Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Secret world mě lákal, ale za tuhle cenu a cca 15$ měsíční poplatky, ne děkuju. V dnešní nejisté ekonomické době a konkurenci jiných levnějších MMO..
    Radši zůstanu u Lotro, které mě vychází na cca $5 měsičně a mám přístup k 90% hry. Někdo tady psal, že Lotro je pay-to-win, ale od toho má tato hra ještě daleko a není nutné si tato vylepšení kupovat.
    Taky se těším na GW2, jen je dobré si uvědomit, že sice nemá žádné měsíční poplatky, ale budou vycházet cca 1-2x za rok datadisky za cenu dalších cca 50$..
  • Grafika dobra, prostredi vypada zajimave, i atmosfera atd. Ale ty souboje bych nezkousnul. Neresponzivni, zpomaleny animace, vypada to ze je to styl mmo, kde kazdej vykonanej utok "pribije" postavu na par vterin k zemi. Uz u swtor to bylo docela na hrane, tady to vypada jeste horsi. *9*
  • od Secret World mě zatím dělí jen to, že jsem neměl možnost si hru na vlastní kůži vyzkoušet... betu jsem bohužel minul (respektive v tu dobu jsem na to neměl stroj, staříčkej notebook byl bez šance) a upřímně, nechce se mi do toho vrážet prachy, aniž bych věděl, že mě to udrží u monitoru... jestli se tvůrci usmyslí, že udělají nějaký free-to-play víkend, nebo něco podobnýho, rád vyzkouším a pokud bude stát za to, rád pořídím, vypadá to moc dobře... do té doby bohužel...
    • Existuje Buddy key na 24 hodin hrani. Kazdy kdo ma account ma 1 klic. Od nekoho si zkus sehnat
  • Ještě menší šťouchnutí: vzhledem ke grafické kvalitě a zastaralým herním mechanismům velmi pochybuji, že tohle bude ještě aktivní MMO za 10 let. Za tu dobu, a v to pevně věřím, už budou existovat MMO nové generace a všechna nynější MMO (např. WoW, Conan, LOTRO,SW, SWTOR atd.) budou zcela zastaralá a pro mnohé naprosto nehratelná. Prostě je jen otázka času, kdy se přežijou současné herní mechanismy - a třeba GW2 naznačuje, kudy by se také mohlo jít.
    • Doufám že ne.

GW2 není špatný, ale všechny hry takový nechcu.
      • deridon
        o GW2 slyšim z 98% jen chválu.. celkem mě to láká vyzkoušet, ale beta nebyla open, či bude? v GW2 se mi strašně líbí ta monumentálnost prostředí, hrady vypadají doopravdy jako hrady, tedy na fantasy žánr.. když jsem to porovnával se Stormwindem ve WoW, tak je to celkem směšný
        • Nebude, jen vyvolení, kteří si hru koipí či dostanou klíč mohou hru vyzkoušet. Modli se k ArenaNetu a možná se budou někde rozdávat další klíče.

A víš proč doufám, že ostatní hry takový nebudou?
          Protože GW2 odstraňuje všechny překážky a hned automaticky cpe každýmu zábavu do chřtánu bez toho, aniž by musel něco dokázat a umět. A když dokáže a umí, tak dostane pouze kosmetický odměny.

Jenže jsou lidi, kteří rádi překonávají překážky a dostávají odměny, které nejsou jen na oko.
          • BTW: Cpou každému zábavu do chřtánu ... a není to vlastně dobře? Vždyť hry jsou o zábavě. Pokud by nedávali lidem pocit zábavnosti, tak proč hrát???
            • Někteří můžou mít zábavu z překonávání překážek a záskávání skutečných vydřených odměn. A myslím překážek procesních, ne těch "obtížnostních"... navíc obtížnost je v GW2 plně ignorovatelná. Sám jsi říkál, že si rád poslechneš názor jiných... tady je ten můj a já beru ten tvůj.

Třeba se mi taky nelíbí na GW2 jak fungují přímo mechaniky spolupráce v boji... přijdou mi až moc nepřímé, či "povrchní", chceme-li. Jakoby neosobní... prostě hodíš na zem čáru a běhej si přes ni kdo chceš, místo toho, aby jsi buffoval rychlost někomu přímo. Jakoby jste nepracovali všichni spolu, ale každej sám za sebe, s tím, že občas něco spadne i na ostatní. Jako by jsi bufoval jen sebe a ostatní se tomu jen dostali do cesty.

Je tu jedno MMO, které spolupráci podle mého názoru dělá mnohem lépe, ale nebudu se tady rozplývat o hře, co se k nám na Západ asi ani nedostane.

Ale hej, já si GW2 koupil taky... ale jako casual MMO na dvě-tři hoďky denně.
          • Možná to rád neuvidíš a nechceš to číst, ale rád bych Ti oponoval.
            Tím co jsi napsal, tak jsi defakto řekl, že hra bude lehká a nebude před hráče stavět nějaké překážky. Co napíšu teď neberte jako text od zaníceného fanouška hry, ale jako od člověka co to zkoušel a má zkušenosti i z jiných MMORPG a vždy hodnotí ve hře vše co jde.

Psal jsem, že jsem hrál BETY a jestli jsem kecal, tak ať u toho PC umřu a Bůh ať mě dokope až před pekelnou bránu. Hrál jsem hry jako WoW, Aion, UO, LotRO a další. Právě GW2 mě však nepřišlo tak lehké a primitivní jako ty, o kterých jsem tu psal. Samotný člověk tu dokonce mnoho neudělá. Zkoušel jsem dost i PvP (také WvWvW část) a přál bych každému člověku, co hrál například WoW, zkusit PvP tady. Myslím, že se shodneme na tom, že WoW nemá nijak špatný PvP styl a dokonce je i zábavný a plný, jak sám říkáš, překážet. GW2 je mnohem lepší. Nejen, že musíte správně využít spelly, ale systém targetování tu není jako ve WoW a velmi důležitý je pohyb! Správným pohybem si nepřítele složíte, pokud umíte ovládat svoji postavu. A o to tu jde! Umět ovládat lépe než protivník to, za co hrajete. Ne o tom nasbírat nejlepší equip a smát se těm co ho nemají do mrtvých tváří. A PvE je extra těžké, hlavně pro souhru. Každopádně tady je podle mého názoru, potřeba dokázat, že něco umíte a překonat překážky, které se před Vás postaví! Pro mě je odměnou už jen to, že dokážu složit někoho, kdo ej sakra dobrý a když dostanu nějakou kosmetickou úpravu či rank, jen příjemné plus navíc.

Vím, že toto je článek o Secret World, ale musel jsem něco k tomuto komentáři napsat, protože to vypadá, jako když ta hra je pouze o mačkání jednoho tlačítka během postupu světem. *5*
          • walltar
            Tak potom Darkfall nebo EvE ... casual hry jako například GW2 která je dělaná na to aby se dala hrát třeba jenom 2-3h denně fakt nejsou pro takové hráče. Já osobně taky doufám že všechny hry takové nebudou, doufám že budou různé typy her. Bohužel ale moc nečekám hardcore MMO protože by se nezaplatilo. Hráčů kteří hledají zábavu v pokořování překážek je čím dál tím míň a všichni se pořád snaží o hru kterou by hráli jak casual hráči, tak hardcore hráči .... imho je to nemožné protože každá skupina má úplně jiné požadavky. Co mě ale nejvíc vadí na součastném uvažování je Casual = PVE, Hardcore = PVP ..... Já bych si strašně rád zahrál hardcore hru kde můžu hrát PVE bez toho abych se musel bát že na mě vyskočí pět maníků a přejedou mě jako nic. Tohle mě třeba odradilo od darkfallu hra celkem dobrá ale PVP bylo skoro všude, EVE to řešila mnohem líp.
        • Dneska až do 13:30 cca se rozdávaly BETA klíče na poslední BETU Guild Wars 2 na curse.com. Ve 13:30 už byly pryč, takže jediná možnost jak získat přístup do BETY, vede přes zakoupení pre-purchase edice hry. Jestli se o tom chceš dozvědět více, zkoukni si weby o tom (zahraniční i CZ), případně jukni na videa na Youtube, kde jich je už hafo s posledních dvou BETAtestů. :)
          Mě se ta hra líbí, ale každý máme jiný vkus, takže jestli se ti to zamlouvá, můžeš zjistit jedině po shlédnutí videí, webů a po alespoň krátkém osahání hry samotné (třeba díky kamarádovi nebo tak). :)
          • deridon
            par videií jsem zkoukl.. ale já si to musim zkusit prostě sám, podle videií v tom nevidim nic extra, i když to může být pravě fajn.. to se musí zahrát.. :D ale i tak děkuji za informace :)
  • deridon
    já si teď rozehrál Star Wars: Galaxies na jednom serveru, který tu hru chce udržet na živu (2500 online průměrně) a musim říct, sakra asi jsem zlenivěl, ale přijde mi to hardcore, ale strašně mě to baví.. těch MMO je už tolik.. ale hlavně si jsou hratelnostně moc podobné, občas se objeví nějáký pěkný herní mechanismus, či zajimavá zápletka/prostředí, ale to je tak vše.. zatim mě velmi zaujalo Survarium, jinak už se MMO budu asi vyhýbat
    • boze, kde? kde? kde? link?... kde? a je to verze pred CU2 ? boze prosiiim....
      • deridon
        http://www.swgemu.com/forums/index.php tu mistře.. CU2 bohužel netušim co je, jelikož tu hru teprv ochutnávám :)
  • MMO s pravidelnými měsíčními platbami já předem odsuzuju jako fail. Mám rád F2P model, pokud je dobře vymyšlený. Proč bych měl platit za hru, pak ještě za datadisky a k tomu ještě měsíční poplatky? *7*

Mimochodem, dobrý F2P hráči nabídne dost prostoru k tomu, aby si hru dost dobře ozkoušel (žádný trapný trial apod., jak je zvykem) a pak se rozhodl, jak dále hru hrát a jestli za hraní platit.

Dobrým F2P je např. LOTRO, ačkoli i tam má F2P model jisté rezervy.
    • walltar
      Mě nevadí ani F2P ani P2P model .... ale co mě vyloženě s*re je když někdo udělá v P2P hře item shop ... to je prasečina největšího ražení.
      • V tom shopu nic neni. Obleceni? Existuji ingame vendori kde je obleceni srovnatelne kvality. Peti? Vetsina lidi stejne nejakeho ma z preorderu. Tituly? Vazne si je nekdo koupi? Krome techto tri veci v shopu nic neni. Takze me vubec nevadi
        • walltar
          Mě je celkem jedno co tam je .... mě vadí existence shopu v P2P hře. Ve hře kde platím předplatné abych mohl hrát prostě nemá shop co dělat.
  • hrajete to nekdo? zajimalo by me jak ziskat lepší gear, protože mam gear z polarisu a ten je na inferno moc slabej ale zas na druhou stranu nemuzu jit ani do blue mountain protože ten gear je slabej i na to.
    takže mi ostavaji questy v te lokaci kde je inferno ale to je jen zeleny QL4 a to je horší než polaris:(
    • Na Inferno ti staci QL4 uplne krasne. Pokud ti nekdo tvrdi ze ne,pak si vymysli:)
      Ja mam vsechny talismany z obycejnych questu a z dropu obycejnych mobu. Naprosta vetsina je zelena. Takze uz mas opravdu vsechny questy v te lokaci kde je Inferno? Pochybuji. Ani ja je nemam a to uz jsem v Egypte.
      A pokud jde o BM-ta zona je velmi tezka. Obzvlaste v tom dole jsou mobove,na ktere mi nestacily ani QL 6(prestoze zona j v podstate pro QL 4-5). O tomhle jsou na forech nekonecne posty. Nekdo radi BM preskocit a rovnou jit do Egypta. jen musis mit splneny quest pro svou frakci
      • p.s. ja ted udelal to, že jsem se poptal v Agharte v trade chatu a nekdo mi prodal weapon toolkit ql5 a 7. pro neho crap, pro me poklad:)
      • na druhou stranu je fajn ze jsou tam takove vyzvy, treba i v te stratovni zone na letisti byli takovi silni mobove
        • Vyzva je vyzva. Ale v tom dole jsou mobove,ktere jsem proste nedal ani po ste. Zkusim je nekdy pozdeji
  • ten Gandhi na obrazku uz asi moc dlouho ujizdi na Jetu
  • Říkám to vždycky a řeknu to i teď. MMO trh je přesycený a není na něm místo pro nové hry, rozhodně s tak malou časovou pordlevou mezi tituly. Příkladem může být DC Universe, Star Trek Online nebo Old Republic. Všechno docela dobré tituly s obrovskou fanouškovskou základnou. A jak dopadli? DC a ST:online už jsou F2P a Old Republic k tomu velmi brzo taky dospěje. Hráči prostě nemají ani čas ani prostředky aby každé 2 měsice hráli nové MMO. MMO je hra do které si investuje minimálně 1-2 roky.
    Samotné poplatky za hraní jsou pak už naprosto přežité. Guild Wars dokázalo, že to bez nich jde a Guild Wars 2 díky tomuhle principu ukradne značné množství hráčů. A to nepočítám desítky dalších MMO které fungují na principu F2P a Mikrotransakcí.
    Takže Secret World může mít sebe lepší nápad ale revoluční není a ani není založené na nějakém užasném světě. Svoji základnů fanoušků si určitě najde ale do roka nebo do dvou bude F2P. Takže asi tak.
    • Z mýho pohledu je F2P model asi lepší, než měsíční poplatky. Jelikož už není tolik času na hraní a abych se přiznal, tak ani chuť. Když přemýšlím, jestli bych šel do nějaký MMO za měsíční poplatky, tak si řeknu, že to stejně budu pařit jen pár hodin týdně a to mi za ty prachy nestojí. Poslední, co jsem zkoušel, tak byl AoE (ještě za měsíční poplatky). Koupil jsem hru a po měsíční zkušební lhůtě mě to nebavilo a hra letěla do šuplíku. Takže vyhozený prachy. Pro mě je teď příjemnější zkusit nějaký F2P titul, zahrát si ho klidně jen jednou měsíčně, ale když to chytne, tak nemám problém do toho nalít prachy.

Ale je to můj pohled na věc a nejspíš jsem v menšině:).
      • F2P je URČITĚ lepší než model pouze pravidelných měsíčních poplatků - dává to totiž hráči na výběr, zatímco zastaralé modely nikoli. Kdo odsuzuje F2P je v mých očích člověk, který se neorientuje v dané problematice. Kdo považuje F2P za konečnou dané hry, je opět jen nevzdělancem a nic více. F2P je jediným správným modelem a jedinou budoucností her.
        • Zajimave. Tvrdis ze tvuj nazor je ten spravny a kdo ma jiny,je v podstate blbec. Predem vylucujes jakoukoliv diskuzi. Lidi jako ty miluji... *16*
        • Neber to jako nejaky slovni utok, ale neni tvrdit ze "F2P je jediným správným modelem" stejne omezene jako tvrdit ze "F2P je nahouno" ?
      • trochu offtopic-hral jsi hru mesic (a celou dobu jsi se zrejme bavil) a presto to povazujes za vyhozene prachy? Co pak hry s 10-20 hodinovou herni dobou? Pri hrani her jde snad o zabavu a ne o to jestli ti hra vydrzi rok. MMO hry stejne nemaji konce,...
        • Nemůžu říct, kolik hodin jsem odehrál, ale moc jich nebylo. Každopádně 20 to přesáhlo, ale o moc to nebylo. A právě že jsem se u toho nebavil, proto jsem to dal do šuplíku. Pokud jde o MMO, tak jsem čekal, že u toho strávim mnohem víc času než u nějaké SP hry. Takže v principu máš pravdu, že za 10-20h to nejsou vyhozený prachy, ale já už si to teď nemůžu zahrát znova "zadarmo" (myslím to obecně pro MMO s m. poplatkama). Musím zaplatit další peníze, abych se aspoň připojil. Takže z mého pohledu je výhodnější zkusit F2P a když mě to chytne, tak dát prachy. Lepší než dát tisícovku a doufat, že mě to chytne tak moc, že za to budu chtít dávat ještě měsíčně poplatky.
    • Asi tak? Vzdyt sami rikaji ze do dvou,peti nebo treba deseti let prejdou na F2P(nevim jestli je to zrovna v tomhle clanku nebo jsem to cetl jinde). Zalezi jen na lidech(rozumej platicich hracich).
      Souhlasim s presycenim trhu MMO hrami,ale s cim uz nesouhlasim,je fakt ze poplatky jsou prezitek. Naprosta vetsina MMORPG her fungujicich jako tzv F2P jsou konecnem dusledku drazsi nez hrani s poplatky. Vi to vyvojari(opet to zminuji v clanku),ale nekteri hraci jsou asi slepi. A sposuta hracu(soude dle prispevcich na forech) radeji plati mesicne,protoze
      poplatky odrazuji herni spodinu(ted se opravdu nebavim o penezich),ktera by si jinak hry ani nevsimla.
      Secret World je s EVE Online snad nejoriginalnejsi MMO na trhu. Miliony hracu mit asi nebude,ale byl to vubec jejich cil? Me jako hraci to rozhodne nevadi. A jestli bude hra za 3 roky F2P? 3 roky me nedokazala udrzet zadna MMORPG hra,byt by byla sebelepsi. Tak proc se trapit.
      • V čem je Secret World tak originální? Mně se totiž až tak originální nezdá...
  • Menttor
    GW2 není free to play, možná by si měl Tornquist zjistit co ten pojem znamená.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit