Přejít na výpis diskuzí
Secret World se bude free-to-play bránit co nejdéle
10.7.2012 | Aleš Smutný
95 příspěvků
-
To že jde bez měsíčních poplatků uživit velkej tým, kterej dělá neustále na novým obsahu se ukázalo už u prvních Guild Wars.
Já myslim že přejdou, do roka a do dne.... -
-
Jinak tady je super článek tom jakej dopad má model placení na tvorbu contentu pro MMO
http://www.arena.net/blog/is-it-fun-colin-johanson-on-how-arenanet-measures-success -
-
Určitě by si to měl přečíst ten, který se stále rozhoupává.
česká verze: http://guildwars2.cz/colin-johanson-o-tom-jak-arenanet-meri-uspech/ -
To bych tu raději nedával ... bohužel už se stalo. Článek je to vskutku zajímavý a dcl s tím i souhlasím, ale je to z kuchyně ArenaNetu, který pracuje na GW2 a to se mnoha lidem líbit nebude. Lepší by byl článek, který nepochází od tvůrců nějaké hry, ale spíše třeba od novinářů. Ale opět s většinou toho souhlasím. *5*
-
-
Tak je jasný že vzhledem k tomu že jde o blog Arena netu si budou ten svůj model chválit, ale většina věcí tam dává smysl a na základě zkušeností z bety vim že jsou i dost pravidivý a to platí i ostatních článcích od nich. Ten jejich přístup k designu prostě většinou funguje.
-
-
-
Tak to neznas FC. Oni neprejdou na F2P ani, kdyby vydelali 10x tolik nez pri mesicnich poplatcich. O AO a AoC se nekdy pise ze jsou F2P ale ve skutecnosti to neni pravada, jsou to jen trialy. Navic AoC je jeste navic P2W (lahvicky na hit, crit atd...)
-
No, podle mého názoru, se GW i LoL udrží na vodě hooodně dlouho. Tedy u LoL to není tak úplně jisté, protože se blíží DotA 2, která chce takté oslovit a přinese podobný model jako LoL. Takže si budou navzájem konkurovat a do toho musíme připočíst i HoN. Ovšem na poli MMORPG jsou GW1 a 2 takovými jednorožci, takže mají celkou šanci se držet nad vodou extra dlouhou dobu. Samozřejmě tu máme jiné MMORPG, které se tváří jako fajn F2P, ale mnohdy jde o pozlátko. Ve výsledku nakonec zjistíte, že konkurovat hráčům co si platí obsah, je značně těžké. *5*
-
-
HoN do toho nepocitej, to uz jen skomira. LoL neskonci prichodem Doty 2, jsou to proste odlisny hry, casual hraci urcite zustanou na lolku, nic proti. A oni maj penez z platicich hracu hodne, takze to taky neni uplne tak free servis, jak se zda :)..
-
-
-
Bránit se můžou. Dávám jim půl roku. Stejně to nikdo hrát nebude. Nepřináší to nic nového.
-
-
nojo, kromě fungl novýho prostředí (ještě vás někoho furt baví elfky v bikánách a zelení orkové?), zajímavého systému skillů bez tříd a napínavých detektivních misí nám to nic nového nepřineslo.
-
-
A kde to v te hre najdu? Ja jsem v betě měl jen možnost spamovat tlačítka kde jediný efekt byl "modrý utok katanou" "zelený utok katanou" "červený utok katanou", přiběh byl nezajímavý, minimálně ze začátku to bylo celé děsně uspěchané "hele ty jsi civilista, zrovna jsi spolkl svetlusku a mas super schopnosti cau my jsme templari tady mame HQ jdi se pozdravit z hlavnim sefem, na tady mas M4ku nebo katanu a jdi kosit temnou hmotu" .... ee, měl jsem znova pocit ze hraju to samé již po sté.
-
-
Mas tu sice od nekoho minus,ale ja s tebou souhlasim. Jsem fanda teto hry,ale zacatek je nudny,tutorial chybi(lide se pak po 20 hodinach hrani divi ze se da ozivit nejen u mrtvoly), atd.
Ale prekonani dejme tomu prvni hodinky mi za to stalo.
-
-
Nic z toho, co si zde vyjmenoval, není ani náhodou nové. Vše se objevilo v různých MMO. Akorát detektivní mise si nepamatuju z žádné MMO, tedy pokud nepočítám pár drobných questů, které jsou snad v každém MMO (typu vyřeš klokální vraždu, najdi to a to apod.).
-
-
Originalni nemusi nutne znamenat ze to jeste nikdy nikdo nevymyslel. Nove<>originalni.
-
-
Nove prostredi,originalni vyvoj postavy a napinave mise. Podle tebe(podle me je toho mnohem vice). 3 naprosto zasadni veci v MMORPG hrach. A stejne ti to nestaci
-
-
Ty uz jsi to cely prolitnul?
-
-
5 nebo 10 let? Ta hra bude F2P do roka a klasická chyba, GW2 není F2P, ale regulerně se musí koupit, pak už nejsou měsíční poplatky. Item shop se vůbec tam neřeší, tu měnu můžete získat za ingame prachy
-taky říkali, že lidi radši platí měsíční poplatky, mi ukažte člověka, který to radši zaplatí, GW2 ukáže, že to jde i jinak a funcom chce vysosat co nejvíc peněz co to jde a pak z toho udělají "F2P", který bude ořezaný, až se na to nepůjde dívat a stejně to budete muset koupit -
-
Ja radsi zaplatim 200 za mesic, nez abych hral pay to win.
-
-
Taky souhlas, Proto již nehraji LOTRO, které se k tomu dostalo. Jsem jen rád, že GW2 zatím vypadá tak jak vypadá, protože jejich model mi přijde nej pro všechny strany. Já to ovšem vidím tak, že to muselo takto pomalu přijít. Herní průmysl se vyvíjí. :)
-
Jo to by platil si myslím každý, ale takové tituly se ani moc už snad dělat nebudou, pay to win možná fungoval dřív, ale s tím nebudou mít šanci když jsou tady už i lepší modely
-
-
S několika věcmi souhlasím. Dokonce mě trošku Fancom naštval s Age of Conan. Dokonale se na něj vykašlali, hned potom, co přešli na F2P model. Chápu, že chtěli nový projekt, ale přitom AoC není špatnou hrou.
-
-
Zní to jako... no ted počkáme, až si každej koupí hru za litra, aby jsme z toho něco měli a za 2 roky ( za 5-10 let o ty hre už nebude nikdo vědět ) to dáme na FTP a vytřískáme z toho zbytek.
A už vubec jít do toho s tím, že to přejde na FTP mě teda neuvěřitelně odrazuje...toto rovnou mohli udělat jako GW2 nebo dát měsíční poplatky třeba jen za 100-200kč za měsíc. -
-
nastesti je to pecka takze si to muzou dovolit.. a me je to jedno.. mam lifetime :)
-
-
Souhlas. Spolu s Eve he tohle nejoriginalnejsi mmorpg na trhu. A zabavne
-
-
Takhle je to uplne se vsim. Je to novy - je to predrazeny (proc ne kdyz to nekdo za ty prachy koupi) a pak se to slevni aby to koupili vsichni ostatni.
-
-
Vsak az jim potece do bot a nezaplati se ani vyvoj hry, tak budou jinou pisen zpivat :-)
-
GW2 není free to play, možná by si měl Tornquist zjistit co ten pojem znamená.
-
ten Gandhi na obrazku uz asi moc dlouho ujizdi na Jetu
-
Hrál sjem GW2 BETU a měl jsem možnost vidět obchod za gemy (reálnou měnu). To co se tam dá koupit, jsou také jen kosmetické věci, stejně jako v The Secret World, takže jejich vyjádření mi přijde mimo. Dá se tam pořídit i item, který máte na určitou dobu (pár dní) a můžete si kdekoliv ve světě otevřít svoji banku a uložit či vybrat předměty, ale bez toho se také člověk obejde, takže jak říkám, nic co by zněvýhodňovalo ostatní hráče ve hře.
Každopádně Secret World vypadá jako pěkná hra s velkou porcí nápadů. Možná se na měsíčních poplatcích udrží dlouho. :) Dokonce má i dubing postav, kterým se oháněl SWTOR. Pro mě je Secret World jedno z pěkných překvapení a dobrý titul, byť čekám na GW2, který mě oslovil více. -
-
co ti prijde mimo na vyjadreni "gw shop jsem nevidel, ale my mame kosmeticke veci" ?
-
-
V článku ještě před úpravou bylo: Vím, že Guild Wars 2 se blíží a je free-to-play, ale také má obchod s předměty a já nevím, co přesně se tam bude prodávat. :Pokud bude člověk číst mezi řádky tak to říká, že by se snažili o to, aby GW2 vypadalo v očích lidí více než podezřele. Navíc co se tam bude prodávat řekli už v minulosti a zatím to také tak vypadá (hrál jsme BETU, takže víc co tam bylo).
Samozřejmě to byl prý poznatek redakce, takže můj předchozí komentář jde mimo. :)
-
-
-
Říkám to vždycky a řeknu to i teď. MMO trh je přesycený a není na něm místo pro nové hry, rozhodně s tak malou časovou pordlevou mezi tituly. Příkladem může být DC Universe, Star Trek Online nebo Old Republic. Všechno docela dobré tituly s obrovskou fanouškovskou základnou. A jak dopadli? DC a ST:online už jsou F2P a Old Republic k tomu velmi brzo taky dospěje. Hráči prostě nemají ani čas ani prostředky aby každé 2 měsice hráli nové MMO. MMO je hra do které si investuje minimálně 1-2 roky.
Samotné poplatky za hraní jsou pak už naprosto přežité. Guild Wars dokázalo, že to bez nich jde a Guild Wars 2 díky tomuhle principu ukradne značné množství hráčů. A to nepočítám desítky dalších MMO které fungují na principu F2P a Mikrotransakcí.
Takže Secret World může mít sebe lepší nápad ale revoluční není a ani není založené na nějakém užasném světě. Svoji základnů fanoušků si určitě najde ale do roka nebo do dvou bude F2P. Takže asi tak. -
-
Z mýho pohledu je F2P model asi lepší, než měsíční poplatky. Jelikož už není tolik času na hraní a abych se přiznal, tak ani chuť. Když přemýšlím, jestli bych šel do nějaký MMO za měsíční poplatky, tak si řeknu, že to stejně budu pařit jen pár hodin týdně a to mi za ty prachy nestojí. Poslední, co jsem zkoušel, tak byl AoE (ještě za měsíční poplatky). Koupil jsem hru a po měsíční zkušební lhůtě mě to nebavilo a hra letěla do šuplíku. Takže vyhozený prachy. Pro mě je teď příjemnější zkusit nějaký F2P titul, zahrát si ho klidně jen jednou měsíčně, ale když to chytne, tak nemám problém do toho nalít prachy.
Ale je to můj pohled na věc a nejspíš jsem v menšině:). -
-
F2P je URČITĚ lepší než model pouze pravidelných měsíčních poplatků - dává to totiž hráči na výběr, zatímco zastaralé modely nikoli. Kdo odsuzuje F2P je v mých očích člověk, který se neorientuje v dané problematice. Kdo považuje F2P za konečnou dané hry, je opět jen nevzdělancem a nic více. F2P je jediným správným modelem a jedinou budoucností her.
-
-
Zajimave. Tvrdis ze tvuj nazor je ten spravny a kdo ma jiny,je v podstate blbec. Predem vylucujes jakoukoliv diskuzi. Lidi jako ty miluji... *16*
-
Neber to jako nejaky slovni utok, ale neni tvrdit ze "F2P je jediným správným modelem" stejne omezene jako tvrdit ze "F2P je nahouno" ?
-
-
trochu offtopic-hral jsi hru mesic (a celou dobu jsi se zrejme bavil) a presto to povazujes za vyhozene prachy? Co pak hry s 10-20 hodinovou herni dobou? Pri hrani her jde snad o zabavu a ne o to jestli ti hra vydrzi rok. MMO hry stejne nemaji konce,...
-
-
Nemůžu říct, kolik hodin jsem odehrál, ale moc jich nebylo. Každopádně 20 to přesáhlo, ale o moc to nebylo. A právě že jsem se u toho nebavil, proto jsem to dal do šuplíku. Pokud jde o MMO, tak jsem čekal, že u toho strávim mnohem víc času než u nějaké SP hry. Takže v principu máš pravdu, že za 10-20h to nejsou vyhozený prachy, ale já už si to teď nemůžu zahrát znova "zadarmo" (myslím to obecně pro MMO s m. poplatkama). Musím zaplatit další peníze, abych se aspoň připojil. Takže z mého pohledu je výhodnější zkusit F2P a když mě to chytne, tak dát prachy. Lepší než dát tisícovku a doufat, že mě to chytne tak moc, že za to budu chtít dávat ještě měsíčně poplatky.
-
-
-
Asi tak? Vzdyt sami rikaji ze do dvou,peti nebo treba deseti let prejdou na F2P(nevim jestli je to zrovna v tomhle clanku nebo jsem to cetl jinde). Zalezi jen na lidech(rozumej platicich hracich).
Souhlasim s presycenim trhu MMO hrami,ale s cim uz nesouhlasim,je fakt ze poplatky jsou prezitek. Naprosta vetsina MMORPG her fungujicich jako tzv F2P jsou konecnem dusledku drazsi nez hrani s poplatky. Vi to vyvojari(opet to zminuji v clanku),ale nekteri hraci jsou asi slepi. A sposuta hracu(soude dle prispevcich na forech) radeji plati mesicne,protoze
poplatky odrazuji herni spodinu(ted se opravdu nebavim o penezich),ktera by si jinak hry ani nevsimla.
Secret World je s EVE Online snad nejoriginalnejsi MMO na trhu. Miliony hracu mit asi nebude,ale byl to vubec jejich cil? Me jako hraci to rozhodne nevadi. A jestli bude hra za 3 roky F2P? 3 roky me nedokazala udrzet zadna MMORPG hra,byt by byla sebelepsi. Tak proc se trapit. -
-
V čem je Secret World tak originální? Mně se totiž až tak originální nezdá...
-
-
-
MMO s pravidelnými měsíčními platbami já předem odsuzuju jako fail. Mám rád F2P model, pokud je dobře vymyšlený. Proč bych měl platit za hru, pak ještě za datadisky a k tomu ještě měsíční poplatky? *7*
Mimochodem, dobrý F2P hráči nabídne dost prostoru k tomu, aby si hru dost dobře ozkoušel (žádný trapný trial apod., jak je zvykem) a pak se rozhodl, jak dále hru hrát a jestli za hraní platit.
Dobrým F2P je např. LOTRO, ačkoli i tam má F2P model jisté rezervy. -
-
Mě nevadí ani F2P ani P2P model .... ale co mě vyloženě s*re je když někdo udělá v P2P hře item shop ... to je prasečina největšího ražení.
-
-
V tom shopu nic neni. Obleceni? Existuji ingame vendori kde je obleceni srovnatelne kvality. Peti? Vetsina lidi stejne nejakeho ma z preorderu. Tituly? Vazne si je nekdo koupi? Krome techto tri veci v shopu nic neni. Takze me vubec nevadi
-
-
Mě je celkem jedno co tam je .... mě vadí existence shopu v P2P hře. Ve hře kde platím předplatné abych mohl hrát prostě nemá shop co dělat.
-
-
-