Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Black_Hand
    a to je samozrejme legitmni. i kdyz to pak zavani preorderem, kterymu se snazim vyhnout. to podporuje jiny zlozvyky.
  • A někteří by se měli zamyslet nad tím, jak daleko zachází jejich post-donation rationalization.
  • smejki
    Já teda hru nečekal. Pár drobných jsem mu poslal na zajímavou technologii, kterou jsem stejně ani nepotřeboval držet v pazourách, tak co. Stejné to mám se Sui Generis, ze které se může vyklubat designový maglajz, ale technologie je zajímavá. Nebo Spin Tires. Někteří nasíráčci by si možná měli znova prosvištit, co znamená slovo donace a co to je Kickstarter.
  • To neni investice, nybrz spekulace. Investice je, kdyz si clovek udela domaci ukol, firemni vysledky za posledni 3 roky, udelas si background managementu, jestli tam nesedi nejaky lisak co uz v minulosti neco kul, jak moc dobre je na tom prima konkurence atd.
  • No vidíš a já už investuji jenom do dokončených projektů a vím přesně na 100%, že za ty peníze dostanu přesně ten produkt, který si kupuji. Když budu chtít riskovat, nebo hrát na náhodu, půjdu na burzu, nebo začnu sázet sportku *3* ....Raději za hru zaplatím 40€, než 20€ v nejisté alpha verzi. Peníze kazí charakter a když je někomu dáš před odvedenou prací, většinou se projekt protáhne, nebo vytratí.
  • Jednoznačnej podvod. Kdyby řekli, že maj hru ze 75% hotovou, ale došli prachy, tak bych to pochopil. Takhle vytáhli prachy z lidí jen na reklamu, aby zaujali vydavatele. Od začátku lidem lhali. Pokud jim to jentak projde, tak to velmi poškodí Kickstarter.
  • Keyz
    Tam to je investice, zde dar. Tam můžeš něco vydělat a zde tomu tak není.
  • Kupodivu, uplne stejne funguje investovani trebas na burze - das nekomu penize, a doufas, ze z toho budou nejaky dalsi $$$, pripadne, ze to casem prodas za vic ... a uplne stejne se ti muze stat, ze na tom prodelas.

Samo jedine blb bude 2x davat prachy nekomu, kdo ho okrad, ale tech blbu je pomerne dost, staci se podivat na vysledky voleb ...
  • Chachacha!

Nevim proc se z toho ti co jim prispeli rozcilujou, penize jim dali dobrovolne, aby podporili dobrou vec, ne? *1* *1*

Ja rikam, ze KickStarter je blbost, bori to tu prirozenou prekazku, kdy si zakladatele nejakeho projektu musi sednout ke stolu a promyslet, jak to budou financovat, jak to budou delat. je strasne jednoduchy se jen nekde zaregistrovat, napsat "hele, dejte me 30 000 000, ja vam zkusim udelat hru" a vybrat penize od ovecek, ktere maji prispivani jako jakousi svatou sluzbu pro podporu dobra a boje proti zlym velkym studiim. *1*
  • No proto *4* to Neil bylo hrozný
  • Malleth
    V podstatě máš pravdu, ale třeba Red Steel 2 ukázal, že pohybový ovládání dokáže do bojů s mečem přinýst něco, co gamepad ani myš nemůže.
    A to byl systém RS2 založenej v podstatě jen na gestech, protože ani s WiiMotion Plus, to není dost přesný.
    Věřim že s přesnějším ovladačem bez kabelu (např. PS Move) a dobrým designem by šli dělat divy, ale to by se do toho musel nedjřív někdo pustit a dostat prachy, což po neuspěchu jinak skvěle hodnocenýho Red Steel 2 půjde těžko.

Jasně, že šermování venku s klackama bude vždycky autentičtější a přirozenější, ale tam k tomu zas nemáš ten background, příběh apod. který ti můžou nabídnout jen hry ( v omezený míře i Larpy).
  • Black_Hand
    tak poucil ses, ze kdyz prispejes na kickstarteru tak to automaticky neznamena hotovo a mel by si pocitat s tim, ze tvoje prachy se muzou vyparit. stejne jako prachy mnoha vydavatele, kdyz je nekam naleji. vzdycky je to risk, muzu byt nastavny na mensi problemy, muzu byt hodne nastvany na lzi (pak ten vyvojar u me konci), ale to je proste KS. navic je dobre tak trochu premyslet nad tim jak je projekt prezentovany, co o sobe rika atd. a to jeste pred prispevkem.

ja uz mam 4 alfy/bety, brzo pribyde dalsi a mohl jsem mit dalsi 2, kdybych prispel vice. a brzo budu mit jednu kompletni, protoze uz to jen dotahuji. takze to zatim jde dle ocekavani. dokonce nad ocekavani. s double fine je to trochu slozitejsi, protoze se rozhodlo, ze misto vydani hry s 25 % procenty planovaneho obsahu v lednu, to trochu natahne a kdyz to vyjde, tak ze toho bude hra tak na 8-10 hodin. i 25 % z 8-10h by bylo fajn. ale tohle je risk, ktery preziju :). a kupodivu ten, u kteryho jsem se od zacatku bal nejvic, alfu vydal a vypada to rozumnou. sice vysla s mesicnim zpozdenim, ale prece :).
  • Přispívatelé na kickstarteru NEJSOU zákazníci. Přispěním na projekt na kickstarteru si nic nekupuješ, pouze dáváš své peníze projektu pro to aby měl šanci vzniknout - a jak se ukázalo už mnohokrát dávno předtím, než se do toho začaly roubovat známé herní projekty, někdy to prostě nevyjde.

Stephenson to trochu přepísk, že neřekl svým backerům, že hodlá shánět i další zdroj financí - většina lidí vidí kickstarter jako cestu buď vytvořit něco co publisheři nechtějí a nebo pokud vývojáři nechtějí publishera. Tím pádem tenhle projekt prostě... smrdí...:/

Každopádně je rozdíl mezi zákazníkem a... přispívatelem? Jelikož nemáš žándá procenta, akcie ani nic takového, tak jsi jen to... člověk kterému se líbí nějaký projekt, tak nezávazně dá peníze žebrajícímu umělci...:)
  • já dal teda prachy na Wasteland 2 a novej Planescape a u obou mám pocit, že to bude bomba ;)
  • Gonzi
    zmínil bych se i o tom, že jejich demo je nehratelný zmetek, který zvládá jedinou věc: ukazuje, že dobře rozmístěné ovládání na gamepadu je pro bojovku lepší. Osobně bych to jednoznačně dělal přes analogové páčky pro pár úderů a nějaké modifikátory bych prostě řešil klikáním na tlačítcích. Takhle je to místo taktického uvažování (chci se krýt nahoře/dole/blízko/daleko...) sražené na úroveň (nefunkčního) micromanagementu pozice meče. Ve střílečkách taky mířím kam chci střílet a klikám když chci vystřelit...

Celkově to nechápu - v ovladačích necítím, že se mi meč zasekl, nemůžu se přetlačovat atd., takže ta hydra nic neřeší, navíc vzít násadu na smeták, dát na ni molitan a jít se šermovat s kámošem v reálu mě stojí pár korun (narozdíl třeba od paintballu). Navíc ten kámoš mi stačí jeden (narozdíl třeba od paintballu).

Celý projekt byl prostě blbost od začátku do konce (a dost možná to souvisí právě s tím, že nehráč kritizuje gamepady).
  • To je tak když se do byznysu pletou emoce, existuje špatná a dobrá investice. Je jasné, že každému projektu to nevyjde. Investoři by se měli oklepat a jít dál a nevyšilovat. Příště už si dají pozor kam peníze dávají.
  • Ne, dole to máš vysvětleno.
  • Nemeli by odpovedne osoby nahodou soupnout pred soud?
    Slibili hru, penize vybrali / sebrali a hraci dostanou kulove?
  • Nasere co?

Ono někdy nadšení pro věc nestačí, chce to taky umět dělat rozpočty. A taky se krotit v používání té vaty.

Zajímá mě, kdo je další. Schagger už na dno spadl a oklepal se tím, že Broken Age rozdělil na dvě části a ta druhá má nejistý osud. Kdo bude další a jak ojede svý backery? To je jak TV drama.
  • zdeeneek
    Na tenhle projekt jsem byl zvedavej, ale prachy jsem jim neposlal. *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit