Sony představila PlayStation 5 Pro, vyjde 7. listopadu a bude stát 20 290 Kč
-
Aha a proč mi to píšeš, myslíš že teď všichni hned hodí Playstationy do příkopy a poběží dle tvé rady pro PC a budou se bít do hlavy že to vlastně neudělali už dávno??
Hrej na PC, jako třeba i já a buď v pohodě :)
-
1) Jo tohle ale lidi (Amíci) co měli celý život konzoli neví. Třeba jen nevěří Alze a chtějí, aby jim počítač sestavili v SONY.
2) Jo a tohle lid (Amíci) co měli celý život konzoli rovněž neví. A možná ani nechtějí. Já to vím :)
3) A věříš že to mám úplně stejně?? akorát nemám klapky na očích jako kůň, nečumim dopředu výsečí 10stupňů a umím pochopit, že jsou lidi s jinými prioritami než mám já sám.. Zas takové drama to pochopit není.
Prosímtě PC/konzolové války už nechme být, to se fakt řešilo před 20roky u PS2/Wii. Myslím že všechny argumenty jsou všem dávno jasné :)
Pokud by těch PS5pro neprodalo alespoň 10mil, věř mi, že v SONY představili tvůj vysněný herní počítač.
-
Prosím Tě, tohle jsou už jen argumenty z roku 2010.
- Počítač stavět nemusíš, postaví ho za Tebe.
- Ovladače se stahují v 90% na pozadí, stejně jako aktualizují. Jednou za měsíc nainstaluješ nové od Nvidie/AMD. Nic víc.
- Věříš tomu, že mám počítač pod stolem a nehraji za stolem, ale na gauči? Víš, že má PC BT a máš bezdrátovou myš, klávesnici i ovladač?
To jen reakce na ten nesmysl ohledně argumentů. Mám i konzoli a čas mi to zabere stejný jako zapnout PC a hrát (to PC je dokonce rychlejší).
-
No ale v ceně konzole za 20tis se to i po té slevě evidentně projeví. Pokud by cena byla shodná, tak by to tam asi dali ne? :)
Mě nejvíc líbí, jak mají "hospodští" diskutéři absolutně jasno, jak by to mělo správně všechno být.
A Mark Cerny je podle nich naprostý amatér, co TO vůbec nevidí :)
-
Počkej, ty si myslíš, že Sony platí koncovou cenu procesoru jako obyčejný zákazník? Odečti si 70-80% z té ceny a dostaneš základní cenu pro zákazníka typu Sony.
A 5700X3D fakt není drahé.
-
USD ceny jsou bez jejich lokálních daní a roční záruka. Ta se v USA může pohybovat až 100 dollarů za rok. Takže zase takový rozdíl to nakonec není.
-
U konzole stačí, aby CPU umělo "připravit" data pro 60fps render. Osobně taky tuším, že se bude zápasit s 60fps právě kvůli CPU.
Ale pokud by tam nebyl 10% víc nataktovaný zastaralý 3700x (nutno podotkout že s na jednom CCX), byla by konzole ještě mnohem dražší.
Stačí kouknout, kolik stojí AM4 3D procesor, není to zrovna málo.
-
Pro ty co nechnou stavět komp, řešit ovladače a nastavení grafiky a hrát za stolem.
Chápu že je to jen těžko uvěřitelné, ale existují i jiné sociální bubliny než ta tvoje. (nebo moje)
-
No jo, tech nasich 20% DPH se tu uz projevuje krapet silne, kdyby alespon ta mechanika nebyla za 120 €🙄
-
A pro jaké lidi je konzole za téměř 25 hadrů?
-
Tak pro sváteční hráče to možná má nějaký smysl, byť pořád zaplatíš více. Ale pro kohokoliv, kdo kupuje pravidelně je 30% přirážka brutální.
-
Peníze. A nejsnadnější je prostě podtaktovaný procesor znovu přetaktovat. Trochu jsem očekával něco na způsob 5600X3D, co by zlepšilo výkon ve hrách. U 4K to nejspíš nebude problém s bottleneckem, ale nativně to PS5 Pro nedá, ani kdyby obětovalo Sony polovinu zaměstnanců mocnému Ateistovi.
-
Tak 20000,- za konzoli na jednu hru....well...😅😄 Raději si počkám až to vyjde kompletní a vyladěné na PC, jako nyní již konečně kompletní Baldur's Gate 3 s konečně veškerým obsahem...v případě GTA6 snad nebudeme muset čekat rok než bude mít veškerý obsah 🥲
Ta PS5 na GTA6 mi dává smysl například u lidí kteří mají třeba nějakou vážnou nemoc a nemají čas si počkat na PC vydání, to je snad jediný pochopitelný důvod.
-
Tohle není pro lidi co chcou stavět PC, takže je cena PC vs PS5pro prostě ani nezajímá katipo?
-
Asi prostě nejsi cílovka.
Vlastnit Playstation už dávno není potřeba. Kromě GranTurisma a TloU2 jsou už všechny na PC.
Tohle bude lákadlo pro GTA6 nadšence, které delší dobu na PC nebude a PS5 ho bude dávat s odřenýma ušima.
-
Nádhera,
Kvôli tým piatim hrám co na to majú som si ešte nekúpil ani základnú ps5.
Určite si kúpim ps5 pro. 😱
-
Byl jsem na to původně zvědavý, ale nakonec si to nechám ujít. Koupil jsem PS5 krátce po launchi a myslel jsem si, že na to vyjdou mraky super her, ušitých přímo na míru schopnostem toho hardwaru, ale skutek utek. Čert vem dvacku, ale pokud si mám nechat na něco prášit, koupím radši za ty peníze pěknou olejomalbu, která neztratí na hodnotě.
-
cpu určitě brzda bude ve hrách náročných na cpu, jejich sice méně, ale nějaké jsou, nechápu, proč tomu nedali nějaký refresh, hlavně v rámci AMD procesorů je opravdu v čem vybírat.
-
Uvidíme. Spíše věta, že "capable of 4K gaming on PC" mě krapet děsí. Protože ano, člověk si zahraje ve 4k. Ale upscale a nebo ubírá nastavení a mnohdy ani to nebude stačit na 60 fps. Chtělo by to ideálně vidět třeba SM2 na PS5 Pro, jak jede, protože tam 6800XT zvládne ve 4k na high bez upscale s cca 54 fps avg, 7800XT pak 60.
Jenom aby to nedopadlo, že tam nakonec bude brzda CPU, protože je to defacto podtaktovaná 3700X a ta už má nějaký ten pátek. -
určitě budou dělat vylepšené verze(hry prodávají hw a určitě bude nějaká dohoda mezi Sony a vývojáři) a jak to tak bývá, původní verze na tom bude ještě hůře než na tom byla doposud. Rekord zatím drží Starfield na XSS a to užasných 436p při 60FPS. Ani bych se nedivil, kdybychom viděli podobné rozlišení i na základní PS5 časem.