Přejít na výpis diskuzí
S Might & Magic X: Legacy na věčné časy
10.9.2013 | Pavel Dobrovský
87 příspěvků
-
Ukradli mi prezdivku kterou mam uz 25 let :P, to jeste po MM nestekl ani pes. Ale vzhledem k tomu ze ze mne udelali Lorda a ta hra byla fakt dobra tak jsem je nezaloval...
-
MM6 je podle me nejpovedenejsi dil,takze vitam ze by tohle melo byt se stejnymi pravidly.
Ale nepochopil jsem proc by to mela hlavne byt nostalgicka hra pro pametniky. Vypada to skvele. -
-
7 byla lepší, pak 6, pak 8. 1-5 jsem hrál jen ze zvědavosti a moc mě to nechytlo, 9 byla blbost.
-
Souhlas, sestka nejpropracovanejsi a nejlepsi dil. Je to super hratelny i ted.
-
-
naprostý souhlas, udělejte mi šestku v nové grafice, přidejte pár questů dejte mi možnost přitvrdit protivníky, to aby se mi hůř spalo *3* a vysolím své peníze hned teď na dřevo
-
Mne prisla sestka nejdelsi a nejtezsi dil (teda aspon z tech, co sem hral). Ale o trochu vic se mi libila sedmička. Hlavne ze tam bylo vic ras na vyber (nejen lidi) a taky graficky to bylo mnohem hezci (i kdyz vetsina lidi stejne rekne, ze 6 i 7 jsou hnusny jak pr*** :D).
-
-
6-8 kazdopadne velka kvalita. Si pamatuju jak jsem to jako malej hral jak retard, ze jsem si loadoval kazdyho zabityho draka, dokud z nej nespadl artefakt nebo relic nez jsem pak zjistil, ze je pak hra mnohem zabavnejsi to proste nechat random :P
-
-
Ja to hral s obrovskym anglickym papirovym slovnikem :D Aneb skola hrou...
-
-
Tu prirucku ma otec dodnes doma. Kdyz k nemu prijdu lezi kniha na stole,je popsana tuzkou a je v ni tuna papiru s poznamkami:)
-
Ja to hral s priruckou za 400 od Levelu nebo kdo to vydal a dodnes se za to stydim. Ale tak bylo mi 13 nebo kolik :D
-
-
Muj otec (nyni uz v duchodovem veku) sesty dil hraje porad dokola uz cca 10-13 let. A porad ho bavi. Nedavno jsem mu ''musel'' koupit na narozeniny edici z Gogu,protoze ta jeho stara originalka fungovala bez hudby a vubec s ni byly problemy:)
-
-
Stastny to syn :D otec ma libovej vkus
-
Tvuj tata je fakt šéf! *5*
-
-
-
-
-
-
Ten krokovaci system pri tom open worlde je uplne naprd, dostat sa v Early Acess z jednej strany mesta na druhu trva vecnost. Maly tam dat system z VI, v Grimrocku to nevadilo lebo sa odohraval v koridoroch.
-
-
Jak jsi se dostal z mesta ? Mam quest v nejake Zlodejske skrýši, vidím jí na mapě světa, ale z města se dostanu jen ke strážím a dál ne.
-
-
Sem s tím... Na World of Xeen jsem začínal s hrama někdy v roce 94... Chápu že mladší to nebude bavit ale najde se dost nás starších a pokročilých co si to užijou.
MM6 byla skvělá a tuhá ale WoX je pro mě srdeční záležitost asi jako Lands of Lore1+2 -
-
presne tam ten krokovací systém patrí - do 94-tého
som starší a tak isto ako si neužívam jazdu v škode 120 si ani nebudem užívať zastaralý, nekomfortný, neergonomický a neefektívny systém, ktorý už mal byť dávno na smetisku dejín -
-
Což samozřejmě nikomu nebrání, aby se mu líbily obrazy Leonarda da Vinciho a jiný dává přednost dnešní moderně.
Stejně tak já preferuju hrady a historický šerm, ale nic ti nebrání rozplývat se nad krásou moderních panelákových skvostů a místo šermu hledět na moderní televitzi. Protože hrady i šerm jsou zastaralé a nekomfortní.
Totéž platí ve filmové branži. Pro mne je hitovka a srdcovka Blade Runner, i když na dnešní dobu to není superhyper3D moderní pecka, ale akceptuju, že někdo jako ty třeba ulítává nad super moderními pořady typu Vyvolení. a Slovensko hledá Superstar. -
-
tohle berte prosím jako pokus o nadsázku:
když bych si měl vybrat mezi bojem za napoleona a budu stát jako solný sloup s puškou na dostřel od protivníka společně se stovkami ostatních a pálit do sebe o stošest navzájem, a modernějším pojetím s možností krýt se před palbou v zákopu, tak si vyberu to modernější pojetí i přes tu nostalgickou krásu srovnaných šiků vojáku v zářivých uniformách. -
jste chudak ne pro vas vkus ale to skodolibe srovnavani... proc nesrovnavate obdivovatele historickeho sermu a modernich strelnych sbrani, hrad a moderni architekturu, blade runer a Avatar.... ? Kazdemu se libi neco ale hned tem co se libi moderni veci podsouvat Vyvolene a ruzove zahrady *11*
-
-
Osobně si myslím, že škodolibá volba přirovnání byla v tomto případě na místě. Když si přečtu příspěvek na který Xeen reaguje tak mu to nemám ani v nejmenším za zlé a jen tleskám tomu jak chytře to provedl.
-
-
-
S hrami je to skôr ako s hudbou, staré nemusí byť zastarené. Novší systém nie je zárukou zábavy. A tvoje prirovnanie k autám ja vidím inak: staršie hry sú ako keď auto šoférujem sám, musím síce vykonávať nejakú činnosť navyše, ale mám z toho pôžitok, novšie hry sú (väčšinou) ako jazda taxíkom, pohodlné ale nuda.
-
-
Přesně. Největší nadšenci mají starého Forda Mustanga nebo podobné krasavce *3*
-
-
Tiez som starsi ale nevidim dovod nedopriat niekomu jazdu na 120, ked ho to bavi a keby mam cas tak to mozno aj vyskusam.
Btw do smeti by potom patrilo mnoho/vacsina inych veci napr. hocikotry najnovsi3d shooter je v podstate len okopceny Future shock. -
-
Já třeba proti krokovacímu systému nic nemám. Pokud udělají hru založenou jako poctu těm starým, tak proč ne. Ale Might and Magic došel trochu dál a ukázalo se, že ta cesta byla správná, tak proč se vracet k tomu horšímu?
-
-
-
-
Ako nechapem ako mozu pokazit legendarnu might and magic seriu krokovacim systemom a nie volnym pohybom ako bolo v MM
-
-
lebo pôvodne bolo mm krokovacie a turn based (napr. ako wizardry) - samozrejme legendárnou sa mm séria stala až s caneghemom a mm6 (a heroes 2 - 3) a práve šestka mala voľný pohyb a hybridný systém súbojov (ľahké bitky sa dali zvládnuť real time, ťažšie ale bolo treba dať na ťahy)
-
-
legendární byl už i pěstní klín, pak přišel klacek, pak luk, kuše, dělo pistole, puška, kulomet, rakety atd.
nebude to trvat dlouho a možná si všichni zase zahrajem v rámci nostalgie s pěstními klíny, bo nic jineho nám nezbude :D, tak alespoň potrénujem v této hře :D -
legendarni byl MM davno pred sestkou
-
-
nezmysel, pre 99% ľudí might and magic pred šestkou (či heroes 2-3) ani neexistuje
-
-
Pamatuji si, jak sem na svoji stary masine hral MM 2 - 6, takze pro sem asi 1%... :D
-
nebudu ti iluzi brat :) Nesmis taky brat v potaz jen tu nasi kotlinu. Staci se podivat do dobovych casopisu (napr. Computing Gaming World) a snad procitnes :)
-
-
-
-
-
krokovanie nech si strčia, mm6 bola bezkonkurenčne najlepšia, 7 a 8 sa dali lebo tam bola pekná kontinuita a po krokovacích mm1-5 ani pes neštekne
-
-
Je to lacnejšie.. To že sa im jedná o šetrenie prachmy za vývoj u tejto hry, to je snáď jasné.
-
-
Máte někdo na Steamu koupený early access? Přemýšlel jsem, že bych si to pořídil, ale pořád se bojím, že to bude moc casual blbost.
-
-
Na EUROGAMERU maji dojmy z tehle alfy. Hledej tam,je to asi tyden co to vyslo.
-
-
Ok, mrknu na to.
-
Tam nektery veci celkem zrkitizovali (treba moc rychly stridani dne a noci). ALe od ty doby uz zas vysel nakej patch, takze to neni asi uplne aktualni.
-
-
Čas běží neskutečně rychle. Stačí chvilku chodit po městě a už je půl dne pryč. A pořád jsou hladoví.
-
-
-
-
Možná jsem to jenom přehlédl, ale souboje jsou na kola nebo jak ?
-
-
hlavně je to krokovací, takže ne jak 6,7,8 - turn based je to nejmenší
-
Je krokovací dungeon..jako byli Might and Magic 1-5, pohyb po ctvercich, tahove souboje..zadny volny pohyb tam není.
-
-
To je hloupost. Je tam zcela volny pohyb,jenom to neni plynule jako nove 3d strilecky. Odkaz na video vam davat nebudu. Je toho plny internet.
-
-
hru mam naistalovanou..tak vim..pohyb po ctvercich, tahove souboje...o nejakem volnem pohybu nemůže byt ani rec
-
-
Ok verim ti. Ja se podival jen na par videi. Kamerou plynule otaceli,delali ukroky a pohyb na delsi vzdalenosti mi prisel celkem plynuly.
To jsem tedy trochu zklamany ze to neni uplne volne.
-
-
-
-
Ano. Zapauzujes a je to na kola,nebo nechas realtime.
edit. treba zrovna v 6. dilu se to pez pauzovani ani nedalo hrat. Bylo to tezke. Realtime byl dobry tak na utek pred draky:) -
-
Super, to by se mi líbilo.
-
Jako driv. Supr!
-
-
Ja vychazim jen z ruznych clanku. Obcas si to protireci. Nekde pisou ze je to jen turnbased jinde ze i realtime. Ale na oficialnich strankach maji napsano : "...traditional and acclaimed first-person turn-based gameplay system " takze nevidim duvod proc by to melo byt jinak nez obe volby.
-
-
Taky sem z toho zmatenej. Ale za tuhle hru se modlim uz od 8.dilu!!
-
-
-
-
jestli se chtej drzet pravidel ze sestky, tak by tam mela bejt moznost volby.
-
-
Doted mi zdi meho stareho pokojiku visi vytistene diplomy za dohrani Mightu sestek a sedmicek... kdyz jsem na steamu poprve zabystril tento novy pocin ve vyoji, srdce se uprimne rozbusilo. Ted jenom velice, velice usilovne vysilat modlitby do vsech stran, at se to proboha povede.
-
-
Jj taky jsem si to užil, šestky jsem hrál ani nevím kolikrát, sedmičky taktéž, proto jsem si koupil i tuto hru, tak doufám že bude mít super příběh, ale pokud mohu doporučit všem ostatním: zkuste si ji před koupí zahrát u někoho kdo ji má, a zjistit zda vám vyhovuje způsob pohybu, přece jen oproti 6-8, kde byl volný pohyb, je tady gridbased který byl předtím a je to bohužel trochu krkolmné, alespoň pro mne, asi už jsem trochu moc zhýčkaný dnešními tituly :D
-
amen!
-
-
By mě zajímalo, když hru koupím na Steamu, bude se pak ještě spouštět UPlay a pak až hra? Pokud ano, by znamenalo, že je lepší koupit přímo na UPlay.
-
-
Musím povedať že spolupráca Steamu a Uplay u Might and Magic Heroes 6 je horšia než špatná.. Je to neskutočný ŠIT, pri reinštalácii cez steam nasleduje reinštalácia Uplay a akési doinštalovanie patchov na hru ( či to boli patche na hru alebo samotný uplay, nie som si istý, ale sťahovalo a inštalovalo sa to neskutočne dlho na to aby sa to týkalo len uplay shitu). NÁSLEDNE to pokračuje snahou o rozpametanie sa na uplay login a heslo. Potom to akože naštartuje a ty sa dívaš na prázdnu obrazovku s hrami a hovoríš si či si sa prihlásil na dobrý účet vôbec. Po 10 minútovom riešení to skúsiš zreštartovať a potom to nejak funguje. Synchronizácia uložených pozícií na uplay je neskutočne dlhá a vždy sa podarí až na TRETÍ KRÁT !!!! .. Ubisoft odo mňa už nedostane ANI KORUNU. A ano, MMX si určite zahrám, ak sa mi to bude páčiť, skúsim si nájsť cestu ako poslať aspoň nejaké peniaze priamo vývojovému štúdiu...
-