Přejít na výpis diskuzí
Scénáristka Tomb Raider o přání napsat Laru jako lesbu
21.3.2013 | Ladislav Loukota
170 příspěvků
-
ten obrazok o 30-rocnych belochoch s hnedymi vlasmi nie je uplne tak pravda, minimalne mass effect tam nepatri, kedze ten som hral za zensku postavu (lepsie je mi kukat na zensky zadok :)
-
Ahoj. Jestli je to lezba, tak dávám od Tom Braidera ruce *16* pryč a budu spoléhat na Uncharted. Nathan Drake ještě nikdy nikoho nezklamal *3* O Láře jsem si minimálně myslel, že bude frigidní *15*
-
No, tak tu poznamku k moznosti udelat z lary le*bu bych bral spis jako takove pomrknuti smerek k LGBT, mimo to, ze by to byl nehezkej stereotyp(nezavisla, schopna, ok, udelame z ni lesbu...), tak by tenhle napad studio zavrhlo(i kdyz mozna by nejaka bi-curious epizodka prosla*1*). Dale tvrzeni ze autorka je uznavana mi prijde prehnane, mimo par scenaru ke hram toho zas tak moc nevyplodila(autor clanku ji vykresluje skoro jako Tarantina v sukni). Mimo to mi neprijde, ze by bylo nejak extra zajimavy zkoumani ve hrach co to je byt gay, bi nebo trans(proc, who cares?).
P.S. Autorovo drobne pohoneni ega v druhem odstavci nic moc("Jsou mezi nami hloupi sovinisti a homofobove, kteri feminismus nechapou a/nebo neuznavaji. Ja toto plebejske pleme schazejici se v podradnych hospodach neuznavam a shlizim na ne z vrchu."). *3* -
Zkoumat ve hrát, co to je, být gay, bisexuál nebo transgender člověk,... to by přineslo řadu gayů, bisexuálů atd.
-
ja jich uz poznal spoustu a vsichni meli jedno spolecne zkusili to nekteri i opakovane i se zenou a sposta lesbicek byla normalne vdana (treba i slavna herecka J.Fostrova) meli deti rodinu a jednoho dne se z nich stali lesby? *1* NE proste se jen poddali chtici a ikdyz se jim to nelibi nechteji tak zit, utesuji se tim ze se tak preci narodili ze je to "normalni"... je to stejne jak s tvojim otcem co by sisi o nem myslel kdyz by po 20letech manzelstvi s voji matkou prisel na to ze ho vlastne vic nez tva 40ti leta matka pritahuje a vzrusuje 18ti leta kamaradka rek by ze se tak narodil a je jedno ze ta 18leta kamaradka bude treba pro nekoho muz ten pocit ja se vlastne tak narodil a tohle mne pritahuje vice je jen v jejich hlavach a zvracenych predstavach! pedofila taky nikdo neodnauci aby ho nevzrusovali male deti proste se jen musi ovladat a to co ho vzrusuje formuje svym jednanim chovanim nikdo se tak nenarodi!
-
o to jim jde kdyz se hrac dokaze szit s postavou lesbicky zacne to prijimat jako neco naprosto spravneho normalniho
-
Já hrozně žeru. Třicítka pryč, zkoušel jsem to celej život, ale nejde to s tím přestat. Asi to mám vrozený. Nebo v genech.
Nemůžeš zkoušet být heterosexuální. Heterosexuální prostě přirozeně jsi. Pokud přijmeš fakt, že nejsi, tak k tomu je nějaký další důvod. A třeba ten, že to vezmeš jako variantu, kterou Ti společnost v současné době nejen nevyvrací, ale i nabízí a je to tak cool. Tedy navenek. Že z toho pak lidi mají deprese je logické. Fungují jinak, než je to přirozené. A já neznám gaye, který by v tom byl šťastný. Smířený ano. Naučil se s tím fungovat, když uvěřil, že to jinak nejde. Ale spokojený není žádný. A čím víc křičí o svých právech, tím méně spokojený s tím je. -
Ono tady hlavně všíchni zapomínají, že přechylování není samoúčelná věc týkající se výlučně ženských příjmení. Jde o převedení jména do odpovídajícího rodu, jestli to končí "-a" nebo "-ová" je jedno... takže Alba je prostě Alba podobně jako Kopecká není Kopeckaová :) Stejnětak přechylujeme množné číslo "rodina novákových/novákovic" apod. To jen cizinci kteří ve své mateřštině nechávají vše v infinitivu mají pocit, že jde o komolení jména a většina analogií v jiných jazycích funguje jako přivlastňování (většinou ve smyslu děti toho otce, proto to feminisky mýtily), takže je to úplně něco jiného (např "kýhošlaka"-syn/dcera -son -dotir nebo jak, O´kdosi). Vám vážně připadá jako přežitek mechanizmus který brání aby jste ženu považovali mylně za chlapa kdykoli není uvedeno pan/paní? Je to jedno velké nesmyslné nedorozumění, čeština je v tomto dokonalejší ne naopak.
-
Tak to vygradovalo to te faze, ze i ona byla vyhozena z prace. Nic z toho se nemelo stat. Silena doba
http://venturebeat.com/2013/03/21/breaking-adria-richards-fired-by-sendgrid-for-outting-developers-on-twitter/
Tady jeji mensi vyvazeny komentarek http://imgur.com/HnOdzuU Hm, si vzpominam, mali pakistansti spratci pobliz Borough of Waltham Forest v Londyne mi vyhrozovali, abych vypadl z autobusu, ze jako ja beloch a bezverec tu nemam co delat. *16* -
47 je hlavně vyšlechtěný profi zabiják, který kromě své práce nezná nic jiného. Mašina na (tiché a nenápadné) zabíjení nepotřebuje emoce, které jsou pro něj zbytečné a vlastně i nebezpečné, protože zkreslují úsudek. Proto mi příjde srovnávat Hitmana a Laru kapku zcestné.
-
Proč proboha? Vždyť to je starej klátič
-
Protože bagr
-
Asi ne, tebe jsem tam neviděl. Jinak pokud máš tak rád gaye a spol. měl bys navštěvovat jiné stránky, třeba se tam potkáš pleskoslavem
-
ty si kluk ? proc mas justina biebera
-
Takže se o tomhle tématu nemá psát? Nebo jsem to měl popsat... jak je to slovo... více *korektně*, aby to snad neurazilo radikální homofoby?
-
Hele, takhle - pokud je názor proti LGBT vyjádřen normálně, tak taky odpovím normálně. Mám řadu mírně-homofobních známých, které nepovažuju za idioty, stejně jako queer známé, které nepovažuju za archetypy s vysokými hlasy. A tady Pratchett celou otázku řeší jako pohled na vypravování, kde to má myslím legitimní místo kvůli potenciálu vymanit se ze současných bílých samců (a zase, nic a priori proti nim, defaultně hraju Mass Effect za Shepa). Jenže jakmile se začne řešit, že to je nějaká "gay agenda" nebo "snaha převychovávat děti" (v 18+ hře...), tak reaguju podobně dehonestačně. To prostě nemůže říct nikdo, kdo se s tím fenoménem setkal trochu dýl. A ne, nejsem gay.
-
alespoň si byl mezi svyma...
-
Pokud ma Rhianna k Mrakoplasovi stejny vztah jako Terry, pak ho to nijak nemusi mrzet, protoze se dalsi knihy s touto ikonickou zemeplosskou postavou pravdepodobne nedockame. Na jednu stranu je fakt, ze uz je Mrakoplas dost stary na to, aby byl vudci postavou cele zemeplosske serie, ale alespon by mu mohl Pratchett zaridit poradne, "uznavane" misto mezi magy Neviditelne univerzity a ne jen roli pricmrndavace.
-
Fajn, že si na ní někdo vzpomněl.. NOLF 1 a 2 jsou mé oblíbené FPS. V hlavní roli silná žena, která vůbec neztratila nic ze své ženskosti a jako muže mě hraní za takovou postavu neskutečně bavilo, protože byla právě docela jiná, než všichni ostatní herní hrdinové...
-
"Mít větší pestrost protagonistů je důležité, a mít je aspoň přítomné ve hře, to je k tomu první krok. Zkoumat ve hrát, co to je, být gay, bisexuál nebo transgender člověk, to by přineslo řadu zajímavých příběhů. "
Jo, když se to napíše zajímavě, proč ne. Udělejte si novou franchise která může být postavěná právě na tom. Ale necpěte převážně (90% světové populace?) heterosexuální hráčské obci tady tohle do krku v zaběhnutých značkách. Je to TAK jednoduché.