Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • A myslíš, že vydavatelé a regulérní investoři nemají sáhodlouhé analýzy o tom, co je dobrá investice? (Ano, ty se občas minou účinkem - viz počet failnutých WoW/COD klonů.)

Ano, dobrý, že jsi přemýšlel, to by měl dělat každý, ale nedělá. Nakonec mě jedno možné řešení napadlo, viz níže.
  • Black_Hand
    pro me asi nejzabavnejsi byla, kdyz jsem poprvy opustil KS stranku double fine a kouknul co jeste tam je. byl tam kluk co chtel prachy na novy pocitac. ty srdceryvny kecy u toho byly naprosto genialni *1* *1* .

ale pokud chces priklady pochybnych KS, tak si treba precti historii Free the Games projektu co udelala ouya. pak byl jeden kickstarter co nakradl jen assety a slepil z toho regulerne vypadajici stranku s projektem, ale jmeno uz si nepamatuju. za levotu muzes povazovat i chovani lidi od shadowrunu, kde soucasti pitche byla absence DRM a pak hru svazi se steamem kvuli workshopu. a da se pokracovat.
  • Black_Hand
    no jo, ale to je realita. takhle to funguje i bez kickstarteru. kazdy kdo vrazi penize do her resi uplne ten samy problem. do tveho textu si muzu dosadit vydavatele/regulerni investory misto "lidi, co prispeli na projekty" a je to uplne stejne.

lidi o kterych mluvis by nemeli prispivat na kickstarter. bohuzel bude mene panez, ale vsichni budou nakonec spokojenejsi. clovek, ktery aspon trochu nepremysli nad moznosti, ze kickstarter nevyjde, jsou za tim parchanti atd., by proste nemel na KS projekty davat ani korunu. ja jsem zatim uspesny, nic na co jsem prispel nejde do kytek, ale pri kazde investici jsem premyslel nad tim, zhruba jake procento kickstarteru na ktere jsem prispel muze selhat a za jakou cenu jsem to ochoten riskovat.
  • Smejki ty jsi chytrej jak iPhone 5S s iOS7.

Ano, podmínky Kickstarteru jsou vskutku fikaný a v podstatě nedávají žádnou odpovědnost na nikoho, jen vlastně upozorňují backery, že hrají se svýma prachama ruletu.

Ale každej není tak smart a phone jako třeba ty a nepřečte si ty podmínky a nebo si z nich nevyvodí potřebný závěry. Bylo by príma, kdyby na každýho backera před potvrzením jeho pledge vyskočilo velkám písmem, že reality je taková, že dává dotaci a že reálně se může stát, že nic nedostane zpátky. Tak aby si to každej uvědomil.

Jo, bylo by srandovní sledovat, jak by klesla celková míra dotací na KS po zavedení tohoto. Ale v konečném důsledku by to KS pomohlo, udělalo by ho to mnohem transparentnějším a zaručilo, že ne každej slibotechna projekt by vybral prachy.
  • GlaDOS
    No tady zase z toho můžeš mít hru, která má taky určitou hodnotu.
  • A co lidi, kteří příspěli na projekty, které nejsou součístí tvých 100% splnění účelu Kickstarteru?

Ti si mají jen dokola říkat, že vlastně ani nic nechtěli a nečekali? ちょっとおかしくない?

Já vím, že je to problém v podstatě bez řešení - je jednoduchý naslibovat hodně a lidi na to budou pořád skákat. Ale stejně, trocha rozhořčení je na místě, když někdo nedokáže spravovat svoje finance. Vlastně ne. Cizí finance.
  • „pomáhat jiným splnit sny“. Jestli je to zrovna holčina, která by ráda peníze na cestu po Evropě - To samozřejmě ano, ale ta holčina si nesmí nejdřív za ty prachy koupit Lamborghini, přičemž na cestu už ji nezbyde a pak to okomentovat: Jo já vám to neříkala, že to chci projet v italskym bouráku? To jsem samozřejmě hodně zjednodušil, ale zrovna z tohohle projektu mám takový pocit. Prachy z kickstarteru už od začátku měly sloužit jen na začátek projektu s tím, že pak najdou ještě nějakýho investora.
  • smejki
    Nesouhlasit si můžeš jak chceš, ale podmínky KS jsou jednoznačné. Taky se tam píše něco o donaci a přispívání, což jsou trošku jiný úkony než předobjednávka nebo investice, nebo jak to ještě kýho šlaka lidi někdy nazývají..
  • Robotron3
    Sorry za neznalost, já to sleduju jen trošku :)
  • nesouhlasím už z toho důvodu, že se tam uvádí, že pokud přispěju "tolik a tolik" peněz, dostanu "to a to". Takže pokud KS projde, měl bych dostato "to a to", protože sem přispěl "tolik a tolik". Taková je realita. Teoretická rovina KS a jeho myšlenka je samozřejmě někde jinde o tom žádná. Stačí si přeložit název služby, že? (:
  • Čo sa týka kickstarteru, treba sa pozrieť na úspešné tituly. Boli a taktiež budú. Nie všetko sa musí vždy podariť, sh*t happens. Vývoj hier ( a akéhokoľvek sw ) je veľmi náročná vec i pre gigantické a zabehlé firmy. Pokiaľ z kickstarteru čo i len občas vypadne úspešne dokončený projekt, tak kickstarter účel 100% splňuje. Howgh !
  • Zato ty inteligencí rozhodně oplýváš.....
    Když já mám šanci někomu pomoct splnit si jeho sen, přičemž i mě se líbí, tak ho podpořím. Nemusí to vyjít, ale to se stává. Radši zaplatím 10 000 za podporu někoho, kdo vymyslí něco, co si opravdu přeji, než bych dal 10 000 známé EA, aby nám vytvořila další simulátor neprůstřelného vojáka, bojujícího proti imbecilním chudáčkům, které je mi skoro líto střílet, jak nic neumí. *9*
  • Black_Hand
    tak levoty uz byly. to si zatim zadnou nepostrehl? :)
  • Ne že bych ty negativní reakce nechápal, ale… Kickstarter přeci není o tom „co za své prachy dostanu“, ale o tom „pomáhat jiným splnit sny“. Jestli je to zrovna holčina, která by ráda peníze na cestu po Evropě, aby mohla nafotit publikaci či jde o monstr projekt, který má šanci být v budoucnu standardem ve svém odvětví (Oculus Rift či nyní to cvakátko na Android). Prvotní je někomu dopomoci k jeho vysněnému projektu a on jako díky může něco dát; ať již (v případě že to vyjde) hotový výrobek, slova díků či třeba podepsanou fotografii. Výjimku tvoří na Kickstarteru sekce videoher (i když… ostatně i těch deskových), kde je to uživateli i tvůrci bráno čistě jako předobjednávkový systém; a ani se nedivím, že si mnozí neuvědomují, že není autorovou povinností (nad rámec slušnosti) nějaký výsledek dodat. Tady je pak na každém, aby si zvážil pro a proti i míru rizika. Je asi jasné, že udělat se třemi miliony v zádech RPG hru je jistější investice (bez ohledu na výslednou kvalitu; prostě čistě bude z toho výsledek) než podpoření nějaké technologické novinky. A ano; ve výsledku je vůbec nejjistější počkat až výsledek bude a pokud bude dobrý, tak si počkat na slevu na Steamu. Je to naprosto validní uvažování, ale ztrácí se z něj původní koncept Kickstarteru, který ovšem v sekcích mimo hry stále přetrvává.
  • smejki
    nauč se číst, miláčik
  • Robotron3
    A je to tady. To se jen čekalo, kdo udělá první levotu. Snad ale to nevrhne stín na další projekty, ale jen lidé budou obezřetnější.
  • Black_Hand
    rika clovek, co hraje pocitacovy hry v takovym meritku, ze pravidelne navstivuje herni web. pritom navic predpoklada, ze nekdo neni zrovna charitativne pozitivni. ty ses moralne tak na vysi, ze se mlatis hlavou o strop blbosti.
  • keby nevyšiel Wasteland, tak by si inak kvíkal....daruj peniaze radšej ľudom, čo to naozaj potrebujú, ty charita...
  • Nebudem tu snad slovíčkařit. Ale ano, máš pravdu nejsou to zákazníci, jsou to obyčejní blbci, kteří nevědí co s prachama, když přispívají na něco, co vůbec neexistuje a pak doufají v zázrak.
  • smejki
    Tak to bezpochyby. Racionalizace má předcházet donaci.

Neuváženě rozhazování peněz je hloupé. Zajímavá technologie/koncept, ale vysoké riziko neúspěchu -> malý příspěvek, pokud vůbec nějaký. Ale pokud někdo naběhne na KS s myšlenkou !ZOMFG EPIČ TUTOVKA! -> PREORDER(!) ZA 500 VOČÍ, tak je <>idiot. Jó. kdyby řachly projekty od InXile a Obsidian, na který jsem dal hodně, to bych se nasral. Ale na sebe, že jsem špatně zvážil rizika. Ti lidé jsou prokazatelně schopní doručit(!) produkt a alespoň slušně ho nadesignovat, stejně jako mají další konvenčnější zdroje příjmů a vlastní úspory, kterýma to můžou lehce látat, když by se to protáhlo. Lojza z garáže musí bejt jó extra zajímavej, aby ode mě dostal pár kaček. Což se za dva roky obojí povedlo jen projektům Sui Generis a Spin Tires, které oba předvedly fungující technodemo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit