Přejít na výpis diskuzí
Seven je pokus bývalých vývojářů Zaklínače 3 o reimaginaci izometrických RPG
17.8.2015 | Adam Homola
48 příspěvků
-
Combat v DA:I byl OK, aji ve dvojce byl OK. To byla ta správná evoluce izometrického RPG, o který by se v současnosti měli snažit, možnost mezi akčním a izometrickým. To co předvedl Pillars ale byl fail. Klasika izometrické RPG je naprostá zbytečnost v současnosti, tyhle metody už dávno byly překonány...
-
https://www.youtube.com/watch?v=JwCbbMgp3Lw
-
"Biblická apokalypsa se naopak nejvíc blíží významu třetímu: je to přerod, konec života v slzavém údolí a začátek nového života v království božím. V tomhle třetím významu potom není postapokalypsa oxymoron, ale je implicitně přítomná v samotné myšlence apokalypsy, ba co víc, je vlastně její podstatou."
To by ale postapokalyptický svět musel být světem míru, lásky a osvobození, tedy úplným opakem toho, co nám nabízí popkulturní postapo světy. I proto jsou pro mě slova "post" a "apokalypsa" v téhle souvislosti takřka neslučitelná. -
Souhlasím s tím post-post a beyond-post, to jsou obraty vymknutý z kloubů, ale ten koncept apokalypsy chápeš hodně reduktivně.
Budu vycházet z toho Bergera, kterého jsem tu někde postoval. Podle něj se pojem apokalypsa užívá v zásadě ve třech významech:
1) the eschaton, tj. představa skutečného konce světa, definitivní šlus v podobě jaderného holokaustu, ekologické katastrofy nebo něčeho podobného;
2) an eschaton, což je většinou výrazná dějinná událost, předěl, který se konci světa podobá (holokaust, Hirošima...); a pak je tu
3) apokalypsa v původním slova smyslu, tj. vlastně prostředek zrušení světa, jak je, a vytvoření nového post-apokalyptického ráje či pustiny.
To, o čem mluvíš je tedy jen jeden ze tří obvyklých významů. Biblická apokalypsa se naopak nejvíc blíží významu třetímu: je to přerod, konec života v slzavém údolí a začátek nového života v království božím. V tomhle třetím významu potom není postapokalypsa oxymoron, ale je implicitně přítomná v samotné myšlence apokalypsy, ba co víc, je vlastně její podstatou. -
Nemyslim si, izometrické RPG má pořád smysl, samozřejmě je otázkou, zda se udělá i plně 3D a bude se moci natáčet atd. Ale pohled v vrchu a ovládání skupinky hrdinu je prostě boží. Když se vymyslí super mechaniky, dobrý přiběh ať už podle někoho klišé, tak jsem vždy spokojen :). Mě takové hry víc imponují než např. DAI, je ve 3D ale mám raději ztvárnění blíž k NWN.
-
Ano, apokalypsy jsou literární spisy, jejichž název se odvozuje z poslední knihy Nového zákona, které se říká Apokalypsa. Ta pojednává mimo jiné o posledním souboji dobra se zlem a o zániku světa. To je taky význam, jak byl po celou historii termín "apokalypsa" chápaný - zlomová událost vedoucí ke zničení světa a Božímu soudu. Čekalo se kolem roku 1000 A.D., pak okolo roku 2000, mezitím to různí náboženští revolucionáři (např. husité) nemohli vydržet, a tak se to pokoušeli trochu popostrčit.
Vtip je v tom, že cokoliv "post" zpětně vyvrací tu "apokalypsu". Jestli nastává pro lidstvo svět "post", znamená to, že to "pre" nebyla apokalypsa. Byla to děsivá, apokalyptická událost - třeba nukleární holokaust, smrtelný virus, povstání robotů nebo zombieparty - ale konec světa se jaksi tak úplně nedostavil. Proto mluvím o tom, že "postapokalypsa" je tak trochu oxymoron a většině postapokalyptických románů a filmů by se spíš mělo říkat apokalyptické. Tím spíš mě pak děsí obraty "post post-apocalyptic" a "beyond post-apocalyptic", které chápu jako totální slovní vatu. -
je sranda, jak marně se snaží oživit mrtvý a zatuchlý žánr izometrických her. Tohle je jen smrdící mrtvola bez budoucnosti. Myslím, že nám ta jasně ukázalo Pillars, které zase přineslo céčkový příběh, céčkový svět milionkrát viděné high fantasy, žádné animace, tupý boj. Chce to zase vymyslet něco nového, ale co je otázka. Tohle budoucnost není CRPG jsem měl rád, ale tahle doba dávno minula.
-
Delas machry a haj*l mas na chodbě...
-
No, minimálně anglická wiki je kvalitní docela dost.
-
tldr *1* ale vazne, celou knizku o tom cist nebudu, ten clanek na wiki je akorat. nicmene +1 bludistak za snahu *3*
-
Polemizovat o věrohodnosti zdroje namísto o obsahu v něm je typický logický klam. Většinou zoufalá argumentace u lidí, co ví o tématu kulové, takže ani o obsahu polemizovat nemůžou, tudíž jim zbývají jen obecné zpochybňující plky.
-
nebo taky
https://books.google.co.uk/books/about/After_the_End.html?id=9rIZatNxaSkC
:o) -
ti pripadne neco spatne na definici izometrickeho zobrazeni na wikipedii? obzvlast pokud se jedna o definici z matematiky kde zrovna ty tvoji pseudointelektualove nemaji prakticky zadny prostor k prekrucovani? lordr ma naprostou pravdu v tom ze tohle neni prave izometricke zobrazeni, stejne tak to mickey dobre vystih, ze to oznaceni proste vetsina lidi bere (spatne) jako pouze "sikmo seshora".
-
Apokalypsa nemusí být synonymum pro konec světa. Ani v původním smyslu (hledal jsem na Wiki). Může být válečná apokalypsa, nebo přírodní... Navíc mezi veřejností je podle mě téměř 100%, že si pod tím lidé představí právě apokalypsu sice světovou, ale nemusí hned vymřít lidstvo.
-
https://www.youtube.com/watch?v=kLDhMU5JvMk
-
https://cs.wikipedia.org/wiki/Apokalypsa
-
Jenže v původním (biblickém) smyslu apokalypsa není definitivní zánik, ale spíš přerod - konec jednoho řádu a začátek jiného (království boží na zemi). To je taky nejobvyklejší chápání apokalypsy v kultuře a současné fikce "světa po katastrofě" jsou s ním docela v souladu.
-
http://borderlands.wikia.com/wiki/Gwen%27s_Head
-
What's in the box?
-
v pôvodnom zmysle apokalypsa znamená niečo úplne iné