Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • LessPh

Tedy opravdu kvalitni prace sefredaktora!

A ted vazne.. WTF?!?!

• No nevím, přestože absolutně nesouhlasím s výbojnou zahraniční politikou USA (a tím jsem automaticky rusofil, že jo), tak je tu docela přehnaná kritika, viz střelba do civilistů. Pokud jim jasně řeknete, že nemaj vylejzat ven, protože nejsou schopni včas zjistit, jestli je to povstalec nebo ne a přesto z nepochopitelných důvodů vylezou, tak se nesmí divit. Konflikty byly vždycky složité a není vždycky pravda to co se na první pohled zdá. Co se týče vývoje her, tak ideopolitických her je tu tuna a tato hra se nebude od nich nijak víc odlišovat.

• Hidden

Clanek je to moc pekny, obsazny a ctivy. Ale dle meho skromneho nazoru se tahle filipika plamenne rozhorcuje nad necim, co jeste realne neexistuje a ve finale muze mit jakoukoliv podobu nebo ani existovat nemusi. Spise nez poboureni nad tim jak hra verne zobrazuje nebo nezobrazuje udalosti konfliktu je to rozhorceni nad tim, jak Tamte prezentuje zamer, aniz by ze hry jeste neco realne bylo (alespon na verejnosti). Trochu mi to pripada jako rozcilovani se nad filmem, ktery se teprve toci, nikdo necetl scenar, do kin jeste nesel, nikdo ho nevidel a jedine co z nej existuje je par PR zblebtu. ;)

• PCMR

Čím sem starší, tím víc si vážím Starship Troopers. Někdo tvrdí, že je to povedená satira. Já tvrdím, že to byl náhled do budoucnosti - mínus brouci samozřejmě, za ty si dosaďte jiného "nepřítele"...

• Sierra117

Satiricky pojatej  je jen ten film, ta kniha je kupodivu myšlená dost vážně :)

• Thanquol

Hmm. To je to nejlepší, co jsem tu četl. Snad se mi o tom nebude teď zdát. 

• virgil

Díky za tenhle text, jen houšť! 

• Generation Kill. Skvělý seriál o stejném konfliktu, velmi reálný. Divím se, že seriál prošel, ale hra ne.

• Mmeow

Běž a všude slavně hlásej, že je tu spasitel... 

• tak propaganda je třeba, ne? Co byl třeba takový John Rambo, ikona 80. let? Z dnešního pohledu je jasné, že invaze do Iráku byla naprosto katastrofální chyba. Bylo to jasné už i tenkrát. Lidi za to zodpovědní - neokonové jako Wolfowitz, Cheney, Bush jr apod, ale třeba i Blair - jsou váleční zločinci. Z dnešního pohledu je taky jasné, že totální degenerace a morální rozklad republikánské strany začal už tenkrát, vlastně ještě dřív, za dob Newta Gingriche. Trump je pouhým vyvrcholením tohoto desetiletí trvající rozkladu republikánské strany. Vypadá to, že Pax Americana bude pomalu končit. Bohužel cokoliv přijde potom bude celkem zaručeně horší.

• Trump neni vyvrcholenim, ale resetem. Cele neoconske dedictvi zahodil a zacal znova, jinak a objektivne videno, ze i lepe.

• celoush

John Rambo byl v původní verzi (deset let před filmem) právě naopak relativně vyvedenou postavou, která ukazovala, jak se spojené státy neumí vyrovnat s nechtěnými válečnými veterány. Bohužel film nerespektoval původní verzi, nechal Johna přežít a další díly z něj udělaly onu spíše karikaturu.

• Tak on je nesmysl psat neco o katastrofalnich chybach, kdyz o skutecnem pozadi te akce nikdo z nas nic nevi.

• já myslím že se o tom ví dost. Některé náboženské a konzervativní frakce Americké pravice (tzv hawks) v kombinaci s Izrealem (který již hodně dlouho korumpuje americkou politiku ve svůj prospěch, viz třeba AIPAC) si usmysleli, že porazí Sadáma Husajna a vybudují na Blízkém východě demokratický, proamerický a proizraelský stát. Roli v tom hráli taky ekonomické zájmy jako snaha o kontrolu ropy. A tak si vymysleli/vylhali důvody o údajných WMD v Iráku a uspořádali válku. Bohužel jejich představy se ukázaly jako dětinsky naivní a rozrýpali celý Blízký východ a dali vzniknout Islámskému státu. IS byl založen bývalými generály Sadámova režimu. Z historickému pohledu se invaze Iráku bude jevit jako začátek konce Ameriky. A to říkám bohužel. Přestože Amerika není dokonalá, je pořád stokrát lepší než Rusko a Čína.

• tak to asi tezko...myslim tim tu pohadku o snaze vybudovat demokraticky stat

• RAMIUS89

Amerikanofili nebudú radi :D

• Stoupenci Bidetismu - Obamismu mozna ne, ale naprosta vetsina Trumpistu byla proti teto valce. Proto Trump nezacal zadnou dalsi a vojaky z oblasti stahl sec to slo.

Myslim, ze i ten Bush, ktery ji zacal, by pri zjisteni kam to doslo si to rozmyslel. Puvodne chteli ztrestat Saddama, "osvobodit" Irak a slavne se vratit domu do pul roku. Najdete mi jediny clanek Z TE DOBY, ktery pred tim co nastalo varoval.

• homeles8

Já mám dome na zdi pověšenou Americkou vlajku, na ploše na mobilu a PC mám sochu svobody a radši si zazpívám The Star Spangled Banner, než Kde Domov Můj. Ale tyhle věci se snad nelíbí ani Americkým občanům. Pořád je to vláda a každá vláda dělá špatný věci. Vlastně ty nejhorší v rámci svých možností. A Americká vláda má těch možností nejvíc. Ale i tak asi nedělá úplně nejhorší věci ze všech vlád. Jen Amerika to tolik neskrývá, tak se na ní nadává nejvíc. Ale to nevadí. Kdo nenávidí jakýkoliv stát (Kromě Severní Korey. A Číny. A Ruska :-)  ) kvůli politice, nenávidí celej svět. 

• RAMIUS89

Ja mám zase povesenú Ruskú vlajku a Slovenskú takže túto debatu asi necháme tak radšej čo ty na to? 😉

• homeles8

Jasně, hlavně že jsme zdraví a že se máme rádi :D A doufám že aspoň prostřední část mýho komentu tě aspoň trochu potěšila :-) 

• RAMIUS89

Povedzme že sme sa obaja najedli a koza zostala celá. 😀

• Hele po konci svetove valky jste jako soucast porazeneho bloku nemeli moc na vyber. Krom predstirani ze se nic nestalo a obnoveni vami nechteneho Ceskoslovenska byla ve hre moznost pripojeni k SSSR. V takovem pripade by asi vyvesovatelu ruske fangle moc nebylo.

• RAMIUS89

Necháme túto debatu radšej tak lebo to nedopadne dobre.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit