Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Keen
    Tak bych také přidal svou trošku do Diablo III mlýna.

Vzpomínky mám velice čerstvé, protože hru jsem zrovna včera dohrál na Inferno. Hack&slash není mým nejoblíbenějším (předtím jsem dohrál pouze Titan Quest a Diablo II), každopádně hra mě bavila a byl to fajn relax. Problémový launch mě minul, protože hru jsem si pořídil asi až půl roku po vydání, takže mé první zážitky ve hře nebyly poznamenány špatnou konektivitou.

Grafika se mi docela líbila a zatracovaný nový systém spellů/level upu mi poměrně vyhovoval, respektive můj zážitek nijak negativně neovlivnil. Často propírané silně omezené dropování celkem zamrzí, na druhou stranu když už člověku nějaká ta legendárka vypadne, o to větší má radost. Nicméně je fakt, že to trochu přehnali (mě osobně vypadly za všechny 4 obtížnosti dohromady 3, přičemž nejdéle jsem čekal od 2. aktu na Nightmare až do 3. aktu na Infernu, a to jsem po celou dobu hrál s magic findem od 100% do 300% na Infernu).

S nízkým dropem související nutnost aukce mě nijak nepostihla, celou hru jsem dohrál bez koupení jediného itemu (i když je pravda, že obtížnostní skok mezi 1. a 2. aktem na Infernu byl obrovský a pokračování bylo opravdu náročné), ale je fakt, že při vydání to mohlo být jinak, protože co jsem tak zaslechl, tak s přicházejícími patchi se hra zjednodušovala.
    Herní doba byla dle mého názoru ucházející. Ve hře jsem strávil pár desítek hodin v průběhu asi tří měsíců a byl jsem spokojený. Nicméně teď se k ní asi do datadisku/PvP patche prozatím nevrátím. Co vidím jako obrovský nedostatek je poněkud reta*dovaný příběh. Přestože příběh není u hack&slash stěžejní, to co předvedli tvůrci v Diablu III je skoro až deb*lita. Málokdy se mi stává, abych se při poslouchání rozhovorů ve hře cítil trapně, ale Diablo III to dokázalo.

Abych to nějak shrnul, Diablo III považuji za velice slušnou hru, která ovšem nedostála velkým očekáváním. Přesto ten obrovský hate na něj směřovaný považuji za dost přehnaný. Chápu, že čerstvě po launchi asi byla spousta lidí n*sraná, nicméně minimálně dnes, po desítce patchů, Diablo III poskytuje v žánru hack&slash velice solidní zábavu a fanouškům žánru jej mohu doporučit.
    • Zahraj si Path of exile a pak uvidíš pravou diablovku..
    • Tak to máš ještě dobrý, mně po 100+ hodinách nevypadl legendární předmět ani jeden. *10*
    • P.S.
      jinak jednim z duvodu proč jsem byl s trojkou nespokojen byl krome toho pribehu i vyber postav, ja si nedovedl vybrat postavu ktera by se mi líbila nebo bych se s ni mohl nejak stotožnit.
    • a víš proč jsi to dohrál i bez kupování itemu na aukci protože to hraješ až ted a všichni tvoji spoluhráči měli dobré zbraně (někdy stačí jen jeden) takže asi tak, ano nemusels na aukci protože ti pomoh spoluhráč co ji využil... Rozhodne bys to nedal bez aukce na nejvissi obtiznost sam bez legendarek...
      • Keen
        Hrál jsem celou hru sólo s maximálním možným Magic Findem (ve smyslu, že jsem dával přednost itemům s magic findem, pokud to šlo, před itemy s lepšími staty, ve finále jsem i s Inferno bufem měl MF 300%). Ale že to dnes je lehčí než po launchi nepopírám, dokonce to v textu i zmiňuji.
        • ted je to podstatne lehci nez po launchi, ja sem po launchi ani nemoh projit pres zacatek 1. actu inferna a to sem kupoval veci z AH *1*
    • to sis vazne nic nekoupil ani za ingame menu?
      • Keen
        Opravdu ne. Zkoušel jsem nějaké itemy prodávat, ale nemám tucha o vhodných cenách + asi ten zájem o aukci už dost opadl, takže jsem nic neprodal. :)
        • Taky jsem to hral bez ah za monka solo,dostal jsem se k diablovi na inferno pred 1.patchem,po patchi to bylo trapny fire pooly davaly 1/4dmg,pred patchem bez serenity me to dalo IK.
        • ja co pamatuju tak mi nic nepadalo tak jsem koupil v aukci za herni menu a rozdil v sile postavy byl značný a to mluvim je o obycejnych modrych predmetech (nevim jestli si pamatuju dobre farby ale byli to jen takove zakladni itemy). kvuli tomu jsem pak taky stratil zajem hrat protože k cemu hrat když muzu postavu vybavit v aukci že?
          jinak prodavaji se jen predmety ktere maji slušne staty a cenu zjistíš jednoduše porovnanim
          • Keen
            Tak to nevím, já problém neměl, ale může to být taky tím, že jsem hrál za Witch Doctora, za kterého jsem až do Inferna nemusel s nepřáteli přijít prakticky do styku, protože v podstatě vše odtankovaly summony. Co jsem slyšel, tak například za takového barbara je to podstatně náročnější.
            • možna, ja hral za monka a umiral jsem docela dost a to jsem hral jen prvni obtiznost
    • Hezky napsano, nicmene ja osobne pred D3, uz ted dam radeji prednost PoE a Grim Dawn.
  • D3 neni zla hra skor to ze blizzard vydal platenu betu a teraz sa to snazi zliepat dokopy ludia cakali po rokoch vyvoja viac nez nedokoncenu hru a toto pridane pvp na ktorom robia vyse pol roka k radosti neprida uvidime co prinesie datadisk. Ale stale to neni taky fail ako hry od EA a spol kde by vam aj za to pvp zauctovali 10e a zainfernal masine, paragony atd:D
    • Shania
      Ja ti nevim, ale velmi, velmi rad si zaplatim dopredu jakoukovliv betaverzi hry v takovemto stavu. Před vydaním se lidi mohli zblaznit pri kazdem odkladu, at uz to koukaj vydat a po vydani zas drzkuji, ze je to nedodelany, holt zadna hra od Blizzardu nebude nikdy hotova pri vydani.

Osobne vlastnim minimalne deset alfa/beta verzi ruznych indie her, ktere budou nejdriv hotove za par let, pokud nekdy vubec, ale i tak mě min. těch 20 dolacu nemrzi.
  • Veskoslav
    Největší problém Diabla je ten, že z toho chtěli udělat hru pro všechny. Skalní fanoušky to nasralo (sice někteří neví, jaké bylo Diablo II na začátku, to je ale jedno) a pro obyčejné hráče to bylo akorát zpříjemnění. Diablo III prostě je dobrá hra, ale obrovské očekávání a vše okolo toho z toho udělali něco, co vlastně ani nebylo nebo spíše v očích spousty lidí není. spousta lidí nadává na aukci a přitom D III ani nehrálo, jinak by vedělo, že ani ta hloupá aukce nemusí být v důsledku na škodu. Jak říkám, problém Diablo není to, že je to dobrá hra, ale to, že to není skvělá hra a že se snažili v BLizzardu zavděčit všem a to byla chyba.
    • Ja si myslim, ze se nechteli zavdecit vsem, ale hru udelali na rychlo a pekne ji osekali i kdyz 6 le vyvoje je hodne, tak preci jen na hre pracovali vyvojari z WoW, kteri to meli asi jen jako druhotne dilo, jinak si to nelze vysvetlit.

Protoze, at koukam na hru z jakehokoli pohledu, tak ve hre vsude vidim obrovske nedodelky a rezervy, proste je to do mrte odflaknute dilo. A kdyz k tomu pripocitam, ze to delalo 6 let jedno z nejbohatsich vyvojovych studii na svete, tak pocit zmetku se mi jeste zdvojnasobi.
  • diablo3 je dobra hra a cas ukaze ze je to pravda...stejne jako tomu bylo u D2
  • Diablo III nebyla špatná hra, já se k ní ale asi nikdy nevrátím. Na Hack and Slash mě to dostatečně nemotivuje - větší problém vidím v tom, že se D3 chtělo zavděčit všem, což se povede jedné hře z mnoha...
  • Nevim proc vsichni nenavidi Wilsona. Je pravda, ze PR totalne nezvlada, ale podle me neni zodpovedny za zmrchareni diabla. Vina pada na vas milovany Blizzard.

To oni zdimali project po dlouhych 7 let a vyhazovali kazdeho, kdo jim nekývnul na jejich RMAH vizi. Pak, kdyz lidi zacali silet po dalsim diablu, nahnali do projektu co nejvic lidi a dali jim sibenicni termin.

Proc se porad lide domnivaji, ze vsechno na co sahnou musi byt zlato ? Blizzard, ktery udelal warcraft 1,2,3 / world of warcraft / starcraft , uz vubec neni ten samy Blizzard, jaky vidime dnes. Vsak se podivejte, jak se zmenil Bioware.
    • Shania
      Chtel bych te jen upozornit, ze za aukci a hlavne RMAH muzou nekteri hraci D2, kdyby nekupcili s itemy, nikdy by nebylo nutne neco takoveho v D3 mít.
      • nevim co mas na mysli jestli obchod za realne penize nebo vymenny obchod v D2. Ja si taky vymenoval v D2 treba drahokamy za runy a nevidím na tom nic špatneho. Ale je logice že když se zavede aukce a začne se to delat ve velkem farmeni strati jakekoliv kouzlo.
        A taky nechápu tvoji logiku, jestliže nekdo kupčil za realne penize v D2 proč by to melo byt nutne davat do trojky?
        • Shania
          Protože pokud jsou hrači ochotní chodit na černé stránky a nakupovat přes ně většinou nelegálně ziskáne předměty, pri tom si jeste nechat vykrast vlastni bankovni a herni ucet, tak je zcela logický krok tomu zamezit a vzhledme k tomu, že prostě nejde tyhle stránky zlikvidovat, tak už tu zbývá je jen předběhnout a nabídnout lepsi sluzbu. Bohuzel vsichni boteri, farmari jsou jen dusledek toho, ze jsou hraci ochotni jim platit.

Krom toho, normalni gold aukce zarucuje to, ze normalni hrac dokaze projit inferno aniz by musel farmit, protoze i ten nejlevnejsi gear na aukci mu staci na to, aby hru dokoncil. JEdiny problem aukce je inflace a to, ze hraci maji uplne jinou predstavu o kvalite vybaveni, protoze na aukci je zcela logicky vzdycky lepsi (aby nebylo, kdyz je nahodne generovany).
    • Jo no, říkávám jsem to už před vydáním Diabla 3. Blizzard je teď. jen jméno bez významu. Bude prča až vyjde Titan.
      • Dam klavesnici za to, ze se Titan bude tocit okolo RMAH.

Je to zlatej dul, lide to prijali ve smes pozitivne a po vsech tech pravnich utrapach, ktere je protlaceni neceho takoveho urcite stalo, bych se propad, kdyby se toho jen tak vzdali.
      • To zase přeháníš, Starcraft 2 byl skvělý :)
        • Ja si koupil Starcraft 2 kvuli SP kampani a ta nebyla vubec skvela.
        • Dokonce bude 3x skvělý, že jo?
          • Veskoslav
            Víme, že ty skutečně nesnášíš všechno od Blizzardu, ale aspoň přiznej, že Sc II rozhodně není špatná hra.....
            • Není, kdy jsem řekl, že ano? Decentní strategie.
      • Titan to je "zcela jiste skryty nazev pro WoW2" - takze zisk na 200% zarcen, vse ostatni by bylo na povazenou *1*
        • Tak zisk je jasnej, o tom žádná.

Spíš bude sranda jestli zase budou dělat nějaký hokus-pokusy jako RealID nebo RMAH.
  • aj tak si vsetci, uz len cisto zo zvedavosti kupime aj datadisk a to budu dalsie peniazky do vrecka blizzardu... mozte hovorit co chcete, D3 je uspesna hra, ktora este zdaleka neskoncila a peniazky z nas bude tahat aj nadalej. tot moj skromny nazor.
  • Viktor_H
    "F*ck that loser."
  • Těm oficiálním PR kecům nemůže věřit nikdo soudný... Realita je taková, že ho 99 procent hráčů Diabla 3 nenávidí kvůli jeho aroganci a celkové ignoraci komunity. Je to prostě tvář failu jménem Diablo 3 ( i když se stále najdou retardi jako Veskoslav, kteří ho budou bránit ), takže byl hozen lvům.
    Doufám, že už nikdy nebude na žádné hře dělat :)
    • Veskoslav
      99% hráčů? Vsadím se, že ty jsi ani dneska ráno nevěděl, kdo to je:)
    • Shania
      Jestli ho nenavidi tak 10% hracu (oba jsem si ty statistiky vucucali z prstu, takze nemaji stejne zadnou vypovidajici hodnotu), tak je to moc, naprosta vetsina hracu Diabla 3 vubec netusi kdo to je, vedi o nem jen lidi co lezou na fora a ani tam ho nenavidi vsichni.

Presto si myslim, ze alespon castecne je to duvod, proc se te pozice vzdal.

A o tom ze ignoruje komunitu, to jsi vyhrabal kde, prave v poslednich par mesicich je dost jasne videt, ze komunitu poslouchaji, to jen paka si mysli, ze kazdej jejich napad a narek musi vyvojari okamzite implementovat, protoze jsou platici zakaznici a maji vzdycky pravdu, skutecnost je presne opacna, zakaznik nema pravdu skoro nikdy. A i kdyz muze prijit s dobrym napadem, tak to jeste neznamena, ze to bude fungovat dobre ve hre.
      • V posledních pár měsících poslouchají komunitu, jo, když jim došlo v jak hlubokých sračkách jsou, chytají se každého stébla.

Lidi, kteří se o D3 nezajímají - zkusili, zjistili že stojí za hоvnо a smazali to asi neví, kdo Jay Wilson je. Ale většina hráčů, kteří se o stav této hry zajímají ví velmi dobře, kdo to je. Já sám sem D2 nikdy nehrál, o vývoj D3 jsem se nezajímal a na fóra nikdy nechodil, přesto vím, kdo to je.

Proč má tolik indie her asi úspěch? Protože vývojáři velmi dobře naslouchají své komunitě. Jay Wilson a podobná "esa" v herním průmyslu nejsou žádni vševědoucí polobohové, serou-li na komunitu, dopadá to přesně tak, jak D3 skončilo... že jí naslouchají posledních pár měsíců je už hоvnо platné.
        • Shania
          Je pravda, ze pokud nekdo aspon trochu sledoval nejaka videa o D3, tak ho zna, ale normalni hraci ho nemaji proc nenavidet, pro ne je to jen proste dalsi hra, co si zahrali a cau.

Taky ta trochu chytrejsi cast komunity, co se o Blizzard zajima, vi, ze Jay neni zdroj vseho zla a i kdyz vedl vyvoj, tak ani nahodou nejsou vsechna rozhodnuti jeho. Pokud si tu nekdo mysli, ze v Blizzardu sef vyvoje rozkazuje a ostatni jen slepe plni jeho prani, tak je blazen.

A krom toho, v D3 je i dost dobrych napadu s kterymi prisel a prosadil Jay.
          • V tomhle směru s tebou souhlasím.
            Každopádně je nemožné odpovědět, s kterými konkrétními nápady kdo přišel, kdo za ně nese zodpovědnost.
            Přesto ředitel vývoje musel minimálně posvětit většinu z nich, pokud za to někdo má zodpovědnost nést, je to právě on.
            Ikdyby za určitými rozhodnutími nestál, D3 neselhala jen v jednom směru, jsou zde problémy od elementárního designu hry, přes aukci, technické nedostatky až po nesplněné sliby a vlastně klamání zákazníků.
            D3 přežívá jen díky svému jménu.
            Kdyby v tomhle stavu vyšel třeba T2 nebo PoE, neprodali by ani 1% prodaných kopií diabla.
            • Shania
              Souhlasim s tebou, ze ve hre bylo udelano sposutu spatnych rozhodnuti, ale asi by jsme kazdy zvoili uplne jinou cestou. Ja bych mnohem radeji mel hru se stejnym soubojovym systémem (asi bych pro MMO pridal holy trinity, možna ne), grafikou, isometrickym pohledme ve velkem otevrenem MMO svete, ala WOW, se vsemi vecmi co s tim souvysi a byla by to podle mě bomba, ty by jsi asi naopak viděl něco blíž k Diablu 2.

Zasadne ale nesouhlasim s tim, ze by D3 byl propadak, hra pred endgame funguje skoro perfektne a endgame by nikdo bez s pojitosti s D2 napozadoval. I bez spojitosti s Blizzardem by hra mela velky uspech, navic bez negativniho pressu, ktery hre udelali fanousci D2 a hateri Blizzardu.
    • Já doufám, že už nikdy nebudu v žádné diskuzi číst podobně idiotský příspěvek.
      • Ja o fanaticich a on je hned podemnou jaka nahoda :-)))
        • StarCraft II se mi líbil. Diablo jsem nehrál ani dvojku, natož trojku. Tak nevím, jestli ti tam zapadám.
          • tak drž hubu jo když si nic nehrál.
    • 99% jiste ne, ale takovych 60% bych uz videl realne, preci jen tech fanatiku, kteri by pro Blizzard umirali, nebo zabijeli je opravdu hodne. No holt, kdo si umi stado vychovat, ten se pak ma.
  • A já se mu vůbec nedivím. Dělat na hře 7 let musí být hrůza. Obzvlášť když a myslím si, že i on sám to vidí, ta hra nedopadla vzhledem k tak dlouhému vývoji nijak extra dobře.

Ale co už, hlavně ať proboha nejde dělat na WarCraft IV. To je moje oblíbená série a já už tomuhle člověku moc nevěřím.
    • No soudě dle zisků, hra naopak dopadla velmi dobře, co následovalo poté, to už je jiná kapitola.
      • Na téhle hře bylo krásně vidět, co dokáže hype a marketing.
        • To asi ano, ale podle mě ne až tak moc. Většině lidí prostě stačilo jméno Diablo (zejména po zkušenostech s prvním a druhým dílem) a měli rozhodnuto o koupi.
          • aka Branding

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit