Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Moc nechápu, jak mohou pořád všichni věřit, že si hráči chtějí hrát na telefonech a tabletech. Vždyť pro jakkoliv komplexnější hry, nebo hry kde je potřeba přesnost je to dotykové ovládání k ničemu. Je to pomalý, je to neohrabaný, nikdy neni jistota kam přesně se klikne. Navíc je z toho akorát zapatlanej displej :) to mne třebas bavilo víc hrát na starších telefonech s javou, ty měly alespoň čudlíky :D :D
    • zahraj si xcom eu a uvidíš, že i hra na tablete môže byť super
    • Mart9
      Všichni ne, jenom ti idioti vydavatelé (čest výjimkám). Mluvil o tom někdy před rokem i Dan v podcastu.
  • jindra.veliky
    nevadi, Veskoslav rad poradi
    • N7N7
      Jo jo, je to holt borec. Všechno ví, všechno zná... Každou hru má dohranou 14 dní před recenzí. Cool. *5*
      • Heh, no zrovna mit dohranou hru 14 dni pred recenzi na Games neni tedka zas takovej problem :D
  • Malleth
    Můžou poděkovat borcům z Microsoftu a z Naughty Dogu
    • Pethulla
      Microsoft mě taky hned napadl. Za tu jejich kvalitní kampaň jim borci ze Sony můžou být jen a jen vděční.
  • Lebo v microsofte sa zachovali ako **** čo skúšali, ako ďaleko môžu zájsť a hráči im to nechávajú vyžrať?
  • irdzi
    Mám pocit, že jim k těm číslům pomohl i Microsoft. Sony udělala krapet slušnější cenu, neotravovala lidi zprvu s nemožností půjčovat hry, být always online, neprodavala konzoli s kamerkou na kterou nevyšla pořádně žádná pořádná hra a tak i lidi, co by normálně z X360 přešli na XOne logicky koupila PS4 ... navíc od doby co konzole vyšly (Xone oficiálně u nás ještě pořád není) se každej týden objeví článek o tom, jak gamesy jedou na Xone v menším rozlišení ... Takže Sony toho zase tolik (krom silnější konzole) dělat nemusela aby se PS4 prodávala:)
    • Xboti nejsou taky skalni fandove,a svoji masinku v nejtezzich casech nepodpori,jako mi tehda z ps3.Neumeji zarazit spunt,aby se jejich lodka prestala potapet.Ja za playstationem budu stat ikdyby se playstationu prodalo 2 mil a xboxu 10mil.
      • Tilwaen
        K čemu je tohle dobré? Myslím tím kupování špatného produktu při znatelně lepší konkurenci jen proto, že stejná firma "kdysi dávno" vyrobila něco, co mě chytlo za srdíčko. Nízké prodeje by měly dát firmě za vyučenou, aby se chytla za nos a příště to udělala lépe, a ne, že se budou její špatné produkty dále dobře prodávat s argumentem "je to přeci od ***!", oni se pak budou plácat po ramenou, jak to udělali dobře a příště to udělají stejně.
        Myslím to obecněji než Sony vs. Microsoft.
  • PS4 je lepsi, vykonnejsi a levnejsi nez konkurence, kdo by ji nechtel.
    • Já bych ji nechtěl, možná tak jako plivátko. *3*
    • Edo v tom to vubec neni.Ps3 take byla lebsi nez xbox360,a ty hry na xboxu se dali lip a lip vypadali,myslim multiplatform.Exluzivni hry byli lepsi a hezci na ps3.Kazdy vi ze herni system hlavne prodavaji hry a ne vykon.A v kvalitnich hrach ma proste PlayStation strane navrch.Koukni do minulosti jak dopadli vykonejsi systemi,bez kvalitnich her.Atari jaguar,nintendo 64,sega saturn,ti byli vykonnejsi nez ps1.Amiga 1200 drtila pc.
      • PS3 byla drazsi, vysla o rok pozdeji, dlouho mela malo her a multiplatformy na ni behaly hur. Souhlasim, ze je to hlavne o hrach, ale ten vykon napomaha delat lepsi hry a ted jde o to, jak se te vyhody vyuzije.
        • Výhodné asi jako výrobky applu *11*
      • flash789
        PS3 je fajn, ale o tom ze xbox byl min vykonej bych dost pochyboval, navíc obrovska vyhoda xboxu 360 je komplet instalace her na HDD, coz jaksi PS3 neumi (vetsina ps3 her ma jen castecnou instalaci a porad taha nejake data z media), leda když tu hru koupis digitalne. Rozdil v plynulosti třeba u Dragons Dogma je do oci bijici, a to jen proto ze na xboxu to netaha nic z media.
        PS3 mi prijde vic komfortnejsi a hezci, ale o tom vykonu by se dalo hodne diskutovat:)
  • Johnny
    Protože je to plejstejšn pyčo!!
    • Á, pán pochází z Ostravy?
    • Presne tak,protoze je to plejstejsn.
  • Ja porad nevim kde vznikaji ty debilni predstavy ze lidi dnes hraji na tabletech a mobilech!? Na tomhle hraji lidi co nejsou zadni klasicti hraci Pc ani konzoli. Samozrejme hraci hraji v nouzi i na tabletech ale neni to jejich priorita. Pokud jste paran tak PC a konzole budete vzdycky potrebovat.
    • Nemas dostatecny nadhled. Z trzniho pohledu je skupina lidi o ktere mluvis pomerne mala a mobily a tablety nabyvaji v hernim prumyslu na vyznamu, treba proto, ze to je stale rostouci trh. V lonskem roce treba prodeje her na konzole stagnovaly ci spis byly mensi na rozdil od tech mobilnich. Mimoradny uspech ps4 (nikdy v historii se zadna konzole takhle hodne neprodavala) je proto vskutku pomerne prekvapivy.

      Moje osobni domenka je, ze o konzole je obrívsky zajem, ale spoustu lidi vzdy odrazovala vysoka zavadeci cena. Nextgen prisel s nejnizsi zavadeci cenou a pritom kvalitnám a vykonnym hw, a to stoji za tak rychlym nastupem nextgenu. Obavy Sony, ze casem prodeje konzoli poklesnou jsou tak opravnene. U levnych konzoli mozna prídejni krávky nebudou stabilni pé mnoho let, jako dosud, ale mozna se budou podobat prodejnim krivkam her, tedy rychly nastup a pak pad a dal uz jen nizke prodeje. A nebo take ne, nikdo nevi a sony tape v tom, jakou si ma pripravit ekonomickou strategii do budoucnosti.
    • To mas tak, kdyz tam sedi nakej ceo nebo co to ma za funkci nekdo tam, kteremu je 56 a vzivote nic nehral a jen zakazoval hry svojim detem (jestli nake vubec ma) a takovej nouma co tomu proste nerozumi dela nake odhady na zaklade nakych cisel tak to tak dopada.
  • A jej GGG si nevzal zase prášek. Chtělo by to ban, už za*ral diskuzi u Vikingu, tady opět pokračuje. Je fakt vtipné číst, jak na PS4 vychází tuna her, když jich je pomalu stěží 20 a exkluzivek tak 5-6, zbytek je na všechny platoformy nebo na konkureční konzoli. Na toho fanatika nemá cenu vůbec reagovat. matka ho měla polknout, o trola méně.
    • Dogkiller
      Hlavně ty jeho výrazy o konzolích. Prý "luxusní dar od bohů". Přinejmenším úsměvné... Očividně člověk, který lže sám sobě. *5*
      • Tak neviem, nieco za co zaplatim 350e , oznacovat ako dar, je trochu divne. Asi nieco ako hry "zdarma" k PS+ ci Gold ;-)
        • Hry zdarma jsou skutecne hry zdarma, a to co nechapes je to, ze nejsou pristupne kazdemu.
          • hry zdarma, to je když na steamu vyšel expendabross nebo když na vánoce byly left4dead 2 zadarmo, protože steam není předplacená služba, PSN platíš roční poplatek a za to máš hry, ty nejsou zdarma, sorry ale jestli jsi reprezentativní vzorek typického konzolisty, tak jsem právě pochopil, proč jim konzole příjde levná, přesto že za 8 koupených her překročí její pořizovací cenu dotovanými hrami
            • Já mluvím o celkových nákladech, na to narážím že si to většina konzolistů neuvědomuje. Ano cena konzole je levná, ale když na ní nekupuješ hry tak ti je nanic, plazma sežere víc než počítač a k PS+ si musíš platit internet. Při koupi auta musíš počítat s cenou benzínu, pak je ti nanic, že si koupíš 9ti litr obsah když neutáhneš provoz
              • Reakce na příspěvek:

                Ty vis houby co si konzolisti uvedomuji nebo ne. Vsadim se, ze u pc her pocitas s cenami na steamu ve slevach a u konzole s cenou hernich novinek. Pokud konzolista setri, tak jede pres bazar a kamarady nebo mu staci koupit si ps+ a ma co hrat cely rok s minimalnimi naklady.
            • Hra je zdarma, kdyz za tu hru nemusis nic zaplatit. Za PSN zadny poplatek neplatis. Mas nejspis na mysli sluzbu PS+. Jenze to je cena za sluzbu, nikoliv za tu hru, ta ma hodnotu nulovou: http://s12.postimg.org/xdl145q4d/ps_2u.png At si tu hru vezmes nebo ne, cenu PS+ to nijak neovlivni. A naopak, stejne bych mohl ja tvrdit, ze ta hra ze steamu neni zdarma, protoze abys ji mohl mit, musel jsi uhradit s tim spojene externi naklady, jako je cena PC, elektrina nebo internet.

              Konzole je levna, protoze je levna. Do ceny konzole nemuzes zapocitavat cenu her. To je stejna blbost jako do ceny hry zapocitavat cenu PC/konzole/elektriny nebo jine sluzby s tim spojene. Muzes to zapocist do celkovych nakladu, ale to uz neni cena konzole.
            • *chtěl jsem napsat dotovanou konzoli podpoří hrami, které jsou přeceněné právě proto, aby se zaplatily ztráty z výroby HW, takže správně by mělo být dotujícími, ale moudří jistě pochopili
          • Tilwaen
            Dokud nezaplatíš, zdarma nejsou. Což je pěkný oxymoron.
            • Tilwaen
              @Eda: Nemůžu souhlasit. Poplatek za členství platí odboráři v prvé řadě za to, aby byli součástí odboru a mohli se podílet na jeho aktivitách, ne proto, aby dostali nějakou ušmudlanou vánoční kolekci zdarma. Proč hráči platí za PS+? Aby byli součástí komunity, mohli se podílet na jejím směřování a připadat si dobře? Nebo náhodou kvůli hrám, které tato služba nabízí?

              Ač sama Playstation nemám, PS+ je podle mě dobrá služba a využívala bych ji také. Tvrdit ale, že nabízí hry zdarma, je podle mě jako tvrdit, že jsi na festivalu viděl spoustu kapel zadarmo - jen sis předtím musel zaplatit lístek na vstup.
              • Reakce na příspěvek:

                PS+ nabizi ruzne sluzby, treba sejvy v cloudu, automaticke provadeni nekterych cinnosti, multiplayer, ruzne slevy. Rade hracu ty hry zdarma nevyhovuji, protoze ty zajimave uz stejne maji a o ty nezajimave nemaji zajem a ps+ si presto plati. Ja mam ps+ od zacatku, kdy jeste tohle rozdavani her zdarma sony neprovozovala.

                Hry zdarma ps+ nabizi, to je nepopiratelny fakt.
            • Jsou zdarma i kdyz nezaplatis, ale nemuzes si je vzit, dokud si nekoupis clenstvi. To je to same, jako kdyz odborari rozdavaji zdarma treba vanocni kolekce. Davaji je jenom clenum odboru a ti plati clenske prispevky. Ale ne za tu kolekci, ale za to clenstvi. Ta kolekce je zdarma a nikdo se nad tim nepozastavuje. Ale hry zdarma u pc master race vzbuzuji zavist, takze se to snazi zpochybnovat.
      • Protože prohlašování o "master race" je normální, že?
        • Master race aspoň nepopíraj realitu...
          • To je fakt, master race je uplne odtrzeno od reality, ty maji svou vlastni virtualni.
          • God-of-War
            Master WAREZ race, to je asi tak to jediný.
            • the fff: konzole nezničily herní průmysl, ten zničilo pirátství a konzole jsou jen důsledek, velice smutný, protože multiplatformní hry až na vyjímky nestojí za nic, čest vyjímkám, mass effecty a bioshocky mě bavily, doufám, že ten tomb raider mě bude bavit taky, ještě čvrt hodiny do konce instalace *4* jenže právě u něj mě štve, že udělali vylepšené verze na současnou generaci konzolí a na PC se opět kašle, to mě štve
            • Jako nepopírám, staré konzole prolomené jsou, takže warez na nich možný je. Na prolomení nových konzolí si ještě počkáme. Ale ještě jsem neviděl torrent, kdy by byla konzolová verze stahovanější, než ta PC. Právě jsem zvědav na stahovanost GTAV na PC. Mám udělanej screen z torrentu konzolových verzí, když na tom byly "nejlépe", takže uvidíme, jestli se mě (opět) potvrdí můj předpoklad, že PC verze bude ta nejvíce stahovaná. Vždyť třeba i teďka mrknu na Wolfensteina - PC 1700 lidí, nejstahovanější konzolová - X360 190 lidí...moc pěkná čísla.

              Opět, já znám zase spoustu lidí, kteří na PC nekoupili už minimálně 5 let pitomou hru a nekoupí ani hru na ten pitomej mobil hru za pitomou dvacku. A ti samí lidi mě tvrdili, jak konzole zničily herní průmysl...to jsem musel tlemit nejvíc. *1*
            • theFFF ano na PC se warezí, i když to osobně nechápu, před chvílí jsem si koupil tomb raidera za stopade, ano není to nová hra, ale stejně je to levné teď se mi instaluje do steamu, ale podívej se na jakýkoliv bazar, kolik flashnutých konzolí se prodává, podívej se na jakýkoliv torrent na gta 5 a ne, není to pc verze a ani nemůže být, na torrentech jsou hry jak na xbox tak na PS3, spousta lidí co znám si koupila konzoli proto, že se na ní dá snadno stahovat, nezahrají si multiplayer, ale to je netrápí, je pravda, že dle statistik se krade víc na x360, ale to neznamená, že majitelé playstationů nemají černé ovce mezi svými také, zatím nevým jak PS4, ale je to jen otázka času, pak se vednou prodeje konzolí ale poklesne nárůst kupování her. To že mají konzole lepší statistiky prodej/warez je dané tím, že na konzolích se hraje v USA a to je dáno historicky viz NES, konzolí je méně než počítačů a nakonec spousta lidí by si tu hru ukradla taky ale nejsou dostatečně počítačově gramotní, aby to dokázali, tito lidé mají většinou mac a konzoli a neplatí to jen pro obyvatele USA, bohužel, počítačová gramotnost a gramotnost obecně klesá i u nás, stačí si přečíst diskuse zaplevelené trolícíma děckama, už aby vám skončili prázdniny
            • Neboj, za chvíli ti tady někdo napíše, jak on si ty hry kupuje a tím ti dokáže, že tedy na PC se newarezí... *1*
          • Myslíš tu realitu, že tu vidím breky, jak každý kašle na nejlepší a nejúžasnější platformu a sepisují se petice za "podřadné" konzolové hry? Dobrá realita...
            • Co to meleš chlapče? On tu někdo popírá, že je na konzolích pár dobrejch her, který by chtěli i na PC? Nic takovýho nikde nečtu. Já hlavně všude čtu, jak PS4 umí všechno nejlíp a že je tam víc exkluzivek, větší trh apod. nesmysly. Btw, doporučuju si dvakrát přečíst to, na co reaguješ, peasante.
  • Dogkiller
    Říkejte si co chcete, ale exkluzivky jsou opravdu JEDINOU výhodou konzolí oproti PC. Mám PC + monitor + TV + gamepad; a s tímto kombem můžu hrát jak ze židle tak z gauče, hry všech žánrů včetně hardcore strategií a stříleček. Rád bych tedy konečně slyšel nějakou jinou výhodu konzole oproti PC než těch pár exluzivek.
    • Tilwaen
      Exkluzivní hry jsou rozhodně hlavní výhodou. Další výhodou je bezesporu unifikace - nemusíš řešit, zda Ti hra pojede. Teď se možná někteří PC kolegové upřímně rozesmáli - aby nám ale za pár let neztuhl úsměv na rtech, protože současná situace okolo GameWorks vs. Mantle se začíná celkem přiostřovat, třeba za deset let budeme hrát také na unifikovaném HW.
      • Nejsou, ja preferuju konzoli a z exluzivnich titulu me zaujaly mozna dva nebo tri, to je bezvyznamne vuci desitkam multiplatforem, co hraju. Nehlede na to, ze na pc je spousta titulu, ktere si na konzoli nezahrajes.
        • Tilwaen
          No vidíš, já naopak hraji výhradně na PC a na konzolích mě zaujala spousta exkluzivních titulů, které bych si ráda zahrála - asi když něco nemůžeš hned mít, máš velké oči :-) Namátkou, co mě teď napadlo: Halo, Uncharted, The Last of Us, Journey, Heavy Rain, Infamous, GTA V (toho se dočkáme, jupí!). Nicméně rozhodně souhlasím s Tvou poslední větou, hodnotnější jsou pro mě PC exkuzivity; nikdy jsem se na to tak nedívala, ale kdybych nyní mohla hrát pouze na konzoli, byl by to pro mě mnohem větší šok, než situace, ve které jsem teď. Co by byl svět bez strategií *3*
          • Halo a uncharted si na jedne konzoli nezahrajes, uncharted a last jsou linearni naskriptovane tunely pro konzumni hrace, journey snad ani neni hra, heavy je dobry, infamous prumerny, psychopaticke gta nemusim, ale dobre je jeste rdr, gt nebo dragons dogma. Nejake strategie jsou i na konzolich. Ja mam pc i konzoli, ale na tom pc me nikdy nebavilo hrat, mozna proto, ze jako programator i tak u nej prosedim spoustu casu. Hrat na konzoli, idealne ve dvou, me bavi mnohem vic, odjakziva, jeste kdyz jsem byl dite a hral jsem s tatou. Hrat na pc mi prijde takove chladne, neosobni, nespolecenske, nevim jak to presne popsat. Na pc me nikdo nepresvedci, jeho hlavni vyhoda je vyssi vykon a moznost krast hry, ale ja hraju kvuli zabave, nikoliv kvuli poctu pixelu a za dobrou zabavu rad zaplatim.
    • Jak ovladas windows gamepadem ? Jak resis prodej bazarovek? Jak je to tve pc velke dal bych ho do skolniho batohu spolu ze vsim a odvezl si ho v poho mhdckem do druheho bytu na vikend ? Je to pri hrani tiche aby to v noci nebudilo ? Jak resis gamepadem nahravani videa z her a screenshoty ? Jak to propojis s psvitou ? Muzes hrat do 30ti sekund od vlozeni disku ? Jak resis kdyz chcete hrat 3-4 lidi treba diablo 3 ??

      To je treba prvnich par veci ktere me napadnou jako bejvaleho hardcore hrace na pc co ma ted uz jen ps4ku
    • Konzole maji radu vyhod, ktere se daji shrnout do tvrzeni, ze se jedna o specializovane herni zarizeni s doprovodnymi sluzbami, urcene do obyvacich pokoju, ktere netrpi radou neduhu pc platformy. Pro inteligentniho cloveka by takova odpoved mela byt dostacujici.
    • Tož já budu šokovat, ale sázím na to, že to prostě někomu vyhovuje. Ale jestli to nějaké té rumcajsovské pryž-skupině bude tenhle argument stačit, to netuším. Já sám vlastním "jen" NES konzoli, páč na tom šly ty nejlepší věci herní historie. A to konkrétně několikrát zmiňovaný triumvirát Mario, Contra a Tetris (a snad něco to s těma tankama bych zařadil). Na druhou stranu, jediný, co osobně hraju za hardcore hry zrovna na PC je Commandos a všechny originální Call of duty a jejich singleplayer, takže se v nějaké lepší výhodě oproti současným konzolovým uživatelům necítím. PC je fajn věc, aby se občas stáhl nějaký ten filmek nebo music nebo novou hru na ozkoušení, zaslal e-mail tetičce nebo, pokud není paní doma, tak probral nějaký čuňačinky, ale přesto musím jako poctivej PC uživatel si dovolit tvrdit, že konzole vypadá do budoucna mnohem slibněji. Až mě přestane herně bavit výše zmíněný a přijde ještě víc už teď hodně slušných her na PS4, tak jednoznačně pořizuju. Koneckonců, chci si jen hrát v obstojné grafice a na gamepadu, nepotřebuju řešit kravinky. Takže takovej můj laickej pohled, proč je konzole zajímavější.
    • No asi takhle - minulý týden jsem instaloval dceři nějakou stupiditu (Sims) a rázem mi to připomnělo, proč jsem z PC přešel před 10 lety na konzole. Nutná instalace celého DVD na HD, registrace, stahování 1,6 GB patche - kdovíproč nezdařeno - znova, nastavování atd. Cca 4 hodiny od prvního zasunutí disku k hraní? To opravdu není pro mě.
      • Máš pravdu ...tohle tě opravdu přerůstá. Měl by jsi si trošku odpočinout.
      • Dogkiller
        Rozjet po 4 hodinách nastavování nějakou hru? No a co? V tom je přeci to hlavní kouzlo hraní her na PC... *3*
    • TheGGG
      Tak pár jich není, to nelží. Navíc s konzolemi nejsou žádné problémy, s PC jich je hromada. Navíc jsou výrazně levnější, radši PS4 za 10 000,- než PC za 30 000,-, ve kterým se mě může kdykoliv něco vy*at. Ale pravda, taky mám PC, ale hlavně kvůli Armě, Dawn of war a Total war sériím.
      Jinak, když tě nezajímají konzole, proč vůbec chodíš do této diskuze? Trollolo?
      • PS4 10000Kc, TV 20000Kc (kterou po cas hrani nemuzes jinak pouzivat, leda by sis chtel davat do hry PIP...kde je presne ta vyrazna levnost?
        Nejsem antikonzolista, taky ji domam mam, ale argument, ze je levnejsi je proste prinejlepsim polopravda.
        • Jasne a herni pc stoni 60 000. TV je standardni vybaveni kazde domacnosti a je hloupost zapocitavat jeji cenu. Konzole je levnejsi nez herni pc, to je fakt, nikoliv polopravda.
          • OMG !!! Kde jsi zebral že pc stojí 60.000 ? Slovy klasika ''To je ale pí*a'' 21.500,- jeden z nej.
            konzole stojí o něco málo se součastkami než pc, ale neplatíš za PS+, cena her o 500 levnější (někdy i víc)
            a přitom lepší grafika, ovládání je mnohem komplexnější - lze se tak kochat krásnou přírodou ve hrách s dobrou grafikou. Nehledě na to že takové KODKA se nemusí kupovat ale stahovat
            *1* - smrtící argument když se ti něco podělá v konzoli, tak ji můžeš rovnou recyklovat, pc si můžeš vyměnit prakticky jakoukoli součástku..... bye bye konzolíí *1* *3*
          • Pokud hraješ na konzoli, tak žádnou TV nemáš, protože v tu chvíli nefunguje. Pak bych mohl tvrdit, že monitor do ceny nezapočítávám, protože ho používám místo TV.
            • Kdyz hraju na konzoli, tak tv mam a ta funguje. Konzoli take muzes pripojit k monitoru stejnemu jako mas u pc. Cena monitoru se do ceny pc sestav nezapocitava a je pitomost k cene konzole pricitat cenu tv.
        • Dogkiller
          Jasně, konzolista zabere celé rodině televizi a nebo si musí koupit svou vlastní, což je další investice. Správný postřeh +1 *5*
          • Kozy
            Tohle pravidlo se dá samozřejmě vztáhnout na všechny majitele konzolí. Bože.
      • Dogkiller
        Já s PC taky nemám žádné problémy. A pokud se náhodou nějaký problém objeví, tak ho hravě vyřeším. PC se dá snadno opravit, vyměnit vadnou součástku (pokud nejsi lama). Konzoli můžeš po záruce vyhodit. A konzole je sice levnější, to jo, ale PC má zase levnější hry a lepší grafiku, takže zase argumenty o ničem... *6*
        • ...konzoly majú optimalizované ovládanie, na PC si pri ovládaní musíš ruky dolámať... *9* 8ZE *8*
          • Zrovna nemožnost nastavení ovládání je jeden z největších nedostatků konzolí. Když se ti hra blbě ovládá na PC, tak si přenastavíš klávesy nebo použiješ gamepad, ale když se ti to blbě ovládá na konzoli, tak často můžeš jen zatnout zuby a trpět. Navíc skoro každá hra má základní akce na jiných tlačítkách, takže se mi už nejednou stalo, že jsem si pod nohy hodil granát, protože v předchozí hře bylo to samé tlačítko na dřep.
            • Eda: Ano, je to problém her, ale zatímco na PC je nemožnost nastavení ovládání brána jako zásadní nedostatek, na konzolích je to bráno jako samozřejmost, i když by neměl být žádný problém to zakomponovat do většiny her. Za víc než rok hraní na PS3 jsem viděl jednu hru (Gran Turismo 5), kde se daly volně přenastavit všechna tlačítka.
            • To neni nedostatek konzole, ale konkretni hry, konzole nijak hram nebrani nastaveni ovladani, nektere hry to mají nektere ne. Osobne s tám nemam problem a hraju s tim vychozim, na pc i na konzoli.
            • No já nevím, zatím neznám konzolistu, kterej by si stěžoval na gamepad. To jen neschopní PCčkáři, kterým ovládání nešlo po 5-ti minutách, mají potřebu se k tomu vyjadřovat...
          • Jasně. Hlavně u fpsek...
          • Johnny
            Ano, a mužou za to konzole.
            • Eda, pobavils. PC odstavil Mrkvosoft uvedením prvního XBOXu. Svádět to na pirátsví je krátkozraký blábol. Pirát může za to, že nějaký programátor/grafik neumí udělat pořádně UI? Jasně, cool story. Ještě mi řekni, že piráti můžou za vznik autoaimu/autohealu a peasant quest bude kompletní. I kdyby se na PC pirátilo míň jak na konzolích, tak bude vždycky výhodnější dělat hry multiplatformně = největší zisk. Pak tu máme dotace od výrobců konzolí. Pak tu máme fakt, že konzole mají unifikovaný HW = pohodlnější vývoj. Vítej v realitě herního p*rno průmyslu.

