Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak to doporučím si něco nastudovat o Freespace Open nebo Arx Libertatis.
  • Asi takový, že vývojáři používají dalších X nástrojů které modař nikdy nedostane, včetně zdrojového kódu atd.. Modař upravuje obsah, ale na engine si nesáhne. Doporučil bych si o tom něco nastudovat.. *8*
  • Black_Hand
    tohle post roku!!!!! mozna cele historie games! kdyby nekdo delal sbirku nejblbejsich postu na games tak by tohle temer urcite bylo na prvnim miste. malem jsem se udusil smichy. *1* *1* *1* *1* *1*
  • Robotron3
    Ha ha ha! *15* *15* *15*
  • no to teda neni a to rikam jako clovek co naprogramoval nekolik her, uz kdysi davno v jednom casopisu byla takova uvaha o tom jak se programatori tehdy ofrnovali nad hraci ze to jsou meneceni lidickove co si s pocitacem hrajou zatim co programatori s nim pracuji a jiny taky programator to bodre komentoval ze programovani neni nic jineho nez hrani si s pocitacem, akorat tak trochu jinak a mel RECHT! A dnes to plati dvojnasob, jakej je rozdil mezi editorem ve kterem si hraci hrajou a vytvari sve MODY a editorem ve kterem vytvari hru vyvojar? Mnohdy absolutne zadny pouzivaji stejny nastroj a delaji naprosto to same! Je to hrani si z pocitacem! To ze se tim nekdo zivi je fajn, ale normalni prace vypada jinak!
  • Robotron3
    A neměl být komunismus o tom, že v něm nebudou existovat peníze? Jen že nějak nechápu, co je na tom komunistického :)
  • Samozřejmě, je to neetické. Což na žalobu a tak podobně nestačí, ale stačí to k tomu, aby si herní komunita uvědomila, komu příště své peníze dávají. Alespoň v to doufám.
  • Heh, simulátor šermu s vlastným hardwérovým ovládačom... Neni už tak nejak zaujímavejšie sa prihlásiť do nejakého kurzu šermu?

No ale keď Amíci dokážu kúpiť aj simulátor rybárčenia *15*
  • Black_Hand
    ja to ted nehodnotim. spousta lidi to ale povazovalo z levotu, tak proto jsem to zminil.
  • XorxoxTalarius
    Tak treba Shadowrun mi zase tak nevadi a ten Workshop je dobra vec ... ikdyz je fakt ze to meli zkusit udelat i postaru (slozka Mods)
  • GlaDOS
    Tvorba her není normální práce? Čím vlastně definuješ "normální" práci?
  • XorxoxTalarius
    Achjo ... tak TOHLE je teprve kombo :D
  • Tak to bychom taky ovšem měli zrušit všechny charity, pojišťovny a půjčky/hypotéky/leasingy, atd... abychom, jak říkáš, nevyužívali "komunistické" praktiky.
  • Chápu simulátory závodních aut, motorek, fotbalovýho managerů, správy zábavního parku, správy města. To jsou všechno věci, které se jen velmi těžko realizují, zejména z důvodu hromady peněz... Ale šerm? Sakra, jděte občas ven a shoďte svá nadbytečná kila.
  • Tvrdý kapitalizmus využívajúci komunistické praktiky, to je Kickstarter. Všetci sa mi zložte na produkt, ktorý chcem predávať, ale nedokážem sa s ním presadiť na trhu a pracovať normálne sa mi nechce....radšej si vyžobrem nejaké peniaze od pár ťuťmákov, čo mi naletia.

Žiaľ kapitalizmus je i krach, neúspech a pohorenie, tak nech tí mastodonti zalezú do dier, keď sa nevedia presadiť a nech nežobrú peniaze od detí a geekov.
  • Ano, a je od nich dost neetické, že to při startu projektu narovinu nepřiznali. Ale nic než právě "pouze" neetické (což není málo) to není. Není to defraudace, ale prostě jen neúspěch a nesplnění cílů.
  • smejki
    Je to správně. Donation vyjadřuje povahu daru. Pledge vyjadřuje TVŮJ příslib peněz. Obojí slova oficiálně užívá i KS a nijak se konceptem neperou.

To investice, předobjednávka, závazek obdarovaného jsou slova, která k tomuhle vůbec nepatří. Ať už je jeden používá přímo, nebo jen vedle nich má v palici rovnítko právě s crowdfundingem.
  • Ano, donation se používá interchagebly s pledge v anglických diskuzích o KS. Jo, asi to není úplně správné.

Ano, správně, lidi jsou idioti. Tak nějak jsem došel k závěru, že dobrý business establishment by s tímto měl počítat a jít tomu na proti. Všichni by byli spokojenější.
  • smejki
    <>!Užívejte automobil obezřetně, mohl by se rozjet! ??
    Fajn, já chápu, když někdo neumí dobře zvážit ta rizika, ale pokud si někdo plete věnování peněz se závaznou předobjednávkou, tak je prostě nesvéprávný <>idiot. A tuplovanej, pokud dává vyšší obnos. Ale jinak s větší transparentností samosebou problém nemám. Myslím, že po stránce podmínek služby je KS transparentní až až, ne už tak právě po oné stránce rizik, ale zlepšuje se - proto taky ostatně zakázal presentovat hry pre-rendery a zavedl povinnou sekci "Risks and Challendes".

A "dotaci"? Vážně?
  • Black_Hand
    promin, nejsem tatinek ani maminka te lidi. pokud si to uz ted nerozmysli tak jim neni pomoci a patri jim to.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit