Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Magister_Peditum

    Nevím, vizuál docela dobrý, ale ten dialog mezi Galadriel a Elrondem byl teda blbý až běda. Jestli se "tímhle" chlubí v oficiální upoutávce, tak co za hrůzy bude ve finálním materiálu....

  • Jevo83

    mozno ten elf s Afrom je ten isty co hostuje vo Witcherovi a je to nejaka konspiracia spojena s cross universe cestovanim... verim, ze ked bude Netflix/Amazon prznit dalsiu znacku tak bude aj tam....nieco ako treasure goblin v Diablovi co skace medzi dimenziami

  • kkING

    Prostredi 100%+, charaktery, postavy, .... 10%

  • Existují břitvy a hřebeny. Trvá to dlouho, ale dá se. Navíc každý elf ovládá trochu magie, tak by se to vysvětlit dalo. Nicméně moderní účesy jsem kritizoval už od začátku. Nelíbí se mi, jen už jsem se s tím už trochu smířil.

    Mezi Moriquendi patří třeba i lesní elfové z Temného hvozdu nebo Celeborn, ale ti se alespoň vydali na do Valinoru, jen se na to vykašlali a usadili se cestou, kde se jim to líbilo. Avari jsou ti, co zůstali na místě. Jestli byli jiní i fyzicky, jak moc tam připalovalo (potom, co Valar stvořili Slunce), jestli jde aplikovat pozemskou biologii na nestárnoucí bytosti, jestli se pak někteří vydali úplně jinam... To jsou podle mě celkem zbytečné otázky. Stačilo by mi, kdyby řekli, že nejde o elfy, co byli ve Valinoru ani o ty, co se usadili v západní části Středozemě (řekněme ohraničené linií Železné hory - Mordor).

    Bohužel budeš mít asi pravdu. Na nějaké vysvětlování se nejspíš vykašlou a nejen, že to bude vypadat divně, ale zazdí tím i celkem zajímavé rozšíření univerza.

  • Derp_1337

    Už teď ti s jistotou můžu říct, že 2. série LOTR seriálu bude na 100%.

    Amazon nebude čekat na nějaké pozitivní ohlasy. Oni zaplatili 500 mil $ za licenci a nemohou si dovolit, aby jim ta licence někde ležela nevyužitá.

    I kdyby ten seriál byl propadák, tak dlouho dokud něco natočí, tak se jim to jednou v budoucnosti zaplatí. Jednak můžou seriál prodat různým televizním stanicím (vždycky se najdou nějací lidé úplně bez vkusu, co se na to podívají) a pak ještě určitě vydělají slušné prachy na reklamním zboží.

  • "Temní elfové" (Moriquendi) sice existují, ale to jsou elfové, kteří nikdy neodpluli za moře a neviděli světlo stromů. S barvou pleti to nemá nic společného.

    Každopádně by někteří z nich určitě mohli zabloudit do jižních krajů, kde by za ty tisíce let získali tmavou pleť, to by bylo dobré vysvětlení. Já ale pochybuju, že se toho dočkáme. Podle mě tam nic vysvětlovat nebudou, prostě tam bude černošský elf a basta.

  • Tak dlouhé vlasy elfové nutně mít asi nemusejí, ale takový účes, jakým se chlubí fešák Elrond? Kde přesně se ve Středozemi kupují fény a výrobky pro vlasovou péči? A ten tmavý elf je taky zajímavý...kde přesně se ve Středozemí dají sehnat elektrické holicí strojky? Nebo mi tady nějaký holič vysvětlí, jak se takhle rovný "vylepaný" sestřih dá vyrobit kvazi-středověkými nůžkami? Vždyť je to všechno totálně absurdní, účesy, kostýmy, casting, tohle bude mnohem větší katastrofa než Kolo času.

  • Netreba zabudat, ze Amazon do toho nalial 500 milionov dolarov. Bude zaujimave sledovat navratnost ( aj ked bezny smrtelnik sa k cislam nedostane). Musel by to byt ozaj obrovsky hit aby sa sam Amazon pochvalil so zarobkom.

    Taktiez by som dodal, ze Tolkienova rodina, ktora vlastni prava nebola z Jacksonovej trilogie nadsena. (mozno islo len o premysleny tah ako este viac zdvihnut cenu licencie, pripadne mat vacsiu kontrolu nad finalnym produktom).

    Je bezne, ze sa druha seria oznami este skor nez je ta prva dostupna ak je dostatocne vela pozitivnych ohlasov. Tu je vidiet, ze Amazon naslapuje pomaly a nevie aky podiel ludi si ich sluzbu zaplati len preto aby videli LOTR.

    Kupili si licenciu, mozu si snou robit co chcu. Bud LOTR vyzdvihnut, pripomenut alebo rovno pochovat a vskutku bude to "velkolepe".

  • Pokud by černí elfové (klidně s afrem) byli popsaní jako Avari (ti, kteří nevyslyšeli pozvání do Valinoru), kteří se až v Druhém věku zatoulali na západ, tak by to podle mě byl skvělý doplněk. Tolkien sice o Avari po rozdělení elfích kmenů už nepíše (až na nějaké poznámky, že z nich Morgoth mohl dělat skřety), ale přijde mi to jako zajímavá paralela s reálnými lidmi a jejich původem v Africe.

    Tolkien zmiňoval v nějakých poznámkách, že elfové se vzhledově od lidí až tak moc neliší. Ale škaredí by fakt být neměli, spíš vznešení. A v tom máš pravdu, to se Amazonu moc prezentovat nedaří.

    Galadriel v brnění v podstatě smysl dává, pokud to nebude její obvyklý ohoz. Když pomáhá bránit nějaké město nebo se vydává vyhnat Saurona z Dol Gulduru (to je až konec Třetího věku, vím), tak se zbroj může hodit. Tím nechci říct, že by ji měli pravidelně stavět do první linie, ale hraní si na dámu v nesnázích, kterou musí ostatní chránit, by bylo pod její úroveň. Popisovaná je jako vysoká, atletické až trochu mužné postavy. A taky dost ctižádostivá. Tedy ten přebytek testosteronu mi nepřijde až tak mimo. Ale všeho s mírou, hnací silou nebo dokonce významnou bojovnicí Středozemě Druhého věku opravdu nebyla.

  • Někomu prostě stačí žalostně málo, aby byl nadšený.

  • spoock

    počkám si na seriál, dám tomu šanci, nejvíc se bojím scénáře, to že je trpaslík třeba černý je to nejmenší, co nedává smysl

  • ,,Past is dead, we either move on or die with it....,,

    Jako by se nam Amazon snazil neco naznacit XD ( *kucy kucy* RIse of Skywalker *kucy kucy*)


  • skaven


    mozno Tolkien nikdy nenapisal, ze vsetci elfovia maju dlhe vlasy, ale ked vychadzal zo zapadnych legiend a povesti, urcite si nepredstavoval, ze by nosili afro ...a ja pri citani jeho knih detto :) Nevyznam sa az tak v Tolkienovej mytologii, ale keby to bol Haradsky
    ranger, alebo nieco podobne, nepoviem ani prd a bola by to mozno celkom
    dobra postava.

    Jackson sa snazil tu etericnost zobrazit vo viacerych scenach  - napr pri putovani elfov na Zapad, alebo v Rivendelli a takisto pri kralovskom dvori Galadriel. A zase ten tazky vojensky pochod elfov pri Helmovom zlabe mi prisiel trapny. Po novom mi pride, ze elfovia su len skaredi ludia s parochnami.

    " Nicméně že by se hnala do bitev a ostatní ji museli krotit, to je fakt moc." mne prisiel zase otrasny ten poster Galadriel, ktora sedi v brneni ako chlap uz cez ciaru - asi ma vela testosteronu v tele


  • Silmarillion prostě nejde. Zkoušel jsem to několikrát, ale vzhledem k tomu, že nejsem moc vášnivý čtenář, tak i jako fanda lore to prostě nedávám :D.

  • Ups, pardon, utekla mi nit.

  • Tolkien nikdy nepsal, že mají mít elfové dlouhé vlasy. U některých (třeba Glorfindel) to zmínil, ale třeba o takovém Legolasovi v tomto ohledu moc nevíme. Ostatně i špičaté uši vycházejí spíš z obecných představ o elfech než od Tolkiena samotného.

    Černí elfové budou nejspíš dost rušivý element, pokud nevysvětlí jejich odlišný původ. K tomu trochu prostoru je, ale obávám se, že to podělají.

    Galadriel si tam mladého Elronda podává jako by už tehdy byla jeho tchyně :-) No, na začátku druhého věku, když byl Elrond ještě opravdu mladík, by to smysl dávalo. Jenže se to nejspíš bude odehrávat mnohem později a rozkopou tím časovu linii. Chjo. Pokud jde o éteričnost elfů... Máš na mysli ty, co se vraždí mezi sebou, ty které přežili pochod přes ledovou úžinu, ty kteří pobíjeli Morgthovy stvůry ve velkém, aby nakonec stejně dostali pořádně nakopáno? Nebo ty, kteří několikrát ztratili svůj domov a viděli umírat své blízké? Nebo nějaké jiné elfy? Jo, někdy mohou působit étericky, ale taky jsou to dost drsní parchanti jak v boji tak v jednání.

    Z Galadriel asi chtějí udělat hlavní postavu, což moc smysl nedává. Nemohla být úplně zalezlá (jinak by jí Celebrimbor nedal Prsten moci), ostatně byla jednou z nejmocnějších postav ve Středozemi tehdejší doby. Nicméně že by se hnala do bitev a ostatní ji museli krotit, to je fakt moc.

  • johnnycashcz

    forma opět víteží nad obsahem... ještě, že to před lety natočil pravý fanoušek Tolkiena Petr Jackson ... tohle velkolepé veledílo poznamenané diverzní ideologií bude fakt asi jen pro nenáročného diváka.

  • skaven

    Mas pravdu, bolo to unavne a zdlhave, ale celkovy pribeh celej sagy stal za to.  Docital som to len raz, ale som rad, ze som ten pribeh mohol spoznat.

  • skaven

    myslel Kolo casu (Wheel of Time)

  • skaven

    toto, som citatel kniznej predlohy :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit