Přejít na výpis diskuzí
Skyrim a jeho knihy - konečně jdou číst i mimo hru
28.11.2011 | Petr Poláček
39 příspěvků
-
Docela fajne vec. Takhle jsem si nedavno nechaval na volne chvile texty z posledniho Deus Exe. Vyhodit mi to do pdf a mit ctecku, tak jsem blahem bez sebe. Ale tam byli zrovna jen kratsi texty.
-
Jako 99% knih už bylo před sto lety v morrowindu a pak i v oblivionu. Arenu a Daggerfall jsem nehrál, ale hádal bych, že tam už taky byly. Tak proč je okolo toho teď takový povyk?
-
-
Hlavně se dá všechno přečíst na http://www.imperial-library.info/, a to už snad od dob Morrowindu, někteří zdá se asi objevili Ameriku. *15* A ještě jim dělá problémy číst desetistránkové knížky s písmem o velikosti cca 30. *15* Ta negramotnost nám ale bují, což? *1*
-
-
knihy v češtine budem vyťahovať z hry, potom to zabalím a uploadnem na net. Sú vážne super, a v hre mám prečítaných okolo 20 kúskov. Celkom dobré sú hádankové knihy alebo rôzne príbehy zo Skyrimu (Dřevorubecova žena) a chystám sa aj na ságu Vlčí matka, alebo ako sa to volá, pretože celá sága má až nejakých 6 dielov, čo som zatiaľ v hre našiel :) je skvelé, že na skyrime pracovali aj ľudia, ktorí dokážu napísať niečo zaujímavé z fiktívneho sveta
-
-
Velké díky! Už se těšíme *4*
-
To by byla paráda, hraju totiž na konzoli, a i když knihám v originále rozumím, češtinu bych docela uvítal.
-
Tak to je paráda, přesně o tom sem mluvil níž, že se asi nenajde nikdo komu by se do toho chtělo, a ejhle, hnedka jeden dobrovolník, pokud budeš chtít s něčím pomoct tak dej vědět, rád bych se toho zúčastnil *3*
-
-
no dneska som tam otexturoval par vlastných vecí :D celkom sranda...mám zlaté šípy a tak...takže vybrať textúry kníh (resp. prekladový text) by nemal byť problém
EDIT: texty všetkých kníh už mám vytiahnuté z hry, teraz to idem ukladať do jednotlivých kník, takže to budem dávať asi do PDF
Edit 2: ku knihám budú aj titulné strany s kresbami. -
-
Paráda, keep it up a dál nás informuj, kdyžtak kontakt na mě vasekveselej@hotmail.com
-
-
Budem to uverejňovať pod svojim webom, nech je to na očiach, a tam budú aj všetky updaty o korektúre, ktorá prebieha. Dúfam, že ma g.cz za tento link neukameňuje. Kniha prvá: Bratrstvo Temnot (za chyby v češtine sa hlboko ospravedlňujem :))
http://centrumher.eu/pribehy-zo-skyrimu-685 -
-
Aaah, tak už to tam je, už jsem ti i odpověděl ;)
-
Nepřišlo mně nic, koukni jestli si to napsal správně ;)
-
ja už som ti písal mail...asi nedošiel :D
-
Paráda, už jseš v záložkách, těším se na další práci, jak sem psal, pokud bude potřeba pomoct, jsem tvá pravá ruka ;)
-
-
-
-
-
-
já si knihy vždycky nasbírám a dám si je do knihovničky v domech, ale nevim, kdy bych schopen místo hraní si číst ty knihy, takhle je to lepší pro mě a pročtu si je pořádně, protože ty knihy jsou vážně chytlavé co jsem četl tak 10 knih zatim
-
No musím uznat, že mě to lákalo, protože jsou opravdu okamžiky, kdy na čtení člověk čas nemá (nehodí se to ani v rámci hry - někde v temné kobce plné nemrtvejch si asi nehačnu a nebudu číst knížku). Knížky si pak střádá, že si je přečte třeba v pohodlí domova, ale potom jich je tolik, že se to prostě nedá. Mám jich v truhlici u postele hromadu a přečetl jsem tak 2/3. Různé ty historické knihy, které mají někdy i docela dost stran bych si klidně přečetl třeba na záchodě :-). Ale jak víme, ve Skyrimu ZÁCHODY NEJSOU - takže bych si to i vytiskl, ale zase - není to v češtině a i když s angličtinou problémy nemám, tak nějak je to zase lepší číst v CZ hře. No uvidim, asi si počkám až to vyjde CZ.
-
Keďže zatiaľ čítačku nemám, bol by som radšej kebyže tie knihy niekto hodí do pdfka alebo do docu a ja by som si ich normálne vytlačil. Začal som to robiť aj sám, lebo sú dostupné v html, ale je to strašne veľa roboty.
-
-
Doplnene knihy z Oblivionu ani Skyrimu tak spravene nie su, ale vsetky knihy z Morrowidnu (mnoho z nich je aj v Skyrime) najdes v pdf na Imperial Library - http://www.imperial-library.info/content/zephs-tes-treasury Len, ma to cez 1000 stran, tak prajem prijemne tlacenie ;)
-
-
"Navíc zdržují od důležitějších úkolů, které na vás ve hře čekají." - Tak to promiňte, ale většina tech knih nemá ani 5 stránek (a to je to písmo ještě velký jako kr4va). To jako může někoho zdržovat? *8* *15*
-
-
Jo většina bych ani neřekl, ale prostě každej nemá celej den na to aby proseděl u hry, tak nebude polovinu času zabíjet čtením knih...
-
-
ano a pak takovi lide tu hru hodnoti a pisou 100 duvodu proc se jim nelibi :D
-
-
třeba kdyby napsali 100 důvodů proč se jim líbí, dali by tam právě tohle ;)
-
-
-
-
A jsou ty knihy v češtině? XD
-
-
Bohužel, nevím jak je to s českou verzí hry na PC, tam v češtině asi budou, takže si myslím že by nebyl takový problém je ze hry taky vytáhnout. Ale kdo by se s tím chtěl dělat...
-
-
Pro toho kdo rád po cestách čte a má rád Skyrim jako já a při hraní se jednoduše nechce zdržovat čtením knih je to skvělá záležitost. Zatím mám přečteno o dvanácti měsících a těším se až se dovím další informace, který mě pomůžou líp pochopit dění ve Skyrimu :)
-
-
Pokud si chceš hru užít v kůži své postavy, tak k tomu patří i čtení knih, což se samozřejmě hodí jen k mágovi, popř. zlodějovi *2*
Ale jinak máš pravdu, pokud ti jde o děj a ne o hraní tak je to super. *4* -
-
Tak o tom to je, pokud si chceš hru opravdu vychutnat tak ty knížky je opravdu třeba číst ať už jsi mág nebo kdokoliv jiný...
-
-
No popravdě... to bylo takové dilema při vybírání postavy u druhého procházení hry :D Nakonec čtu jako zloděj/lovec, mág budu až si to budu chtít přečíst znovu :D mezi tím budu nejspíš těžký bojovník který jde bezhlavě po slávě, tedy jen bojuje, ale to už mě to přestane bavit samozřejmě :)
Zezačátku jsem knihy vynechával a side questy taky takže jsem prošel main game a ted nanovo se vším všudy jako např. charakterem postavy
(ne neberte to tak vážně *15* )
-
-
-
-
No teda nic proti tomu (proti gustu žádný dišputát), ale kdyby si ty lidi raději přečetli Orwella nebo alespoň pohodovýho Remarquea tak by udělali líp.
-
-
Orwell výbornej. Osobně teď čtu knihu od našeho milého prezidenta Venci Klasovic - "Modrá, nikoli zelená planeta" o problematice environmentalistů a globálního oteplování. Potom mám rozečtenou knihu sira Chrise Boningtona "Annapurna: Jižní stěna" a na doporučení z posledního podcastu tady na Games.cz jsem vypůjčil "Stepní vlk" a "Poslední samuraj". Doporučuji!
-
-
Páni, teď si mi s tou Annapurnou připomněl výbornou knihu od Rakoncaje, tedy myslím, že jí napsal on. Formou deníku popsaný výstup na Everest. Fenomenální!
-
Venci Klasovic - "Modrá, nikoli zelená planeta" - To je ta kniha kde si Klaus plete co je to klima a počasí? Odkazuje se na Lomborga, který pak prohlašuje že ho absolutně Klaus nepochopil... Jo to je dobrá fraška *15*
-
-
*1* *1* To je PŘESNĚ ona! Také jsem celkem pobaven některými výroky.
-
-
-
Kdyby raději četli Kulhánka, udělali by ještě líp.
-
-
Pana Mluvčího na ně!
-
-
Tady někdo přečetl za život dvě knihy a bude si tu hrát na sečtělého a na herním serveru otravovat lidi s tím, že by si raději měli jít číst světové autory, přestože je to úplně mimo mísu. I-DIOTE!
-
-
Názor jak noha, aneb podle sebe soudím tebe? úplně mimo mísu to není, v článku se píše o čtení TES textů (protože tam je mnoho knížek z předchozích dílů) ve volném čase. já si myslím, že pokud má někdo volný čas, tak místo toho číst literárně ne příliš hodnotná "díla" je záhodno si rozšířit obzory něčím z "reálného" světa. PS: nemám rád, když je někdo vulgární jenom proto, že s někým nesouhlasí. je to ubohý.
-
-
takovou hru hraješ, abys vypnul mozek, ne? Tak proč si cestování nezpříjemnit nějakou jednduchou zápletkou (jsou na úrovni Howardových povídek, takže subjektivně je hodnotím kvalitně). Jinak za Remarqua za mě 1. Srdcovkou zůstává Die Zeit zu leben, Zeit zu sterben.
-
Done and done :-) Můžu si prosím už jít číst Skyrim knihy? *2*
A pohodový Remarque? Kua dyť já brečel jak malý děcko na konci knihy Na západní frontě klid
-