Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Heh, simulátor šermu s vlastným hardwérovým ovládačom... Neni už tak nejak zaujímavejšie sa prihlásiť do nejakého kurzu šermu?

No ale keď Amíci dokážu kúpiť aj simulátor rybárčenia *15*
  • Chápu simulátory závodních aut, motorek, fotbalovýho managerů, správy zábavního parku, správy města. To jsou všechno věci, které se jen velmi těžko realizují, zejména z důvodu hromady peněz... Ale šerm? Sakra, jděte občas ven a shoďte svá nadbytečná kila.
  • Tvrdý kapitalizmus využívajúci komunistické praktiky, to je Kickstarter. Všetci sa mi zložte na produkt, ktorý chcem predávať, ale nedokážem sa s ním presadiť na trhu a pracovať normálne sa mi nechce....radšej si vyžobrem nejaké peniaze od pár ťuťmákov, čo mi naletia.

Žiaľ kapitalizmus je i krach, neúspech a pohorenie, tak nech tí mastodonti zalezú do dier, keď sa nevedia presadiť a nech nežobrú peniaze od detí a geekov.
    • GlaDOS
      Tvorba her není normální práce? Čím vlastně definuješ "normální" práci?
      • no to teda neni a to rikam jako clovek co naprogramoval nekolik her, uz kdysi davno v jednom casopisu byla takova uvaha o tom jak se programatori tehdy ofrnovali nad hraci ze to jsou meneceni lidickove co si s pocitacem hrajou zatim co programatori s nim pracuji a jiny taky programator to bodre komentoval ze programovani neni nic jineho nez hrani si s pocitacem, akorat tak trochu jinak a mel RECHT! A dnes to plati dvojnasob, jakej je rozdil mezi editorem ve kterem si hraci hrajou a vytvari sve MODY a editorem ve kterem vytvari hru vyvojar? Mnohdy absolutne zadny pouzivaji stejny nastroj a delaji naprosto to same! Je to hrani si z pocitacem! To ze se tim nekdo zivi je fajn, ale normalni prace vypada jinak!
        • Asi takový, že vývojáři používají dalších X nástrojů které modař nikdy nedostane, včetně zdrojového kódu atd.. Modař upravuje obsah, ale na engine si nesáhne. Doporučil bych si o tom něco nastudovat.. *8*
          • Tak to doporučím si něco nastudovat o Freespace Open nebo Arx Libertatis.
        • Black_Hand
          tohle post roku!!!!! mozna cele historie games! kdyby nekdo delal sbirku nejblbejsich postu na games tak by tohle temer urcite bylo na prvnim miste. malem jsem se udusil smichy. *1* *1* *1* *1* *1*
        • Robotron3
          Ha ha ha! *15* *15* *15*
    • XorxoxTalarius
      Achjo ... tak TOHLE je teprve kombo :D
    • Tak to bychom taky ovšem měli zrušit všechny charity, pojišťovny a půjčky/hypotéky/leasingy, atd... abychom, jak říkáš, nevyužívali "komunistické" praktiky.
      • Robotron3
        A neměl být komunismus o tom, že v něm nebudou existovat peníze? Jen že nějak nechápu, co je na tom komunistického :)
  • Čo sa týka kickstarteru, treba sa pozrieť na úspešné tituly. Boli a taktiež budú. Nie všetko sa musí vždy podariť, sh*t happens. Vývoj hier ( a akéhokoľvek sw ) je veľmi náročná vec i pre gigantické a zabehlé firmy. Pokiaľ z kickstarteru čo i len občas vypadne úspešne dokončený projekt, tak kickstarter účel 100% splňuje. Howgh !
    • A co lidi, kteří příspěli na projekty, které nejsou součístí tvých 100% splnění účelu Kickstarteru?

Ti si mají jen dokola říkat, že vlastně ani nic nechtěli a nečekali? ちょっとおかしくない?

Já vím, že je to problém v podstatě bez řešení - je jednoduchý naslibovat hodně a lidi na to budou pořád skákat. Ale stejně, trocha rozhořčení je na místě, když někdo nedokáže spravovat svoje finance. Vlastně ne. Cizí finance.
      • Black_Hand
        no jo, ale to je realita. takhle to funguje i bez kickstarteru. kazdy kdo vrazi penize do her resi uplne ten samy problem. do tveho textu si muzu dosadit vydavatele/regulerni investory misto "lidi, co prispeli na projekty" a je to uplne stejne.

lidi o kterych mluvis by nemeli prispivat na kickstarter. bohuzel bude mene panez, ale vsichni budou nakonec spokojenejsi. clovek, ktery aspon trochu nepremysli nad moznosti, ze kickstarter nevyjde, jsou za tim parchanti atd., by proste nemel na KS projekty davat ani korunu. ja jsem zatim uspesny, nic na co jsem prispel nejde do kytek, ale pri kazde investici jsem premyslel nad tim, zhruba jake procento kickstarteru na ktere jsem prispel muze selhat a za jakou cenu jsem to ochoten riskovat.
        • A myslíš, že vydavatelé a regulérní investoři nemají sáhodlouhé analýzy o tom, co je dobrá investice? (Ano, ty se občas minou účinkem - viz počet failnutých WoW/COD klonů.)

Ano, dobrý, že jsi přemýšlel, to by měl dělat každý, ale nedělá. Nakonec mě jedno možné řešení napadlo, viz níže.
          • Black_Hand
            promin, nejsem tatinek ani maminka te lidi. pokud si to uz ted nerozmysli tak jim neni pomoci a patri jim to.
  • Ne že bych ty negativní reakce nechápal, ale… Kickstarter přeci není o tom „co za své prachy dostanu“, ale o tom „pomáhat jiným splnit sny“. Jestli je to zrovna holčina, která by ráda peníze na cestu po Evropě, aby mohla nafotit publikaci či jde o monstr projekt, který má šanci být v budoucnu standardem ve svém odvětví (Oculus Rift či nyní to cvakátko na Android). Prvotní je někomu dopomoci k jeho vysněnému projektu a on jako díky může něco dát; ať již (v případě že to vyjde) hotový výrobek, slova díků či třeba podepsanou fotografii. Výjimku tvoří na Kickstarteru sekce videoher (i když… ostatně i těch deskových), kde je to uživateli i tvůrci bráno čistě jako předobjednávkový systém; a ani se nedivím, že si mnozí neuvědomují, že není autorovou povinností (nad rámec slušnosti) nějaký výsledek dodat. Tady je pak na každém, aby si zvážil pro a proti i míru rizika. Je asi jasné, že udělat se třemi miliony v zádech RPG hru je jistější investice (bez ohledu na výslednou kvalitu; prostě čistě bude z toho výsledek) než podpoření nějaké technologické novinky. A ano; ve výsledku je vůbec nejjistější počkat až výsledek bude a pokud bude dobrý, tak si počkat na slevu na Steamu. Je to naprosto validní uvažování, ale ztrácí se z něj původní koncept Kickstarteru, který ovšem v sekcích mimo hry stále přetrvává.
    • „pomáhat jiným splnit sny“. Jestli je to zrovna holčina, která by ráda peníze na cestu po Evropě - To samozřejmě ano, ale ta holčina si nesmí nejdřív za ty prachy koupit Lamborghini, přičemž na cestu už ji nezbyde a pak to okomentovat: Jo já vám to neříkala, že to chci projet v italskym bouráku? To jsem samozřejmě hodně zjednodušil, ale zrovna z tohohle projektu mám takový pocit. Prachy z kickstarteru už od začátku měly sloužit jen na začátek projektu s tím, že pak najdou ještě nějakýho investora.
      • Ano, a je od nich dost neetické, že to při startu projektu narovinu nepřiznali. Ale nic než právě "pouze" neetické (což není málo) to není. Není to defraudace, ale prostě jen neúspěch a nesplnění cílů.
        • Samozřejmě, je to neetické. Což na žalobu a tak podobně nestačí, ale stačí to k tomu, aby si herní komunita uvědomila, komu příště své peníze dávají. Alespoň v to doufám.
    • nesouhlasím už z toho důvodu, že se tam uvádí, že pokud přispěju "tolik a tolik" peněz, dostanu "to a to". Takže pokud KS projde, měl bych dostato "to a to", protože sem přispěl "tolik a tolik". Taková je realita. Teoretická rovina KS a jeho myšlenka je samozřejmě někde jinde o tom žádná. Stačí si přeložit název služby, že? (:
      • smejki
        Nesouhlasit si můžeš jak chceš, ale podmínky KS jsou jednoznačné. Taky se tam píše něco o donaci a přispívání, což jsou trošku jiný úkony než předobjednávka nebo investice, nebo jak to ještě kýho šlaka lidi někdy nazývají..
        • Smejki ty jsi chytrej jak iPhone 5S s iOS7.

Ano, podmínky Kickstarteru jsou vskutku fikaný a v podstatě nedávají žádnou odpovědnost na nikoho, jen vlastně upozorňují backery, že hrají se svýma prachama ruletu.

Ale každej není tak smart a phone jako třeba ty a nepřečte si ty podmínky a nebo si z nich nevyvodí potřebný závěry. Bylo by príma, kdyby na každýho backera před potvrzením jeho pledge vyskočilo velkám písmem, že reality je taková, že dává dotaci a že reálně se může stát, že nic nedostane zpátky. Tak aby si to každej uvědomil.

Jo, bylo by srandovní sledovat, jak by klesla celková míra dotací na KS po zavedení tohoto. Ale v konečném důsledku by to KS pomohlo, udělalo by ho to mnohem transparentnějším a zaručilo, že ne každej slibotechna projekt by vybral prachy.
          • smejki
            <>!Užívejte automobil obezřetně, mohl by se rozjet! ??
            Fajn, já chápu, když někdo neumí dobře zvážit ta rizika, ale pokud si někdo plete věnování peněz se závaznou předobjednávkou, tak je prostě nesvéprávný <>idiot. A tuplovanej, pokud dává vyšší obnos. Ale jinak s větší transparentností samosebou problém nemám. Myslím, že po stránce podmínek služby je KS transparentní až až, ne už tak právě po oné stránce rizik, ale zlepšuje se - proto taky ostatně zakázal presentovat hry pre-rendery a zavedl povinnou sekci "Risks and Challendes".

A "dotaci"? Vážně?
            • smejki
              Je to správně. Donation vyjadřuje povahu daru. Pledge vyjadřuje TVŮJ příslib peněz. Obojí slova oficiálně užívá i KS a nijak se konceptem neperou.

To investice, předobjednávka, závazek obdarovaného jsou slova, která k tomuhle vůbec nepatří. Ať už je jeden používá přímo, nebo jen vedle nich má v palici rovnítko právě s crowdfundingem.
            • Ano, donation se používá interchagebly s pledge v anglických diskuzích o KS. Jo, asi to není úplně správné.

Ano, správně, lidi jsou idioti. Tak nějak jsem došel k závěru, že dobrý business establishment by s tímto měl počítat a jít tomu na proti. Všichni by byli spokojenější.
  • Robotron3
    A je to tady. To se jen čekalo, kdo udělá první levotu. Snad ale to nevrhne stín na další projekty, ale jen lidé budou obezřetnější.
    • Black_Hand
      tak levoty uz byly. to si zatim zadnou nepostrehl? :)
      • Robotron3
        Sorry za neznalost, já to sleduju jen trošku :)
        • Black_Hand
          pro me asi nejzabavnejsi byla, kdyz jsem poprvy opustil KS stranku double fine a kouknul co jeste tam je. byl tam kluk co chtel prachy na novy pocitac. ty srdceryvny kecy u toho byly naprosto genialni *1* *1* .

ale pokud chces priklady pochybnych KS, tak si treba precti historii Free the Games projektu co udelala ouya. pak byl jeden kickstarter co nakradl jen assety a slepil z toho regulerne vypadajici stranku s projektem, ale jmeno uz si nepamatuju. za levotu muzes povazovat i chovani lidi od shadowrunu, kde soucasti pitche byla absence DRM a pak hru svazi se steamem kvuli workshopu. a da se pokracovat.
          • XorxoxTalarius
            Tak treba Shadowrun mi zase tak nevadi a ten Workshop je dobra vec ... ikdyz je fakt ze to meli zkusit udelat i postaru (slozka Mods)
            • Black_Hand
              ja to ted nehodnotim. spousta lidi to ale povazovalo z levotu, tak proto jsem to zminil.
  • smejki
    Já teda hru nečekal. Pár drobných jsem mu poslal na zajímavou technologii, kterou jsem stejně ani nepotřeboval držet v pazourách, tak co. Stejné to mám se Sui Generis, ze které se může vyklubat designový maglajz, ale technologie je zajímavá. Nebo Spin Tires. Někteří nasíráčci by si možná měli znova prosvištit, co znamená slovo donace a co to je Kickstarter.
    • keby nevyšiel Wasteland, tak by si inak kvíkal....daruj peniaze radšej ľudom, čo to naozaj potrebujú, ty charita...
      • smejki
        nauč se číst, miláčik
      • Black_Hand
        rika clovek, co hraje pocitacovy hry v takovym meritku, ze pravidelne navstivuje herni web. pritom navic predpoklada, ze nekdo neni zrovna charitativne pozitivni. ty ses moralne tak na vysi, ze se mlatis hlavou o strop blbosti.
    • A někteří by se měli zamyslet nad tím, jak daleko zachází jejich post-donation rationalization.
      • smejki
        Tak to bezpochyby. Racionalizace má předcházet donaci.

Neuváženě rozhazování peněz je hloupé. Zajímavá technologie/koncept, ale vysoké riziko neúspěchu -> malý příspěvek, pokud vůbec nějaký. Ale pokud někdo naběhne na KS s myšlenkou !ZOMFG EPIČ TUTOVKA! -> PREORDER(!) ZA 500 VOČÍ, tak je <>idiot. Jó. kdyby řachly projekty od InXile a Obsidian, na který jsem dal hodně, to bych se nasral. Ale na sebe, že jsem špatně zvážil rizika. Ti lidé jsou prokazatelně schopní doručit(!) produkt a alespoň slušně ho nadesignovat, stejně jako mají další konvenčnější zdroje příjmů a vlastní úspory, kterýma to můžou lehce látat, když by se to protáhlo. Lojza z garáže musí bejt jó extra zajímavej, aby ode mě dostal pár kaček. Což se za dva roky obojí povedlo jen projektům Sui Generis a Spin Tires, které oba předvedly fungující technodemo.
  • Jednoznačnej podvod. Kdyby řekli, že maj hru ze 75% hotovou, ale došli prachy, tak bych to pochopil. Takhle vytáhli prachy z lidí jen na reklamu, aby zaujali vydavatele. Od začátku lidem lhali. Pokud jim to jentak projde, tak to velmi poškodí Kickstarter.
  • Chachacha!

Nevim proc se z toho ti co jim prispeli rozcilujou, penize jim dali dobrovolne, aby podporili dobrou vec, ne? *1* *1*

Ja rikam, ze KickStarter je blbost, bori to tu prirozenou prekazku, kdy si zakladatele nejakeho projektu musi sednout ke stolu a promyslet, jak to budou financovat, jak to budou delat. je strasne jednoduchy se jen nekde zaregistrovat, napsat "hele, dejte me 30 000 000, ja vam zkusim udelat hru" a vybrat penize od ovecek, ktere maji prispivani jako jakousi svatou sluzbu pro podporu dobra a boje proti zlym velkym studiim. *1*
    • Kupodivu, uplne stejne funguje investovani trebas na burze - das nekomu penize, a doufas, ze z toho budou nejaky dalsi $$$, pripadne, ze to casem prodas za vic ... a uplne stejne se ti muze stat, ze na tom prodelas.

Samo jedine blb bude 2x davat prachy nekomu, kdo ho okrad, ale tech blbu je pomerne dost, staci se podivat na vysledky voleb ...
      • To neni investice, nybrz spekulace. Investice je, kdyz si clovek udela domaci ukol, firemni vysledky za posledni 3 roky, udelas si background managementu, jestli tam nesedi nejaky lisak co uz v minulosti neco kul, jak moc dobre je na tom prima konkurence atd.
      • Keyz
        Tam to je investice, zde dar. Tam můžeš něco vydělat a zde tomu tak není.
        • GlaDOS
          No tady zase z toho můžeš mít hru, která má taky určitou hodnotu.
  • Gonzi
    zmínil bych se i o tom, že jejich demo je nehratelný zmetek, který zvládá jedinou věc: ukazuje, že dobře rozmístěné ovládání na gamepadu je pro bojovku lepší. Osobně bych to jednoznačně dělal přes analogové páčky pro pár úderů a nějaké modifikátory bych prostě řešil klikáním na tlačítcích. Takhle je to místo taktického uvažování (chci se krýt nahoře/dole/blízko/daleko...) sražené na úroveň (nefunkčního) micromanagementu pozice meče. Ve střílečkách taky mířím kam chci střílet a klikám když chci vystřelit...

Celkově to nechápu - v ovladačích necítím, že se mi meč zasekl, nemůžu se přetlačovat atd., takže ta hydra nic neřeší, navíc vzít násadu na smeták, dát na ni molitan a jít se šermovat s kámošem v reálu mě stojí pár korun (narozdíl třeba od paintballu). Navíc ten kámoš mi stačí jeden (narozdíl třeba od paintballu).

Celý projekt byl prostě blbost od začátku do konce (a dost možná to souvisí právě s tím, že nehráč kritizuje gamepady).
    • Malleth
      V podstatě máš pravdu, ale třeba Red Steel 2 ukázal, že pohybový ovládání dokáže do bojů s mečem přinýst něco, co gamepad ani myš nemůže.
      A to byl systém RS2 založenej v podstatě jen na gestech, protože ani s WiiMotion Plus, to není dost přesný.
      Věřim že s přesnějším ovladačem bez kabelu (např. PS Move) a dobrým designem by šli dělat divy, ale to by se do toho musel nedjřív někdo pustit a dostat prachy, což po neuspěchu jinak skvěle hodnocenýho Red Steel 2 půjde těžko.

Jasně, že šermování venku s klackama bude vždycky autentičtější a přirozenější, ale tam k tomu zas nemáš ten background, příběh apod. který ti můžou nabídnout jen hry ( v omezený míře i Larpy).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit