Sony představila PlayStation 5 Pro, vyjde 7. listopadu a bude stát 20 290 Kč
-
Já bych do exkluzivit PSka klidně zabředl a zkusil bych spočítat, kolik her je na PS a není na PC, a naopak kolik her je na PC, ale není na PS. Co myslíš, kdo kolem exkluzivit vyjde líp? 😀
Pojďme dál. Jak si užíváš na PSku český dabing Kingdome Come? Jak si užíváš Calamity mod v Terrarii? A co Space Exploration mod ve Factoriu? Aha, neužíváš, PSko nepodporuje mody.
No. Takže PS nepodporuje mody, má mnohem menší herní katalog her, tak co třeba mulťák? Jo vlastně. Ty musíš platit 2 tácy ročně za PS Plus, abys mohl hrát multiplayer.
Dražší PS Store už byl zmíněn. Ten nikdy slevy jako na Steamu mít nebude.
Sorry, ale s PS5 Pro, která navíc postrádá svoji výhodu ohledně dotované ceny za HW a ohledně multimediálního centra, už lze objektivně říct, že PC skutečně je jednoznačně lepší volba, než konzole. Sám jsem vlastnil PS4 Pro a vlastním PS5, ale je to pravděpodobně moje poslední Playstation. Koupím maximálně už jenom ovladač.
-
"Na PS5 jsem nehrál v 30 FPS nic ani nepamatuju."
Těch her je dost. To že si je nehrál neznamená, že je nehráli jiní a těch 30 fps jim prostě vadí.
-
V autokelly jsem koupil baterii a roce a tydnu kaput. Zamitnuta reklamace protozr baterka byla sucha a tim padem jsem za to pry mohl ja. Pravnik nedoporucil soudni vestu jelikoz byvh pry pravdepodobne prohral. To asi tak k tem reklamacim.
-
Jenze na pc je mechanika k nicemu ale na psku mas krabickove verze s diskem a ne jen kodem. Vime? A ano za 30 postavim tiche a mnohem vykonejsi pc s moznosti upgrade. Cenu ps5pro proste neobhajis ani nahodou. Je to jen o nenazranosti sony a potrebe zalepit financni prusery!
-
Já jsem Tě pochopil, jen si dovoluji nesouhlasit s tvou svatou pravdou a chtěl jsem Ti poskytnout pohled z druhé strany.
Přijde mi, že Ty ani nechceš zkusit pochopit mě a k tomu máš potřebu mě neustále urážet, což celou diskuzi trochu degraduje.
Ano, ta cena je přemrštěná a věřím, že tak jako u mě způsobila u spousty lidí změnu z "až bude pro, tak si ho pořídím" na "za tu cenu zbytečnost" nebo "počkám si na reviews"."To s tím, co mi vyhovuje nemá absolutně nic společné"
Tady se právě pleteš. Ono kupodivu na preferencích zákazníka záleží.
Každopádně díky za diskuzi. Opravdu si z ní odnáším, že za tu cenu lze postavit rozumné PC - pravděpodobně výkonnější než bude PS5 Pro.
Myslím, že otázka zní:
"Je výkon to jediné na čem mi záleží u konzole/herního zař.?"
Moje odpověď je: ne, sice je důležitý, ale další aspekty taky zvedají hodnotu - jde mi o celkový experience
Hádám, že z Tvého pohledu je tady ten rozdíl takový, že ho nedokáže nic dorovnat.
A to je subjektivní pohled, ve kterém se lišíme. Klidně mi ještě upřesni, jak to vidíš. Z mého pohledu už se dál stejně nepohneme a tedy díky. -
Presne tak. Ja kupuju rocne minimalne 10 her a nevidim duvod davat prachy sonyza nic.
-
Tak jelikož jsme dva měsíce zpátky reklamoval naprosto bez problému právě telefon kvůli baterii, tak záleží na prodejci, výrobce absolutně nikdo neřeší.
Protože šla kapacita o cca 30% dolů za dva měsíce, reklamace byla uznána jako opodstatněná. Vyměnila se v autorizovaném service v rámci záruky a jede se dál. -
Těch sportů je víc, které nenajdeš na PC. Třeba baseball.
A kde jsi vzal, že UFC vyšlo na PC??? Žádný díl EA Sports UFC nevyšel na PC.
Ani prastarý UFC Undisputed 3 nevyšel na PC.
-
otazka, bola vobec digitalna verzia PS4 ? cize v podstate ak uz porovnavame tak porovnavajme ako tak opodstatnene vyrobky.
Cize PS4 malo mechaniku, stala 399, PS5 ak malo mechaniku stala 499 dolarov, toto sa da ako tak porovnat, porovnat PS4 s mechanikou s PS5 bez mechaniky je troska divne porovnanie, najma ked za mechaniku k PS5 si pytaju cca 100-120 dolarov.
+XBOX series X ma tiez mechaniku a mala to byt konkurencia prave k PS5. cize este to by sa dalo ako tak porovnat.
-
Jo, můžeš si zahrát nějakou starou verzi NHL přes emulátor. Ale upřímně ruku na srdce: Kdo to bude hrát? Maximálně to tak vyzkoušíš a brzy na to zapomeneš.
Na tu starou retro grafiku se už nedá dívat. A ještě k tomu nemáš nejnovější soupisky hráčů. Pro sportovní fanoušky ty aktuální soupisky hráčů znamenají fakt hodně.
-
Jasně, máš pravdu, že výrobci volně zaměňují záruku a životnost.
Problém je, že když přijdeš reklamovat baterku, tak ti ten výrobce vždy odpoví, že problém je s životností baterie a to skončilo po 6 měsících. Málokterý výrobce ti to korektně vyreklamuje.
Ty se samozřejmě můžeš bránit soudní cestou, ale realita je taková, že ty soudní výdaje jsou mnohonásobně větší než cena nové baterie, takže do toho nikdo nejde.
-
ocakavaju sa koncom tohto roka alebo zaciatkom buduceho roka, a kedze nviia s kazdou novou radou pridava nove fukncie +planuju tam osadit nove GDDR pamate tak silne ale silne sa da pochybovat zeby sa drzali povedzme na uroni cien 40rady. +Kukni co si dovolilo SOYN a par desiatkami percent u PS PRO, si myslis ze nvidia sa uskromni? HAHA, ceny celosvetovo vo vseobecnosti idu hore momentalne (krom mozno ropy, co je z vacsej casti nasledok najma slabej Cinskej ekonomiky)
samozrejme ako potencionaly zakaznik (aj ked na moje ako take hranie mi staci nateraz aj 4070ka) by ma ustalenie ceny medzi generaciami potesilo, ako realista to zial tak nevidim. Ale uvidime pak ked to vydaju :)
-
GH, ty si to nepochopil. Pro mě konzole v mnoha ohledech byla skvělá. Celá argumentace je bohužel o tom, že si naprosto zaspal dobu a cena komponentů pro skládačku (kterou ti mnohdy i Alza složí zdarma, když na to mají akci) je výkonnější a lepší jak konzole.
Hlavní argumentace, že za cenu konzole nepostavíš lepší pc tak prostě padla. To s tím, co mi vyhovuje nemá absolutně nic společné:)
Současná PS5 Pro defacto už nenabízí nic, co by neumělo PC a to stejně dobře a levněji. To, je zásadní problém. Síla konzole generace PS4 PRO například byla cena, relativně slušný výkon, BR do mechaniky a hrajeme, BR mechanika v základu, speciální edice se hrami zdarma a mnohonásobně větší nabídka exkluzivních titulů. Nic z toho už PS5 Pro nemá. -
1. Teoreticky je alternativa si právě ty krabicovky k PS koupit z bazaru, když už je hra nějakou dobu venku. Ale souhlas, hry na PC jsou levnější.
2. Sorry, hlučnost PS5 z osobní zkušenosti vůbec nevnímám. PS4 Pro byla jiný kafe.
3. No comment, to není argument.
Chápu, že pro Tebe je PC ideál a to se Ti ani nijak nesnažím vzít. Je zajímavé, jak jsme se nejprve bavili o HW a najednou řešíme služby okolo, jaký store má levnější hry, že pc můžeš lehčeji upgradovat, ale komfort, který mi konzole přináší (i u nové prakticky zapojím a hraju a opravdu se nemusím zvedat abych ji zapnul) je irelevantní.
Mohli bychom zabřednout do vod exkluzivit na PSku, na což bys mi říkal, že to jsou stejně blbý hry a sám bys je nikdy nehrál. (Možná přeháním, ale tu diskuzi jsem viděl už milionkrát).
To už bych řekl, že je na preferencích jednotlivců.
Začínám věřit, že možná silnější nebo alespoň podobný HW za tu cenu lze sehnat (i když pořád ještě nevíme, jak ta PS5 reálně poběží a jestli ten custom HW bude k něčemu). Na druhou stranu často bývají verze her na konzole trochu lépe odladěné tomu konkrétnímu HW, tak to možná ten případný PC náskok setře a to už bude záležet na konkrétních titulech.
Celý můj point je jen o tom, že ani za tu přemrštěnou cenu, není PC jednoznačně lepší volba a tam kde PC vede třeba v HW to konzole dotahuje dalšími věcmi (pro spoustu lidí subjektivními). -
Netvrdím, že PS5 Pro je chytrá koupě a už vůbec ne za tu cenu. Jen se snažím říct, že někomu to dává smysl více, než přeorientovat se na PC.
Máš pravdu, že každý si může utrácet za co chce. Proč se vždy ale objeví fanboys ať už z jedné nebo druhé strany a začnou vysvětlovat, že ten druhý je id*ot.
Já se tu snažím ukázat nějakými argumenty, že to není tak černé, jak tu v tomto případě PC komunita tvrdí a když k tomu připočteš nějaké subjektivní pohledy, tak to někomu dává větší smysl.
BTW Ta sestava vypadá fajn, ale do skříňky pod televizi se mi nevejde. -
Na PS5 jsem nehrál v 30 FPS nic ani nepamatuju.
Jo vlastně jsem nedávno dával Bloodborne, který je ještě ze starých dob.
Jasně, že tu větu můžeš použít proti mě a jsem rád, že jsi to udělal. Já se tady ale nesnažím lidi přesvědčit, že koupě PC je nesmysl, jen poukazuju na to, že pro někoho dává větší smysl konzole.
A nejsem nějaký zarytý konzolista. Ten PC k televizi taky asi časem přijde. Jak říkám, sám jsem se o to pokoušel, když vyšla PS5, protože jsem tenkrát právě tyhle obhajoby, že za tu cenu postavíš lepší PC bral vážně.
Pravda to nebyla. V porovnání s PS5 Pro tedy začínám být díky vám přesvědčený, že je to asi možné. I když reálně ještě nikdo neví co na tom jak pojede a porovnávat čistý výkon s HW konzolí nemusí být úplně fér.
Jen jsem se tu snažil ukázat, že postavit konzoli neznamená jen splácat komponenty dohromady. -
Za cenu PS5 Pro postavíš lepší build, než je 4060. Když připočteš mechaniku a ten slavnej stojan, tak jsi někde u 7700 XT / 6800 XT
-
"Ten kdo nechce po X hodinách v práci u PC přijít domů a sednout zase k PC. Konzole je o komfortu." Já Ti nevím... V práci sedím cca. 8-10 hodin u PC, občas si ji musím vzít i domů. Postavil jsem si před 2 měsíci PC, prodal PS5 a Xsx, protože už prostě nechci hrát další a další hry ve 30 fps. Hodil jsem ho za TV, propojil HDMI do TV s VRR, napároval Gamepad... Jediný rozdíl v "komfortu" vidím v tom, že PC nezapnu Gamepadem ale fyzickým tlačítkem na skříni. Jinak samá pozitiva. Steam se v Big Picture chová jako "konzole" a všechny ovladače se mi aktualizují na pozadí, takže to ani nepoznám... Jo a válím se u toho pěkně na gauči. Takže kde mají ty konzole ten "komfort" proti tomu, co jsem tu právě z vlastní zkušenosti popsal?
Tvou větu "Možná je čas vytáhnout hlavu z písku, zakopat válečnou sekeru ve válce "konzole VS pc" a uvědomit si, že jsou jiní lidé, co mají jiné požadavky, než Ty." bych mohl v tuto chvíli použít i proti Tobě.
btw. na PC jsem z konzolí přešel plnohodnotně po 20 letech. Takže asi tolik k pohledu starého konzolisty. Prostě tam ten "komfort" v dnešní době nevidím. Pokud teda jako "komfort" nebereš to, že ty hry běží v 30 fps.
Dík, měj se
-
Koukám, že bez OS je tam dokonce sleva 2500. Win11 Home se dají sehnat levněji a v současné době není zásadní problém to provozovat s Linuxem zadarmo. Takže rozumné herní PC za 17500.
Koukal jsem že i herní notebook s mobilní RTX 4060 se dá pořídit za cca 25000, což může být pro určité uživatele zajímavá alternativa.
-
Tady máš sestavu s OS a RTX 4060 za cenu PS5 Pro.
https://www.smarty.cz/TIGO-Gamer-R5-5500-4060-1TB-16GB-4p156204
Hele, každý máme právo utrácet naše peníze za nesmysly. Nemůžeš se ale pak divit, že ti někdo říká, že jsi utratil prachy za nemysly v podobě PS5 Pro a copovat argumenty, jak to byla chytrá koupě.