čekal, že když někdo slíbí 2D hru tak bude dělat Skyrim reloaded? Pánové ... začněte číst. Když byl KS, tak tem bylo přesně napsané co ta hra bude. Bylo tam napsané, jak se budou dělat pozadí a jak se budou dělat postavy. Co nám slíbili, to taky dostáváme ... kdo čekal něco jiného, tak má prostě smůlu.
Si někdy připadá, jak kdyby si někdo koupil rohlík v obchodě, ukousl si, potom ho zahodil a rozčiloval se, jak to že to není chleba. -
ještě nevíš co z toho vyšlo žaneto
-
-
Ubermani co sa tu ohanaju s grafikou nech prejdu na iny clanok. Zrejme netusite co to izometricke RPG znamena. Neviem co tu vobec hladate.
Btw Grafika je uchvatna. Animacie, efekty, kuzla proste vsetko. A pritom je to 2D. Prenadhera.
Backnut som to vtedy nebackoval kedze neboli money ale finalku kupujem z fleku.
Prave mam rozohrane BG1 EE a musim povedat, ze prezivam hernu nirvanu. Kedze som to nikdy nehral(len tu dvojku) tak sa neviem nabazit toho objavovania. Paradicka.
Skoda, ze kvoli tym grafikomaniakom ktori za RPGcka povazuju iba Skyrim(nic v zlom ako mainstream ujde ale k realnemu RPG ma daleko), sme na to museli cakat kym sa to dostane na Kickstarter.
Tesim sa jak hov@do! Na toto, na Wasteland 2, na Torment a este na Witchera 3 :) Krucinal nech je to uz tu :) -
-
Přesně tak, škoda jen, že společnosti, které dělaly kvalitní RPG raději sklouznou k mainstreamu, viz. BioWare - BG1 - super, BG2 - pecka, Dragon Age - vývoj postavy super ala BG, příběh celkem ok, ale neskutečně nastavovaná kaše, Dragon Age 2 - hrůza. Otázka je, jestli kvalitní hry v delším časovém horizontu nakonec nevydělají víc, než mainstreamové "pecky" po kterých za rok od vydání neštěkne ani pes.
-
-
S tym nic nenarobime. Bud sa studia prisposobia a nakrmia masa ludi, hoc priemernych hracov s mizernym vkusom ktori uz nariekaju ak hra im dava privela volnosti a oni potom sa v hre stracaju, alebo vydaju hru pre vasnivych fanusikov zanru ktori nelutuju cas a venuju sa aj precitani manualu ak je treba ale popritom predaju o polovicu menej kopii.
Zijeme v konzumnej spolocnosti ktora nema vkus, cas ani len rozum nato aby nekupovalo kazdu sr@cku ktora sa objavi za rohom.
Preto sme kde sme. Ludia stoja vo frontach na iPady, biju sa kvoli PS4, a napchavaju sa polotovarmi.
Par firiem sa snazi plavat proti prudu ale vecne to nepojde. Kickstarter je sice zaujimavy sposob ako priniest niektore unikatne hry. Tu mi vsak vadi, ze vyvojari nie su nikym a nicim kontrolovany a na projekt sa mozu uplne vybodnut alebo ho robit roky rokuce.
Preto ja ako vasnivy hrac si pustam stare klasiky ako Baldur's Gate, Torment, Kotor, JA2 a pritom sa bavim kralovsky. Daleko daleko lepsie ako s hociktorou takzvanou "AAA"(x1000) hrou sucastnosti.
Tie hry mali a aj maju stale dusu. Tieto hry sa nehraju. Oni vas obklopia svojim svetom a donutia vas si to prezit na vlastnej kozi.
A ked vidim tie QTE hry dneska uz sa mi jezia chlpy. 5 minutove tutorialy s elementarnym vysvetlovanim samotneho pohybu a pritom hlbka hry by sa dala shrnut do 5tich viet.
Dakujem neprosim.
Len nech herny boh da, ze tento projekt dobehne do uspesneho konca. Please!!!! PLEASE!!! -
-
urcite dorazi, len aby bol co najmenej preplneny bugmi, toby hru mohlo celkom zkazit, napr. ako legends of dawn, celkom zaujimava hra, ale jedna horsia chyba za druhou a skratka som sa na nu vykaslal, toto by tak dopadnut nemalo a suhlasim, stym tvojim nazorom, ze take hry ako BG a im podobne uz sa dlho nejak nerobili, tie hry ako hovoris, maju akusi dusu, vidiet ze hra je robena ludmi, co samy hraju taketo hry a co maju fantasy v dusi a vedia co je vkusne a co vie nabudit atmosferu. Ved si predstavme iba ten prvy BG, ja som priznam sa kym nevyslo prve BG, nehral ziadne RPG, okrem ked nepocitam DIABLO :D, ale to je iba taky vysmech RPG :), ale ked nic ine tak to ma priviedlo, k Fallout 2 a nasledne k celkovemu zaujmu o RPG ako hernom stylu. Ked som to hral prvykrat, som to presiel na jeden hlt, ked som mohol som stravil aj cely den hranim iba tej hry, ten svet ma pohltil tak, ze tu hru si obcas z roka na rok stale zahram, ale nie len tu, vsetko ti tituly, ked dostanem chut sa na rad dostanu. Postupne skratka RPG zacali byt tak akosi velmi genericke a pchali a pchaju vyvoj a vylepsenia skillov atributov a pod. do vsetkeho mozneho a nemozneho a potom daju tomu privlastok akoze RPG. Posledne RPG, ktore ma po BG a spol dostalo skoro tak, boli Gothic-ky, hlavne 1 a 2. Ale stale tu chybalo ta parta npc postav, ktory mali nieco stale na mysli a zdelili to stebou. Bolo to v DA bolo to v ME, ale hm no, skratka poviem uprimne, nikdy ma hra neroplakala, iba BG 2 na konci datadisku a to hovori za vsetko, prezijes stymi postavami akoby urcity zivot, staras sa o ne, das im zbrane brnenia, vylepsujes ich a davas na nic pozor pri subojoch a potom pridu endgame titulky a zistis par veci co sa snimi stalo a ked som to prvy krat presiel a zistil som ze Keldorn umrel, vlastne z mojej vtedajsej parte jediny clen, ktore mu sa stali orkovia osudny, tak som uronil slzu. Odvtedy sa my to nestalo pri ziadnej hre a hral som par peknych emotivnych hier, s pribehmy postavami a tak, co ma mohli dostat a nestalo sa, skratka terajsie hry ti nevedia dat to spojenie sa spostavami, myslim emotivne, skratka beres ich len tak, su tam su my k niecomu a ok. nezalezi co a ako bude. To sa my casto stavalo v DA ci v ME.
-
-
-
Zkus si poštelovat ty tvoje popelníky.
-
-
Tvoj nick je zrejme ciry sarkazm..
-
-