              TG: P*rno je zabanovaný? Tady to začíná být horší jak v USA...
              • Reakce na příspěvek:

                To nebylo pro pobaveni, ale pro zamysleni. Je neuveritelne hloupe si myslet, ze prígramator neumi udelat ui pro pc. On to umi, ale musi mu za to nekdo zaplatit. A kdyz vetsina hracu na pc jsou zlodeji a neplati, tak tomu holt ta hra odpovida, za malo penez malo muziky.

                Ano, pirati mohou neprimo i za autoheal. Vysoka mira piratstvi nuti vydavatele se orientovat na masoveho konzumniho zakaznika a masovy zakaznik je jednoduchy a takovehle zjednoduseni potrebuje. Samozrejme ze piratstvi neni jediny faktor, ale je vyznamny. Dalsi vyznamny faktor jsou rostouci naklady na vyvoj her, ktere maji primou souvislost s rychlísti vyvoje technologii, ktere dopredu zene prave pc platforma, ktera je paradoxne kvuli piratum ekonomicky nejslabsi.


                To zda se vyplati mit titul multiplatformni nebo na miru napsany konkretni platforme zalezi jen na hracich a za co a jak jsou ochotni platit. Ze maji konzole unifikovany hw a vyvoj her je na ne levnejsi, to je pravda, ale tim spis pirati pc platformu potapi, dalo by se to kompenzovat mnohem vetsimi prodeji a nizsimi naklady na jeden prodany kus hry. Ostatne pocitace a konzole s unifikévanym hw tu jsou od pradavna a pc s tim nikdy nemelo problemy, prave naopak. PC slo do haje s rozvojem internetu, kdy se krast stalo az prilis snadne. Kdo chce, ten to vidi, kdo ne, tak ne.
            • Johnny
              Ale houno.. jen na konzole je vice detí kterym kupují hry rodiče. Jinak mezi "dospělejma" je pirátstvý víceméně stejné...
              • Reakce na příspěvek:

                Ale houby, na pc se krade snadno a bez postihu, proto na nem kradou skoro vsichni. Najdou se jedinci, kteri neveri, ze na pc existuje nekdo kdo by nikdy nekradl. To proto, ze na pc krade 19 lidi z 20.
            • C-BEAM
              Johnny: ja ti to vyvracať nebudem, kludne v tej bláhovej viere zostaň *3* .

              Každopádne piráti sa na všetkých platformách, podstatné je však to kto za hry reálne platí viac. Odpoveď nájdeš v tom na aké platformy smerujú exkluzivity, na aké platformy je optimalizované ovládanie a na ktoré platformy vychádzajú áčkové hry ako prvé.
            • Johnny
              Kravina. Piratstvi je stejné na konzole jako na PC...
              • Reakce na příspěvek:

                Blbost, tohle je ukazkova zaslepenost pc fanatika, ktery odmita vnimat realitu. Piratstvi a s tim spojena neochota za hry platit odstavilo pc platformu na vedlejsi kolej.
            • C-BEAM
              môžu za to PC hráči ktorí riadne nekupujú hry ani keď za to stoja. Inak by to bolo práve PC pre ktoré by sa optimalizovalo ovládanie.
          • Dogkiller
            Jasně, pokud máš nějakou kancelářskou plečku, pak se nediv, že máš problémy. Na hry potřebuješ HERNÍ PC. Mám herní PC, aktualizované ovladače, pořádek na disku a s žádnou hrou nemám problémy. Jaké si to uděláš, takové to máš. *3*
            • No vidis a na konzolich si to delat nemusis, ty proste funguji.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit