Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MickeyMutant
    Pokud byl výrok o duševních problémech z úvodu článku zároveň sofistikovaným testem ověření nevšední teorie, pak ji místní diskuze potvrdila v plném rozsahu (jak jinak). Gratuluju k úspěšnému experimentu*3*
  • Konečně někdo nechodí kolem horké kaše a napíše realitu takovou, jaká je. Doufám, že to není poslední případ.
  • Pán Rybka kašlete na to. Internet je dneska hugbox/echo chamber/Reddit room mentality/etc. Říkejme tomu jak chceme, ale prostě být k něčemu negativní se nenosí. Vidíte, že to lidi neunesou.

    Hlasy ve stylu, že by hry neměl dostávat k recenzování "hater žánru" jsou naprosto mimo. Hry by měl dostávat k recenzi někdo, kdo je pochopí a dokáže si svůj názor obhájit, ať už je "hater" nebo "fanboy" nebo cokoliv mezi tím. A vsadím 7 prstů, že Rybka ví, co říká a obhájil by si to tak, že ze stěžováčci by na konci vypadali jako ubrečená děcka (kterými v podstatě jsou).

    Tím, že někdo říká, že "hru by měl dostat někdo, kdo má daný žánr rád" jen potvrzuje, že mu za nic nezáleží na objektivitě dané recenze a na pravdě. Chce jen, aby fanoušek žánru hru vychválil a tím potvrdil jeho rozhodnutí si ji koupit. Daný člověk se pak může cítit lépe o své koupi. Ultra-zajímavý na tomto konkrétním případě je, že silně pochybuju, že si většina těch lidí Skyward Collapse koupila. Spíše zbrojí za to, že to je "originální indie hra" a ty si přece zaslouží glorifikovat by default, že jo? A taky někteří jsou asi buthurtovaní, protože jako děti hráli Populous nebo Black & White, co?

    Nikdo není svatej, s počtem zdejších recenzí nesouhlasím, některý mi přijdou naprosto zbytečně napsaný atd. A sám někdy do komentů píšu blbosti nebo provokace pod náhodnými nicky. Ale z toho, co vidím v komentářích pod touto recenzí je mi zle.

    Přitom samotná recenze je skvěle napsaná a dělá to, co spousta recenzentů ani neumí - skutečně hodnotit hru a ne jen vypsat seznam jejích featur. Možná že, právě to lidi v komentářích tak popudilo. Asi už na to nejsou zvyklí.
    • Fajn, Tvůj názor, pro by ale ostatní nemohli říct svůj? Vpalíš mi, že si tím získávám poularitu na Redditu - Ty zas chceš dostat Rybku na rande nebo co?
      • Kamaráde a kde říkám, že ostatní nemůžou říct svůj názor? Já jen opatrně naznačuju, že jsou idioti. Což je prostě reakce na jejich názory.

        Možná jsem to neměl říkat tak na rovinu, co? To se taky dneska moc nesmí, že jo?
        • hehe, takovi jsou nejlepsi. "At si kazdy rika co chce, ale kdyz rika neco jineho nez ja je idiot." No aspon ze ses vybarvil. Ty se samou inteligenci v noci az odkopavas ne? *1*
          • "kdyz rika neco jineho nez ja je idiot"?

            Nic takového jsem neřekl. Prosím tě, nedomýšlej si věci tak, aby jsi na mě měl nějakou odpověď.
            • Bavime se o zdejsi diskusi. Nebudu se vyjadrovat k tvym diskusim s nejakymi lidmi, ktere jsem necetl. Umeni prosadit a vyargumentovat svuj nazor jeste nemusi vubec znamenat, ze dany clovek mluvi pravdu, ale to ti snad rikat nemusim, vsak se znas ;-) Klidne se muze jednat o demagocickou manipulaci.

              Kdyz si pujdes kupovat do bazaru ojete auto a nejsi zadny mechanik, tak se budes spolehat na vyborneho prodavace daneho bazaru, ktery o strevech auta vi velke kulove, ale za 10 minut ti vysoli milion veci, proc si dane auto koupit, jak je perfektni, nebo na zkuseneho mechanika, ktery auto proleze skrz na skrz a pouze bez prikras ti rekne, jaky je skutecny stav vozidla, na co si dat pozor a jestli koupit, nekouit? Myslim, ze kazdy prumerny clovek ma jasno. A proto mam radsi recenze ze kterych cisi, ze jejich autor se na dany zanr specializuje a je tim mechanikem a nikoli prodavacem, jako nekdo, kdo pise recenzi za prachy, ale za trest.
            • Pevně doufám, že se mě jen snažíš nachytat. Říkáš, že říkám, že každý, kdo má jiný názor než já je idi/t. Ale já nic takového neříkám, spousta lidí na různých diskuzích měla jiné názory než já, ale nebyli to idioti, neměli totiž idotské názory.

              Nevím, jesli vidíš svět tak egocentricky, že automaticky předpokládáš "vlastní názory = dobrý, cizí názory = idiotské" ale já ne, takže se nesnaž to na mě nahrát. Nesouhlasím s názory lidí níže a myslím si, že jsou idiotské. Napsal jsem proč a není to protože mají jiné názory než já.

              A je trapný, že něco takovéhoto musím vysvětlovat. Pevně opravdu doufám, že jsi se mě jen snažil nachytat.
            • prave naopak presne to rikas. Ty s Rybkou souhlasis a nekdo ne a sam rikas, ze tem co s Rybkou nesouhlasi v nekterych jeho postojich jsou idioti, coz se jim snazis naznacovat (jak ohleduplne pouze naznacovat). Pokud nerozumis ani vlastnimu psanemu textu tak o cem se tu bavime?
        • Nehrej si na nějakýho bojovníka proti proudu, co říká jen to, na co, co není se stádem a co nikdo nechce slyšet, hnido. Uráží to potom ty, co opravdu proti proudu jsou a neprskaj jen kolem sebe urážky a "moudra". *7*
          • protoze neverim tomu, ze by se sebetryznil a hral hry , o kterych v podstate tvrdi, ze jsou nudne a nic moc a muzou je hrat pouze psychicky naruseni lide, stejne dlouho jako prave takovi lide.
            Kdyz se budes divat na fotbal 3x za rok u piva nebo jeste hur za prachy z nucene povinnosti, nebo deni sledujes prakticky denne a je to tvoje hobby, ci dokonce povolani, kdo bude vetsi odbornik? budou oba znat herni styl kazdeho muzstva v lize, prednosti a nedostaky vsech hracu atd. atd.? Kdyz oba napisou svoje analyzy jak dopadne pristi kolo a ten prvni bude skvely pisalek, zatimco ten druhy bude na sloh slabsi, tak ty vsadis barak na zaklade doporuceni ktereho z nich?
          • Jaký proudy? Já jsem proti idiocii - jako je ta tvá, viz tvůj koment níže.

            A vidím, že umíš chodit v základech myšlenkové akrobacie. Ono je jednoduché marginalizovat někoho na to, že "jen prská kolem sebe urážky", že jo? Vyloženě se to nabízí, že jo?
            • A jak víš, že Rybka nezná žánr do hloubky? Viděl jsi ho někdy v podcastu?

              A zase vytahuješ tu pitominku o "jiných názorech"? To jsou mi věci. Neviď všechno tak černobíle.
            • a co to tvoje marginalizovani, ze ti "ostatni" jsou idioti? Jenom proto, ze maji jiny nazor, nez ty a mysli si, ze kdyz recenzi dela nekdo, kdo dany zanr zna do hloubky, protoze nad nim stravil x krat vice casu, nez recenzent, ktery priznava, ze ho dany typ her nebavi a jeste navic hodnoti kvalitu lidi podle toho, jaky zanr her hrajou, tak jsou pro tebe idioti. Jsem ale idiot, ze s nekym, kdo si o sobe zcela mylne mysli, jaky je mistr sveta amoleta, vubec snazim neco resit.
  • K autorovi bych měl několik poznámek:
    1. Jeho recenze, evidentně zcela v rozporu se zamýšleným účinkem, ve mně vzbudila chuť hru vyzkoušet.
    2. Další postřeh, který tu už psal někdo jiný - nevím, co mu dává právo osobovat si rozhodnutí, zda některá skupina her je či není obecně zajímavá.
    3. Neustále se zde, ale i v novém Levelu prahne po originalitě her a teď když tu jedna přistane, je apriori považována za špatnou čistě proto, že její idea nepřipadá autorovi dostatečně zajímavá. Mně například nepříjdou vůbec originální ty všemožné postapokalyptické záležitosti, kterými je nové číslo zmíněného časáku přímo zamořeno. Navíc, kdyby hráč hrál čistě za jednu stranu s cílem protivníka porazit, jednalo by se o tuctovou turn-based strategii alá Wesnoth, kterému graficky i odpovídá.
    4. Váš text by měl být pod čarou v učebnicích Češtiny, aby žáci viděli, jak nemá recenze vypadat :-D (vtip samozřejmě)
    • 1. to jen protože je dneska módní být krutopřísnej indie hipster. Tak si ten střelenej chaos užij.

      2. tohle je kritika, která se dá vytáhnout, když se to zrovna hodí. Tudíž bezpředmětná.

      3. aj Jim Sterling už dávno řekl, že originalita samotná je na houby.
      https://www.youtube.com/watch?v=abLspv3bgRo
      Ale jestli si hraním tohodle fláku chceš zístat popularitu u tvých zrcadel na Redditu, tak prosím.

      4. funny pokus jak působit sympatičtěj.
      • Asi jen krátce, ať tu touhle "učenou" debatou netapetujeme: Indie hry moc nehraju (nemám na tyhle, povětšinou experimentální, záležitosti moc času). Nechápu, proč by moje kritika měla být bezpředmětná - zdá se Ti objektivní říct, že Bioshock je o ničem a argumentovat tím, že střílečky jsou bez tak nudné? Co řekl nějaký frajer z Destruktoidu mě moc nebere... V posledním bodě jsi to odhadl správně :-)
        • Pak nechápu, proč chceš hrát hru, o které víš, že je jen bordel.
          Ta věta o Bioshocku a FPS není stejná jako to, co řekl Rybka.
          Mě nebereš ty a silně pochybuju, že jsi se na to video jen podíval. Sterling plácá občas blbosti, ale tohle video je tak pravdivý, že se nedá s ním nesouhlasit. Takže nemůžu jinak, než předpokládat, že jsi mu ani nevěnoval čas, protože si nechceš připustit, že tvůj kyd o originalite především je jen blbý žvást. Ale máš pravdu, že postapo je ohraný jak sviňa.
          Kek.
          • Hauk, tak pravil Manytů. Konec debaty.
  • Populous 3 byla pecka. Před rokem něco jsem si ji znovu nainstaloval a pořád super. Nevím jestli mám nějaký komplex, který je nutný k tomu, abych hru uznal jako kvalitní, nebo má nějaký komplex pan Rybka. Jo, časy se mění.
  • Na Populous at mi nikdo nesaha! Rybko pod ven, vole, srovname to! Hry co se daly hrat nekolik let prubezne a porad to bavilo. ne jako ty dnesni rychlokvasky.
  • Sakra, nějakej cakouš, co to dotáhl na "herního recenzenta" bude říkat, že lidi, co hrají nějakej žánr her, trpí psychickou poruchou.
    • MickeyMutant
      Cakouš (psychiatr) + herní recenzent = ideální kombinace pro stanovení hráčovy diagnózy. Smiř se s tím. Zatím jsi ve fázi negace/agrese. Postupně přijde vyjednávání, deprese a smíření.
      • Přirovnávat to k fázím přijímání smrti...je mi jasné, kdo z nás dvou je ten s psychickou poruchou.
        • MickeyMutant
          Pozor, takhle to začíná. Připadá ti, že lidi jsou blázni. Jasný důsledek her na bohy.
          • Jestli se snažíš být vtipnej, případně nad věcí, jsou tvoje pokusy tak ubohý, že se za tebe cítím trapně. Nech toho.
            • MickeyMutant
              Minnie.
            • Napsal si uplnej nesmysl, jestli se snažíš vypadat inteligentně, zkoušej to na paní MickeyMutantovou, s kterou si v tom budeš rozumět, případně na nějaký podobně "myslící" lidi, jako jsi ty, ne na někoho, kdo tomu trochu rozumí. :)
              Je mi jasný, že se snažíš vypadat jako fríkulín, ale jak říkám, pořád se za tebe cítím stejně trapně. Předtím jsi alespoň jen trapnej byl, takhle jsi trapnej a navíc povídajíc rádoby inteligentní nesmysly. Takhle to vypadá, když začnou prázdniny. :) Vypni wikipedii a běž si číst.
            • MickeyMutant
              Pocit trapnosti je zcela normální zdravou obrannou reakcí na složitý svět kolem tebe, který koliduje s tvými normami. Nebraň se tomu. Blokování podobných emocí může způsobovat neurózy.
  • Proč hru recenzuje někdo, koho žánr hry nebaví ? Informační hodnota naprosto nulová, stejně jako plané keci autora.
    • Jack1947
      Jedna vec je miti hry jako Hobby, druha psat o nich a na cas a buhvico jeste co si sef jeste nenavymisly... ( na druhou stranu no... nezasveceny clovek asi moc o dane hre napsat nemuze).
    • MickeyMutant
      Myslíš Michala Rybku, o kterém je známo, že se mu hnusí strategie a při slově "tahová" chodí zvracet?
      • Mahcake
        Tak proč to sakra recenzuje, když je to tak známo? Hmm!?
        • MickeyMutant
          On pravděpodobně netuší, že už se to na něj provalilo. Asi si myslí, že mu tu jeho předstíranou lásku k strategiím lidi pořád ještě žerou.
        • smejki
          facepalm.jpg
    • Spoustu recenzi mas od lidi které to vzsade nebavi, málokdo to ale rekne na rovinu.
  • Problém s Indie hrama je opravdu velky. velka část lidi která jim holduje jsou lide co mají ruzna mobilni zarizeni a konzoli nebo pocitac nemaji bud vůbec nebo maximalne na psani a prohlizeni netu. Z nich se rekrutuje prevazna část zastancu desítkových hodnoceni indie her.Dost pochybuju ze když si někdo koupi novou PS4 ze by skalal nadsenim kdyz by majoritni portfolio her vypadalo jako minecraft nebo hotline miami. Fajn, plno indie her ma vybornej napad a jsou necim zajimave, ale situace kdy tehle ,,uzasnych,, her vychazi 10 denne je poněkud silena. Když si vezmeme třeba RPG hry tak propracovane RPG systémy se presunuji do zpracovani před 10-20 lety (ruzne kickstarter projekty, a spousta her videnych z boku jako z 8-16bitove ery kde je celkem smysluplny vyvoj postavy, ukoly atd) a hry u kterých zpracovani odpovida době od těchto prvku upousteji (serie Mass Effect a další spousta rádoby RPG her kde můžete maximalne oblect postavu a občas nekam prihodit bod do stromu 10 skillu). Ja doufam ze s prichodem novych konzoli Indie scena opet zapadne tam kde byla vždycky, tedy do úzkého okruhu prilezitostnych hracu a lidi kterym je vyvoj a progres v herni branzi uplne jedno. Nezavisli vyvojari sice mají mozna plno skvělých napadu, ale pokud nemaji na to aby svým napadem dokazali akceptovat technicky pokrok, nemeli by ze svých hricek delat majoritni zabavu pro všechny hrace.
    Proste když vidim nebo zkusim nejakou indie hru která ma dobře vymysleny herni principy a po obrazovce se mi prohani cosi co vlastne nejde ani rozeznat v prostředí grafiky automatu z maringotky, si reknu, sakra proc tenhle systém není trebqa v Mass Effectu (jen priklad) a uplne me to znechuti..
    • Jaký problém, prostě je nehrajte, ignorujte, jdou jasně rozpoznat a je skvělé že se malí vývojáři můžou prosadit, páč co je malé může být jednou velké. Taky nenadávám na to proč tu lidí chodí k Vietnamcům na jídlo, když si můžu zajít do normální restaurace. A navíc je vidět že houby víte, páč zde melete hlavně jen o retru(což je subjektivně teď populární a je to jen jedna kategorie z mnoha) a 10 indie her fakt denně nevychází.
      • Nevychazi 10 indie her denne? Tak si projdi ruzne app story, steam a další a uvidíš ze ti prsty na obou rukou stacit nebudou.
        • Mobilní hry jsou indie?
    • Paulcz
      někdo neocení kvalitu i když ho kousne do perdele :)
    • Gratuluji vám k vyléčení mindráčku. Nyní již jistě nemáte potřebu zahnojit polovinu diskuze pitomostma, a proto doufám že to už dělat nebudete.
      • Dekuji. Inteligentni odpověď je vždy vitana, a rovněž doufam ze vas mindracek je také polecen, a na rozdil od vas vam preji hnojeni diskuzi jak jen vase blahorodi uzna za vhodne:)
        • GlaDOS
          Co na to napsat jiného? Mluvíš o vývoji a progresu a právě v tom nezávislé hry excelují. Na každou originální a unikátní mainstreamovou hru ti dám 3 nezávislé. A tobě dojdou názvy dřív. Úplně mimo jsi s tím, kdo vůbec holduje indie hrám. Casual hráči to rozhodně nejsou. Ti jdou právě po grafickém pozlátku a jednoduché hratelnosti. Už vidím, jak budou tabletovci hrát Hotline Miami nebo Super Meat Boy. Taky je porovnáváš s vysokorozpočtovými hrami, kde na grafice dělají desítky a desítky 3D a 2D grafiků. Jak chceš udělat špičkovou grafiku ve dvou lidech? Rád se nechám poučit. Majoritní zábavu z indie her nikdo nedělá. A pokud se to jednoho dne stane, sami hráči si to rozhodnou.

          Jen tak pro zajímavost, možná by to příště chtělo vytáhnout hlavu ze zádele a rozhlédnout se okolo. Routine, Amnesia, Rochard, Trine, Braid, Pid, The Swapper, Dust: An Elysian Tail,... Ještě mi řekni, že nevypadají moc hezky.
          • Navíc hry jako dnes vytvari indie scena jsem uz hral, před lety, bylo to na amize, atari, sega magadrive atd, v te době to byl mainstream. Ted se to vratilo jako velka moda, minule byla moda tvrdit ze když hra nemá poradny pribeh tak to je blbost, coz uz ted nikoho nezajima, ted mame modu uzasneho napadu ve sra.kovem provedeni. Zapadni vyvojari velkych studii plodi jednu s.acku za druhou a lidi hledaji utechu v indie scene. Jediny snad ti Japonci občas dokážou udelat oboji..moderni hru která ma napady (dark souls, dragons dogma, par JRPG a akcnich her)
            • jasne, když ma někdo jinej názor nez stadecko..je nemocnej.Ale ono to je spis tim ze opacnej názor ma vic lidi, jen se nechtej dostat do konfliktu s indie fanatiky:D
            • te tve nemoci uz dali jmeno?
          • pro me to je stejne jako kdyby se zase zacli delat cernobile filmy bez zvuku a skupina lidi tvrdila ze to je tak dobře, ze je jedno ze to nemá barvu a zvuk ale hlavne ze to ma vyborny dej a herecke vykony, ale ze jde udelat oboji je uz nezajima. Indie scenu za tehle podmínek co panuji podporovat nebudu, je to slepa cesta co vraci herni vyvoj do praveku. A jestli někdo říká progres tomu ze někdo nabali dobry napad na šest pixelu a tri barvy za zvuku midi, tak potes p.del. A ja o casual hracich nikde nemluvil, lepe cti:)
            • Cekam uz vic jak deset let a názor mam ten co jsem napsal, takze pochybuju ze dalších 10 let to bude jinak. Mainstream typu CoD atd me nezajima, zajimaji me komplexni, propracovane, hratelne hry které jdou s dobou a nevraceji se do pocatku hrani tim jak vypadaji i tim jak se hraji. A ty filmy? Chces snad rict ze by bylo v poradku dat 150kc za listek do kina kde by bezel cernobily film bez zvuku na platne 2x2 metry? Nebo kdyby ti v prodejne místo filmu na blue ray disku nutily VHS kazetu s tim ze to je jedno ze ten film ma super napad? Tohle je presne ekvivalent indie sceny, a jestli to holt nevidíte, co nadelame ze?:)
            • Pockaj za 10 rokov, zistis, ze ta uz nebavi hrat ten nudny mainstream a budes hladat akykolvek dobry napad aj za cenu grafiky.
              Btw, lepsie ciernobiely film s dejom, ako farebna reality show
  • Souhlasím s lidmi v diskuzi, že konstatování v prvním odstavci recenze je fakt na pováženou. Já bych třeba taky nerecenzoval MMORPG...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit