Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je mi blivno. Nejen, že rádoby plné (rozuměj 100procent ok) verze her jsou posety bugy (Cod, bf4 ..), ale teď už se budou i zpřístupňovat alpha a beta verze, kristepane, chci se vrátit o 20 let zpět a znovu si užívat éru opravdových her.
    • a) nikdo tě to nenutí kupovat
      b) je to pro skalní fandy, kteří to chtějí hrát co nejdříve
      c) koupí alfa verze každý automaticky získává všechny budoucí verze včetně finální

Kde je v tom problém? Naopak dnes jsou i takové možnosti jak hru s přispěním hráčů odladit dříve a více dle jejich představ i v malém týmu a s omezeným rozpočtem. To by se v té tvé "zlaté éře" stát nemohlo. Dávám to do uvozovek, protože je to jen nostalgie, nic víc. Zlatá éra? Pár desítek her, originálka za 2599,- ...
      • sugyn
        Kdyz pujdes do obchodu koupit rohlik a oni ti prodaji nedodelany rohlik, tak za:

a) Nikdo tebe to nenuti kupovat.
        b) je to pro skalni fandy, co chteji rohlik v puvodnim stavu kdy jeste neprosel troubou.
        c) koupi alfa verze rohliku kazdy automaticky ziskava vsechny verzy dalsich rohliku co vyrobi vcetne te finalni podoby, tedy upeceneho, krupaveho rohliku pro ktery jsi tam puvodne sel.

Nedalo me to.
        • Porovnáváš neporovnatelné. Rohlík a hra jsou úplně odlišné věci a nahlížet na to tak jak jsi napsal je scestné.
          • sugyn
            Scestne protoze se to lidem nelibi.

Edit: Xorxox doporucuju cist pomalu a poradne.
            @Shaker: to je infantilni reakce.
            • Shaker
              sugyn: Error - "Brain not found"

EDIT - sugyn: musel sem to napsat tak, abys to pochopil
            • XorxoxTalarius
              Kterym lidem? Tobe a na celym games dalsim dvema ... ehmm.
        • Blondyr
          Ale hlad máš teď a tyhle rohlíky nikde jinde hotový neprodávaj.

Taky mi to nedalo *1*

P.S. A to nemluvím o tom, že doma koukáš rok na svůj rohlík a uvažuješ, jestli už je upečený. Pokaždé když si kousneš, tak zjistíš, že to prostě ještě není ono. *4*
      • frag.ment
        Obávám se, že u této hry nikdy finální verze nebude..
        • celoush
          MMO hry a pojem finální verze prostě tak nějak nejdou dohromady. Change your mind!
    • co je špatného na tom, že se zpřístupňují alphy a bety ? dělá se to přece proto, aby se usnadnilo hledání bugů, účastí se vlastně zapojuješ do vývoje.
      nikdo tě do toho nenutí, účast je dobrovolná..
    • Veskoslav
      A on Tě někdo nutí? Klidně si hru zakup, až bude hotové. Tohle naprosto nechápu, co ti na tom vadí. Tohle je stejně určeno pro fanoušky a ty, co chtějí pomoct s vývojem. Nic víc. A před 20 lety? Opravdová éra her? Ta je poněkud později 93-99;)Tam vzniklo nejvíce herních sérií a daly se základy.
  • Zájem jasně ukazuje, že hráči nejsou rozmyslaný a nežádají tisíce WoW efektů, padající mrakodrapy, tisíce polygonů na 1 cm a Cool zážitky. Pouze čistou hratelnost kvůli ní jsou akceptovány i nedokončené mechanismy
    • To mozna ukazaly uz hry jako Minecraft, Starbound, Rust a mnoho dalsich :-).
  • Stillson
    Zdravím všechny

Jsem mírný fanoušek,jak ARMY, tak i DayZ... ještě nedávno jsem říkal,že mi je DayZ ukradené. Tím smyslem, jestli vyjde za 3dny nebo za rok. Nyní jsem rád,že hra vyšla. První co mě okamžitě udělalo šťastným a co mě doslova vytáčelo v DayZ modu bylo procházení dveřma. To bylo něco tak otřesného ale v ARMA 3 a DayZ SA to jde krásně. To bylo asi to hlavní co mě vždy dokázalo vytočit.
    Další věci jako přehození zbraně za běhu,mít zbraň (samopal) + Sekeru a rychle přehodit je nyní v DayZ což je paráda. Ano bugy tam jsou a vždy budou. Bohužel je to Sandbox a žádný sandbox není bez bugů.

Pro rýpaly,kteří řikají,že DayZ bude mrtvé za rok atd. nevěřím tomu. Nemyslím si to z důvodu,protože Dean Hall je šílenec v dobrém slova smyslu. Má v hlavě a v plánu tolik vychytávek, že ikdyž budou jiné hry (už jsou Nether,WarZ nebo tedy to Infestation), tak DayZ nesahají ( i modu) ani po kotníky. Takže ikdyž přijde State of Decay 2,Dead Island 3 (ten parkour Island ), tak stejně to nenahradí DayZ bohužel. Ještě bych rád dodal,že na DayZ nepracuje bohužel 500+ lidí jako třeba na AC,CoD atd. takže je jasné,že práce jde delší dobu.

Co jsem zatím viděl včera/dneska co udělali za práci, tak smekám klobouk těm pár lidem kteří na tom po většinu roku dělali. Nějakých 80-90% budov je průchozích,jsou tam přidané nové lokace,objekty,drobnosti (kterým se lidi smějou, ale ty detaily v celku působý dosti efektně).Dosti poupravený vlastně celý Engine hry,mechanik atd atd. což určitě zabralo a ještě zabere spoustu času.

Takže myslím,že to bude jako například s WoW...vždy lidi odejdou na nějaký čas zkusí jiné hry a potom se opět za nějaký pátek vrátí. A osobně budu hrát zabugované DayZ než-li připitomělé CoD či LoL na kterých nechápu proč ujíždí 3/4 hráčské komunity.
    • Před pár dny jsem dostal pozvánku do bety Netheru a je to taky super hra, ale s DayZ se to celkem nedá srovnávat. Ikdyž je každá vlastně o tom samým, je u toho naprosto jinej pocit. Ty obludy jsou vážně těžký zabít a hned se na vás slítnou ve velkým. Ale je to super hra!
    • Ronox
      Jde o to jádro a ačkoliv je furt rozbité, tak to funguje. Opět si lidi můžou zažít své příběhy v týhle hře. Ono i WarZ nebyl takový fail, ale jakmile to napadli hackeři stejně jako DayZ a další patche hru spíš rozbíjely, tak už to šlo do kopru. DayZ věřím, protože to je přesně takový ten projekt doma na kolenou dělanej a ikdyž tam teď budou dávat hodně featur, tak v jádru to bude pořád HC atmosférický PvP. Zatím mě jen mrzí nízký počet zombíků, ale oproti módu velký zlepšení.
  • celoush
    Sluší se dodat, že prodejnost DayZ kraluje Steamu a že dle dayzgame.com se do hry připojilo již téměř 96.000 lidí (96.000 nyní x 24 euro = Veselé Vánoce v BI)
    • Horst_Fuchs
      Bohužel opět velké procento těhle lidí tvoří banditi, trolové a podobná individua. *7*
    • lukas.trneny
      a nezapomeň, že někteří si koupily Supporter edici za 60€, takže ty Vánoce maj ještě veselejší :D
      • A oba nezapomeňte na to, že Steam není charita, takže si z vámi uváděných čísel strhávají nemalá procenta ;)
        • 136.000 ani né 24 hodin po vydání... tam tě pár procent pro Steam ne*ere, zvlášť když ti jako služba nemálo pomáhá.
        • Shaker
          A ani jeden z vas tri by nemel zapominat, ze ne vsude to stoji 24 euro...
          • Všude to stojí téměř stejně.
            http://www.steamprices.com/ru/app/221100/dayz
  • ak spristupnia podporu modom, co mau v plane, tak ta hra pojde hore este rychlejsie si myslim
  • Kdyz si ted koupim tenhle Early Acess, je v tom automaticky i plna verze, jako v Minecraftu? Ci si ted kupuju jen pristup do alfy a pak musim zaplatit jeste jednou? Bude plna verze stat vic nez Alpha?

Jinak rocket2guns se docela zdrahal to vydat ale komunita (hlavne reddit) ho po nekolikamesicnim spamu "GIB ALPHER PLS" ho nakonec ukecala k tomu aby to vydal.
    • ucho
      ano, je v tom i plná verze, ano, plná verze bude dražší. v té alfě to bude ale tak dlouho, že se za tu dobu do slevy dostane podle mě i tato levnější alfa...
  • Ty tady porad meles neco o jinych hracich a kampani a udajnyho nezajmu o Armu, a pritom jsou to jen tvoje subjektivni vejplody a prani. Spravne by si mel mluvit prvni osobou a nemusel tak delat gumu. S DayZ a treti Armou obecne se proste po letech zkusenosti s ohlasy zkousi jina moznost nabizeni a generovani obsahu zajmovym, vesmes skutecnym jadrovym a dobrovolne predzakupujicim hracum, aby ti mohli nejen samy tedy prispet a byt u rozsirovami hry i ze sve iniciativy pro jine hrace, ale hlavne, aby nedrzkoval zbytek, ze koupili oficialni spravou hovorovany finalni produkt a presto jsou nespokojeni a kdesi cosi, jak se ukazalo u minuleho dilu. Uz to naznacil Celoush, je tento momentalni model pro Bohemku mozna z dalsich hledisek experimentalni, presto rovmez logickou zalezitosti. Jestli se financne vyplati bude veci casu. Tvurci vsak porad jedou na vlnach toho, co jejich ustredni znacku dnes nejvice charakterizuje-hriste pro hrace, na kterym blbnou vlastni rukou, a oblibu zvysujici blbnuti v rezimu vice hracu.
    • Proti systemu early access jsem nenapsal ani slovo. Uplne zbytecne jsi vypotil hromadu pismen. *1*
    • reakce na kolegu njn.
  • jendabek
    Dle posledních videí z Alphy nejspíš hledání chyb nebude příliš složité. Stačí zkopírovat seznam bugů z DayZ modu a přidat nějaké ty nové.
    • je vidiet ze si dayz mod nehral a ani SA alphu
      • jendabek
        Hrál a moc mě to bavilo do chvíle, kdy už jsem měl všechno zajištěno - suroviny i munici ... pak chyběla motivace. Autoři slibovali větší možnosti spolupráce - vytváření základen, obsazování atd, nic z toho zatím neukázali, jen nové lokace a stejné + ještě větší chyby, proto ta kritika.
        Plus to video, kde si dovolili urážet fanoušky, kteří hru kritizují ... místo toho, aby se styděli, že po 2 letech neukázali zásadní posun, tak se vysmívají těm, kterým to vadí.
        • Dayz Mod byl nekdy minuly rok na podzim predan komunite, takze Rocket ani jeho tym na nem v podstate uz davno nepracuje. Myslim,ze v tom mas trochu zmatek a ze jaksi ocekavas, ze komunita dokaze presne to same co placeni vyvojari.

Pokud ti jde o staveni zakladen tak si zahraj Origins nebo Epoch, tyhle fandovske modifikace ti presne toto umozni.
        • Blondyr
          DayZ epoch. Stavění základen, vrat, prken, zámků na dveře.... Dá se vycraftit všechno. Už nějakou chvíli to běží. *3*
        • ucho
          jo, ten vývoj je nekonečnej a pokrok téměř neviditelnej. s takovou hra nebude v betě ani za dva roky...
        • Nj, lategame neni este dorobeny, ale ako povedali, pracuju natom. Vedel by som si predstavit v lategame postavit nejaky camp podobne ako vo wasteland len v mensom meritku. Tiez by som rad uvital nejake questy s NPC, nejake nahodne vygenerovane ci uz friendly ale unfriendly NPC campy.
          • Radioaktivni_surikata
            Technologická příbuznost s Armou mi přijde dost velká na to, abych chtěl vůbec nějaký NPC, natož aby dávaly questy. Sám Hall říkal, že tímhle směrem se vydat nehodlaj. Spousta lidí si vymejšlí vlastní questy, který se snaží splnit ne pro gear, level nebo cokoliv, ale pro vlastní uspokojení. Komu to přijde nudný, pro toho DayZ není. Já jen doufám, že se jim fakt povede přidat nějaký *mechanismy, který by z toho udělaly něco víc než Deathmatch na 150 kilometrový mapě.
            • je to přesně jak říkáš... podobně je na tom Kerbal Space...
            • celoush
              mechanismy *3*
  • Jack1947
    Byl MOD jakou dobu nez vubec vysla Alpha verze hry, ta ted bude take nejakou dobu vim vyvoj jde pomalu. Bugy jsou aby nebyli ze ? (System z Army) predpokladam ze narocnost bude podobna jako u Army 2/3, mozna vyssi. Jinak to vypada samozrejme zajimave a urcite si to sve fanousky najde a hlavne to bude jen pro Ty co chteji hardcore a hra jim to nabidne, nesouhlas s cenou je na miste. Pac ani normalne hotove hry treba tolik nestoji... chapu jak uz bylo pozmenano v bleskovkach nemelo by to zjevne sanci s nizsi cenou uspet. No uvidime aby to tedy nebylo na leta vyvoje nez se to dostane do finalni verze a zdali hraci budou (zjevne ) ochotni cekat. Samozrejme preji uspech a (treba) si to take nekdy vyzkousim.
    • Vazne ti tech 660Kc prijde tak moc? Na druhou stranu pokud mas vyhrady tak je samozrejme lepsi nekupovat, nez abys tady potom psal nenavistne posty, kterak te "okradli" prodejem nehotove alfa verze (nekteri lide vazne nevedi,co alfa verze znamena).
      • Jack1947
        Presne tak, za reci s prislibem do budoucna a ne za vyzkouseni pouhe je to trestuhodne mnoho. *4*
  • ked vyjde za rok beta uz to nikoho nebude zaujimat..a bude existovat xy podobnych hier
    • Komplexnost DayZ těžko nějaká dosáhne. Engine z Arma dává nekonečné možnosti.
      • celoush
        Zase tak moc mu nefandi... své výhody i nevýhody má a taktéž i limity
    • To je hodne sebejiste tvrzeni. Zajemci urcite budou. Ale hrozi spis to, ze zombie tematika vyjde z mody, takze by uvedeni na trh a nasledna cisla mohla byt velkym zklamanim. Ale kristalovou kouli nema nikdo, cili bych zavery jeste nedelal.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit