Seriál Pán prstenů: Prsteny moci je nepříjemně rozvleklý. Další díly musí zrychlit
-
Sarkasmus... dle mě je to extra s..t série. Kde by mě napadlo že budu se slzou v oku vzpomínat na Hobita. Tohle je prostě dno a Zelí to vystihuje výše celkem přesně.
-
Na to, ze mi nekde vadi na silu tlacen cernoch nemusim byt rasista, protoze nikdo mi jinak nevysvetli proc by nekdo soudny dosadil do roli temnych elfu v Thorovy cernocha, kdyz sou to elfove, kteri sou bily jak smrt a ziji v temnote a nebo proc ma Rod Draka ve Velaryonskym rodu cernochy. At si hraji cernosi v cem chteji, ale ma to aspon trochu hlavu a patu.
Ale tady mi zadni cernosi nevadi, hodi se tam. Jediny kdo mi tady v celym serialu vadi je naprosto arogantni krava Galadriel bez sebereflexe, kterou ac je ji 1000 let tam v base koučuje nejaky typek jak ma mluvit s "kralovnou" a celkove jeji chovani je na ranu.
-
Nejvetsi rozdil je tam ten ze nechtel do toho zanaset sve politicke nazory, a ctil to co chtel Tolkien. Amazon je presny opak. A je to videt, miliarda dolaru, prohravaji boj s HBO a Hrou o Truny prequelem, a to taky neni zadnej zazrak, lidi zacinaji odchazet a jejich sledovanost pada na uroven She-hulk. Jackson proste zachoval to o cem ma byt LOTR, proto ho maji lidi radi, ikdyz to taky neni perfektni, a Hobbita fanousci odsuzuji.
-
Hmm, nejsem si jistý, zda to byl sarkasmus a nebo jste napsal váš upřímný názor. Protože tech strach Numenorských dělníků o práci byl dost přitažený za hlavu.
Jinak díky za přirovnání Numenoru se seriálem Rome. Ten Numenor se mi zdál nějak povědomý, ale pořád jsem si nemohl vybavit, kde jsem něco podobného viděl. 🙂
-
Odpověď na (nevím proč) smazaný komentář ohledně možného review od P. Jacksona:
Upřímně nevím, proč ho tolik lidí považuje za tak velkého experta na Tolkienovo dílo. Pokud použil předlohu jako scénář, tak mu to fungovalo skvěle, uměl i perfektně vystihnout atmosféru z Tolkienových popisů, ale jakmile měl doplnit něco vlastního, tak to šlo hodně z kopce. V Pánovi Prstenů měl předlohy spoustu, tak to neměl naštěstí moc zapotřebí, ale v plné nahotě se to projevilo v Hobitovi. No a s trochu podobným problémem (pouze šablonovitou předlohou, zatímco v Hobitovi byla pro změnu krátká na trilogii) se musel vypořádat i Amazon. Jo, pokud se jim tam Jackson opravdu cpal, mohli toho využít a svést na něj část průšvihu, ale chápal bych je, kdyby si to prostě chtěli pokazit svým vlastním osobitým způsobem, než se s ním dohadovat během natáčení a pak i po odvysílání, čí verze je lepší. A uvidíme, hodnotit budu až po zakončení sezóny.
-
Jsem za autora rád, jak si to jako znalec užívá. Taky jsem třeba netušil, že hlavní nevraživost mezi Elfy a Númenorejci způsobil... pozor... strach o práci! Taky mé oko polahodila nejlepší akční scéna všech dob, kdy Guyladriel během mžiku oka odrovnala několik stráží ve fullplate armoru a zavřela je do cely. Vůbec, celkově nerozumím, proč se drží zpátky, zjevně má skill na to vymlátit celý Númenor sama. A taky prej nemusí spát, neunaví se a musí realizovat ďábelský plán otevřít si elfský workshop a sebrat lidem práci. Protože Elfové jsou známí tím, že rádi makají ve městech v manufakturách... Ale jinak je to hezký, sice Númenor podle mě vykradli z The Rome série, vč. kostýmů a barevné palety, ale je to plné digitálních obrázků => nej zábava za poslední dekádu. Na to jsme všichni čekali.
-
Jo, kromě pár vyjímek jsou ty postavy v Rings of Power nevýrazné. Ale to by dalo říct i o většině postav v GoT, akurát tam ty vedlejší postavy divák vlastně ani moc nevnímal (protože jich bylo hodně), takže to nebylo tak do oči bíjící.
-
Já jsem zatím nadmíru spokojen. Vypadá to krásně, herci jsou ve svých rolích perfektní a padnou jak prd*l na hrnec a jsem rád, že příběh si dává na čas.
Ale zatím absolutně nejlepší scéna pro mě byl skřet v domě ve druhém díle. Takovou skvěle natočenou, v podstatě hororovou scénu bych v v téhle sérii nečekal. Poprvé mi to syrově ukázalo, jak vlastně jsou skřeti pro obyčejného člověka děsivý.
A to, že z té série xenofobním rasistům praskají cévky, to je už jen příjemný bonus.
-
To sice možná ano, ale charisma postav nebylo na úrovni leklé ryby.
-
Čekal jsem že to bude pěkná srajda. Spíš než že herci jednou nějaké
woke kecy pro mě byl hlavní red flag že prý Jackson nabídnul screenplay
review, ale nikdo se mu ani neobtěžoval odpovědět. Možná to mezitím bylo
vyvráceno? To je jedno.Každopádně nakonec příjemné překvapení, dal bych tomu možná i takovou slabou osmičku.
Nejlepší moment:
Druhá epizoda, vodní příšera.
Nejdebilnější moment:
První epizoda, dialog o tom proč plave loď a kámen ne. Asi největší cringe za posledních 5 let.
-
No taky si myslím, že původní 4 epizody Prstenů Moci byly dost rozvláčné, ale ještě je brzy vynášet nějakou soudy. K lámání chleba dojde až po zhlédnutí 8. epizody. Doufám, že nás producenti pozitivně překvapí.
I začátek 1. série Hry o Trůny byl dost rozvleklý. Diváci se tam seznamovali se 100 různých menších postav a celé se to vlastně rozjelo až v poslední epizodě 😎