Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Derp_1337

Hele, někde jsi udělal chybu. Těch tvých 400% nedává moc smysl v tomhle kontextu. Já to napsal dobře.

Nebudu tvoje počty přepočítávat, ale dejme tomu, že těch 281mil USD z roku 2001 dává v roce 2022 těch cca 450mil USD.

Dle ScreenRant byl rozpočet pro 1. sérii Rings of Power odhadován na 462mil USD. Což je přibližně stejné číslo.

Já napsal "po přepočtu inflace to pravděpodobně bude víc než rozpočet seriálu". Myslím, že jsem byl dost blízko v mém tipu. Nevidím tedy důvod, proč bych měl chybět na matice. Spíš ty jsi někde udělal chybu.

• Derp_1337

Trololol

Nemáš žádný argument a tak to házíš do autu nějakými všeobecnými bláboly o komunismu. Díky, že jsi nám všem ukázal, že jsi pouze troll.

• Veskoslav

Tvůrčí svoboda, když máš jasně daný popis? To je debilita a s komunismem má asi tolik společného, co ty s inteligencí evidentně...

• Veskoslav

IMDB a prsteny moci nemají absolutně žádnou vypovídající hodnotu, když se tam masivně mazalo:)

• Veskoslav

A na to si přišel jak? Je krapet jiná doba a rozpočty seriálů jsou úplně někde jinde. Třeba Andor trikově a kulisami vypadá lépe než celá nová trilogie SW, o scénáři se raději ani nezmiňovat. 

Už dávno neplatí, že seriály musí a jsou něco "podřadnějšího". Právě naopak. Zdá se, že éra filmů krapet strádá a upadá viz Marvel (tam je problém, že i ty nové seriály nestojí za nic).

• Veskoslav

Tys chyběl na matice co? Fakt nemáme 400 % inflaci za posledních 20 let. Hodnota 281 milionů v roce 2022 odpovídá částce cca 450 milionů. Takže pořád nejsi ani na polovině částky za tu bezduchou slátatinu ala Galadriel všecičko zvládne a muži jsou idioti:)

• Maxianimal

"nejde o holou existenci atp."

"neboli tam jde radove o vic"

Mě právě naprosto vyhovuje to, že to není zase jen o tom zachránit svět, ale něco "komornějšího". Navíc překvapivě oproti očekávání je Rod draka na míle vzdálený posledním dvěma sériím GoT, což je fajn. Prsteny moci radši moc rozebírat nebudu, protože kritik toho seriálu je automaticky člověk, co nemá rád jiný barvy a pohlaví a takový debaty mě tuze nudí :)

• twicer

Stále nějak nemůžu prokouknout co je tak nepřípustné na tom, když mořský národ má černochy.

• Duncan66

Za me osobne jsou mnohem zajimavejsi Prsteny moci. Rod Draka se resi jen vztahy a lapalie s rodinnymi prislusniky. Nema to zadny hlavni tah na branu, zadny hlavni motiv, neni to monumentalni, neschyluje se k nejakemu zasadnimu konfliktu, nejde o holou existenci atp.

Prsteny moci se mozna pomaleji rozjizdi a je fakt, ze nektere dejove linky bych si klidne i odpustil, ale od prvni chvile je jasne, ze se hraje o vse, o podobu sveta atd., neboli tam jde radove o vic, nez v rodu draka.

• Tvůrčí svoboda je supr, ale taky je supr svoboda vyjádření vlastního názoru aniž by tě někdo okamžitě onálepkoval "rasista, kterýmu praská cévka".  

• Souhlasím. 

• Jevo83

Mne sa zda, ze jediny kto tu v celej diskusii vnucuje druhym svoj nazor si ty. 

K "tvurci svobode" - Amazonu nic nebranilo vyrobit vlastny brand. Pokial sa rozhodli licencovat knihu, tak tvurci svoboda je limitovana mantinelmi literarneho diela, ktore vzniklo v urcitom case a realite.

Isteze, mozes natocit film o starom Rime a mozu v nom hrat vylucne Aziati, ale asi sa nad tym dost ludi pozastavi. A problemom nebudu ti herci z Azie, ale ty ako reziser a tvoja ignorancia.

Zaujimave je, ze v celej diskusii si bol ty prvy, ktory zalozil nove vlakno a zacal sa bezdovodne ohanat rasizmom... skoro to vyzera, ze hladas prilezitost na trollenie.

• Říká se tomu tvůrčí svoboda. Je to fajn věc. Komunismus, který očividně tak miluješ, už tu byl. Strana říkala tvůrcům, co a jak mají dělat. Díky, nechci. Můžeš s tím jít do RuSSka, tam budeš mít zemi zaslíbenou. 

• Derp_1337

Hele, nebudeme se o tom přít. Já ten příspěvek myslel jedním způsobem, zatímco na tebe to působilo, že jsem to myslel trochu jinak.

Nezáleží na tom, jak moc ten příspěvěk působil zavádějícím dojmem: něco jsem nedopsal do vět, protože jsem to bral jako samozřejmost. Zatímco ty jsi to tak nebral a pak ti ten význam vět přišel úplně jiný. Prostě nedorozumění o kterém je zbytečné se dohadovat.

• Pokud jde o film, vzhled postavy je důležitý. Sice jsem tvorbu filmu nestudoval, ale řekl bych že barva pleti ke vzhledu logicky patří. Co bys třeba řekl na H*tlera černocha nebo kdyby v seriálu Vikingové byla celá vesnice plná černochů, ženy by byly bělošky a jejich Jarl byl mexičan? Mě by to třeba přišlo dost divný a určitě to ze mě nedělá rasistu.

• Hele nechci se s tebou hádat, ale přečti si to po sobě. Vzhledem k tomu, že veskoslav psal o "charismatu leklé ryby" u všech postav a ty si reagoval, že s ním souhlasíš, že jsou v ROP nevýrazné postavy, tak je to dost synonymum. Ale hlavně si napsal: "to by se dalo říct o většině postav v GoT, akurát tam ty vedlejší postavy divák vlastně ani moc nevnímal. Z čehož vyplývá, že většina všech postav byla nevýrazná a ty vedlejší divák nevnímal. Asi ti v první větě souvětí vypadlo "vedlejší". Jako postav v GoT bylo dost, ale ten seriál se hlavně v prvních sériích vyznačoval právě výbornými a charizmatickými postavami (schválně nepíšu hlavní/vedlejší, protože tím jak to bylo promakaný se ty vedlejší role zdáli často jako hlavní i kvůli vysokému množství dějových linek). A fakt si nemusím pamatovat jméno každýho kámoše Johna Sněha nebo společníka Tyriona, aby to znamenalo, že šlo o nevýrazný nebo necharizmatický postavy...

• Derp_1337

Proč by to mělo být malicherné?? Někteří lidé tu předlohu doslova milují a přečetli ji klidně i víc než desekrát. Za tu dobu to znají všechno skoro nazpamět. A tak jsou logicky naštvaní, když obsazení postav nereflektuje to, jak jsou postavy popsány v knižní předloze.

Pokud to nechápeš, tak ti uvedu příklad:

Jak by se třeba líbilo fanouškům knižního Harryho Pottera, kdyby rodinu Weasleyovou (všichni zrzci) producenti filmů z jedné poloviny obsadili různými herci s blond vlasy a tu druhou polovinu obsadili černochy s černými kudrnatými vlasy??? Co myslíš? Zaručuji ti, že fanoušci by v tom případě spustili peklo.

• Derp_1337

Trošku jsi to spletl. Ten rozpočet 93 mil USD platil jen pro první díl Jacksonovy trilogie (Společenstvo Prstenu). Všechny 3 díly dohromady měli rozpočet cca 281 mil USD.

Teď si k tomu připočti inflaci za posledních 20 let a po přepočtu to pravděpodobně bude víc než rozpočet na seriál.

• Derp_1337

Jo, to máš pravdu. Je to prozatím nejdražší seriál v historii, takže by to mělo vypadat lépe.

Ale někdo to srovnával s filmy LOTR a tak jsem poznamenal, že seriály se v digitálních tricích, kulisách a kostýmech většinou nemůžou srovnávat s filmy.

• Derp_1337

Zaprvé) já neřekl "většina postav", ale mluvil jsem o těch "vedlejších postavách". To je zásadní rozdíl. Klidně se s tebou vsadím, že si lidí ani nepamatuje jména většiny těch vedlejších postav.

Zadruhé) Neřekl jsem "necharismatické", ale "nevýrazné".  To je taky dost velký rozdíl.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit