Přejít na výpis diskuzí
Šéf EA Labels: DRM je strategie odsouzená k záhubě
28.3.2013 | Ladislav Loukota
40 příspěvků
-
EA you are drunk. go home
-
Takže něco jako "Kdybych mohl, řekl bych Maxisu, aby offline hru udělali offline. Ale co já zmůžu? Jsem jen prostý človíček."?
Hmm, seems legit. Spíš "Franku, nějak to uhaš, třeba si vysypej popel na hlavu, lidi to dojme."
Tak jako tak, kecy nic moc nezmění, činy ano. A kdyby to byly činy přesně v souladu s těmito kecy, budu jen rád. Až bude další SC offline (klidně s nepovinným mulťákem, ať nežeru) a navržené jako SimCity a ne jako FarmVille+Tropico se zbytečnou overkill simulací, která celou hru kazí, klidně si ho koupím, EA , neEA. -
To sou zase kecy ... ze mu ty slinty nezaskocily az do krku ... kdyby chteli umoznit kooperaci, tak to mohli udelat jako se to dela uz desitky let = kdo chce, at si hraje sam, kdo chce, muze hrat online. Tohle naprosto jasne ukazuje na zcela umyslny vynucovani online pripojeni prave a jen kvuli DRM.
-
Myslím, že hráči nechtěli " masivně multiplayerový zážitek". Chtěli si v den vydání zahrát pokračování své oblíbené série. Jestli za to může nenažrané EA nebo naivní Maxis, už nás přece nemusí zajímat.
Myslel jsem si, že se po Diablu3 už všichni vydavatelé poučili, zřejmě ne. Prostě cokoliv s DRM srackou nekupovat. -
-
Ja myslim, ze jo. Ukazuje to, ze ne vsechno se da odbyt chudak vyvojar jen delal to, co mu kravataci z EA naridili.
No a pokud si nebudes kupovat nic s DRM, tak ti zbyde tak akorat gog.com I takovy Steam je vlastne DRM.
Ja bych tudiz zmenil tvoji frazi a ja si nebudu kupovat zadnou SP hru, co mne nuti byt neustale online. -
-
Taky na steamu "nakupuju" prakticky vyhradne f2p mmo ;D, a co se tyce zbytku, i kdyz mam zcela legalni kopii, dycinky si porizuju crack. Vazne nemam zajem aby nekde nekdo sledoval, od kdy do kdy hraju a vyvozoval z toho kdy sem se sel vy.rat.
-
-
Máš strach, že by ti na záchod poslali nějaký spam? :)
-
-
Pokud by ho posílali na papíře, tak proti tomu nic nemám, hned by se našlol uplatnění.
-
-
-
-
-
vývojářům z Maximu? :-) A já blbec si vždycky myslel, že hry se vyvíjí v Maxisu
-
-
Ops, mea culpa...
-
Tenhle díl asi právě dělali v Maximu.
-
-
Ledacos by to vysvětlovalo.
-
-
-
Podle me se nechali inspirvat "ochranou" u diabla 3 ...
-
Opravdu si nemyslím,že pokud mluvíme o novém SimCity ,je jejvětší problém ,který by se měl řešit právě nutnost online připojení, to je jen taková třešnička na dortu,která ze začátku upozadila zásadní nedostatky hry samotné...
-
me by spíš zajímalo proč hra ktera byla navrhnuta pro hraní online ješte porad nema spustene vyhledávaní her. Chápu že nezvládli nával po spuštení ale už je to kolik 2-3 týdny?
-
A je to jasny... Zase za to muzou mr*ky medialni :D
BTW. http://www.urbandictionary.com/define.php?term=snowball -
vyvojari z "Maximu". predstavte si ten casopis a jakou by tam asi vyvijeli hru :D. pekny preklep.
kooperativni SimCity bych si teda predstavoval uplne jinak. to by ale nesmeli chtit co nejmensi zatez na servery za kazdou cenu a pokusit se o opravdove MMO prvky. ne o ten liny paskvil. treba se podivat na konkurenci? ta to sice taky neumi, ale jsou tam naznaky vetsiho potencialu. pripadne i na veci jako je EVE? a mozna nechat offline mod pro asocialy... a ze nas je :).
1,1M je docela malo prodanych kusu za 2 tydny pro mainstreamovou hru jako je SimCity. tolik se na PC prodava velkych her bez extra otravne DRM (a SimCity je velka PC hra, mozna vetsi nez zaklinac, ktery DRM nemel krome prvnich par dni a i to nebylo nic tak hroznyho)...
"a především mělo hráčům být lépe vysvětlena onlinová povaha hry." to mi pripomina narky jedne politicke strany, ze lidi jen nepochopili co delaji a ze chyba je v komunikaci a ne v necem uplne, uplne jinym.
stavet se, ze nevedeli, ze k takovemu pretizeni muze dojit je naprosto absurdni. oni to vedeli moc dobre, ale sazeli na to, ze tak zjisti kolik budou potrebovat a pak se uzivatelum omluvi a vsechno bude v cajku... jenze ono tak nejak nebylo. a brecet, ze za ten obraz mohou media? diky za to! -
-
Teď když se profláklo, že tu hru dělali v Maximu, tak bych i věřil, že tu zátěž serverů nečekali, pač tomu tam v redakci nikdo nerozuměl *15*
-
-
a nebo chteli mit jen bandwidth zdarma pro stahovani p*rna. coz by maximu taky sedlo.
-
-
Hloupí mínuskáři, co nerozumí humoru, že se ale dneska činí... *15*
-
-
-