Přejít na výpis diskuzí
Sledujte souboj s kostlivým démonem z Risen 3: Titan Lords
7.5.2014 | Aleš Smutný
50 příspěvků
-
vůbec bych neřešil jestli někdo něco kopíruje. Podstatné je že se nám tu konečně objevují fantasy co nepřipomínají omalovánky pro děti a mají trochu atmošku.
-
Preco kopirka ? Ja vidim temny les, chlapika co sa (dostal quest zabit tuto ohavu co strasi v noci deti) chysta zabit toho licha a nakoniec sa preratal. Ja v tomto DS nevidim, treba si pockat na gameplay, urcite nieco bude, ked este nie je a potom srovnavat, ci to naozaj bude pripadat ako DS, podla mna nie. Ano z videa urcite viacerych, ked nie kazdeho napadne prave DS, ale to je vsetko, nie je to ingame footage, je to len cgi, takze cele to moze byt ine. Neviem ci si niekto spomina uvodny filmik k NWN, minotaur v nejake zrucanine, les, temno, zakradani, zabijanie, velmi podobne, takze aj NWN vykradlo napad s DS, nemyslim si bolo to len intro, ale hra bola celkom ina.
-
Inspiracia je skor myslena na temne fantasy nie ako inym sposobom, tzn suboje a pod ci staty a tak, tie by mali byt verne starym risenom ci gothicom, teda velmi dufam, ze je to myslene z ich strany a tymto videom prave toto a nie, ze budeme mat jeden hub, a vsetky cesty vedu do rim a nie do toho hubu. Tu napr. urcite bude pribeh, myslim dobry pribeh.
-
Tak to já taky, ale už jsem jich hrál tolik že už z nich jsem unavenej a vůbec mě nebaví, kdežto DS mi dává něco víc. Beru to jako skvělý RPG který mě chytlo za srdce víc než třeba starý Baldurs Gate.
-
Prestan stymto, ved predsa kazdy nieco kopiruje ci sa necha inspirovat od ostatnych. To je skratka nevyhnutne. Keby kazdy mal prichadzat s originalnymi hrami a porovnavat jednu hru s kazdou inou, tak by sme nemali co hrat. Ja viem ze si "Fan" DS a celej firmy FromSoft., ale musis rozmyslat triezvo. Ja mam rad rozne ine serie a rozne ine firmy, ktore tie serie vyrabaju, ale urcite im nebudem nadrzovat, pretoze aj ked napr. milujem G1 a G2, tak G3 uz pre mna nic moc, G4 co nerobili oni je uplne skoro o nicom a jediny Risen sa blizil konecne k niecomu podobnemu ako spominane ich prve hry. Takze piranha bytes nie su GOD, su len skvely to co robia a niekedy sa pritrafy aj vada. Tak ako napr. prvy DS na PC, bol nadherny port, niet moderov tak no nic, skratka rozmyslaj kus viac out of the box, a nie len in the box.
-
Ked uz tak bound by flame a hm este jedna podobna hra, meno si nespomeniem, tak tych by som povedal, ze sa chcu zviest, ale dragon age (aj ked po prvom diele, nie som nejaky nadseny co s DA robia, uvidim co bude s inquisition)?? alebo aj toto R3 ?? Jeden suboj v noci s nejakym Lichom a ano je to kopia DS prip sa chce zviest na slave DS. Ani nahodou, hier je uz tolko, ze nejakemu zrovnavaniu sa neda vyhnut s nejakou inou hrou, skratka si myslim, ze ked si zoberu inspiraciu z DS je to ok, ked zacnu priamo kopirovat (co nebudu) tak to by ok nebolo.
-
dark souls je skutečne nudná hra, nechápu proč se kvalitní rpg musí inspirovat práve tam (hrou ktera ani neni rpg)
-
Osobne si dovolim tvrdit, ze ich naj vytvor je G2 a ne prvy Risen, ale kazdy asi mame iny nazor moj je tento
-
Temne fantasy prostredie je velmi vytane, ale nech to je tak v kabatiku Gothic hier hlavne 1 a 2, potom by to mohlo a malo byt velmi dobra hra, ale risknem to ona urcite bude dobrou hrou, ci bude aj viac ako len dobrou, to neskor rozhodnu samotny tvorcovia svojimi napadmi.
-
Ma pravdu s BG v urovni tej, ze musis si premysliet hlavne ako zlozis partu, ako rozlozis veci ktore najdes, ktorych fakt dobrych je malo a preto treba uvazovania, dalej suboje ne su len o tom ze v behnes a mlatis, urcite niektore suboje idu aj tak, ale ked sa stretnes s niecim silnejsim, tak ide o kazdeho clena v parte o kazde kuzlo a ked si zle navolil si v pr.eli, nehovorim, ze nejake to myslenie nie je nutne v DS, ale uznajme predsa, DS nie je a nikdy nebude cistokrvne RPG. Ma to urcite prvky to ano, ale tymi to konci, dalej je to len H&S a to celkom nadpriemerny. Netvrd my nieco ine, RPG hravam uz ani nepametam a skratka su RPG a su RPG, tak asi tak.
-
?? prosim ?? nad cim tam premyslat, vsetko je dane, suboje a hlavne simulator umrtia to je DS, inak je to DF ale je to len akcna rpg hra, zdorazom na akcna, samozrejme kazdemu chuti nieco ine, este aj v medziach rovnakych zanrov, ale faktom je ze osobne som hral RPG, ktore mali pribeh prostredie a vyvoj postavy niekde uplne na inej urovni.
-
Gothic Souls *4*
-
všichni ? Aha Hnisavec je všichni :D
-
Dark Souls pro mě nikdy nebude čistokrevné RPG. Jestli jsou nebo nejsou souboje, kde je nutné se naučit jednu taktiku podle návodu, anebo rozlousknout frustrující systém pokus/omyl, při němž musíte přijít na správné řešení hardcore anebo ne, to nechť soudí otec. V mnohém mi to připomíná point 'n click adventury. Jistě, je to svým způsobem zábavné, je to jiné, než většina současné produkce, ale spasitel je pouze jeden a tím jsem já. Připomíná mi to časy, kdy vyšlo WOW a všichni vykřikovali, jak je to jediné dokonalé mmorpg pod sluncem a že předtím ani potom, jako by nic neexistovalo. Nechci znevažovat kvality této hry, ale zkrátka... někdo rád holky, jiný zase vdolky. Já si potrpím na RPG, která jsou více "interakční", chcete-li. Popravdě mi souboje v jakémkoliv RPG připadají jako druhotná záležitost a když mohu mít postavu, která se z boje "vykecá", tak nesáhnu po jiné.
-
Není to už trochu přehnané vidět kopírku Dark Souls v každé fantasy hře? To už můžete rovnou vyvolávat u každé hry, kde se hlavní hrdina ohání mečem a není tam zrovna rozkvetlá louka, že je to kopírka Dark Souls *7*
-
Žádnou hru jsem neměl nikdy (ani zdaleka) tak rád, jako Gothic II a hned po něm Risen (1) a hned po něm Gothic (1). Všechny sem přehrál tolikrát..a s tolika modama až to není hezký :D I kdyby tu teď v traileru skákal růžovej panter a ničil Pursuera z DS2 pořád by to pro mě byla nejočekávanější hra příštích třech let. protože jsou to piraně. a Risen 2 byl prostě jen omyl. a jestli tu někdo něco od někoho přebírá, je to obtížnost, který by si DS půjčily od gothicu. ale nevěřím tomu. nikdo si nic nepujčuje. lidi co dělaj dobrý hry maj moc svých nápadů a neví, kterej realizovat první :) a zrovna u piraní to platí stonásob.
-
Hele já nejsem fanboy souls série i když je pravda že už nedokážu hrát "klasický" rpg, ale po traileru na risen nebo dragon age se nemůžu zbavit pocitu že se jedná o kalkul a že se chtějí svézt na vlně úspěchu souls.
-
FromSoftware a jejich historie her jako DS sahá do roku 1994, takže kopírují maximálně od sebe...
-
Tak DS je prostě hodně výrazná hra a srovnání se prostě nevyhneš i když je to trochu mimo. Mě DS taky připomínalo temnou atmoškou Gothic. Podstatný je, že obě to jsou opravdu to nejlepší co bylo stvořeno víc nás zajímat nemusí.
A From Soft. nikoho nekopíruje co se týče dark fantasy. Stačí jen vzpomenout na Kings Field. -
Navažte na vaši poslední slušnou hru ( první Risen ) a jsem váš Piraňky.