Přejít na výpis diskuzí
Sci-fi horor SOMA od tvůrců Penumbry vás vyděsí novým trailerem
5.3.2014 | Aleš Smutný
21 příspěvků
-
takže něco pro mě, snad to tak fakt bude a dostanu se ke hře
-
Mám trochu pocit, že SOMA může zklamat ty hráče, kteří očekávají lekačky a strach pouze z nepřátel. Thomas Grip chce mít SOMU trochu hlubší: "I do not want players to just scream at jump scares or get scared by distant footsteps. I want them to really ponder some issues and leave the game feeling this heavy lump of existential angst in their chest."
-
Už jim docházejí finance, takže tento rok nejspíš vyjde.
-
Ani nevím proč, úplně se mi vybavil System Shock 2
-
Upřímně první trailer mi přijde jako lepší, ale možná je to pozdější fáze hry rozhodně doufám že tam bude ta sekce z prvního traileru. Tahle hra bude určitě příběhově hluboká a plná tajemství nemůžu se dočkat.
-
Doufám, že se poučili a konečně trochu zamakají na AI nepřátel.
V Amnesii to byla, a v aktuální verzi stále je, tragédie. Buď za mnou potvorák vůbec nešel do místosti kam jsem před mín utekl nebo ještě hůř, prostě se odteleportoval z mapy pryč. *15*
Dost to sráželo jinak slušnou hru. -
Myslím, že ten jejich úplně první trailer vypadal mnohem lépe, děsivěji a taky to prostředí mi přijde teď značně chudé, ale hra to bude super. Sci-Fi+vesmírná stanice=wow *2*
-
Aaron na greenlighte pisal, že nechce zverejnovat žiaden datum, ten oznamy az ked budu finishovat. Neviem sa dockat... PC platformu cakaju svetle chvilky.
-
nevite jak je to s datem vydání se hrou Routine ?
-
Myslím, že FP hororovek teď budeme mít více než dost. Among The Sleep, Caffeine, SOMA, Dredout, Daylight, Kholat, Monstrum, Montas, Haunted Memories, Routine, The Forest, Draugen.
-
RE: Remake na GC je nejlepší hra svého druhu. Dohráno 3x a dám si klidně znova :) Víc takových remaků.
-
Nevim co na tom traileru bylo desivyho, no nic. Snad priste. Kazdopadne temhle manikum fandim, Penumbra a Amnesia byly vyborny. Chce to vic FPS horrorovek.
-
8 hodin na tento typ hry absolutne staci, hry od frictionalov nikdy neovplyvali dlzkou, u nich je to vpodstate nadpriemerná herná doba.
-
Osm hodin je tak akorát. Nemyslím si, že každá hra musí být nutně dlouhá. Samozřejmě že u nějakého RPG v otevřeném světě by pět hodin herní doby neprošlo. Takové RPG pravděpodobně obsahuje spoustu questů, takže se do rozehrané hry můžu třeba i měsíc vracet, aniž bych ztratil nit. Ale pokud se jedná o lineárnější příběhovku/adventuru/horor, jakou SOMA nepochybně bude, pak je herní doba pod 10 hodin výhodou. Člověk si alespoň udrží pozornost a je menší šance, že hratelnost bude vyplněna vatou. Navíc titul dohraji za kratší dobu a tudíž si ještě dobře pamatuji, co bylo na začátku a můžu si tak lépe vychutnat příběh.
Mohl bych uvést paralelu s knihami. Právě jsem v necelé polovině Hostiny pro vrány ze série Píseň ledu a ohně. Hru o trůny a Střet králů jsem dočetl v první polovině minulého roku a už si z nich nepamatuji spoustu detailů. A i když si sérii užívám právě kvůli rozsahu, větší dopad na mě má jedna kniha s uzavřeným dějstvím, kterou přelouskám za týden a neztratím se tak ve vyprávění. -
No, tak v posledních dnech hraju Resident Evil: Remake a musím říct, to je vám panečku aleaspoň horor! Napětí jak sviňa po celou dobu!!!!!
-
Tazko posudit z jednoho traileru, ale toto moze mat vazne sancu zosadit penumbru
-
Svou Amnesií nastavili laťku hodně vysoko, co se týče frekvence výměny čistých trenek, takže jsem fakt zvědavej, jestli tímhle sami sebe překonaj. Tohle by mohlo klapnout, na rozdíl od druhé Amnesie či Outlast, což sice nebyly špatné hry, ale že bych se u nich bál... pff.
-
Ten trailer mi atmosférou hodně připoměl System Shock 2.
-
"..přičemž plná hra by se měla přehoupnout přes osm. Nezdá se to být moc.." Víte o tom, že je čas realitvní?
-
Když sem viděl obrázek myslel jsem že je to nový Metro