Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pro Stana dole v diskusi (uz mi neslo reagovat) - posledni. Proc tvrdis, ze zakaz prodeje her ve veku pod ratingem uz funguje? Jak by neco takoveho mohlo byt mozne, kdyz dokonce samotne umisteni ESRB symbolu na krabicce neni povinne? Ses si stoprocentne jisty, ze v Americe uz je zakon na to, ze se nesmeji hry prodavat osobam podle ratingu her? Diky za odpoved (treba me vyvedes z omylu, ale fakta prosim, nejlepe nejaky dukaz, kde je to napsane....)
    • ESRB supports retailers' voluntary policies restricting the rental or sale of M (Mature) and AO (Adults Only) computer and video games in the United States to customers 17 and 18 years of age or older respectively unless permission from a parent has been obtained

Jestli je tohle podchycené nějakým konrétním zákonem, to bohužel nevim, v USA nežiju, osobně předpokládám, že ano viz
      "people who are under 17 attempt to buy a gta are toast. they cannot buy it without an id. they have to have a parent/guardian buy it for them. ITS THE LAW" Jinde jsem zase četl, že konkrétní zákon není, nebo že je to stát od státu, každopádně článek o problematice prodávání her s vysokým ratingem dětem není, je o vytvoření státem určeného ratingu.

Že to není povinné? Hra bez ratingu se do obchodu ani nedostane, protože by se prostě neprodávala viz tohle:

The rating system is strictly voluntary, however nearly all video games are submitted for rating because many retail stores prohibit the sale of unrated video games and the major console manufacturers will not license games for their systems unless they carry ESRB ratings.

Myslím, že to hovoří jasně, hra bez ratingu, to ti asi ani nikdo nevydá a do obchodu si to nikdo neveme, takže se v tomhle pleteš si myslim. Tenhle státní rating a štempl je úplně k prdu, výsledkem bude úpadek her a herního průmyslu, jinak bude vše při starém.
      • Jo a prosimte, ty stale mluvis o cem je clanek.... Dobre, toto je diskuse pod clankem, ale nemelo by byt spis dulezitejsi o cem je ten navrh zakona?

Kdyby treba Martin Bach nas mohl rozsoudit (upresnit - kdyby cetl), to by asi dost pomohlo, mozna zbytecne obsahly debate :)
        • Ja se to snazim cist, ale uz se v tom trochu ztrácim ;)

Tady se můžete podívat, jaký zákony vztahující se k prodeji her platí na území jednotlivých států USA: http://gamepolitics.com/legislation.htm

Jak sami vidíte, třeba v několika málo zemích je ESRB uzákoněn a prodej her bez ratingu je zakázaný (Georgia). Nikde ale nehrozí zákonem dané pokuty prodejcům za prodej "dospělých" her mladistvým.

Co se týče ERSB, podobně jako PEGI jde o dobrovolný systém, který používají disitributoři a prodejci. Ti se používáním systém zavazují k jeho dodržování. Distributoři tím, že budou předkládat hry, poskytovat o nich pravdivé informace a lepit ratingy na krabice, s tím, že pokud by to neplnili, byli by vyloučeni s rady ERSB, museli by stáhnout z prodeje své ohodnocené hry (viz San Andreas) a platit pokuty. Prodejci tím, že budou odmítat prodávat hry bez ratingu a nebudou prodávat třeba M hry lidem pod 17. Nic z toho ale není ve většině US zemí zákonem dané.

Nevím jestli je to přesně to, o čem jste se bavili, ale už se mi to nechce v tuhle hodinu znovu procházet ;)
      • Jediny co by mohlo mit vahu, je: "people who are under 17 attempt to buy a gta are toast. they cannot buy it without an id. they have to have a parent/guardian buy it for them. ITS THE LAW"

dej mi odkaz, odkud jsi to zkopcil?

Jinak treba prave v aktualni novince na hrej se pise. (Nejvyšší federální soud USA dnes vyslechl obě strany ve sporu o platnost kalifornského zákona AB 1179, zakazujícího prodej násilných videoher lidem mladším 18 let), ze by to taky pochopili spatne?
        • To je pouze z fora od amerického uživatele, další citace je z popisu ESRB organizace, ještě by se pár věcí našlo, ovšem najít konkrétní zákon v konrétním státu atd. je nad mé síly.

Co se píše na hrej netuším, já zde reaguji na tento článek, který mluví o vytvoření nového státem kontrolovaného ratingu, pokud by byl článek o zákonu, který zakazuje prodej her lidem co nesplňují věk pro danou hru, nepípnul bych já ani x dalších ani slovo, děti by v takovém případě neměli mít možnost si to koupit, fajn, koupil by jim to někdo starší a je to, všichni jsou spokojený. V Článku nic o zákonu AB 1179 nevidim, debatuju tu pouze o tom co je v tomhle článku a co se mi vůbec nelíbí, do tohohle nemá vláda co hrabat.
          • A pro doplneni. Predlozeny navrh zakona AB 1179 jestli se nepletu je prave ten puvodni z roku 2005. O cemz prav clanek pise, protoze s projednaval zase dnes. O tom ten clanek je, i kdyz v nem AB 1179 zminen neni.
            • Tohle je chyba v článku, omlouvám se. 1792 a 1793 jsou čísla návrhů jak je předložil senátor Yee. 1179 ke pak číslo zákona, který ty dva předpisy dostaly ve chvíli, kdy je podepsal Arnie. Takže řeč je o tom samém.
            • dobře, tak pokud o tom článek podle tebe je, tak už jsem vyjádřil souhlas, hra 18+ atd. nepatří do rukou dětem pokud jejich rodiče jim hru nekoupí nebo jim to nekoupí starší kamarád, děda atd. čímž zákon snadno obejdnou, vlk se nažral a koza zůstala celá, spokojenost.
          • Jenze ja se prave bavim o tom zakone, ne o clanku, jak ho formuloval Martin Bach. Kdyz to ted znovu ctu, podle me mozna ne uplne stastne Martin to od zacatku postavil tak, ze nejprve zacal stanovenim ratingu her a pak teprve napsal, ze se jedna take o postihy prodejcum, co by prodavali detem urcene hry nad osmnact let. No ale proc je potreba stanovit jasny rating, zakonem ustanoveny (protoze ESRB nepodleha zakonu). Snad proto, ze ten zakon chce dosahnout postihy prodejcum her, kteri by prodavali hry s obsahem pro dospele detem. A to bez uzakonenyho ratingu nejde. Nemuzou to postavit na ESRB prece. Obratit tohle uplne vzhuru nohama mi prijde jako nepochopeni o co se vubec jedna. Nebo se pletu?
            • Zákaz prodeje ano, pokud dovolí rodič nebo to koupí někdo starší tak ať, nemám problém, tím je diskuze vyřešena.

Ale aby stát určoval jaké hry budou přístupné a jaký budou mít rating? na*rat a rozmazat, pokud jedno bez druhého nemůže být, pak jsem i proti tomu zákazu prodeje a doporučuji si to ošéfovat jinak, protož tohle ne, znamenalo by to pohromu pro herní průmysl.
          • děti by nemělY samozřejmě.
  • Proste pokud maj amici tak roze.rackovany mozky ze nevedej co je dobry a co neni. Kurna jako malej sem hral Duke Nukema, Dooma, Heretica, Shadow Warriora, Blooda a ja nevim co jeste a napadlo me snad vzit vidle a pichnout je do nekoho? Pokud si myslej ze tohle muzou tak by sme ale nemeli hledat chybu snad ve hrach ale v tech lidech. Bud sou natom americka mladez s IQ tak dole ze si myslej ze to bude fajn ze je pak ressnou nebo ja nevim. Dle meho soudu zato hry nemuzou v prvnim GTA se taky strileli a prejizdely lidi a co? Zatim sem nikoho jeste neprejel i kdyz obcas nejaky chodec nebo cyklista si o to vylozene rikaj *1*
    • Je jednoduší omezovat hry než změnit zákon o zbraních. Problém je ten že v USA si může koupit zbraň každý ňouma a podle toho to tam taky vypadá. Pak se snadno stává že nějaký ukřivděný školák půjde vystřílet spolužáky. No a na co to asi tak svedou no přeci na hry.
      • Pokud vím, tak v Kanadě je počet zbraní na jednoho obyvatele ještě vyšší, než v USA a počet násilí s nimi spojených mnohonásobně menší, než v USA. Jak mi tedy vysvětlíš toto? Chyba není v prodeji zbraní. Chyba je v mentalitě a inteligenci. O tom jsem přesvědčený.
        • ještě jsem zapomněl, právě proto, že jejich mentalita je taková jaká je, tak by prodej zbraní měl být přísný a ne takhle odfláknutý, to že to jsou raplové je jedna věc, ale ještě jim prosekat cestu ke zbraním, to je už moc, mentalitu lidí nezměníš, na to 99% lidí nemá, takže je třeba změnit zákony a zpřísnit dostupnost zbraní, to je správná cesta.
          • Jo, to je taky zajímavý pohled.
            • další důležitý faktor bude i počet lidí, USA má cca 10x víc obyvatel což znamená více příležitostí ke konfliktu než v 10x menším kolektivu, hustota osídlení je v USA taky 10x větší takže zase vyšší šance pro konflikty lidí než ve více roztahaný Kanadě.

Ale něco mi říká, že i kdyby obě země byly identické, jen ta mentalita rozdílná, tak by se i tak ukázalo, že američani maji o kolečko míň a stejně by se tam víc střílelo : D
        • tak zase, jaké je složení obyvatelstva v Kanadě a jaký tam jsou poměry? pochybuju, že je tam tolik černochů, hispánců, a já nevim co ještě, na anglicky mluvícího člověka v USA kolikrát sotva narazíš :D, ne nadarmo si z toho dělaji ve filmu srandu, pochybuju, že v Kanadě maji gheta a podobný vychytávky, který jsou obyvatelný právě touhle sortou lidí, tohle v Kanadě asi nenajdeš, tyhle všechny multikulti střety pak ústí v takový násilí, kdyby si tohle natahali do Kanady tak to tam bude vypadat stejně.

Ale samozřejmě souhlasim, je to hlavně o lidech, USA má za sebou minulost plnou násilí a konfliktů.
        • typická americká rodina mama od rána do večera je fuč tata se válí na gauči (nebo na opak)
          když děcko něco chce tak ho pošlou do prdele a když má hlad tak do McDonalda, ale taky jim nezapomenou říct 10x za den že je *Milujou*.....
          co je jednoduší připustit si že jsem špatný rodič a že moje děcko je nevychovaný magor a maniak nebo že za všechno MŮŽOU VIDEOHRY
      • LOL to jsou rozumy *1*
        Víš, kdyby jsi se nad tim malinko zamyslel (pokud po tobě nechci moc) tak by jsi zjistil, že "každý školák" si ty zbraně koupí na černym trhu, a ne v legálních obchodech se zbraněma. Problémem chlapče neni prodej zbraní v USA, problémem je černý trh. Koupit si zbraň na černym trhu je mnohem jednodušší než v normálnim obchodě. Ty jsi fakt v USA nikdy nebyl :D
        • Co ty si zač, hlavně že máš všude LOL, tak se na to podíváme pane odborníku
          Virginia Tech massacre - legálně koupené zbraně, našly se i paragony
          Columbine massacre - oba koupili zbraně od kamarádů, přítelkyně, kteří je legálně sami zakoupili
          Univesity of Texas Massacre - zbraně opět legálně zakoupené

Přehled těch nejdrsnějších školních přestřelek, zbraně jsou v USA snadno dostupné, to je známý fakt, pro zbraň člověk nemusí lézt po půlnoci do kanálů k mexickejm překupníkům pane odborníku.
      • Je jednodušší změnit zákon o hrách a zbraních než začít svoje děti vychovávat...
        • A nebo tak. I když vzít amíkům právo na zbraň by se jim asi moc nelíbilo.
          • No ještě že tak. Nevim proč by se jim to mělo líbit.
  • Arnold je příklad člověka, kterému se odborně říká "zm*d", je bezpáteřní a hlavně pokrytec jak hrom, jeho cesta tam kde teď dřepí je sama o sobě slušně řečeno k zblití, jeho způsoby obhajoby toho co dělal jsou na blití snad ještě víc, zkrátka splňuje všechny předpoklady k tomu být politikem, jako člověka ho, ač ho neznám, vůbec nemusim, bohužel sedí na místě kde škodí, naštěstí už tam dlouho vegetovat nebude.
    • osobně ho vůbec neznáš, tak na základě čeho soudíš? Znám lidi, kteří jednou viděli pumping iron, a pak o něm tvrdili, že je magor, a podobný věci, jen díky tomu, že ve filmu řekne, že pumpovaní bicepsu je lepší než sex *4* ale pojem dokudrama jim asi nic neříká.
      • soudim na základě toho co o něm vím z normálně dostupných zdrojů a z toho co vím o tom co dělá on sám, viz například tento boj proti násilným/příliš sexy, zkrátka škodlivým hrám.
        • ok, díky za odpověď, jen sem se chtěl zeptat, dle čeho tak soudíš, protože jak už jsem zmínil výše, najde se spousta lidí co ho odsoudí jen kvůli steroidům, se slovy, brát steroidy tak jsem nejdýl za rok stejnej jako arnie. *1* ovšem, je třeba zmínit, že tenkrát byla trochu jiná doba než dnes, a dívat se na tuto problematiku z dnešního pohledu je trochu zcestné *1*

Přejí pěkný den *3*
          • neni zač, to co píšeš je pravda a názor je to běžný, já mám trochu jinak formulovaný pokud jde o steroidy, o jeho charakteru napoví už jen to, že po otázkách na jeho sypání odpovídá tak, že nevěděl co to je, že to brali pod dohledem lékařů a tolik se o tom něvědělo, další jeho oblíbeným argumentem je i to, že to tenkrát nebylo zakázané, což je blbost, zakázané to sice bylo až později kdy už nesoutěžil, ale v jiných sportech to samozřejmě zakázané bylo, v bodybuildingu ale ne, zákaz přišel později a i dnes záleží na federacích a soutěžích zda se bude testovat, např. na Arnold Classic se co si jako náhodné testy objevily až někdy 2008, ovšem praxe je opět jiná, dělat testy s negativním výsledkem na dvou největších soutěžích AC a Olympia by byl výsměch všem, takže Arnold v tom jede vesele dál teď jako organizátor soutěže, kulturistika stála vždycky mimo, ne nadarmo se na Olympiádě kulturistika hned tak neobjeví a vzpírání to má vždycky nahnutý. Další jeho oblíbený argument "i kdyby nebylo steroidy, stejně by na stupních vítězů stáli ti samí" je opět ukázka jeho charakteru, je to blábol, kterej nemá žádnou váhu, působí spíš jako snaha nabulíkovat, že opravdu vítězí ti nejlepší a na sypání nezáleží. Další perlička z jeho knížky "kolegové a soupeři, velcí šampioni nikdy nepoužívali steroidy jinak než k posledním finálním úpravám na už vybudované postavě" to je srajda, kterou má ve svý encyklopedii, tenhle blábol je zase neskutečnej kec ve snaze opět omluvit vlastní sypání, že ono to vlastně ani moc nedělá, jen pár posledních úprav. O dalších věcech by se toho taky dalo napsat hodně, ale nakousl si ty steroidy, tak to je můj názor k tomu, podle těchlech jeho akcí, postoji, výroků si klidně udělám obrázek o jeho charakteru, takže jeho pokrytectví v týhle kauze her mě nepřekvapuje, zapadá to.
            • Stan = nejlepší kulturista všech dob a odborník na steroidy. O Arnoldovi ví úplně vše. Přístí Mr. Olympia. *1*
              Napiš sem ještě něco, nejlépe z oblasti kulturistiky, ať se něčemu přiučím a zasměju *1*
            • ojak = ignore troll
            • Pane jo, ty seš ale odborník. Co věta, to perla. Napiš sem ještě něco, ať je sranda *1*
              Jo a zeptám se tě - byl jsi někdy v posilovně? Podle toho co píšeš bych hádal že budeš minimálně osmkrát mr. olympia *1*
    • Ale zase tam dneska hlasujou i o legalizaci marihuany *3*
      • tak to už by asi bylo silný kafe i na něj, v Pumping Iron hulil jointa jako profík, takže odsuzovat to by bylo už moc okatý pokrytectví. *1*
    • A do oci bys mu to rekl? *1*
      • Do očí by mu to neřekl, protože by se pos*al strachy *1* Ale internet a anonymita snese všechno, že.
        • Nemusíš mi to pořád říkat, já to vím i bez tebe. Ale je vidět že nejsi zas tak "inteligentní" jak podle tvých "chytrých" příspěvků vypadáš.
          Jistě, ty půjdeš za Arnoldem, řekneš mu vše do posledního puntíku, co jsi napsal sem a pak mu slavnostně ukážeš svůj biceps. Určitě ano, všichni ti věří, že bys to udělal.

Proboha přečti si ještě jednou naší diskusi. Samozřejmě že má pravdu chlapče, máš se ještě hodně co učit a nejen o posilování. Myslíš si, že když teď najednou začneš sypat, tak vyhraješ olympii? Sypání není to nejdůležitější, jak jsi k tomu k mé radosti již došel. Ostuda? Víš ty vůbec něco o vrcholový kulturistice? No LOL, prej OSTUDA :D Jistě, všichni vědí, že Arnold nesypal, naprosto a 100% přírodní, že. Proboha, ty seš... :D
          Čili zase vedle.
          A ano, ty jsi se se mnou chtěl sejít (umíš číst?). Nebo už tě to nadšení opouští?
          • Koukám, že čteš jen to co chceš, tvůj svět pak vypadá tak jak ho chceš a všechno je lepší viď? : D

Za Arnoldem bych nešel, kde si to sebral? kdybych se s ním náhodou mohl dostat do řeči, klidně mu to řeknu, jestli si myslíš, že skočim na autobus a pojedu mu to říct, tak si fakt padlej na hlavu a máš opět pravdu, zase si mě dostal, skutečně za ním kvůli tomu nepojedu.
            "Myslíš si, že když teď najednou začneš sypat, tak vyhraješ olympii?" Samozřejmě, že ne, problém je u tebe, ty si totiž myslíš, že jí jde vyhrát bez sypání, protože sypání přece neni důležité, buď si hloupej nebo naivní a nebo obojí, ale spíš jen trollíš.
            Ostuda? o ostudě tu plácáš zatim jenom ty, jsou tu podstatnější faktory, ale něco ti vysvětlovat by bylo házení perel sviním.

Můj příspěvek z 02.11.2010 21:12 nikde neříká nic o mém zájmu se s tebou sejít, takže ne, já po tom netoužím, stejně jako Arnold pravděpodobně netouží po setkání se mnou, silné kecy jsi tu měl ty, takže jestli ty to chceš mě říci do očí a dokázat tvojí internetovou odvahu v reálu, tak si posluž, jinak už mě s tim neobtěžuj.

Fakt, že si ignoroval mojí jednoduchou otázku kdy odpověď na ní by tě shodila mě jen utvrzuje v tom že nestojíš za další diskuzi, stejně máš ve finále opět pravdu jako vždycky*1*
            • To je pořád řečí o tom jak neumim číst a sám v tom pěkně plaveš, nebo si slepej viz
              "Kde jsem napsal, že jde vyhrát olympii bez sypání?"
              "A také kde jsem napsal, že sypání není důležité?"

moje reakce x hodin stará
              "kde jsi to napsal? no zatím nikde. Napsal jsem jen, že z toho co tu meleš si to asi myslíš"
              už ti secvaklo? jestli ne tak si zavolej někoho kdo ti to přelouská.
              Co tady neustále máš s nějakou anonymitou internetu fakt nepobírám, napsal jsem kritiku na Arnolda, co si o něm myslím a ty vyrukuješ s tim abych mu to řekl z očí do očí jinak jsem jen internetovej hrdina, ty máš opravdu dost, když mi s nim domluvíš schůzku, moc rád mu to řeknu, nevim proč bych za nim měl jet abych nějakýmu troubovi dokázal, že bych mu to do očí klidně řekl. Tak co? domluvíš mi to, nebo si jen internetovej hrdina co plácá a skutek utek? : D Schůzka s tebou? jestli po mně toužíš, sejdi se se mnou, já za teobu rozhodně nepojedu, ty si ten co se tu neustále dožaduje nějaký schůzky, trapný to začlo být už včera. NAPIS mi přesnou citaci kde píši, že sypání automaticky znamená úspěch, lžeš a vymýšlíš kraviny co jsem nikdy netvrdil. Sypání neznamená úspěch automaticky, sypání ale znamená posun a ten zlom k úspěchu na který bez sypání nedosáhneš ani kdyby si se rozkrájel, to jen naivkové a ti co sypou si myslí, že sypání je nějaká kosmetická záležitost. S tim Arnoldem už nevim o čem se vlastně bavíš, Arnold to přiznal, vymlouval se a omlouval to absurním způsobem, místo toho aby rovnou řekl jak to je a neokecával to, kdyby totiž řekl to co by měl tak to by byla ta ostuda, která by kulturistice v čích veřejnosti moc neprospěla, ne to že sype, ví to o něm snad každý a sám to přiznal, tak nevim co furt meleš o nějaký ostudě se kterou si začal ty neustále mi to cpeš. Ale koukám, že jsem se nechal zatáhnout do nesmyslný diskuze, visíš mi asi 5 odpovědí na mé naprosto triviální otázky, pořád jen opakuješ, že už si to někde napsal, citace nemáš a plácáš tady něco o nějaký ostudě se kterou is začal sám a nesutále mi to předhazuješ, měl jsem tě ignorovat hned, jsi patrně opravdu jen troll a já na to skočil, hlavně zase plácni něco jako, že jsem internetovej hrdina co nechce jet za Arnoldem mu říct co si myslim z očí do očí, jak zaseknutá deska, měl by si změnit repertoár. Don´t feed the troll, musim si to pamatovat.
            • No jo, slovíčkaření v anonymitě na internetu ti jde moc dobře, urážení taky. Ale kdybys to měl zopakovat v reálu z očí do očí, tak to už je pro tebe problém. No, aspoň že jsi to přiznal. Ale nemusíš se u toho tak vykrucovat, to bylo jasný od začátku, že bys tak statečnej v reálu nebyl, jako jsi na netu. A taky asi proto jsi už opustil od svýho nápadu se se mnou setkat, co. :D Neboj, mě se bát nemusíš.
              Zeptal jsem se tě na dvě otázky a žádal tě o přesnou citaci, kde jsem podle tebe napsal to, co jsem napsal. Asi jsi ty dvě otázky přehlídnul, co? Tak ještě jednou:
              Kde jsem napsal, že jde vyhrát olympii bez sypání? Prosil bych přesnou citaci. Nelži tady. A také kde jsem napsal, že sypání není důležité? To jsou mi věci, co se od tebe dozvídám.
              Vim, že je to pro tebe těžký, ale zkus mi odpovědět. I s přesnou citací. A s tím souvisí i ta tvá otázka, na kterou jsem ti již odpověděl. Asi neumíš číst.
              Ano, asi tě překvapím, ale sypání skutečně není to nejpodstatnější. Kdybys najednou začal sypat, tak by jsi snad vyhrál olympii? Asi ne... Arnold má v tomhle na rozdíl od tebe naprostou pravdu (a taky na rozdíl od tebe něco o kulturistice ví a má taky na rozdíl od tebe a teď i ode mě moře zkušeností). A to, že podle tebe nejde vyhrát olympii bez sypání ještě neznamená, že sypání je to nejdůležitější. Samozřejmě že člověk, kterej sype, má oproti jiným výhodu, ale znamená to automaticky jeho úspěch? Aha.
              Jo tak pro tebe je známá věc, že Arnold sypal? No výborně, ale stejně se to bojí pořád říkat, protože by to pro něj byla hrozná ostuda, co? :D Nějak ses do toho zamotal, chlapče :D Ty radši nevíš kam směřuju, chápu, že je lepší říct, že nechápeš než se to snažit vysvětlit. Sypání ve vrcholný kulturistice je přece ostuda až kam :D:D LOL
              Ne, já fakt nesypu. Kdybych sypal, tak bych přece už dávno byl na olympii, protože sypání je to nejpodstatnější pro úspěch, že ...
              Musim říct, že mě fest bavíš. :D
            • To, že bych mu to řekl klidně do očí snad automaticky znamená, že za ním mám jet abych to dokázal jinak jsem jen internetovej tlučhuba? Dneska bylo teplo, nedostal si úpal? :D ty fakt nejsi normální. Tebe bych v reálu snad ani vidět nechtěl, srážka s blbcem je vžycky pěknej průser.

kde jsi to napsal? no zatím nikde, marně čekám na tvou odpověď a ta furt nikde, marně tě žádám už asi potřetí, napíšeš, otázka je správná, ale odpověď na ní nikde, kličkuješ a nevíš jak z těch sra*ek ven, viď? :D Napsal jsem jen, že z toho co tu meleš si to asi myslíš.
              Tak stručně jak v pomocný škole, jde vyhrát Olympii nebo třeba Arnold Classic bez sypání?
              Nebo ještě lépe, kvalifikuje se tam člověk aspoň, bez sypání? :D
              Budeme na tom s kolegou oba stejně nebo ne?
              Když není nejpodstatnější sypání pro úspěch, tak co je tedy důležitější? nech mě hádat, tvrdá dřina, odříkání, strava, pevná vůle, zní to fajn, jenže s tímhle nevyhraješ ani prd.

Arnold sypal, to je známá věc, sám to přiznal a dost neobratně omlouval a vysvětloval, takže o čem to v tom poslednim odstavci vlastně točíš? co tim básník chtěl říci netušim, možná ani básník sám. Stylem argumentace mi připomínáš lidi co stejným způsobem obhajujou vlastní sypku, ještě přidej pár nesmyslů typu "ten co sype musí dřít trvdě, musí pořád makat, musí se snažit a odříkat" a bude to kompletní. *7*
            • Jo tak ty bys za ním nešel? No toto, celou dobu se tady statečně vychloubáš, jak by jsi mu úplně vklidu z očí do očí řekl vše, co jsi zde o něm psal, a najednou ustupuješ? Ale ale.
              Jo kdyby náhodou jsi se s nim dostal do řeči :D Kdyby náhodou :D Jak je vidět, internet a anonymita snese všechno, a v reálu skutek utek, že?
              Nevím kdo tu měl silné kecy a mlel tu nesmysly o sypání, Arnoldovi apod? No přece ty, ale jak je vidět, odvaha v reálu jaksi chybí, ovšem na internetu je jí dost, co? Tebe bych fakt chtěl vidět v reálu, to bych se pobavil :D
              Kde jsem napsal, že jde vyhrát olympii bez sypání? Prosil bych přesnou citaci. Nelži tady. A také kde jsem napsal, že sypání není důležité? To jsou mi věci, co se od tebe dozvídám.
              „když budeme dva stejně nadaní stejně dřít, stejně se stravovat, vše budeme dělat stejně, ale jeden pojede regulérní kúru, kdo asi skončí s více svalové hmoty, méně tuku příp. s většími silovými přírustky atd., já či kolega co sype?“
              Tato tvoje otázka je samozřejmě správná, ale vychází z toho, že jsem podle tebe psal, že jde vyhrát olympii bez sypání a podobné nesmysly. Já jsem jen psal, že sypání není to nejdůležitější, a za tím si stojim.
              A jistě, Arnold vůbec nesypal, že. A proto teď dělá vše proto, aby vyvrátil ty hrozné spekulace, které tvrdí, že si dovolil sypat. A čelí ostudě, že :D Samozřejmě 100% přírodní, jak jinak... Naivní jsi tady ty, nikdo jinej, chlapče...
              Fakt si něco o kulturistice zjisti, protože tohle je...no LOL.
        • ... ty jsi toho zářným příkladem
          • Spíš ty. Chtěl bych tě vidět, jak mu to do očí říkáš, haha *1* *1*
            • jistě že máš pravdu *7*

Když víš co bych udělal v reálu, nevíš co budu mít zítra k obědu? sám ještě nevim co udělat, tak třeba už to víš dřív než já.

Samozřejmě, že to naprostá pravda neni, je to o tom kdo má lepší doktory, kdo si dovolí lepší sypání, kdo si dovolí tomu víc obětovat, není to dávno jen o genetice, můžeš být sebelepší talent, ale bez správný sypky, bez obětování se stejně budeš furt jen ten průměr, nehledě na to, že s absencí sypání by se otevřel prostor pro větší konkurenci a lidé, kteří mají třeba super genetiku ale nechtěji sypat, víc lidí=větší konkurence, je dost omezený si myslet, že by vyhrávali ti stejní lidé, to je dost lacinej argument založený na kdyby, kdyby byly v pr..ryby, tak by.... Není to to nejdůležitější? aha, odpověz mi na otázku, když budeme dva stejně nadaní stejně dřít, stejně se stravovat, vše budeme dělat stejně, ale jeden pojede regulérní kúru, kdo asi skončí s více svalové hmoty, méně tuku příp. s většími silovými přírustky atd., já či kolega co sype? stačí stručná odpověď, bohužel, ať odpovíš jakkoli, bude to špatně, bohužel pro tebe.

Proč by to dělal? že to není ostuda? kde to žiješ? z tebe ta naivita smrdí na hony.

Já se s tebou chtěl sejít? ty jsi sem přišel se navážet viz tvoje první "moudré" komentáře, očekával bych tedy snahu mi to říci do očí z tvé strany a ukázat, že stejně mluvíš i v reálu, mně jsi fakt ukradenej.
            • Díky za uznání, já vím že mám pravdu.
              V reálu by jsi nepoužil ani to, v reálu by jsi maximálně mlčel a pak by jsi na internet psal o tom, jak jsi to Arnoldovi natřel.
              Jednu věc? Ok, tak třeba - "i kdyby nebylo steroidy, stejně by na stupních vítězů stáli ti samí". Je to samozřejmě naprostá pravda. To neznamená, že "na sypání nezáleží", ale znamená to, že to není to nejdůležitější. A že tím podle tebe chtěl omluvit to, že sypal? LOL a proč by to jako chtěl dělat? To není žádná ostuda.
              Rande? Ty jsi se chtěl se mnou sejít, nebo snad ne?
            • ano, máš pravdu, na internetu dávám průchod emocím, v reálu bych místo zm*d použil blb jelikož mi slušnost nedovolí se vyjádřit jak bych chtěl, to je asi tak jedinej rozdíl, dostal si mě.
              Taky se tim zabývám, posilovna je můj druhý domov když to přeženu, takže stačí když vyvrátíš aspoň jednu věc a skvěle mě setřeš, napsat "meleš nesmysly" je oblíbená fráze někoho kdo nemá vlastně co říct, hodnota nulová.

Rande? nefandi si.
            • Stan: samozřejmě že bys mu to do očí neřekl. Takhle na něj nadávat si dovolíš tak maximálně na internetu, v reálu těžko.
              Jestli mě chceš pozvat na rande, tak směle do toho. Rád se osobně setkám s někým, kdo toho o Arnoldovi a kulturistice tolik ví. Já osobně už nějaký ty léta bodybuilding dělám, o Arnolda a kulturistiku se zajímám už taky hodně dlouho, ale to, co jsi o něm psal na nesmysly, bych si já nedovolil napsat ani kdybych byl nejlepší kulturista všech dob, místo Arnieho.
            • nevim o co ti jde, kdybych mu to měl říci do očí, tak mu to řeknu, netušim oč ti kráčí, jestli chceš nějakou praktickou ukázku, bude bohatě stačit když to ty do očí řekneš mě místo tohohle zvracení v diskuzi, situace je to reálná, reálnější než můj případný výlet do USA a audience u guvernéra.

Směle do toho, rád si vyslechnu co máš na srdci z očí do očí i když nevim k čemu mi to bude *7*
      • odpovím otázkou, a proč ne?
        • A vis ze ti to verim?! Kdybys mu tohle rekl, tak by ti stejne nerozumel Tak co.. *2*
          • vtipná reakce, zasmál jsem se *4*

ps - není to ironie.
  • Pana Morazziniho a pana Smitha bych polial benzinom, zapalil a vymocil sa na nich.
    • Alespoň by tě konečně nemohli obviňovat z nepřiměřeného násilí, že? *15*
  • Mají pravdu. Hry by se měli omezit. Zvláště typu GTA a podobně.
    Omezil bych i to proklaté WOW.
    Mimo zlepšení angličtiny je to hra, ve skrze negativní. Znám několik lidí co wowku propadli. Všechen svůj volný čas věnují pouze hře.*8*
    • Ja by som sa skor priklonil k nazoru "Kdo si hraje nezlobi." U mna to plati 100 nasobne. Hry hram od svojich osmich rokov, cize pomaly 11 rokov a nikdy som nezabil, neznasilnil, drogy neberem, nepijem (mno... ale na vyske mozem... ci? :P), studujem na Vysokej Skole, mam priatelku, chodim von, atd. Je to vsetko o psychike jednotlivca... samozrejme ak niekto chce a ho to bavi nech za PC presedi 16 hodin denne ale s tvojimi uvahami ako "vsetci spadaju do toho isteho vreca" dakam chod. A WoW hram uz pomaly 3 roky (ano platim si zan; SAM) a nasiel som si tam par velmi dobrych kamaratov a stretol uzasnych ludi (to vsetko samozrejme nenadsadzujem nad RL). Tak ti tvoje nazory si strc.
    • Hraji GTA od Vice City do IV.. od svých 9let.. teď je mi 15let, nikoho jsem nezabil, neznásilnil, nic neukrad, nikoho nepřepadl, nefetuju, nedělám dopravní nehody..
      Jak to vysvětlíš? Že jsem imunní vůči brutalitě ve hrách? :) Ne, jsem jako skoro všichni na světě co hrají GTA sérii, akorát se našlo prostě pár volů co neměli všech pět pohromadě.. A to že si zahráli předtím, než něco spáchali GTAčko, neznamená, že je GTA zákonitě motivací ke zločinu. Prvně mysli, než něco napíšeš.. Jinak WoWko nemám rád.. ale rozhodně bych ho nezakazoval.. *7*
    • Pán zná několiklidí co WoW-ku propadli?
      Pokud vím je WOW placené jestli ti lidi mají na to peníze tak aď hrajou.
      Byl sem považován za WoW maniaka a pařana, který všechen čas věnova hrám
      tady máš můj rozvrh když sem byl na Střední
      5:00 stávám
      6:00-7:45 cesta do školy
      8:00-14:24 až 16:00
      hodinu a půl cesta domů
      16:00 nebo 18:00 příchod domů.....Hodinu +- připrava na zítřek... 8:00- 9:00 zapnutí počítače...00:00 postel. Sobotu a půl Neděle sem věnoval relaxaci někdy u počítače někdy ne... ponaučení? jestli nejsi nějaký šílený číňan který paří 24h deně nebo nějaký pobuda který denodeně chodí za školu,aby mohl smažit WOW tak člověk ani nemá čas přes týden kurva něco hrát!...tak jdi s takovám názorem do P**i a zustaň tam debile
    • Hmm no to by mě zajímalo, co děláš ty? Hrál jsi vůbec někdy hry? Tipuju, že ani nevíš, o čem je řeč. To, že někod hraje GTA neznamená, že je to vrah a deviant. Už mě se*e,jak ze všeho lidi typu tebe obviňují hry. Ale co filmy? Zázemí? Psychika? Ty na jeho chování také mají vliv. V podstatě i Tom a Jerry nám ukazují násilí téměř srovnatelné jako v GTA (viz všemožné výbuchy atd...) A přesto je sledujeme a milujeme (záleží na vkusu ;)) Je to prostě zábava; filmy a hry nejsou reálný svět - hry filmy jsou tu od toho, abychom mohli zkusit(vidět/zažít) na vlastní kůži něco, co v reálném světě nemůžeme udělat.To, že někdo hraju nějakou hru a pak zabije 20 lidí a poté spáchá sebevraždu/spáchá sebevraždu, to už je práce pro policii a psychologi. Jestli jim to fakt tak vadí, tak ať si udělají nějakou pravidelnou prohlídku u psychologa, aby zjistili, jestli nejsou vrazi. Ale hry nám NEZAKAZUJTE!!! A mimochodem - hry nemají jako plus pouze angličtinu, ale i fantasii, představivost, hry dokážou spojovat lidi a mnoho dalšího. Evidentně fakt nevíš, o čem je tu řeč.... *7*
  • Pan Schwarzenegger je ošklivý republikánské konzervativní hovado.Ač nerad musím přiznat ře i přes jeho nesponé herecké nekvality má vcelku hodně kvalitních filmů(pravdivé lži),které však svou násilností hravě překonají valnou většinu herní produkce(komando)
    • Lepší republikánský konzervativní hovado, než demokratická socialistická sv*ně *5*
      • Američtí demokrati jsou ztěží liberálové,natož pak socialisti.Krom toho já jsem stejně radši pro ty socany,než pro konzervativce.
        • Uvědom si, že v Americe slovo liberál znamená úplně něco jinýho než ve Velký Británii a než v jiných evropských zemích. V USA je liberál = socialista = levičák, v Evropě je liberál = liberál tak jak ho známe = pravičák. Velmi zjednodušeně řečeno. Čili když v Americe řekneš, že jsi liberál, tak tím řekneš, že jsi socialista (z evropského pohledu) a levičák.
          Já zase raději konzervativce než socialisty.
          • No za socialisty bývají v Americe obvykle označováni velmi radikální levičáci.slovo Socialismus se v americe používá a má podobně "urážlivý" ton jako u nás komunismus. Republikáni obvykle straší voliče a označují demokraty za socialisty.
            • Ano demokrati jsou levičáci(alespon by v zájmu zachování nějaká názorové plurality měli být),socialisté jsou ale ve své levicovosti radikálnější,ideologie liberalizmu a socializmus k sobě má blízko ale není to to samé.
            • Jasně, ale já jsem mluvim o tom, že když v USA řekneš že jsi liberál, tak to znamená, že jsi socialista (a nemusí to nikdo říkat nahlas), zatímco v Evropě by jsi byl za pravičáka. A demokraté jsou opravdu socialisté, když se blíže podíváš na jejich ekonomickou politiku, tedy politiku vyšších daní, vyššího přerozdělování, vyšší regulace, většího státu apod. tak je velice podobná politice evropské sociální demokracie. Mimochodem Obama je socialista jako brno, je to jeden z nejlevicovějších prezidentů USA, ne-li vůbec nejlevicovější.
      • Odporný jsou obě strany.
  • a já si naopak myslím, že by ten zákon mohl bejt i k něčemu dobrej *4* to že budou hry v oddělení "Hry pro dospělé" by naopak mohlo vzbudit zájem lidí, který by jinak na hry ani nemrkli *1* porno je taky většinou oddělený od ostatních titulů a že by pornoprůmysl nějak skomíral bych teda neřekl. a pokud bude ve finále stále záležet na rodičích, co má jejich potomek hrát, tak to není zas taková katastrofa, bych řek *3*
    • A takhle to dopadá, když se k něčemu vyjadřuje ignorant jež o dané záležitosti nic neví.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit