Přejít na výpis diskuzí
Šermířský CLANG je na dně, peníze z Kickstarteru jsou fuč
20.9.2013 | Adam Homola
64 příspěvků
-
Nasere co?
Ono někdy nadšení pro věc nestačí, chce to taky umět dělat rozpočty. A taky se krotit v používání té vaty.
Zajímá mě, kdo je další. Schagger už na dno spadl a oklepal se tím, že Broken Age rozdělil na dvě části a ta druhá má nejistý osud. Kdo bude další a jak ojede svý backery? To je jak TV drama. -
Jednoznačnej podvod. Kdyby řekli, že maj hru ze 75% hotovou, ale došli prachy, tak bych to pochopil. Takhle vytáhli prachy z lidí jen na reklamu, aby zaujali vydavatele. Od začátku lidem lhali. Pokud jim to jentak projde, tak to velmi poškodí Kickstarter.
-
Aneb "How to FUCK your customers properly." *1*
-
-
Přispívatelé na kickstarteru NEJSOU zákazníci. Přispěním na projekt na kickstarteru si nic nekupuješ, pouze dáváš své peníze projektu pro to aby měl šanci vzniknout - a jak se ukázalo už mnohokrát dávno předtím, než se do toho začaly roubovat známé herní projekty, někdy to prostě nevyjde.
Stephenson to trochu přepísk, že neřekl svým backerům, že hodlá shánět i další zdroj financí - většina lidí vidí kickstarter jako cestu buď vytvořit něco co publisheři nechtějí a nebo pokud vývojáři nechtějí publishera. Tím pádem tenhle projekt prostě... smrdí...:/
Každopádně je rozdíl mezi zákazníkem a... přispívatelem? Jelikož nemáš žándá procenta, akcie ani nic takového, tak jsi jen to... člověk kterému se líbí nějaký projekt, tak nezávazně dá peníze žebrajícímu umělci...:) -
-
Nebudem tu snad slovíčkařit. Ale ano, máš pravdu nejsou to zákazníci, jsou to obyčejní blbci, kteří nevědí co s prachama, když přispívají na něco, co vůbec neexistuje a pak doufají v zázrak.
-
-
Zato ty inteligencí rozhodně oplýváš.....
Když já mám šanci někomu pomoct splnit si jeho sen, přičemž i mě se líbí, tak ho podpořím. Nemusí to vyjít, ale to se stává. Radši zaplatím 10 000 za podporu někoho, kdo vymyslí něco, co si opravdu přeji, než bych dal 10 000 známé EA, aby nám vytvořila další simulátor neprůstřelného vojáka, bojujícího proti imbecilním chudáčkům, které je mi skoro líto střílet, jak nic neumí. *9*
-
-
-
-
Aneb proto kickstarter nepodporuji. Už mám dva projekty v háji a doma alfa verzi. Je to spíše honitba hráčů a tahání peněz na nerealizovatelné projekty *3*
-
-
tak poucil ses, ze kdyz prispejes na kickstarteru tak to automaticky neznamena hotovo a mel by si pocitat s tim, ze tvoje prachy se muzou vyparit. stejne jako prachy mnoha vydavatele, kdyz je nekam naleji. vzdycky je to risk, muzu byt nastavny na mensi problemy, muzu byt hodne nastvany na lzi (pak ten vyvojar u me konci), ale to je proste KS. navic je dobre tak trochu premyslet nad tim jak je projekt prezentovany, co o sobe rika atd. a to jeste pred prispevkem.
ja uz mam 4 alfy/bety, brzo pribyde dalsi a mohl jsem mit dalsi 2, kdybych prispel vice. a brzo budu mit jednu kompletni, protoze uz to jen dotahuji. takze to zatim jde dle ocekavani. dokonce nad ocekavani. s double fine je to trochu slozitejsi, protoze se rozhodlo, ze misto vydani hry s 25 % procenty planovaneho obsahu v lednu, to trochu natahne a kdyz to vyjde, tak ze toho bude hra tak na 8-10 hodin. i 25 % z 8-10h by bylo fajn. ale tohle je risk, ktery preziju :). a kupodivu ten, u kteryho jsem se od zacatku bal nejvic, alfu vydal a vypada to rozumnou. sice vysla s mesicnim zpozdenim, ale prece :). -
-
No vidíš a já už investuji jenom do dokončených projektů a vím přesně na 100%, že za ty peníze dostanu přesně ten produkt, který si kupuji. Když budu chtít riskovat, nebo hrát na náhodu, půjdu na burzu, nebo začnu sázet sportku *3* ....Raději za hru zaplatím 40€, než 20€ v nejisté alpha verzi. Peníze kazí charakter a když je někomu dáš před odvedenou prací, většinou se projekt protáhne, nebo vytratí.
-
-
a to je samozrejme legitmni. i kdyz to pak zavani preorderem, kterymu se snazim vyhnout. to podporuje jiny zlozvyky.
-
-
-
já dal teda prachy na Wasteland 2 a novej Planescape a u obou mám pocit, že to bude bomba ;)
-
-
A je to tady. To se jen čekalo, kdo udělá první levotu. Snad ale to nevrhne stín na další projekty, ale jen lidé budou obezřetnější.
-
-
tak levoty uz byly. to si zatim zadnou nepostrehl? :)
-
-
Sorry za neznalost, já to sleduju jen trošku :)
-
-
pro me asi nejzabavnejsi byla, kdyz jsem poprvy opustil KS stranku double fine a kouknul co jeste tam je. byl tam kluk co chtel prachy na novy pocitac. ty srdceryvny kecy u toho byly naprosto genialni *1* *1* .
ale pokud chces priklady pochybnych KS, tak si treba precti historii Free the Games projektu co udelala ouya. pak byl jeden kickstarter co nakradl jen assety a slepil z toho regulerne vypadajici stranku s projektem, ale jmeno uz si nepamatuju. za levotu muzes povazovat i chovani lidi od shadowrunu, kde soucasti pitche byla absence DRM a pak hru svazi se steamem kvuli workshopu. a da se pokracovat. -
-
Tak treba Shadowrun mi zase tak nevadi a ten Workshop je dobra vec ... ikdyz je fakt ze to meli zkusit udelat i postaru (slozka Mods)
-
-
ja to ted nehodnotim. spousta lidi to ale povazovalo z levotu, tak proto jsem to zminil.
-
-
-
-
-
-
Nemeli by odpovedne osoby nahodou soupnout pred soud?
Slibili hru, penize vybrali / sebrali a hraci dostanou kulove? -
-
Ne, dole to máš vysvětleno.
-
-
Tvrdý kapitalizmus využívajúci komunistické praktiky, to je Kickstarter. Všetci sa mi zložte na produkt, ktorý chcem predávať, ale nedokážem sa s ním presadiť na trhu a pracovať normálne sa mi nechce....radšej si vyžobrem nejaké peniaze od pár ťuťmákov, čo mi naletia.
Žiaľ kapitalizmus je i krach, neúspech a pohorenie, tak nech tí mastodonti zalezú do dier, keď sa nevedia presadiť a nech nežobrú peniaze od detí a geekov. -
-
Tvorba her není normální práce? Čím vlastně definuješ "normální" práci?
-
-
no to teda neni a to rikam jako clovek co naprogramoval nekolik her, uz kdysi davno v jednom casopisu byla takova uvaha o tom jak se programatori tehdy ofrnovali nad hraci ze to jsou meneceni lidickove co si s pocitacem hrajou zatim co programatori s nim pracuji a jiny taky programator to bodre komentoval ze programovani neni nic jineho nez hrani si s pocitacem, akorat tak trochu jinak a mel RECHT! A dnes to plati dvojnasob, jakej je rozdil mezi editorem ve kterem si hraci hrajou a vytvari sve MODY a editorem ve kterem vytvari hru vyvojar? Mnohdy absolutne zadny pouzivaji stejny nastroj a delaji naprosto to same! Je to hrani si z pocitacem! To ze se tim nekdo zivi je fajn, ale normalni prace vypada jinak!
-
-
Asi takový, že vývojáři používají dalších X nástrojů které modař nikdy nedostane, včetně zdrojového kódu atd.. Modař upravuje obsah, ale na engine si nesáhne. Doporučil bych si o tom něco nastudovat.. *8*
-
-
Tak to doporučím si něco nastudovat o Freespace Open nebo Arx Libertatis.
-
-
tohle post roku!!!!! mozna cele historie games! kdyby nekdo delal sbirku nejblbejsich postu na games tak by tohle temer urcite bylo na prvnim miste. malem jsem se udusil smichy. *1* *1* *1* *1* *1*
-
Ha ha ha! *15* *15* *15*
-
-
-
Achjo ... tak TOHLE je teprve kombo :D
-
Tak to bychom taky ovšem měli zrušit všechny charity, pojišťovny a půjčky/hypotéky/leasingy, atd... abychom, jak říkáš, nevyužívali "komunistické" praktiky.
-
-
A neměl být komunismus o tom, že v něm nebudou existovat peníze? Jen že nějak nechápu, co je na tom komunistického :)
-
-
-
Chápu simulátory závodních aut, motorek, fotbalovýho managerů, správy zábavního parku, správy města. To jsou všechno věci, které se jen velmi těžko realizují, zejména z důvodu hromady peněz... Ale šerm? Sakra, jděte občas ven a shoďte svá nadbytečná kila.