Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • K.Mirek

    Arma 3 je pro mě nejlepší hra co kdy vyšla. Sice sem z hranim začal trochu pozdějc, 1, herní počítač sem si koupil až z první vejplaty v roce 2006, a rok hrál dokola jenom Fallout 2 a Fallout tactics, ale od tý doby sem toho zkusil hodně. TES Oblivion, skirim, Assasins creed, Crysis, CoD, BF, Hitman, Rainbow six ravenshield, Il2, W40K - DoW a Dow2, Dragon Age, Všechny Masseffecty Borderlands, MSflight, Orbiter, Alan Wake, Planetside 2, Kerbal SpaceProgram,  OpFp, Arma2, Arma3, Insurgency, Fallout 3, Fallout NV, Fallout 4, SpaceEngineers, Medieval Engineers, COnflict Desert Storm, a spoustu dalších. 

    Každá měla spoustu vad každá byla více či méně zabugovaná, ale co mě na většině štvalo nejvíc byla omezenost. Většina těch her je úzce zaměřená, maj žádnou nebo dost mizernou podporu Modů, a dost málo svobody. Některejm se ani nedá říkat hra, ale spíš "tak trochu interaktivní film". Některý sou vyloženě tupý (CoD, BF, MoH, Crysis). 

    Arma má taky svoje chyby a bugy, Ale nabízí tolik volnosti a možností hraní, že Kupovat další hry skoro nemá cenu. 

    Největší silou Army je bezesporu Editor a  Modding. ACE a ACRE bylo to co mě zaháčkovalo v armě 2, a ACE3 a TFAR sou pro mě prostě nepostradatelný.

    Díky ACE-Medical, a COOP MP  začala kdysi Armu hrát i moje Manželka, která jinak Hry považuje za strátu času.  Dodnes mám ale problém jí naučit  jakoukoli jinou hru, obvykle to končí hláškou: "Jakto že to tady nejde? v armě to de, tohle je blbost poďme radši na armu."


    • TheGGG

      sám mám v arma serii asi 1000 hodin a je to rozhodně pecka, kór díky úžasné moderské komunitě, která si dokáže poradit snad se vším, ale přesto... já jakožto člověk co ve hře hledá i příběh a dobré postavy a mám rád když si pro mě devs něco připravý, bych teda jen u army zkysnou nemohl... proto si s chutí dám  i jakoukoliv jinou dobrou hru.

      pokud jde o armu 3, MP jsem nikdy nehrál, ale přiznám, že je fakt cool, vidět youtubery ex-military jak tuto hru hrají PvP, PvE a roleplayjujou u toho se vším všudy... anglicky umím, no ale desítky volacích znaků a vojenské hantýrky, na to bych asi potřeboval týdení školení

      • TheGGG

        + pořád je tady spousta věcí, které arma bohužel neumožňuje... melee je tragické i s mody

  • Ani se nedivím, v editoru Arma 3 jsem strávil tisíce hodin a pokud budu počítat všechny díly od Operace Flashpoint, tak to budou desetitisíce. Ta hra i po tolika letech nemá konkurenci.


    Svoji dlouhodobou životnost si udržuje neustálým vytvářením komunitních scenářů a modů. A to díky přívětivému editoru, či scriptování a modování. Kde jinde si můžete zahrát druhou světovou, Vietnam, GTA, Stalkera a nebo Star Wars či snad Mass Effect v jedné hře...


    Každopádně tak jako tak se na Armu 4 těším, přeci jen už i trojce dochází dech...

    • twicer

      Stím výčtem her které lze imitovat v armě, jsem trošku skeptický.. Můžeš zmínit třeba 3 mody které opravdu stojí za to, abych si udělal lepší představu o tvém tvrzení? Dík

      • Stojí za to všechny, které jsem vyjmenoval. Ale těch modů je opravdu mraky, tohle je jen minimum. Na druhou stranu záleží také na tom, jak s nimi naložíš. Zda je budeš hrát online a nebo si budeš vytvářet vlastní scénáře.

        Ale pro lepší představu nejnovější online rpg v imitaci Stalkera: https://www.youtube.com/watch?v=omyeedF4OWQ

        Druhá světová: https://www.youtube.com/watch?v=Eqp3L9Beqhw

        Jedna z mnoha imitací GTA: https://www.youtube.com/watch?v=QeyWKCn7bGI

        • twicer

          Musím uznat že první dva příklady módů vypadají docela k světu, to gta je hrozný ale chápu tvou pointu, rozhodně půjde prodloužit životnost hry o desítky či stovky hodin.

  • Jack1947

    Já se ani nedivím, proč by se namáhali mají už tolik nadějných projektů proč to kazit nějakou "novou"ARMOU🙂

  • MickeyMutant

    Samo sebou s ní ještě nelze počítat. Vždyť v Bohemce zatím ještě ani nepožádali o státní a evropské dotace, tak jak někoho mohlo napadnout, že dělají na nové hře? Kam by přišli, kdyby to vyvíjeli takhle živelně a neměli to předem finančně pokryté?

  • TheGGG

    Arma série je úžasná záležitost... v editoru A2 jsem strávil asi 800 hodin v editoru A3 asi 300 hodin (zatím)... díky moderské komunitě naprostá pecka a žrout času. Další díl pls nevydávat, a´t mají modeři čas dokončit to na čem pracují pro třetí díl a nezačnou se přesouvat na čtvrtý a míň otravných DLC (spolu s AI je DLC politika největší bs na armě 3), která rozháží mody.

    Vytváření misí v editoru, skriptování atd. je sice časově náročné, ale pak ty bitvy, ty scénáře aaah... kde jinde může člověk použít jednotky z halo, star wars, CoD AW, warhammeru 40k, stargate, mass effectu atd? O WWI, WWII, vietnam modech atd. ani nemluvě. Fakt maso.

  • celoush

    Takže v podstatě jen potvrzený stav, který už v únoru sám Jay Crowe uváděl a později upřesňoval: 

    https://twitter.com/jaycroweuk/status/965991351404892160?lang=cs

  • Je to škoda. Na druhou stranu, dokud nebudou mít funkční engine, kterej bude schopnej utilizovat gpu (jako vůbec, ne jen roztočit větrák) a  víc jak 6 jader cpu najednou, asi je zbytečný dělat simulaci reálnýho vojenskýho konfliktu (invazní povahy) na masivních mapách, když veškerý souboje jsou omezený na (v singlu) několik desítek bojovníků a mp servery jsou v takovým stavu, že při koth a 100 lidech už se nad 40fps dostanete jen s i7 (a ekvivalentní amd nemá šanci). Mám armu fakt rád, na trojce mám jen ve steamu asi 600hodin, ale vždycky mi vlastně přišlo, že se ta hra minula smyslem toho co měla být. Že tam je vlastně největší potenciál vážně nasimulovat velkej konflikt a že by to bylo super, když už jsou ty mapy tak veliký a krásný. Jenže se to do teď technicky nepodařilo a vždycky to armě trochu podtrhuje nohy. Jsem zvědavej na ten novej engine, snad se poučili a míří správným směrem.

    • TheGGG

      u army je třeba se smířit s tím, že 30fps prostě stačí... buď to nebo malé bitvy. Každopádně nejen engine, ale i AI prostě není na obrovské bitvy stavěna... bez tuny modu, skriptů a porce štěstí dělá AI všechno jen né to co se po ni chce...

      každopádně já se řídím heslem, že co nevidím, to na mapě být nemusí a velké bitvy fakeuji pomocí skriptů a modulů

      • Matyas39

        Něco málo jsem v Arma 2 nahrál, rád bych stáhnul módy ale nevím jaké. Mohl by jsi mi říct nějaké svoje nejoblíbenější? 40k nebo Vietnam zní lákavě.

        • TheGGG

          no já doporučuji přejít na armu 3, tam je modu požehnaně a dají se většinou dobře tahat z workshopu na steamu (kromě pár ruských modů, který je třeba googlit např. star wars, mass effect oppossition nebo cod AW), ty mody o kterých jsem psal jsou hlavně pro armu 3, i když pro armu 2 taky vyšlo požehnaně modifikací...

          pokud jde tedy o armu 2, tak tam je skoro nutnost mít i oficiální přídavek operation arrowhead což hodně modu vyžaduje, pak ale určitě stojí za zkoušku např. mega promakaný mod The Unsung Vietnam War Mod který do army dvě přidává vietnamskou válku (obdobný je i pro armu 3). Bohužel ale scifi mody pro armu 2 jsou docela omezené a přidávají jen par jednotek (lze si vygooglit halo mod, w40k mod, stargate mod), každopádně fakt doporučuji armu 3, ta umožnila moderum neskutečný věci, včetně mecha modu atd. já právě sleduji w40k mod pro armu 3 nazývaný theres only war, který brzy dostane velký update a který již nyní přidává nějaké fakt cool jednotky IG (včetně Kriegu), orků a renegátů....

          nejlépe je mody pro armu 2 (a všechny ostatní army) hledat na armaholic.com

      • Pokud tam mission designer nenasere milion skriptů,
        a hraje se bez AI čistě jen MP, tak na 60fps nepotřebuješ zas tak silný pc.

        • TheGGG

          MP pravda, ale já jsem spíš SP guy... a přeci jen u army člověk vždy má tu touho ještě něco přidat, ještě to udělat trochu větší, jen víc objektů, postav atd. a už jde framerate dolů--- kór když tam mám asi 250 modů, ty tomu asi taky nepomáhají :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit