Sony představila PlayStation 5 Pro, vyjde 7. listopadu a bude stát 20 290 Kč
-
Ne nebude to ani 7700XT.
To je RDNA3 a ta má RT pořád slabé. Jinak je bez debat že poměrem cena / výkon to žádná super bomba nabude.
Ale to ani nemá být, tuhle roli bude řešit klasická PS5.
A jestli bych si to za 20litrů koupil? No rozhodně ne, ale budou to prodávat jako best of the best konzoli (MS nic nechystá), tak si to nechají zaplatit. A koupí to hromada egoistů.
4090 taky reálně nutně nikdo nepotřebuje a prodává se.
-
Píšeš tady pod každý post a porovnáváš konzoli s PC komponenty.
Takže naprosto vážně myšlená otázka:
Dokážeš postavit PC, který bude velikostně stejně velký jako PS, bude výkonnější, bude tichý a ještě bude mít komfort konzole?
Tzn. sednu před televizi, PC zapnu jediným stiskem tlačítka na bezdrátovém ovladači, naskočí mi nějaký steam dashboard rovnou na fullscreen, hry budou mít optimalizovaná nastavení na můj HW a hned po spuštění poběží v OK stavu, aniž bych hned po spuštění šel do nastavení?
Nezapomeň na mechaniku a 2TB rychlý NVMe.
A za tohle celý postavení a vyladění Ti dám 20k, jdeš do toho?Protože před nějakým časem jsem se toho chtěl pustit.A zjistil jsem, že přesto, že se o PS5 psalo jako o obrovské konzoli, tak postavit menší, dost výkonný PC, který se uchladí a přitom je tichý není úplně sranda.
A to nemluvím o ladění toho SW. Hádám, že dnes už by ten "konzole" mód byl lepší, s rozvojem SteamDecku, který tak prakticky běží.
Chci tím říct, že vývoj konzole není jen poskládání PC komponent a prodej. Nehledě na to, že to Pročko má mít na míru vyvinuté AI a Raytracing komponenty.
Je to drahý? Jo je.
Mechanika? Měla by být v ceně nebo by měla cena být alespoň o těch 100€ níže. Ale v dnešní době - kdo používá mechaniku?
Stojánek? Please, většina lidí má konzoli na ležáka. K PS4 sis taky dokupoval stojánek a myslím, že dokonce i k PS3 - pokud jsi je chtěl mít na stojáka.
Celkově:
Je to premiovka a většině stačí normální PS5ka. Poměr cena/výkon asi smysl nedává, ale kdo chce mít to nejlepší, tak si to koupí. -
Reálně mám doma PS5, měl jsem PS4 i PS3 (tam jsem začínal) a ten komfort je prostě vs PC nesrovnatelný.
Profesí jsem vývojář a sedím u PC celý den a doma je fakt tisíckrát pohodlnější zvednout ovladač, zmáčknou na něm tlačítko, čímž to celé zapnu.
Zmáčknout další tlačítko na výběr hry a jsem ve hře - na gauči, pohodlně a s pohodlným ovladačem.
Ano, jak píšeš v bodu 3, PC se dá zapojit k televizi, všechno ovládat bezdrátově atd.
Vlastně pár roků zpět jsem si chtěl konzolo-PC postavit a zjistil jsem, že to vlastně není skoro možné.
Požadavky:
- malé
- málo hlučné
- výkonné
- zapnutí a kompletní ovládání pouze bezdrátovým gamepademUž první 3 požadavky jdou krutě proti sobě a vlastně potom zjistíš, že to PSko je levnější varianta.
Zatím nejlepší PC-konzole mi přijde SteamDeck, který mám. Tam je to opravdu vyladěné a snaží se z toho dělat konzole experience.
-
Tak to bude 7700XT a její upgrade. Paráda. Pořád to není grafický skok o 2 řády, jak jsi napsal ty.
-
Se s tebou ještě klidně vsadim, že ta konzole s blížícím se datem vydaníní GTA 6 bude nedostatkové zboží.
-
To nevíš, respektive považuješ 6800 za RDNA3.5?
V té konzoli bude iterace chipu, který v běžné kartě do slotu zatím absolutně není. Vaříš vlažnou vodu.
-
Digitální verze PS5 stála 399 dollarů. 499 stála s diskem.
-
ty ocakavas ze 5xxx rada porastie na cene? to je tusim uz oficialne ohlasene ze ceny pojdu hore :D
-
PS5 pri starte stalo 399 dolarov? (US) a ja som is myslel ze cena sla o 100 dolarov vysie oproti PS4 pri starte (cize 499 US Dolar resp. 500+ EUR)
tych 399 dolarov by som mozno dal pri starte v Japonsku, kde su momentlane zhrozeny ze cena PS5 sa dorovnala globalnym cenam :D
kazdopadne cena 799dolarov je strasne premrstena. IMHO. neviem cim to chcu obhajit. mozno to doteraz vydane hry daju na to co slubuju, ale vyvoj ide dopredu, kolko rokov ju chcu predavat? resp. ako dlho sa realne bude predavat? ak povedzme 4 roky, tak 4 roky su neuveritelna dlha doba a PS PRO bude za ten cas nedostatocna na tie ich 4K 60FPS. to je jasne myslim kazdemu.
a ako tu uz niekto pisal, za tych 799 eur/dolar si mozes ako taky komp poskladat a priebezne upgradovat ak chces ist na najlepsiu grafiku, alebo zvolit - nizssiu cenu PC hier (a to este bez roznych zliav) a usetrene peniaze vrazit do napr. Geforce now. a pojde ti to graficky isto lepsie nez na PS5 PRO. Jedina chyba je ze musis mat dobry net (co ale zas v mestach dnes nieje problem). Vlastne kolko dnes stoja hry na PS? 80EUR/DOLAR? ako standart? + este online MP a podobne ked si zhrnies... Z toho mi vychadza ze vazne, toto bude len pre specificku skupinu ludi, ak neratam PS fanboys (ti to kupia bo PS ale inak to obhajit nevedia, bo sa to vlastne ani neda)
a ako som uz par mesiacov s5 pisal, ludia ocakavali ze PS5PRO bude tak 599EUR/DOLAR, uz vtedy som upravoval ze to budeminimalne 600EUR ale isto aj o dost vysie, ale cena 7999EUR/DOLAR vyraziula aj mne dych, to uz je vazne premrtsene, nejak vykon v GPU naviac, OK, ale ked 2TB SSD zozenies za nejakych 110-120EUR (teda aspon v novembri 2023 to tak bolo a to sa bavime o NVMe resp 7000/5000 +)
-
Ještě u PS4 se mi občas poštěstilo, že byla celá hra na disku a Day One patch nebyl potřeba:)
No on další z argumentů pro konzole byl bazarový trh a prodej her.
-
wow tak už je jasný co se stane na vánoce:)
-
tak ten disk za mě je ztráta komfortu, protože když chceš hrát jinou hru, tak musíš lupnou další disk, s rychlým internetem je opravdu digital rychlejší. Digital je standard na PC už pár let, cesta konzole je v tomhle taky jasná. Stojánek je sice vtip, ale většina lidí takovou velkou a škaredou mrchu položi do televizního stolku, ať nejde moc vidět. Jinak k těm diskům, ve finále skoro každá hra chce velké day-one patche, takže už dávno neplatí jako na PS2, že vložíš disk a hraješ.
-
Minulý měsíc jsem stavěl PC na AM5 a vyšlo na necelých 26 000 s tím, že tam pořád půjde měnit CPU ještě dvě generace a GPU to samé. A když si vezmeš, že set mechanika+PS5+stojánek bude za těch 23-24, tak poslední argument pro konzole padá. Protože už to ani není, přijít, vrazit disk do mechaniky a hrát:(
-
Osobně můj názor letitého konzolisty: konzoli koupím ale spíše z lenosti. Sony hry mě stejně nebaví, takže všechny hry co mě baví, bych stejně dostal na PC. Jo, hrál bych třeba FFVII později, ale zahrál bych si ho na PC v úplně jiné kvalitě. Jediný, co mě drží u konzole, je nějaká nostalgie k původní PSX až PS3, kde byly zlaté časy a také komfortu, zapnu, nainstaluji a hraji. Taky nezapomínám na výhody, že tam není nic jako internetový prohlížeč, čili mám fokus na hry větší, jelikož když jsem měl ještě PC, tak jsem pořád něco řešil na internetu.
Jinak cenově už to asi taky není obhajitelné, PC za ty prachy asi takové nesložíš, ale pokud jako já kupujete digital hry, tak by i dražší PC mohlo vyjít levněji v globále, protože PC hráč ušetří na hrách.
-
Ale tady neměníš 3060 za 4080, ale 6700 za 6800/6800XT maximálně....
-
No ano, jenom roční. V EU máš všude povinně 2 roky, mnozí prodejci ti pak dávají i 3 jak bonus. To v USA neseženeš.
-
Píšu to jelikož si psal že je to pro nadšence, uvádím další skupinu lidí pro které má PS5 Pro význam 🥲
-
Nah, rocni zaruka je v cene na naprostou vetsinu elektroniky. Spis ale narazim na to, ze za ty drobnosti okolo si priplacime jeste vic.
-
"""ale kromě 1 TB navíc a lepšího GPU je to defacto naprosto to samé, co má PS5."""
Ano přesně tak to je, to nestačí jo? :) Když si v PC vyměníš 3060 za 4080 máš taky jen lepší GPU :)))
Prostě to nekupuj a hoď celou PS5pro za hlavu. Kdybys měl pět pohromadě, uvedeš jako argument alespoň chybějící mechaniku což je ten opravdový problém ...
Pokud mám plnou polici fyzických her, což u PS4/5 je defacto standard, mám s PS5pro problém.
-
Proč by to dělali? Sony prostě jde vesele rýžovat. PS4 Pro stála stejně jako PS4 při startu. Teď PS5 stála 399 po startu a PS5 Pro bude stát 799....
Hospodští? Krapet vidím do prodejů a vývoje IT. A ceny pro korporáty jsou ze země snů defacto a přesto jsou na nich solidní marže. A to je pořád nic oproti tomu, jaké jsou marže v kosmetice například. A co má s tím společné Cerny? Konzole byly vždycky dotované, ale kromě 1 TB navíc a lepšího GPU je to defacto naprosto to samé, co má PS5.