Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak on je nesmysl psat neco o katastrofalnich chybach, kdyz o skutecnem pozadi te akce nikdo z nas nic nevi.

• homeles8

Já mám dome na zdi pověšenou Americkou vlajku, na ploše na mobilu a PC mám sochu svobody a radši si zazpívám The Star Spangled Banner, než Kde Domov Můj. Ale tyhle věci se snad nelíbí ani Americkým občanům. Pořád je to vláda a každá vláda dělá špatný věci. Vlastně ty nejhorší v rámci svých možností. A Americká vláda má těch možností nejvíc. Ale i tak asi nedělá úplně nejhorší věci ze všech vlád. Jen Amerika to tolik neskrývá, tak se na ní nadává nejvíc. Ale to nevadí. Kdo nenávidí jakýkoliv stát (Kromě Severní Korey. A Číny. A Ruska :-)  ) kvůli politice, nenávidí celej svět. 

• RAMIUS89

Amerikanofili nebudú radi :D

• tak propaganda je třeba, ne? Co byl třeba takový John Rambo, ikona 80. let? Z dnešního pohledu je jasné, že invaze do Iráku byla naprosto katastrofální chyba. Bylo to jasné už i tenkrát. Lidi za to zodpovědní - neokonové jako Wolfowitz, Cheney, Bush jr apod, ale třeba i Blair - jsou váleční zločinci. Z dnešního pohledu je taky jasné, že totální degenerace a morální rozklad republikánské strany začal už tenkrát, vlastně ještě dřív, za dob Newta Gingriche. Trump je pouhým vyvrcholením tohoto desetiletí trvající rozkladu republikánské strany. Vypadá to, že Pax Americana bude pomalu končit. Bohužel cokoliv přijde potom bude celkem zaručeně horší.

• Představ si pořád dokola doplňovat regál :D to by mě nebavilo

• Mmeow

Běž a všude slavně hlásej, že je tu spasitel... 

• Prodejce alkoholu by z toho měl mít spíš radost, ne?

• LessPh

Tedy opravdu kvalitni prace sefredaktora!

A ted vazne.. WTF?!?!

• Vážený autore tohohle veledíla,

WP NENÍ chemická zbraň, za takovou ji nepovažuje OPCW, v CWC není její použití omezené.

Nehledě na to že chybí zcela kontext některých akcí US ozbrojených složek, že během stahování vojáků k oné škole byli tito pod palbou, což potvrdila i HRW ve své zprávě, tam neuvádíte, stejně tak jako fakt, že se američani nejdřív snažili dav rozehnat kouřovými granáty. Že se ve stejné zprávě uvádí, že palba mohla být vedena i na tu školu, protože není možné ověřit poškození, to zmiňovat ani nebudu. Raketomentý útok na velitele US forces na středním východě ze strany ozbrojenců v uniformách Irácké policie taky nikde.

V tu chvíli už se dalo čekat, že nebude ani uvedeno, že ten "druhý zátah na nemocnici" proběhl, protože nemocnice byla prokazatelně používána povstalci a bylo podezření že se používá jako sklad zbraní (což se nepotvrdilo, zbraně se tam sice našly, ale nejspíš jen zbraně ošetřovaných povstalců).

Takže nevím, jestli hra bude "americká propaganda"...ale tenhle článek je solidní propaganda sám o sobě.

• No nevím, přestože absolutně nesouhlasím s výbojnou zahraniční politikou USA (a tím jsem automaticky rusofil, že jo), tak je tu docela přehnaná kritika, viz střelba do civilistů. Pokud jim jasně řeknete, že nemaj vylejzat ven, protože nejsou schopni včas zjistit, jestli je to povstalec nebo ne a přesto z nepochopitelných důvodů vylezou, tak se nesmí divit. Konflikty byly vždycky složité a není vždycky pravda to co se na první pohled zdá. Co se týče vývoje her, tak ideopolitických her je tu tuna a tato hra se nebude od nich nijak víc odlišovat.

• Tak to jsi naprosto nepochopil (což se u tebe už ani nedivím) vyznění těch komentářů, které jasně apelovala na apolitičnost her.

• No za sebe musím Aleše za ten příspěvek pochválit a to i za faktické skutečnosti, které zjistil a do příspěvku zapojil. Určitě to chtělo odvahu se do toho pustit, ale výsledek za to stojí. 

Pokud se někdo prezentuje, že chce tvořit realistickou hru jako Tamte a výsledek bude nerealistická propagandistická s***ka, tak si nabíhá na vidle. Nelze vydávat něco za realitu a ohýbat si ji přitom ku obrazu svému (nebo tady kontraktora tedy MoD USA). Je třeba dodat, že pokud by Tamte tvořil fiktivní hru alá CoD, tak tomu není co vytknout a není s tím žádný problém. V tomto případě je správně poukázat na tyto skutečnosti, že hra nemá s realitou nic společného a Aleš se nemá za co stydět. 

Stejné výtky bych měl i na druhou stranu politického spektra, to jen dodatek pro diskutující. 

Závěrem jsem rád, že se to zde objevilo a Aleše chválím za jeho snažení. Poradím jen nevšímat si trollů, jejichž prací je zhejtit vše. 

• Ne, viz. níže pod kolegou Corvusem.

• Pane kolego, zbytečně necháváš prchlivost cloumat svým majestátem. Prostě já tyhle zkratkovité a zjednodušené žblepty nemám rád. IMHO jsou zavádějící, neúplné a bez znalosti kontextu v podstatě bezcenné. Prostě nám pan autor sdělil svůj politický názor, navíc se v něm dopouští neověřených spekulací a argumentačních faulů (to mě spolehlivě vytočí vždycky). Mě se to nelíbí a tedy to dávám najevo, tato platforma to umožňuje. Jinak, pokud by někoho zajímala daná problematika do hloubky, doporučuji seriál přednášek Phdr. Balíka z vojenské akademie Vyškov. Sice to zabere čas, ale je to asi milionkrát hodnotnější než tohle.

• Aktivistický blábol je to předpokládám protože to neladí s tvým světonázorem, co? 

• Corvus

Ne, už ne. Tady jsi na politické diskuzi, hry jsou již jen okrajové téma. Ano, hodnota mého příspěvku je naprosto banální, stejně jako tvého. Kolik padlo buněk než jsi tohle vypotil?

• Corvus

Díky, Aleši, za skvělý, obsáhlý a do konfliktu světlo/temnotu vnášející článek. Přesně tento typ článků mi tu chybí (abych taky napsal za ty mlčící a zazněl tu i jiný hlas než těch 10 lidí, co se na Games neustále opakují v hejtu). Nevidím naprosto NIC závadného na tom, když podobný článek/komentář/zamyšlení SOUVISEJÍCÍ se hrou vznikne a vyjde. Já osobně nežiju v uzavřené škatulce a nepotřebuji mít na serveru o hrách pouze duhou a sluncem zalité zprávy o Máriovi (třeba). Takže super.

Navíc ti samí lidé, co se tady v diskuzi strašně rozohňují nad tím jak řešíš politiku, tak pod třeba takové (já nevím...) The Last Of Us II napsali MEGATUNY sra***, řešili od A do Z opakovaně úplně všechno. Od nekorektnosti, přes ABCDLGBT, politiku, aktivisty všeho druhu, zobrazené násilí, pejsky až po silné ženské charaktery. (aby se pak následně napříč Českou republikou stejně TLOU II ukázala v 99% případů jako hra roku, ehm). Ale tady jim najednou rozebírání konfliktu děsně vadí.

Takže za nás, co si rádi přečteme i podobné články (jen houšť) velký dík!

• Recenzují se tady ještě hry nebo politika USA? Tyhle aktivistické bláboly mě fakt nezajímají. 

• TheGGG

taky nechápu to rozčilování nad tím, že ve hře bude prostě univerzální nepřítel Al-Kajda... dyť je to jedno. Hráčům je úplně fuk, jaké nezapomatovatelné jméno bude mít nepřátelský hejhulák. Všichni stejně mají plus mínus stejné vybavení, žádné insignie ani uniformy a člověk to nepozná. V tom BiA to smysl mělo rozlišovat, jestli bojujete proti nějaké divizi osttruppen nebo fallschirmjager, už jen kvůli vybavení... ale co mě je tady po tom, jestli na mě skočí Al Kajda nebo Al Bundy, když to bude stejný hadrník s akačkem... naprosto zbytečný hate :D 

• TheGGG

to by měl, ať to tady nevypadá jak na ign, polygonu, kotaku, vg247 a dalších, kde každý druhý den vyjde rozhořčený emotivní článek od aktivistů/novinářů, brojících proti nějaké "nespravedlnosti" ve hrách a herním průmyslu....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit