Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • TheGGG

Js bych spíš řekl že západní novináře  stve úpadek jejich vlivu na hráče,  kdy větší dopad mají různé youtube kanaly, zatímco tradiční média a názory které podsouvají ztrácejí na významu. 

Nikoho nezajímá game awards. To je taková cena útěchy v poslední době nic víc. Prodeje jsou hlavní a tam si wukong nemůže stěžovat. 

• Prý odborná porota, tak to jsem se moc nasmál.

• Jaká objektivita, co to je. Astrobot není objektivně nejlepší hra roku, protože nic takového neexistuje. Nejlepšího sprintera nebo oštěpaře změřit můžeš, nejlepší hru ne.

Existuje jen MOJE hra roku a TVOJE a hra roku támhletoho týpka a támhleté pařanky. Všechno ostatní je akorát show a byznys a prodej reklamy.

• Tak jestli sinolog tvrdí, že ten výrok "byl jsem tu na nic" je ve skutečnosti ještě tvrdší "k hovnu", tak je to fakt totální bizár, který se asi nedá nijak vysvětlit nebo omluvit.

Ledaže by to všechno byl, jak píšeš, jen politický grandstanding k domácímu publiku, přičemž mu je úplně šumafuk, co si o tom myslí venku.

• michaelfoucault

Soudruhu, tvrdím že z vás hovoří nenávist vůči našim čínským přátelům. Sláva Velkému kormidelníkovi. 

• michaelfoucault

Slova mají svůj jasně definovaný význam. Tobě evidentně unikají.

• Co to meleš za nesmysly proboha. Tebe už ta dnešní postižená doba dočista semlela nebo co.

• Rozumím tvé argumentaci a ačkoliv o SH2 slyším samou chválu a  mám ve wishlistu (Rebirth postupem času také zakoupím, nejsem FF skalní fanda, takže počkám na slevu :)), tak osobně mi vadí že by měl ocenění GOTY vyhrát remake - stejně tak jako nerozumím nominaci DLC pro Elden. 

Je takový problém zařadit kategorii Best DLC a Best Remake s tím že tato kategorie by měla výjimku v tom že by proti sobě stály remaky např. za posledních 5 let včetně (protože remaků nevzniká tolik aby spolu mohly soutěžit v rámci jednoho roku) ?

• iSpirit

mě BG3 nudilo od druhé aktu a později už jsem neměl sílu to ani zapnout, už jsem to chtěl xkrát dohrál, ale vždy vyšla nějaká pro mě zajímavější hra,  takže tady nastopuje 100 lidí 100 chutí.

• iSpirit

Hrál jsi Personu a Metaphor? Sám si udělej názor, tam je paralel více než dost.

Za mě měl vyhrát Rebirth nebo Silent Hill2(kdyby byl nominován), Metaphor má pár zásadních problémů, vyloženě jeden typ dungeonu pro x questů, ke konci hry začneš ty dungeony nesnášet, dost věcí opravdu přejímá z Persony, od ovládaní až drobnosti, dost často hráči klidně na půl hodiny bere hráči možnost jakkoliv hru ovládat a nechá ho sledovat prázdné řeči, ta hra je sice dobrá, ale Atlus recykluje taky, ale jako silný kandidát souhlasím. Mohl bych se rozepsat, mám tam 100 hodin a zrovna jedu NG+, ale nechce se mi. 😉 

• Derp_1337

Jo, máš pravdu. Spousta skvělých her zůstane nedoceněná.

Historie měla už spoustu revolučních a vynikajících her, které ale zůstaly nepochopené a často skončily jako finanční propadák. 

A největší paradox je ten, že když pak nějaký jiný vývojář o několik let později okopíroval herní mechaniky té nedoceněné hry, tak najednou měl velký úspěch.

Ono nejde úplně vše hodnotit dle soutěží popularity. Tam často z principu vítězí hry s velkým marketingovým rozpočtem. A hry s menším rozpočtem se nechytají. 

Ale zase někdy (vyjímečně?) je to první místo zasloužené. BG3 je snad asi nejlepší hra, kterou jsem hrál za posledních pár let.

• iSpirit

on taky nastává stádový efekt, všichni volí tu hru, co vyhrálo tu velkou cenu. Za poslední roky je většinou konsensus, že když to vyhraje TGA, tak to má i nejvíce GOTY. Snad jen Sekiro, který vyhrál TGA, bylo až za Death Stranding a Resi 2.

Dost často klenoty zůstávají mimo radar tady té popularity, třeba zrovna hra, kterou máš v avataru.

• Derp_1337

Hele, běž otravovat se svými nudnými mysogynními a xenofobními kecy někde jinde. Na K*taku tě přívítají s otevřenou náručí.

• Z her které byly nominovány si to nejvíce zasloužil Metaphor. O Wukongu mohou zlí jazykové tvrdit že je to pouze přeskinované Dark Souls částečně mixnuté s God of War. Metaphor přišel s poměrně dobrým příběhem a ano, také lze tvrdit že se jedná pouze o reskinovanou Persona 5....akorát že vůbec

Asmongolda také sleduji a ačkoliv má na spoustu věcí dobrý názor, tak ve svých reakčních videích snad nikdy nezmiňuje pohled druhé strany kterou kritizuje - nedává do kontextu veškeré souvislosti. Proto raději častěji sleduju Slendered Gaming YT kanál, který se nebojí kritizovat to co mu přijde nesmyslné, stejně jako dokáže rozumně zkritizovat i Asmona.

Za mě jeden z mála relevantních YT content creatorů který se na problematiku nebojí kouknout z obou stran.

• michaelfoucault

A to je prosím špatně proč? Když to samé udělají lidé z Evropy, tak je to snad v pořádku? Nebo z tebe mluví nějaké xenofobní nálady?

• Derp_1337

Jo. Lidi by se neměli řídit cenami. Obzvlášť když Game Awards nejsou zrovna ideálním příkladem objektivity.

Ale když se pak naschromáždí větší množství cen od různých (nezávislých) zdrojů, tak počítadlo GOTY už většinou nějakou odpovídající hodnotu má.

• aby ses nedivil.😀

• Derp_1337

To porovnání s Danem Vávrou je trefné. 😂

Ale jak jsi napsal, Vávra nemá až tak moc nafouknuté ego, takže on si děkovné řeči fakt nepíše 2 roky dopředu. 😂

• iSpirit

To ve finále není špatně ale, Vávra tady taky vyhrával Hru roku, i když ta hra vyšla v mizerném stavu a ambice na hru roku opravdu neměla, ve finále ta hra nemůže za to, že Číňanu je tolik, a že to proklikali do takového hodnocení. 

Každý by se měl řídit vlastním rozumem a ne cenami, hodnocením či popularitou.

• Derp_1337

Uvádět AngryJoe jako nějaký příklad objektivního názoru. To jsi fakt pobavil. 😂

Tvůrcům obsahu tohohle typu (content creators) jde hlavně o popularitu. Takže zcela účelově říkají to, co je zrovna "in" a co chcou lidi slyšet. 

Takže jestli spousta hráčů na nějakou hru nadává, tak budou nadávat taky. 

A jestli většina hráčů je se hrou spokojená, tak tu hru budou taky víceméně chválit.

Samozřejmě se pár vyjímek najde, ale to je fakt vyjímečné. Např. když diváci v komentech prosili A.J. , ať udělá AngryRant na nějakou oblíbenou hru. A on si pak našel pár nějakých důvodů na nadávky a udělal z toho video. Ale tam opět jde o popularitu a ne objektivitu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit