Přejít na výpis diskuzí
Sledujte první trailer na Warcraft film
6.11.2015 | Adam Homola
217 příspěvků
-
To plátové brnění na nich vlaje jako by bylo plátnové *15*
-
-
plátnové *15* *1* *15*
-
-
ty brnění co maj na sobě lidi vypadaj jak z nějakyho comic conu *7* *1* hroznej sranec
-
-
jj, vypadaj jak nakej cosplay baty (ne bety)
-
-
no, kdyz pominu ten fakt ze si do traileru na WarCraft pouzili hudbu z druhejch 300, jakoby to byl nejakej sestrih od nejakyho youtubera a nemeli hudbu vlastni, tak jo jde to no. Az na ty zivotni problemy orku jak z ordinace.
-
-
trailerová hudba je samotná kategorie. často se může podobat některým motivům z jiných filmů. mezi takové klasiky patří two steps from hell...
https://youtu.be/ASj81daun5Q
https://youtu.be/HtlLyLUrrIg -
-
Ano trailerova hudba je kategorie sama o sobe, nemam nic proti pouziti specialni trailerove hudby na to delane, viz tebou zminene two steps from hell ktery uz ma dneska kazdej mental v supliku. Ach kde jsou ty casy kdy o tom nikdo nevedel a kdyz to nekdo pouzil tak byl buh. Dneska si to posloucha kazdej mamlas pri psani komentaru na facebook.
Kazdopadne v tomto pripade se jedna o primo tema z druhych 300.
-
-
Normálně se používá v trailerech hudba z jiných filmů. Viz například trailer na Purpurový vrch, abych jmenoval něco z nedávný doby.
Ale jsem na rozpacích. Vizuál sám o sobě vypadá parádně, přesně ve stylu animaček z her, ale jakmile se do toho strčí živý herci, tak už to vypadá divně... -
-
zas tak moc se to nepouziva, spis je to vzdycky znak toho ze je v tymu nekdo omylem a nechape jednu zasadni vec. Ta hudba byla vytvorena specialne k 300 a kdyz hraje tak ja mam pred ocima spartany na mori a najednou mi to tady hraje k warcraftu, kterej je tak obrovskou zalezitosti, ze je snad temer nemozny aby si nenatocili vlastni epickou skladbu se svym orchestrem. Naprosto me vytaci kdyz nekdo pouziva cizi hudbu ktera popisuje specifickou vec, k necemu jinymu. Viz TV NOVA a jeji pouziti sklady z matrix revolutions pri nejaky uslintany reportazi. Kazdopadne tohle neznelo warcraftove ale tak, aby to bylo cool.
-
-
Když se to použije dobře, tak mi to ani nevadí.
Ale popravdě se hudby u Warcraftu bojím, vzhledem k tomu, že to dělá Djawaldi, kterej snad ještě nenahrál nic pořádnýho krom znělky ke GoT. -
-
no jo vlastne, na to jsem zapomnel. Tak to by vysvetlovalo proc je tam tahle hudba. Tak jo tak nic, vzhledem k tomuto faktu jsem nic nerek. :D
-
-
do trailerů se nedává hudba, která zazní ve filmu. pro trailery se používají pro to vhodná témata. a někdy takové téma může zaznít i v jiném filmu...
-
-
-
-
no i to CGI pokulhává pokud to srovnáme např. s LOTR 1-3.
-
-
Technologicky určitě ne. Filmařsky ano.
Jsem zastáncem názoru, že je někdy lepší vidět méně a zbytek nechat na představivosti lidského mozku, než vykreslit poslední chloupek v nose nejmodernější technologií.
Pořád to není tak dokonalé k nerozeznání od skutečnosti, takže výsledek je takový, že to celé vypadá jako nějaká gamesa a ne "hraný" film.
A proto třeba z Pána prstenů (a jeho CGI) mám osobně mnohem lepší feeling než ze 4k Hobbita, nebo tohohle traileru.
Obecně mám takový pocit, že v dnešní době mainstream diváků onanuje nad CGI, která je rok od roku, film od filmu lepší a dokonalejší, ale banální obsah, který je sám o sobě jedno velké, opakovaně nám servírované klišé, nikomu už nevadí. -
-
Souhlasím, imaginace je v tomto nejlepší pomocník.
Ale vadí, stále to je kupříkladu na CSFD vidět, i když občas je potřeba ignorovat vysoké hodnocení a přečíst si odpady.
-
-
-
-
-
Orkové dobrý, ale lidi jsou hroznej fail. Papundeklový brnění a ještě divně naklíčovaní na cgi pozadí. A Travis Fimmel možná sedne k Ragnarovi z Vikingů jak pr*el na hrnec, ale tady mi přijde prostě divnej.
-
Jsem upřímně v šoku... Ti živí herci "v lepence" do toho vzhledově absolutně nesedí *9*
Měli to aspoň udělat celé v CGI (třeba jako ve Final Fantasy: The Spirits Within) a vizuální stránka by byla hned ucelenější.
Tohle se bohužel nepovedlo... -
-
To je otázkou ceny. Udělat celý film v CGI by nemuselo finančně vystačit na 100 miliónů, co měl tento film rozpočet. A i když mám FF: TSW rád, tak je animace spíše průměrná. I když to je dané rokem 2001.
-
-
O 100 milionech mluvili v roce 2007, vzhledem k tomu, jak dlouhá byla předprodukce a k tomu, jak se vyvíjely rozpočty blockbusterů bych se nedivil, kdyby to číslo trochu nabobtnalo.
-
-
Rozpočet okolo 100 miliónů byl ještě v roce 2013. Tak uvidíme. Ale více jak 150 do toho nikdo nevrazí i když se jedná o takovou značku. Další film možná, ale první film podle mě na tom bude do 150 max.
-
-
Právě, na rok 2001 to bylo luxusní. Ale i takový Avatar si se vzájemnou interakcí cgi postav a lidských herců uměl poradit. Tady to zatím vypadá divně, ale ještě stále mají půl roku na vyladění.
-
-
No hlavně ať si vezmou z Avatara pouze zkušenosti z animace. Protože když jsem to viděl poprvé v Imaxu, tak špica. Ale když jsem to nedávno viděl, tak jsem si říkal, co je to za kravinu. Myslím tím dějově. V té době pochybuji, že neměli něco jako orbitální bombardování. Pak už jsem jenom přál "matce" přírodě hodně bolestivou smrt. A to nás čekají další dva díly.
A mimochodem AVATAR měl rozpočet 237 miliónů. Toto má "pouze" 100 miliónů a to ještě sežrala většina právě CGI atd. protože tam nejsou zase kdoví jak velké hvězdy. -
-
Nuž, ťažobná spoločnosť asi ťažko bude disponovať orbitálnym bombardovaním že. Navyše majú zákaz používať WMD, inak by stratili práva na ten nerast.
-
-
Nemuseli by hned orbitálně bombardovat. Úplně by stačilo, kdyby s tím raketoplánem neletěli 500m nad zemí, ale třeba 10km, a plošně to vybombardovali tím napalmem, nebo co to chtěli použít. Tam by na ně šmoulové nedosáhli.
-
No veď píšem, že to neporovnávam z hľadiska kvantity. Ten zvyšok je tvoj názor :)
Delus: Drbni tam asteroid a potom si doťažil :D Ale nápad je to zaujímavý. Nepoužili ho Goa'uldi v Stargate proit Zemi? *1* -
Jen z hlavy mě napadají dva způsoby, které mohli provést s místními prostředky.
1. Klasika- Upravit dráhu vhodného asteroidu. Měli SSTO, takže delta v by nejspíš nebyl problém.
2. Jejich mezihvězdná loď měla antihmotový pohon. Jeden zážeh a to jejich posvátné místo spolu se shromážděnou armádou se změní v radioaktivní poušť.
Co se týče legislativy, tak mají zakázáno WMD vlastnit, o používání tam není ani slovo. Navíc dokazuj si, že ten asteroid nebyla jen (ne)šťastná náhoda, či že se nejednalo o poruchu motorů*1* -
Promiň, LoL má stovky stran na Wiki. A přesto je to brak, co se týče příběhu atd. Prostě ty z toho děláš něco, co nikdy nebude. A že budou další tři filmy? No to bude pěkně natahovaná srágora. Ještě chybí pokračování Titanicu a Cameron to má komplet:) Avatar je plochý a bezduchý film, na který se nezapomněli díky technologiím a trikům. Nic víc. Jinak co se týče děje, tak je to prostě tuctový a nudný film, kde zlá korporace nevyhraje proti hodným emzáčkům. Bůů ekologie, bůů nuda:)
P.S: Mimochodem to, že má 300 stran na Wiki je takové sladké, takový Arrow má 2139:) To jenom tak na okraj, aby jsi viděl, že 300 stránek není naprosto nic. A když jsme u Star Wars tak ta má nějakých 120 000. Takže tvých usmolených 300 stránek naprosto o ničem nevypovídá. Takže dál sni vlhké sny o rozsáhlém světě Pandory. My ostatní se na to mrknem, až to nebude ekologická srágora plná skvělých triků a prostředí. -
A Avatara čakajú rovnako ďalšie tri filmy, komiksy, knihy a kto vie čo ešte príde. Teraz je to jeden film a už má 300 stranovú encyklopédiu kde je všetko popísané do detailov. Tak prečo by som nemohol porovnávať, hmm? Navyše neporovnávam z hľadiska kvantity, ale kvality. Samozrejme že SW je omnoho väčší svet. A vypaľovať, predsa vypaľovali.
-
Ne logika tam není. Logika by byla kdyby celý povrch prostě a jednoduše vypálili. Ekoteroristi by se sice pos*ali, ale kde není život, tam není argument pro zachování. Probůh, stačí se podívat, jak se zvesela kácí a ničí na Zemi. Je naivní si myslet, že na nějakou sranda legrační Pandoru budou brát ohledy:-D A o tom srovnání světa Star Wars a Avataru, to nemyslíš vážně, že ne? Jeden hloupý film proti celému vesmíru plném her, filmů, komiksů, seriálů atd.
A myslím, že když někdo má ikonku z Avataru, tak jej prostě bude slepě obhajovat. Je to prostě krásný vizuální film s debilním sluníčkovým dějem ala Greenpeace. -
Ja tam logiku nemusím hľadať. Ona tam je. Len treba poznať vesmír. Avatar je svet, nie film. Podobne ako SW. Nie je to žiadna armáda. Je to ťažobná spoločnosť, ktorá si najala žoldnierov a vojenskú techniku ma od armády, ktorá je ale aktuálne o niečo staršia ako v tom čase armáda používa. Prečo by mali mať zbrane na lodi? Je to komerčná dopravná vesmírna loď, vlastne je to celá flotila dopravných lodí a fungujú ako kyvadlová doprava Zem-Pandora. A dizajnovo je to jedna z najrealistickejších vesmírnych lodí, aké vo filme môžeš vidiet. Takže nie, žiadne lasery, ani fotónové torpéda ala star trek tam nečakaj :)
-
Když disponuje armádou a těžce vyzbrojenou armádou, tak pochybuji, že jejich lodě nemají žádné zbraně. Fakt v tom nehledej logiku. Prostě hodný E.T musí vyhrát za každou cenu, aby zlá korporace nemohla vyhrát:) Realita by byla ale zcela někde jinde.
-
-
Co se týče příběhu, tak musím souhlasit. Pokud se Cameron snažil o to, abych fandil šmoulům a Matce přírodě, tak mu to v mém případě moc nevyšlo. Vzhledem k tomu, že lidstvo potřebuje jen těžit jeden nerost, tak by mu nějaká forma "Exterminatu" z W40k Pandoře asi moc nevadila. Až by se usadil popel, tak by pokračovali s těžbou a protesty Greenpeace a PETA ať vezme čert. *4*
K tomu rozpočtu. Nezapomeň, že Cameron musel celou řadu technologií k natočení filmu sám vyvinout, takže to se do rozpočtu muselo taky promítnout. Teď už by to tak drahý asi nebylo. -
-
Uvidíme. Pokud bude možnost, tak Imax to jistí:) Protože jinde v ČR nemá cenu jít na 3D.
-
-
-
-
-
-
Chybí mi tam špína, prach. Je to takové čisté sterilní prostředí. Což je ale poslední dobou u spousty blockbusterů. Jináč jako trailer takové normální. Chybí mi tam nějaký wow (haha :D) moment.
Ale do kina zajdu. Klasická letní oddechovka, do letňáku ideální.
A jestli tam nebude aspoň jedna peasant hláška, tak ať si mě nepřejou *15* -
-
"Chybí mi tam špína, prach" Ano, souhlasím a chybí to i ve hrách viz naleštěný Witcher 3...
-
-
souhlasím, že Witcher film byl dost hrozný, ale to nebyla vina prachu a špíny, pokud myslíš hru, s tím táhni do hajzlu, tady se bavíme o Warcraft filmu tupoune
-
-
myslím, že jsem to napsal dost jasně...
-
-
myslím, že i já, nebo kterou část z "jsi offtopic, tady se bavíme o Warcraft FILMU, ne Wicther 3 HŘE" jsi nepochopil?
-
-
co jsi nepochopil na tom, že Santa vytvořil oslí můstek i pro současné hry? Kde je napsáno, že máme diskutovat jenom o Warcraftu?
-
-
-
-
-
-
Já teda nevím, čekal jsem všechno, ale že to bude vypadat až takhle v vyžehleně\sterilně\unyle, to jsem teda nečekal. Přitom ILS umí udělat velký věci. Chápu, že ten plastový "look" byl záměr, ale mě osobně by se do světa Warcraftu hodilo víc "dirty" zpracování jako třeba v Rangovi, nebo, koneckonců, ani ty blizzardí animace nevypadají takhle vypucovaně.
-
Může mi někdo říct v jaké části je špatně udělaný CGI? Ptám se, protože o tom každý mluví ale nějak nemůžu na to přijít...
-
-
Napr.
0:23 Postava je nasvicena svetlem, zatimco zed za nim je cela ve stinu.
1:12 podivej se na stiny, ktere vrha brneni na postavy a jake stiny vrhaji postavy na zem (zadne)
1:32 tam se treba podivej na smer stinu zabradli a postav, nemluve o ostrosti okraji a jak jsou tmavy (nemeli by).
0:58 ty postavy jsou silne nasviceny ale ten environment za nimi uz nema takovy kontrast
Diky tomu hodne scen muze pusobit nedodelane a vubec ty lidske postavy do toho prostredi moc nezapadaji a funguje to hlavne v zaberech, kde nejsou lide. Ale to mi popravde nevadi. Nakonec maji jeste cas. -
-
Hnědopich...
-
btw: zrovna CG maji bozi.
-
-
-
"Cítím" z toho propadák... Vydělat, to vydělá...ale bide to zklamání...
-
Bože to je hnus orkové a romantický příběh z hollywoodu ... to by jeden zvracel, větší š..t fakt nemohli představit, tohle bude ne Bééčkový film, ale naprosta žumpa.
-
-
I romantická linka může být podána zajímavě a nerušivě. To ale těžko poznáme z traileru...že?
-
-
Muze ale opravdu tomu veris? Ja moc filmu ktere neco takoveho zvladli neznam (resp. ted z hlavy si nevzpomenu ani na jeden) a vzhledem k tomu ze podle traileru tenhle film vypada jako klise na treti tak bych ani neveril ze tomu tak bude....
Ale treba se seredne pletu... Sicario taky podle traileru vypadal jako uplne jinej film nez nakonec byl.
-
-