Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ono jde taky o to, co bude s klasickým herním pc. za pár let. Je tu už dost různých konzolí a další přibudou, stále větší rozmach tabletů, smatrphonů, atd nevěstí pro herní pc i díky velké spotřebě(zdravíme do Bulharska) a také ne moc velké podpoře samotných hráčů nic dobrého
    • no kdyz se podivate na hw nextgen konzoli je kazdemu jasne ze PC naopak bude hoodne posilovat pac hry vyjdou na vsechny platformy v nezmrsene kvalite vyvojari nebudou muset slozite upravovat pro naprosto rozdilne platformy ale vse pojeden na X86 takze budou mit vpodstate s "portama" tak o 90% mene prace nez dnes
      • Jsem rád, že v tomhle nevidím pozitivum pro PC scénu jen já :)
    • Behemtetogenerace sipc proslo upadkem, rada vyvojaru kteri driv delali jen pro pc zacala delathry pro konzole a pc se na poli aaa stalo vedlejsi platformou. Diky nove generaci konzoli bude vyvoj her jeste nakladnejsi, takze tento trend se bude posilovat. Na pc tak i nadale bude posilova indie scena a vykon pc bude nadale ztracet na vyznamu. To je nejpravdepodobnejsi scenar. Jiny scenar je, ze valve takovladne pc platformu, ze vyznamne omezi piratstvi a pc platforma zacne generovat vysoke prijmy, zatim co o konzole nebude zajem, takze pozornost vyvojaru se preleje zpet na pc platformu.
    • Bohužel, tuhle větu co jsi napsal už poslouchám od dob PS2, stejně jako už 15 let poslouchám jak zanikne windows a jak ho Linux rozdrtí. Nic se neděje a min. dalších 5 let budu klidný co se týče PC. Rozmach elektronické distribuce her, MMO free to play her apod, zase pC scénu chvíli podrží...
    • Herní PC bylo a bude.
      Konzole budou mít chvíli navrch, za dva roky se to srovná a pak zas bude konzole za PC technicky zaostalá.
      Smartphony a tablety jsou sice výkonné a schopné fungovat jako moderní gameboye, ale nikdy se nevyrovnají PC ani konzolím, protože prostě nejde nacpat high-end hardware stejného objemu do mobilu, neumíme kouzlit abychom smrskli atomy a nacpali více tranzistorů do něčeho co má 100ccm než do něčeho co má 100000ccm, větší kus hardwaru bude mít vždy výkonější potenciál a to se nezmění ani za milion let.
  • TheGGG
    A je to tadýýýý Xboxáři, pskaři do sebe a pcčkáři hažte na ně hnůj
    • O tomhle to už dlouho není, je to hlavně o hrách a kvalitě her ne a ne o tom jestli je to PC nebo konzole, je sice pravda, že konzle zaostávaly v kvalitě a díky tomu se PC hry vlivem nepovedených portu někdy nedali ani hrát natož se na ně dívat, ale to by se mohlo vzhledem ke konceptu PS4 změnit, je to poprvé co něco vychází z PC platformy, vždy to byl unikatní HW v konzoli a to byl možná i dost velký problém pro vývojáře her a hry samotné.
    • x_ander
      Tak já nevím. Jsem Pcčkář, oznámení PS4 mě docela potěšilo a v nejbližších měsících plánuju koupit PS3. Tak kam mě zařadíš?
      • TheGGG
        Mezi normální lidi. Já mám výkoné PC, nemám nic proti konzolím a tak mám PS3 a možná si koupím i nový PS4 nebo xbox 720. Jen mě baví jak si tu ti předpubertální fanboyové dávají do nosu.
        PS: Mám doma dost dobrý kompl, znám lidi co maj také dost dobrý kompl, přitom nikdo nemá potřebu nadávat že crysis 3 vypadá hnusně kvůli knzolím a podobné blitky. Někoho to očividně baví trávit veškerý čas na svém nabušeném komplu na diskuzi nadáváním na to jak konzole kazí hry
        • sirWallace
          Nicmene... jdu do toho s Vama teda :D
        • kryptokonzolista!
          zminusoat
        • sirWallace
          A ostatni bavi, si tady honit buhvi co na tom, ze oni jsou lepsi a chytrejsi, nez zbytek sveta :) Proc to asi delaji ?? Protoze sami sobe neveri a jak vime, je mnohem jednodussi bejt za kretena, nez za nekoho, kdo ma neco v hlave.... z toho plyne rovnice.. jsem kreten, co s tim udelam ?? Vyhraju olympiadu kretenu... No, zatim jsi s Jindrou a trolem na krasnem sdilenem prvnim miste :))
          • TheGGG
            Ano, lovec trollů v akci s odzbrojující zásobou slov a morálním poučením na závěr. Však je mi to jasné, že některé lidi vzrušuje nadávat v každé diskuzi na tyto tři věci:
            1. Vděčné téma pro každého remcala: Hry už nejsou co bývali, to je dneska všechno tak lehký, až to bolíi.
            *11*
            2. Aneb když prodám barák a koupím si kompl za 50 000,-(zbytek dám na poplatky za elektřinu) vypadá to nějak takhle: Ježiši to crysis 3 má tak hnusnou grafiku, hraju to na svým zcela průměrným komplu na full a je to děs. Ty konzole fakt všechno brzdí.
            3. a moje nejoblíbenější. Bože to PS3 je takovej shiiit nejlepší je xbox. Ne na xbox bych nedal ani boty od bahna ať žije Sony. A do toho PCčkáři remcaj jak všechno stojí za ***. což je zřejmě to jediný co uměj.
            Když člověk čte pořád dokola ty samí kydy nemůže reagovat normálně *5* . Jinak já sem chodit nepřestanu neboj. Je potřeba aby někdo udržoval úroveň diskuzí.
            PS: veskoslavův tým tě určitě příjme jsi v odhalování trollů uplný mistr. *5*
            • Sakra, chvíli mi bylo při čtení smutno, že tu není možnost přidat si tu Clan-tag před jméno *15*
            • sirWallace
              Dikyyy za vycerpavajici odpoveed .) To jsem si snad ani nezaslouzil, abys to bral tak vazne :D A do tymu nechci... jsem v tymu CR.. vic ostudy uz asi neunesu :D
      • bee
        zminusovat konzoilstu
    • walltar
      A ty prosím zalez kam patříš ... *7*
  • no všechno je to hezké, jen bych se rád někdy konečně dožil x64 bité konzole a konečně by se využil potencial 64bitu, na co je nám operační systém s 64bity a více jak 4GB RAM a to jak na PC tak konzolích, když to x86 ani není schopen zpracovat, jen se tím nebrzdi vývoj her, kolikrat se hovořilo o 64bitých hrách, a kde nic tu nic, na PC sice již 64bité věci jsou, ale jen profi aplikace, takže sice to bude pokrok v texturach her a lepších portach na PC (i když bych raději originál než tyto paskvily), ale i tak je to jen brzda a nic víc. 64bit bude ještě dlouho jen zbožné prání. A až když bude standard na PC 128bit, tak se na konzoli objeví 64bit jako zázrakem :D.
    • Procesor v PS2 (ano, ve DVOJCE) byl 128-bitový (architektura RISC)! Takže „bitovost“ procesoru nerovná se výkon (a dokonce ani ty 4 GiB nejsou nepřekonatelným limitem pro 32 bitů. Je to spíš obchodní omezení Windows. Pomocí PAE - rozšíření adresního prostoru - lze i s 32 bitovým x86 procesorem alokovat až 64 GiB RAM.)

Více o problematice
      http://cs.wikipedia.org/wiki/Playstation_2#Technick.C3.A1_specifikace
      a
      http://cs.wikipedia.org/wiki/PAE
    • ty už radšej nič nepiš, expert na teplú vodu.
      btw: 128bit procesor mal už dreamcast.
    • *8*
      ...
      *15*
    • Hmm že by AMD po nějakých 15 letech nebo kolika, co vyvíjí 64bitové procesory začla dělat 32bit only *1* x86 je s největší pravděpodobností myšleno pouze jako označení typu...prostě tim chtěli říct, že na CELL a podobný šílenosti se vykašlali *3*
      • walltar
        Přesně tak x86 označuje architektůru. Procesot potom už pracuje v 64b. Určitě jim nikdo nebude 32b procesor vyrábět.
        • otázka je jaké hry budou dominovat. Uvidíme řekl slepý :D
          • walltar
            No to je jiná ... ale s příchodem nových konzolí nebude nic co by dželo vývojáře u 32b aplikací. Samozřejmě kromě pohodlnosti. Ale řekl bych, že až příde doba kdy budou chtít z konzole vymáčknout maximum tak budou dělat vše na 64b

Navíc pokud sem tu konzoli pochopil správně tak těch 8GB paměti je sdíleno i pro grafiku. A ta si z ní taky pěkně ukrojí. I když u konzolí se asi nepočítá s hraním ve velkém rozlyšení.
      • no vzhledem k tomu že x86 je označení pro 32bit, tak z toho vycházím, sám bych byl raději, kdyby to bylo tak jak říkáte, ale v případě, že né tak to považuju k životnímu cyklu konzole za chybu (a to velkou).
        • Ne ne, x86 je oznaceni instrukcni sady vychazejici z intel procesoru 8086 a ten byl 16 bitovy a je to obecne oznaceni pro kompatibilni procesory bez ohledu na to zda je 32 nebo 64 bitovy.
        • walltar
          Není .. x86 je označení architektury ... jak 32b tak 64b procesory jsou x86.
  • Btw:
    http://www.novinky.cz/internet-a-pc/hry-a-herni-systemy/293901-playstation-4-nabidne-vysoky-vykon-a-inteligentnejsi-ovladani.html

Čtyřka bude postavena na upravené PC platformě, jejímž základem bude procesor Intel Core i7 a 8 GB operační paměti. *15*
    • Jeff
      Divím se, že tam není žádnej bolševickej komentář, jak je na novinkách zvykem.
      Něco jako "udělaj gigaherce a internety, ale Kalouska vyhodit nedokážou. OBČANÉ PROBUĎTE SE!!!!!!!!!!" *1*
      • Co je na tom bolševickýho, ty bolševiku?
        • Jeff
          Protože je to debilní a bolševici jsou debilové.
          A to "OBČANÉ, PROBUĎTE SE" má evokovat komunistická hesla, které volají do společnosti, jako do jednolitého celku, něco jako "JE ČAS SOUDRUZI, SKONCOVAT S ALKOHOLEM!", nebo "BUDUJ VLAST, POSÍLÍŠ MÍR!" apod.
          Takže je to debilní + obsahuje to variace na komunistická hesla + napsané CAPS-LOCKEM = klasický komentář debilního komunisty. *3*
    • walltar
      Fail ... by se fakt měli přejmenovat na Idioti.cz
      • Na hovinkach.cz není ke čtení ani normální zpravodajství. Natož něco trochu technickýho. Žumpa.
        • walltar
          Jo ... kdysy tam byla aspoň sranda v diskuzích, ale potom zavedli přihlašování poštou ala velký bratr a už to stojí zahovno.
  • Celkom pekné zhrnutie pre tých, ktorých zaujíma PS4 :

http://www.mordorhq.com/content.php?12-PlayStation-4-Announcement-The-Round-Up
  • Co jsem četl tak na aplikace a 3D programy jsou nové procesory od AMD lepší. Ve hrách je Intel o dost lepší to je fakt.
    • nic neříkající údaj. Strašně se mi líbí testy kdy u jedný karty nebo procesoru zjistí, že tamten je o 10% výkonější ( a to jsem hodně přidal, většinou to bejvá 5% apod ) když vemu náročnou hru a bude mít na rychlejší kartě stabilně 40fps a bude o 10% výkonější než druhá, poznám ty 4fps ? ani omylem, jsou to žabomyší války. Důležitá je spotřeba, spolehlivost, stabilní teplota. Zbytek bežný uživatel nemá vůbec šanci postřehnout / nemusí ho trápit. Takže je jedno jestli koupí tuhle nebo tuhle z dvou soupeřících karet / procesorů...
      • walltar
        Jedno to určitě není ... většinou je jeden procesor/karta lepší na něco a ten druhý na něco jiného ... uživatel si tak musí uvědomit na co bude to zařízení používat a podle toho určit co je pro něj důležité. Já když sem kupoval CPU a GPU tak spotřeba a cena byli pro mě okrajové údaje. Hlavním byl výkon, přetaktování a to jestli se na ni bude vyrábět vodní blok. Stejně tak u procesoru byl důležitý výkon ve hrách a výkon na jedno jádro a zase přetaktování.

Spotřeba je imho poslední věc co mě zajímá, spolehlivost je určitě důležitá a teploty taky nějak neřeším (pokud se mě HW nevaří)
        • psal jsem běžný uživatel, lépe příště číst, ušetří to plno času :) Dále, pokud někdo nekouká na cenu, samozřejmě že veme tu nejvýkonější pro dané užívání které potřebuje. A tak se také běžný uživatel nechová...
      • ještě cena je důležitá, pardon...
    • Ak program alebo hra dokáže využiť 6-8 jadier, tak sú amd 83xx a 63xx veľmi dobré a v pohode sa vyrovnajú intelom. Ak nie, ako niektoré staršie (alebo aj novšie) hry, tak i5-i7 vedú, lebo majú lepší výkon na mhz (ipc).

V Crysis 3 napríklad fx8350 poráža aj o 100€ drahší i7 3770k.
      • Myslis tady? http://www.pcgameshardware.de/Crysis-3-PC-235317/Tests/Crysis-3-Test-CPU-Benchmark-1056578/
        Jj, kdyz ho nataktujes o 500 Mhz vejs ty oDDborniku *15*
        • Ty si jasný *1*
        • Neviem, čo fetuješ, ale musí to byť fakt dobrý matroš. Všetky cpu v teste sú "stock."
          • Ty jsi fakt takovy kkt ze to nechapes? *15* Kdyby ten fx nemel o 500mhz vic tak by ten intel neporazil, tim diskuze konci.

Ps: srovnavat cpu v fps je fail, staci se podivat hry co vyuzijou cpu, nebo nezvladaj multithread. Ale to oDDbornici nikdy nepochopi.
            • @ehehe: fajn, diky za oDDebila, ale pořád nechapu tvuj kyd jmenem 500mhz sem tam
            • Jasny, ja verim ze ta uroven optimalizace bude uplne jinde nez u PC, ostatne jak jsem psal to s BF3 - konzole 256mb v ram, u PC asi 3 giga + 2 giga op. system atd.
              Ale znacne pochybuju o tom, ze se najednou vynori hry kde stolni pc za 1000E bude mit nejaky problem. (ve stejnym rozliseni a fps). Mozna po x letech to pc zastara driv.
            • walltar
              Ne to způsobí, že ta konzole bude mít mnohem vyšší relativní výkon a nebude problém při jejím uvedení na trh udělat takový skok, že PC za 25K by mělo problém hru pro takovou konzoli rozjet. Samozřejmě je to čistě teoretické a bude nějakou dobu trvat než se využije potenciál konzole.
            • A to zpusobi aby PC za 1000E tu hru nerozjelo?
            • walltar
              To není magie ... to je bare-metal programming.
            • Jj, ty o tom rozhodujes, ty odbornik na testovani cpu v fps mas mandat na rozhodovani o tom kdo ma pravdu a kdo je magor.
              Ze dycky maji plnou hubu techto veci ti, co pisou nejvetsi pitchoviny.
              Treba ze PC za 1000E se nebude chytat na grafiku PS4. *15*
              PC za 1000E dneska rozjede vsechno ve fhd na vysoky detaily, ale v moment kdy vyjde PS4 tak zacnou zazrakem existovat hry ktery budou daleko vic narocny. A PS4 s notebookovym cpu a gpu to rozjede, asi magie. *15*
            • Ty si magor ehehe. "Fanboye?" To nemá cenu, tebe by nepomohla ani lobotómia.

zzz
              - ako som povedal, ak program dokáže viac jadier využiť, amd je na tom lepšie, ak nie, tak je na tom lepšie intel

http://www.youtube.com/watch?v=eu8Sekdb-IE
            • zZz: Amd melo vzdycky nejubrecenejsi fanboye. 6970 vs 580... amd fanboy tvrdil ze 580tka je diky o 30-50W vetsi spotrebe neprodejna. 7970 vs 680... amd fanboy tvrdi ze 256 bit sbernice je spatna. gtx titan... amd zatim nema odpoved, amd pr tvrdi ze ares ii jakozto dvoucipovka je silnejsi (titan je jednocip trololo).
              bulldozer vs i5/i7... amd fanboy stach tvrdi, ze bulldozer je cpu budoucnosti a ze jeho slaby vykon je chyba toho, jak se na cpu divame
              lugal vs ehehe... lugal tvrdi ze test cpu v fps hrach ma vypovidajici hodnotu *15*
            • Hezká diskuze, ale zastánci AMD se pořád opírají o testy jedné hry.Ale celkově vzato nové FX není co se HERNÍCH testu vykonější než o půl roku starší Ivy Bridge i5-3570, který je mimochodem jen o 100,- dražší.
            • lugal: Jo pockej, pokud hra vyuzije 6-8 jader tak je amd souper intelu? Tak mi ukaz na kterym procesoru to nekdo testoval, ktery procesor od amd ma 6-8 jader?.

bans: Tim ze intel je o 500mhz niz, ma vetsi rezervu na OC, tzn na frekvenci s jakou vyjde z fabriky zalezi. Jestli OC neumis a muzes mit jenom stock, neni muj problem.

Ashlalak: ne, oDDbornik je ten kdo testuje cpu v singleplayer fps a dela z toho zavery. *12*

Jinak hosi dobrej pokus, ale chce to snazit se vic.
            • Kdyby neměl CO? TAkt který mu dal výrobce v základu? A to něco znamená jo? Ty si teda oDDborník, ti povím.
              Když bude mít někdo 125IQ, druhý 100IQ, tak pokud snížíme prvnímu IQ na 100IQ může být na tom hůř než druhý, že? Tak když na to není stavěný, tak určitě by ta změna něco znamenala. Resp. tu nejde o frekvenci ty joudo.

A btw, jdi si do *** nadavat radši svojim kámošům, ty hrdino.
            • Ty si asi úplne zadubený Ehehe.

Jasne som napísal, že AK dokáže program alebo hra využiť 6-8 jadier, tak amd procesory sú viac ako vyrovnaným súperom intelov - a uviedol som aj priklad. Takže si skús dať dohromady to, že si v threade o konzole, ktorá bude využívať x86 8-jadrové cpu a že pc hry sú vo veľkej miere konzolové porty a porozmýšľaj nad tým, čo ti z toho vyplynie...

Btw. "fail" je porovnávať dve úplne rozdielne architektúry na základe taktu a myslieť si, že hra nevyťažuje procesor, aj keď je z testu jasné, že opak je pravdou. *7*
            • Co to tu meles? Nikdo netvrdi, ze je FX rychlejsi ve vsech hrach, je tu rec o tomhle konkretnim testu. A tady je FX-8300 rychlejsi jak 3570/3770. Vzhledem k tomu, ze jsou vsechny CPU na zakladnim taktu z fabriky, tak je to relevantni srovnani. Nejaky tastovani takt na takt co by sis predstavoval je uplnej nesmysl, kdyz se CPU prodavaji s ruznyma taktama. Podstatnej je vykon CPU v tom stav, co ho koupis - a jestli jede na 1 nebo 10GHz nehraje roli.
            • Aha, takze budeme procesory srovnavat v fps hrach a vesele ignorovat ze ve strategiich nebo mmo muzou mit aji o 30% mensi vykon. A budeme rikat jak procesor co ma o 500 mhz vic suverene drti jiny procesor. Na zaklade jednoho testu z fps her.

Mozna se to tak u vas na slovensku a na DDworldu dela, netusim. Ale necpi to sem, je to trapny a k nicemu.
            • Ty si mimo chlape, prestaň s tým riedidlom, lebo zle skončíš.

Všetky procesory v teste sú na základných taktoch, tak ako ich kúpiš v obchode. A porovnávať úplne rozdielne architektúry na základe taktov, ach jaj...
      • walltar
        Jenom škoda, že většina her nevyužije tolik jader. Doufám, že se to s příchodem next gen konzolí změní. Já mám osobně I5 na 4,6GHz a zatím mě nikde neomezil, ale do HTPC co si teď stavím budu dávat AMD. Pokud by hry začali konečně využíva plný potenciál CPU tak si hodně rozmyslím co dát do příštího PC. Imho tyhle hádky AMD vs Intel sou celkem zbytečné ... stejně to zase bude při vydání PS4 úplně jinak *1*
        • Veď o to ide . Kvôli vydaniu next gen konzol, ktoré budú mať obe x86 8-jadro, sa zvýši počet hier, ktoré budú vedieť využiť 8 jadier.

A čo sa týka samých konzol, tak tam je to využitie všetkých 8 jadier isté, takže sa rozhodne nedá hovoriť o slobom cpu.
          • Jo, vykon mezi Atomem a athlonem x2. Ale rozhodne se neda hovorit o slabem cpu. *15*
    • Pardon. to jsem psal jinam.
  • Netvrdil jsem, že šéf u sony nemůže udělat chybu ale, že je to práce spousty lidí a hlavně jsem měl na mysli názory zdejších pisálků kteří si myslí, že tomu rozumí nejlépe ze všech aniž by sami něco dokázali. Já se jen neobávám výkonu, protože vím co dokáže ps 3 i s DX9 a 256 ram.
    • Veskoslav
      Vždyť kromě nového ovladače a neurčitých specifikací nic neřekli. A ani cenu. Já bych ještě počkal. A co si budeme nalhávat graficky je to následovně: pc>Xbox 360>PS3>WiiU.
      • bude to ps4 - pc - wiiU - ps3 - xbox 720 -xbos 360
        • TheGGG
          Ne ne ne Bude to Ouya-PC-PS4-Xbox720-xbox360-PS3-WiiU---------------Wii
      • a bude to PC>Xbox720=PS3>WiiU
        • TheGGG
          Asi ne kámo, PS4 podrtí nový xbox jak nic.
        • PS4 *3*
    • Robotron3
      PS3 s DX9 nedokáže vůbec nic. To jedině Xbox :)
      • Je to dx9 gpu.
  • Veskoslav
    Přiznám se, že jsem čuměl na stream a očekával jsem, že řeknou technické specifikace a ukáží vzhled. Sice mě potěšily ukázky her, ale přesto jsem mírně naštvaný vypínal přímý přenos prezentace Sony. A nechci být rýpal, ale AMD je poněkud slabší než intel ve srovnatelné konfigurace. Taková i5 to srovnatelnému AMD natře na celé čáře. Spíše vidím umístění AMD z pohledu ceny než výkonu.
    • smejki
      děláš, jako by u většiny her bylo CPU vytěžovaný do mrtě *1*
    • http://cdn.overclock.net/7/7d/7d31c35c_proz.jpeg a porovnej si ceny...
      • Vesko ma pravdu, ma to lepsi pomer cena/vykon. Ty BD nejsou vylozene spatny, ale na intel se nechytaji, to je vse.
        V crysis to nejde tak moc videt, je to koridorova strilecka, kdyz by ses podival na neco jako SC2 co je zavisly na cpu daleko vic tak tam jsou daleko vetsi rozdily.
        Ale cpu jako i5 jsou pro hiend pc, co harjou FHD nebo 2560 a maj silny grafiky. Ty novy konzole nebudou mit silny grafiky ani nebudou delany na hrani v 2560, takze nepotrebujou silny cpu. Navic oproti PC budou mit lepsi optimalizaci.
        Viz soucasny konzole. Na PC potrebuje BF3 asi 5 giga ramek (na mych w7 + ffox) aby to nehazel do swapu. Na PS3 to nacpali do 256mb.
        • Najdôležitejšie je to, že next gen konzolové (a následne aj pc) hry budú optimalizované na využitie 8 jadier - teda 6-8 jadier si nebude váľať šunky ako pri starcrafte či skyrime, ale budú makať ako šrúby na plantáži.

Inak je sranda ako by všetci chceli v konzole intel a nvidiu, ale už 450€ za konzolu je im veľa.
          *15* Spočítajte si, koľko by stála, keby tam dali i7 a gtx680m.
          • Btw, muzu se zeptat jakych 8 jader budou ty hry vyuzivat? To cpu totiz nema a nebude mit 8 jader. *7*
            • Rofl no vidis, a ja myslel ze tam bude desktopovej bulldozer a on to bude nejakej notebookovej jaguar. O 15% vykonnejsi jak jeho predchudce Bobcat, kterej je zhruba 2x vykonnejsi nez Atom a ma polovicni vykon oproti dvoujadrovymu Athlonu.
              Tak to pak muze mit jader i 16. *15*
            • Naštuduj si niečo o "amd jaguar." A potom sa tu vykecávaj o tom, že ps4 nebude mať 8 jadier ty expert.
        • Jde o to, že to je to mnohem levnější při ne tak velkém výkonovém rozdílu. (což mimochodem znamená, že je lepší poměr cena/výkon). Samozřejmě na high-end AMD už dlouho nemá a nejspíš ani mít nebude. *15*
      • Chce to něco více než jeden screen :) http://extrahardware.cnews.cz/recenze/amd-fx-8120-vs-intel-core-i5-3570k-vyplati-se-usetrit-1600-kc
        • Stará 8120?

Takto to vyzerá, keď sa vezme poriadny engine a nový model procesoru.

http://www.pcgameshardware.de/Crysis-3-PC-235317/Tests/Crysis-3-Test-CPU-Benchmark-1056578/
          • Nechci tě zklamat, ale nic novějšího jak bulldozer v PS4 nebo Xbox nebude.

Edit: Jinak nemá smysl ukazovat tabulky C3, která ještě nevyšla.Ono totiž po vydání vyjdou zároveň i nové optimalizované ovladače, které výkon karet ve hrách změní/ zlepší.
            • lugal : Máš recht taky nevím proč jsem to tam s těma kartama napsal :).
              OVšem, že se fláká i FXko.Sniž mu třeba takt na 3.5GHz a uvidiš ten pád :)
              Myslím, že právě z vysokého taktu FX u C3 těží.
            • Ty jsi nikdy nevidel jak vypada zavislost fps na cpu ve hrach co nevyuzivaji naplno cpu, a ve hrach co vyuzivaji cpu naplno? Ty sis nikdy nevsiml, ze ve strileckach jsou v procesorech daleko mensi rozdily prave proto, co jsem napsal vys?
              Tys nikdy nevidel ze singlplayer BF3 jede na full fps (limit grafiky) i s athlonem X2 a v multiplayeru na to potrebujes i5 a stejne to muze trochu limitovat?
              Si to nastuduj, do te doby placas hovadiny. Konzolova fps nikdy nebude objektivne merit vykon cpu.
            • Ty si úplne mimo zzz. Crysis 3 už vyšiel. A čo má výkon kariet spoločného s cpu testom?

A ehehe - ty si primitív - nemáš argumenty, tak urážaš (neviem presne čo je čobol, ale znie to skoro ako kobold, tak to musí byť urážka lol). A keď sa v tej "strieľačke" (čo bude hlavným herným benchmarkom novej generácie pc hier podobne ako jej predchodca - "but will it run crysis?") tie jadrá tak flákajú, prečo sa neflákajú aj s intelom 3930 čo amd 8350?
            • lugal *1*
            • Jo, rika cobol co testuje cpu ve strilecce. *15*
            • Ty si úplne mimo - bude tam 8 jadrový jaguar, ktorý výjde niekedy v 2h 2013.
            • No jo, to by mě zajímalo trošku víc, co konkrétně to vlastně bude. Do té doby jaksi nemá cenu se tady ohánět jakýmikoliv testy. Každopádně si myslím, že Sony ví lépe, co je pro ně lepší než já, ty nebo Veskoslav...

No nic, tohle téma tu zákonitě muselo proběhnout.
            • Hlavne nema smysl srovnavat cpu v fps hrach. Kde se vicemene flakaj. Ale to nekomu kdo porad tvrdi jak ma Bd 8 jader nevysvetlis. *15*
        • Ještě že to tvoje je tak aktuální *1*

Abych teda taky měl teda víc tabulek - http://www.anandtech.com/bench/Product/699?vs=288
          • Jinak by mě zajímalo u toho tvého screenu kdo to testoval.Ivy Bridge vyšly před Piledriverem, ale v testu nejsou.Za to tam jsou staré Ička :))
            • Tak na práci byl vždycky lepší Intel, ale ve hrách to zas tak moc AMD nevadí, akorát jim řada FX trochu nevyšla tak zaostávají. ALe nikdo neví, jak to bude s konzolovými verzemi. Snad to bdue tak dobré jako staré dobré Phenomy II, ale rozhodně budou levné a dostatečně výkoné, navíc s grafikou, což celkem AMDčku funguje, především u APU.
              Prostě to jde s AMD v mainstream processorech špatně :) TO je obecná pravda.
            • Veskoslav
              No právě že na aplikacích to v práci "testuji" z nudy občas, když jsem v ateliéru sám. Je to třeba vidět, když generuji krajinu v ArchiCadu.
            • Vesko : Co se týče aplikací tak lepší určitě FX bude.V herních nikoliv alespoň co jsem četl a viděl testy.Druhá věc je, že srovnáváš Sandy Bridge, který vyšel před dvěma lety s Visherou starou ani ne půl roku.
            • Ani 8350 nie je natívne 8 jadro - 4 moduly (po dvoch jadrách) zdieľajú časť zdrojov (cache apod). Rozdiel medzi modulmi a hyperthreadingom je, že hyperthreading zdieľa viac spoločných zdrojov. Jaguar bude zdieľať ešte menej spoločných zdrojov ako piledriver (len l2cache).
            • Veskoslav
              No nevím. Máme v práci jak AMD tak Intel a když srovnám například Intel Core i7-3820 a AMD FX-8350. Tak Intel ten Fx převálcuje aniž by se musel moc snažit. A Intel je pouze čtyřjádro proti osmijádru od AMD.
            • A jeden a pol roku po vydaní 8120. *15* *15*
            • Ten test není starý ani půl roku, a zároveň byl dělán necelého půl roku po vydání Ivy bridge, takže ano je profi :)
              A pořád tady, můžeš říkat jak je 3 měsíce stáry FX-8350 cool, ale to nezmění nic na faktu, že to v PS4 nebude.
            • Testoval to gamegpu server a nové ivy jednoducho nemali, preto nie sú v tabuľke - pozri si pcgh link čo som postol, tam máš aj ivy bridge. Jednoducho ak je program optimalizovaný na využitie 8 jadier, tak amd je v pomere cena/výkon neprekonateľné.

A čo sa týka profi testu... tak testovanie starej 8120 s novou i5 3570k je profi až až.
    • walltar
      Tak to je celkem jasné ... u každé součástky konzole je cena důležitý prvek. Lidi si kupují konzole proto, že jsou levné. A řekl bych, že většina lidí co hraje na konzolích nemá o její architekůře ani HW ponětí ... zajímá je jak tam jedou hry a jaký to má plast navrchu.
  • To není rozhodnutí jednoho manažera u sony ale celé řady inženírů a hlavně už i konečně požadavků předních vývojářů a tak věřim, že vědí co dělají. *3*
    • No rikam, nokia taky vedela co dela. *15*
      • A preto teraz rapídne rastie predaj ich lumie a ashi, že? *7*
        • Ano, vedela, to je diky tomu a na konci minuly cas. A stejne padla na hubu, pak ju musel zvedat Microsoft. Byl to jeden z nejlepsich vyrobcu telefonu a jak zkoncil. To jestli ted funguje dobre nebo ne uz na tom nic nemeni.
          • Elop rozhodne vedel čo robí.
            A pre nokiu bolo možno lepšie, že padla na hubu. A keď nie pre nokiu, tak potom pre ms. *15*
            • Libor tvrdi ze kdyz je boss v necem jako sony tak tomu rozumi a nemuze udelat chybu.
              Nokie to udelala, nechala si ujet vlak a z jednoho z nejlepsich vyrobcu telefonu se stal vyrobce neceho spis do poctu.
              Absolutne nechapu co s tim ma spolecnyho dnesni uspech Lumie a uz vubec nechapu proc to najednou otacis a tvrdis ze ten pad byl pro nokii lepsi. To pokud vim nic nemeni na tom, co se stalo. *8*
  • Mimochodem, je to vlastne 4 jadro. Blulldozery maji pro kazdy dve jadra spolecnou FPU, takze to nejsou plnohodnotny jadra.
    Neco podobnyho (i kdyz ne uplne) jak u intelu HT. Fyzicky 4 jadro s HT ma 8 logickych jader, ale neni to 8 jadro.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit