Přejít na výpis diskuzí
Secret World se prodalo "jen" 200 tisíc kusů, flinta do žita neletí
29.8.2012 | Petr Poláček
49 příspěvků
-
U SWtOR se mluví až o 500 mega včetně marketingu. Dejme tomu 300. Milion platících uživatelů nemá ani omylem, to by F2P nikdy nešli. Vzpomeň si na ten článek, kde někdo vypočítal, že v jedem moment hraje SWtOR max. kolem 80 000 lidí. A jak dávno to bylo?
-
presne taky me prijde podle clanku, ze se jedna o steam.. na steamu to navic bylo asi mesic po release.. divna cisla...
-
Good to know :) Díky za info!
-
Rychlý fact check: EA hru distribuovala v krabicích, EA není vydavatel. EA na budoucnost této hry nemá žádný vliv, je zcela v rukou Funcomu.
-
To je právě ono... Ta komunita je malá, stojí při sobě, je to super. Problém je, když máš za zády EA, které samozřejmě chce peníze a čeká, že je dostane. Oni hry nedělají aby "smázly náklady a šli dál", oni chtějí zisk.
Osobně mě hodně mrzí, že zrovna Funcom bude měnit styl, protože jejich přístup se mi hodně líbil a mrzí mě, že teď přejdou na multiplatformní systém... Nechci hrát TLJ na mobilu :( -
Tohle stálo 35 míčů, swtor 100 - 200 míčů (dejme tomu, že 150). Tohoto se prodalo 200k kopií, swtor 3 miliony kopií (z toho naprostá většina v době před srpnovou slevou). SWTOR má v současné době, tedy po 3/4 roku provozu, stále kolem milionu platících uživatelů.
Vyhází mi z toho, že swtor žádnej propadák nebyl/není. A jsou-li pro Secret World uvedené zisky v pohodě, měli by být i pro Bioware/EA. Jenže pravda je taková, že EA čekali mnohem víc (WoW killer...) a tohle je pro ně určitě neúspěch. S prohlášeními typu: "Pokud Dead space 3 neprodá aspoň 5 milionů kopií, končí.", se ani není čemu divit... Existují dohady, že EA hodilo SWTOR pod vlak už při vydání a zaměřilo se na Battlefield premium... -
U hry sa mi praveze paci hlavne endgame content, na to ze je iba dva mesiace stara, tak nightmare mody zaberu tak 3-4 hodiny denne ak ich chces robit vsetky, gear je stale kde upgradovat, stale nove ability ktore mozes zbierat... proste vyborny vacuum effect *4*
-
Samozrejme, klasicky mozkovy zasek. Sry.
-
Ale kdyby to byl postoj... ^^
-
To neni postoj,to je detsky troling
-
Skvělé malé MMO se super komunitou, protože se vyhnula "milovníkům MMO", kteří potřebují 50 reklam za hodinu, aby je zaujala :). Momentálně nemám zaplaceno z důvodu nedostatku času, ale je to MMO ke kterému se musí člověk prostě aspoň jednou za čas vrátit :)
-
Ale jo, jen ať TSW zůstane tím, čím je. Netradiční single-player adventurou umístěnou do online světa. Čím menší komunita, tím více drží při sobě a minimalizuje se počet blbců, kteří se jenom vezou na vlně a ve hře vás akorát prudí.
Mimochodem, Karel mě furt nutí do Guild Wars 2. A já mu pokaždé říkám, že mainstreamové MMO s prsatýma čarodějkama mě prostě netáhne.
Co ovšem Funcom nezvládl, je množství in-game obsahu. Abych byl zcela upřímný, u hry trávím po dohrání hlavní příběhové linky (cca 60 hodin), už jenom nějakých 15 hodin měsíčně, protože questy dokola hrát nebudu a PVP mě netáhne (od toho mám Battlefield). -
Všichni jsme to říkali....
-
Tak každý MMO nemá 100x přemrštěnej rozpočet SWtOR. Pokud si udrží 200k platících hráčů, tak to pořád může být výdělečný.
-
Pro neplatiče tu je PWE s jejich dost širokým sortimentem, tak si běž tam.
-
Jen ať je to propadák protože dokud to nebude buy-to-play-only nebo aspoň free-to-play tak to pro mně nemá smysl kupovat...
-
MMO trh je příšerně přesycený, takže bych takový postoj pochopil.
-
Ty to říkáš u každé MMO, že to bude propadák.
-
Valve nezverejnuje prodejni cisla na steamu a vydavatel nema duvod uvadet pouze steam cisla.
-
Já to říkal.